Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בין רכישת הסקודה פאביה 1.4 שבמבצע לבין הסיאט איביזה 1.4 שבמבצע.

המחיר של שניהם על הכביש (כולל אגרה צבע שהוא לא לבן וכו') הוא כמעט זה, הסיאט זולה בכ1000 ש"ח פחות או יותר.

מבחינת אחריות, הבנתי שלפאביה יש 3 שנים ולסיאט רק 2.

היום הלכתי לראות את שניהם, מבחינת מנוע וגיר, הבנתי שהם שניהם זהים.

התייחסת יותר להיבט הנוחות והעיצוב,

אין ספק שהפאביה יותר נוחה (אני בחור גבוה) וגם נראית הרבה יותר טוב מבחינת עיצוב פנים. בנוסף, יש ל4 חלונות חשמל, לעומת ה2 של הסיאט, ויש לה יציאת AUX מובנית (שזה די חשוב לי)

מצד שני, הסיאט נראית הרבה פחות טוב מבפנים, וגם מרגישה פחות מרווחת נוחה, אבל המראה החיצוני שלה ללא ספק מנצח.

לא ניתן להוסיף את הגג הלבן לפאביה שבמבצע, וללא הגג, איך לומר היא נראית רכב סולידי מידי.

מה דעתכם?

האם ההיתרונות של הפאביה, עולים על ההיתרון העיצובי של הסיאט?

אילו עוד יתרונות\חסרונות אתם מכירים של שני הרכבים האלה?

תודה רבה!

פורסם

אתה צריך להחליט איזה רכב ישמש אותך יותר טוב. לשתיהן שנתיים אחריות ( שתי המכוניות הן מבית צ'מפיון מוטורס ).

אין ספק שהאיביזה נראת טוב יותר, אבל לדעתי, שתף האיבזות בכביש קצת פגע ב"אפקט ההגעה" של הרכב הזה.

אני קורה לאיביזה מאזדה 3 החדשה, רכב טוב, בעל עיצוב מרשים שנמצא בכל חור על הכביש.

איכות החומרים בסקודה טובה יותר, אין ספק שהעיצוב הפנימי באיביזה\לאון פוגע מאוד במכונית.

פורסם

אין ספק שהאיביזה נראת טוב יותר, אבל לדעתי, שתף האיבזות בכביש קצת פגע ב"אפקט ההגעה" של הרכב הזה.

אני קורה לאיביזה מאזדה 3 החדשה, רכב טוב, בעל עיצוב מרשים שנמצא בכל חור על הכביש.

אולי יש איזהשהו שטף, אבל ממש לא ברמה של מאזדה 3. איביזה בחיים לא תגיע לרמה של מאזדה 3 בגלל חוסר עניין מצד ליסינג וציי רכב.

פורסם
אולי יש איזהשהו שטף, אבל ממש לא ברמה של מאזדה 3. איביזה בחיים לא תגיע לרמה של מאזדה 3 בגלל חוסר עניין מצד ליסינג וציי רכב.

זה דווקא יתרון, שמשאיר את הרכבים האלה בידיים פרטיות לעומת הפאביות שחלק גדול מהן נמצאות בליסינג ,הדבר אשר פוגע במחירון שלהם בעת מכירה :?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

לא אמרתי אם זה יתרון או חסרון... רק אמרתי שאנחנו לא עומדים לראות אותן כמויות של איביזה על הכביש כמו מאזדה 3, כמו שספיריט69 טען. זו טענה נורא רחוקה מהמציאות לדעתי, בגלל הסיבה שציינתי.

גם הגודל משחק פה תפקיד, לא סתם קוראים למאזדה וחברותיה (פוקוס, קורולה, I30 וכו') "משפחתומטיות". האיביזה לא ממש נופלת לקטגוריה הזאת אלא אם כן למשפחה שלך יש רגליים נורא קצרות. :wink:

בנוגע לסחירות והמחירון... אני אפילו לא אנסה לצפות מה יהיה עם המחיר של הרכב הזה עוד שנתיים שלוש. תחשוב שיש אנשים שקנו אותו חדש ב95 אלף לפני חודשיים, והיום חדש עולה 70 אלף - בעיה קשה.

פורסם

מבחינת המראה החיצוני האיביזה יותר מיוחדת ויותר יפה לטעמי ולדעת רבים גם כן.

מבחינת תמורה לכסף אני חושב שהפאביה נותנת יותר. היתרונות היחידים של האיביזה זה הגה 'ספורט' 3 צלעות, מערכת HILL HOLD, פנסי ערפל שנדלקים לכיוון הנסיעה ובקרת שיוט. היתרונות של הפאביה זה כניסת AUX.

