Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך השמן Motorcraft® SAE 5W-30 Premium Synthetic Blend ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Motorcraft® SAE 5W-30 Premium Synthetic Blend

לפי כלל האצבע שלמדתי מהפורום זה לא סינטטי מלא מהסיבה שלא כתוב Full synthetic,

בעצם איזה סוג שמן זה? מינרלי? חצי מינרלי? מומלץ?

הבנתי שפורד \ מאזדה משתמשים בו במוסך המרכזי שלהם כשמן הבית.

הוא כן קיבל תקינה של API SAE באתר שלהם

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

חברת מוטורקראפט למיטב ידיעתי זו "חברת הבית" של השמנים של פורד בחו"ל.

השמן הנ"ל הוא לא שמן סינטטי אלא חצי סינטטי. אין דבר כזה "חצי מינרלי"..

(אלא אם אתה מחשיב "חצי סינטטי" כ"משלים" שלו :lol: ).

אם הוא מופיע באתר של API אין שום סיבה לא להשתמש בו-אך יחד עם זאת עדיף להשתמש בשמן סינטטי אם המנוע לא עבר יותר מדי קילומטרז' והוא לא אוכל שמן.

אתה מוזמן להכנס ללינק כאן ולראות את השמנים שלהם.

אם אתה מחפש שמן סינטטי מלא הייתי הולך על השמן

Motorcraft® SAE 5W-30 Full Synthetic Motor Oil

פורסם

הבנתי תודה, עד עכשיו היה ליקוי מולי 5W40 סינטטי מלא, במוסך לא היה להם את הליקוי מולי ואמרו לי שה 5W-30 של מוטורקראפט גם סינטטי מלא והם עובדים איתו המון ויש להם נסיון איתו. אני מבחינתי ראיתי על האריזה שהוא עומד בתקנים API ו SAE אז אמרתי לעצמי שאין מה לדאוג ולא שמתי לב ל BLEND.

השאלה אם אפשר לחכות עד לטיפול הבא ולחזור לסיננטי מלא ליקוי מולי או אחד אחר מהחברות המוכרות שעומדות בתקן API בצמיגות 5W30 או שלא מומלץ לחכות עוד 15 אלף וכדאי להחליף במיידי לסינטטי מלא?

במידה ואני מחליף במיידי לסינטטי מלא צריך גם פילטר שמן חדש?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

בוא ונתחיל בשאלה עם איזה דרגת API השמן מגיע? אם אתה עושה השוואה של שמנים עם בעלי תקן API אני יכול להביא לך שמן עם תקן API SF שזה שמן שלפני 20 שנים היה נחשב למילה האחרונה. או במילים אחרות כאשר אתה משווה שמן א לשמן ב ששניהם מאותה קטגוריה (חצי סינטטי, סינטטי מלא או מינראלי) תראה איזו דרגת API יש לו. אחד יכול להיות עם SJ השני יכול להיות עם SL או SM שזה יותר מתקדם. כמובן שתמיד סינטטי מלא יהיה יותר טוב מחצי סינטטי ומינארלי כמובן. היום הדרגה האחרונה בשמנים היא SN.

דרך אגב לבעלי אופנועים שרוצים להיות חכמים ולשים שמן של מכונית באופנוע. דבר ראשון מדובר בטעות חמורה. בניגוד למכונית, תיבת ההילוכים והמנוע באופנוע משתמשים באותו שמן. זוהי אחת הסיבות מדוע שמן באופנוע מת הרבה יותר מהר (בדרך כלל אחרי 6,000 גג 7,000 כאשר במכונית זה 10 אלף או 15 אלף ק"מ). גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים באופנוע פשוט גוזרות את המולקלות של השמן וזוהי אחת הסיבות כאמור מדוע שמן באופנוע מת מהר יותר.

עכשיו, נחזור לנקודה של שבאופנוע תיבת ההילוכים והמנוע משתמשים באותו שמן. מיכוון שבשמני מכוניות ישנם חומרים נגד חיכוכים שימוש בכזה שמן באופנוע יגרום לזיהום רפידות הקלאץ והוא פשוט יחליק.