4 חלונות חשמל כולל נעילת חלונות, מרווח הרבה יותר מקדימה ובמיוחד מרווח בצורה משמעותית מאחורה, איכות החומרים גבוהה מזה של האיביזה, בידוד רעשים בפאביה יותר טוב במהלך הנסיעה. בגדול, הפאביה יותר טובה לטעמי ויכולה לשמור על הערך טוב יותר במכירה אך העיצוב החיצוני מעט מבאס לעומת האיביזה שיותר מושכת.

האיביזה האספקה שלה במחיר המבצע(אם במחיר המבצע) תיהיה רק בפבואר כאשר יגיעו מכוניות נוספות

פורסם

HILL HOLD זה מה שמכריע לטובת האיביזה.

בתור אחד שלא היה רגיל לנסוע על ידני, אני יכול להגיד לך שהמערכת הזו של זינוק בעלייה פשוט נהדרת ועושה את החיים קלים. בפאביה אין לך את זה ובעיניי זה שווה המון ולו בזכות זה הייתי בוחר באיביזה.

פורסם
HILL HOLD זה מה שמכריע לטובת האיביזה.

בתור אחד שלא היה רגיל לנסוע על ידני, אני יכול להגיד לך שהמערכת הזו של זינוק בעלייה פשוט נהדרת ועושה את החיים קלים. בפאביה אין לך את זה ובעיניי זה שווה המון ולו בזכות זה הייתי בוחר באיביזה.

בפאביה DSG אין HILL HOLD?

פורסם

לא, בפאביה DSG אין. אולי באירופאית, אבל לא ב"מקומית".

בדיוק כמו שבפאביה ה"מקומית" אין סיוע פנסי ערפל בפנייה, והיא בעצם הסופר מיני הראשונה בקונצרן שהכניסה פונקציה זו, גם הייתה הראשונה בקטגורייה שלה לכלול פנסים ראשיים עוקבים פנייה - בנוסף לסיוע פנייה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אוהב יותר את העיצוב של האיביזה וגם יש חסכון של כמה אלפים.

כמו כן - מניסיון - מערכת ה-היל הולד מעולה. יש לי אותה בלאון הידנית וזה ממש נוח.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תגידו לי, אתם חבורה של מפונקים אה?

עד לפני כמה שנים הסתדרתם / הסתדרו היטב בלי ה-HILL, ועכשיו שיש לכם "פינוק" חדש אתם בוכים על זה שאין את זה ברכבים אחרים - יאללה, בקטנה. אף אחד לא מת מזה. חיים היטב בלי זה - בדיוק כפי שהיה עד השנים האחרונות.

נהגתי בלא מעט רכבים עם ה-HILL HOLDER, זה אכן נוח יותר. לי - בדיוק כמו XDS (ושלל דמי דיפרנציאלים אלקטרוניים) - מרגישים כאילו האוטו נוהג בי, ולא ההפך. במקום להתאמץ - הכל קל יותר. מי שקשה לו - עדיף ויעבור לאוטומטי / רובוטי.

כל נהג מאומן / וותיק יסתדר היטב בלי HILL HOLDER. לא היה לי בפאביה, לא יהיה לי ביטי - וגם לא יחסר לי. אתם הפכתם להיות "קשישים" / מפונקים באופי. זה רחוק מלהיות בפן החיובי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לדעתי מה שיכריע לטובת הפאביה הוא הסדר מימון/קניה טוב יותר. לא נראה לי שבקניית איביזה הם יבואו לקראתך.

במידה ויש לך את כל הסכום ביד, אז ההערה שלי לא רלבנטית.

בהצלחה!

נ.ב אני מסכים שלאיביזה עיצוב יותר מעניין ומושך, אבל, וזה אבל גדול, הפאביה גבוהה ומרווחת בפנים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עוד היבט שהייתי נותן פה שלא חושבים עליו כל כך, זה עניין משיכת העיניים בעיקר של משטרות,

איביזה זה רכב צעיר יותר וכנראה תמצא את עצמך נעצר ביותר מחסומים של המשטרה,

אני כמעט תמיד נוהג ברנו קנגו ובחיים שום מחסום אלכוהול של המשטרה לא עוצר אותי.

בשישי האחרון נסעתי עם האיביזה החדשה שלי(בצבע שחור) ו 2 מתוך 2 מחסומים עצרו אותי לבדיקה!

לדעתי עם הפאביה המצב יותר יהיה לכיוון הקנגו מאשר לאיביזה.

בנוסף, לאיביזה של תא מטען גדול יותר לדעתי ומושב אחורי קטן יותר.

אני בהתחלה קניתי את הפאביה ואחרי שאיביזה יצאו במבצע אז ישר העברתי את ההזמנה שלי לאיביזה, לדעתי רכב יותר יפה.

בהצלחה

• תוכן חדש...