לעומת זאת, שימוש בשמן מנוע עם צמיגות כלשהיא אבל עם דרגת API של SE, SF או SG למרות שהוא שמן למכונית הוא יתאים גם לאופנוע כי בשנים הללו (לפני 20 שנים בערך) לא הוסיפו את החומרים מונעי החיכוך כך שאין סכנה לקלאץ. נא לזכור זאת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על התגובה המפורטת, השכלתי לגבי הרמות של ה API אך לא שאלתי על אופנועים.

לגבי השמנים השמן שעכשיו יש שהוא של פורד הוא API SM/Energy Conserving לפי האתר של פורד,

השמן של ליקוי מולי API SM/CF לפי האריזה של ליקוי מולי.

מכיוון שבטיפול האחרון שבוצע לפני כמה ימים מילאו לי את השמן של פורד 5W30, שכפי הנראה הוא חצי סינטטי(BLEND) ועד הטיפול הזה היה ברכב שמן של ליקוי מולי סיננטי מלא 5W40. השאלה אם אפשר וזה לא יגרום נזק למנוע להשאר עם השמן החצי סיננטי עוד 15 אלף ולחזור לסיננטי מלא, או שעדיף כבר בשבוע הקרוב להחליף לסיננטי מלא, במידה ואני מחליף לסינטטי חייב להחליף גם את הפילטר שמן?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
בוא ונתחיל בשאלה עם איזה דרגת API השמן מגיע? אם אתה עושה השוואה של שמנים עם בעלי תקן API אני יכול להביא לך שמן עם תקן API SF שזה שמן שלפני 20 שנים היה נחשב למילה האחרונה. או במילים אחרות כאשר אתה משווה שמן א לשמן ב ששניהם מאותה קטגוריה (חצי סינטטי, סינטטי מלא או מינראלי) תראה איזו דרגת API יש לו. אחד יכול להיות עם SJ השני יכול להיות עם SL או SM שזה יותר מתקדם. כמובן שתמיד סינטטי מלא יהיה יותר טוב מחצי סינטטי ומינארלי כמובן. היום הדרגה האחרונה בשמנים היא SN.

דרך אגב לבעלי אופנועים שרוצים להיות חכמים ולשים שמן של מכונית באופנוע. דבר ראשון מדובר בטעות חמורה. בניגוד למכונית, תיבת ההילוכים והמנוע באופנוע משתמשים באותו שמן. זוהי אחת הסיבות מדוע שמן באופנוע מת הרבה יותר מהר (בדרך כלל אחרי 6,000 גג 7,000 כאשר במכונית זה 10 אלף או 15 אלף ק"מ). גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים באופנוע פשוט גוזרות את המולקלות של השמן וזוהי אחת הסיבות כאמור מדוע שמן באופנוע מת מהר יותר.

עכשיו, נחזור לנקודה של שבאופנוע תיבת ההילוכים והמנוע משתמשים באותו שמן. מיכוון שבשמני מכוניות ישנם חומרים נגד חיכוכים שימוש בכזה שמן באופנוע יגרום לזיהום רפידות הקלאץ והוא פשוט יחליק.

לעומת זאת, שימוש בשמן מנוע עם צמיגות כלשהיא אבל עם דרגת API של SE, SF או SG למרות שהוא שמן למכונית הוא יתאים גם לאופנוע כי בשנים הללו (לפני 20 שנים בערך) לא הוסיפו את החומרים מונעי החיכוך כך שאין סכנה לקלאץ. נא לזכור זאת.

יפה דברת .

רק תוספת קטנה , אפשר להשתמש בשמן עם סיווג איכות sj לאופנוע בתנאי שמופיעות בו המילים jaso ma . ma2 .

פורסם
תודה על התגובה המפורטת, השכלתי לגבי הרמות של ה API אך לא שאלתי על אופנועים.

לגבי השמנים השמן שעכשיו יש שהוא של פורד הוא API SM/Energy Conserving לפי האתר של פורד,

השמן של ליקוי מולי API SM/CF לפי האריזה של ליקוי מולי.

מכיוון שבטיפול האחרון שבוצע לפני כמה ימים מילאו לי את השמן של פורד 5W30, שכפי הנראה הוא חצי סינטטי(BLEND) ועד הטיפול הזה היה ברכב שמן של ליקוי מולי סיננטי מלא 5W40. השאלה אם אפשר וזה לא יגרום נזק למנוע להשאר עם השמן החצי סיננטי עוד 15 אלף ולחזור לסיננטי מלא, או שעדיף כבר בשבוע הקרוב להחליף לסיננטי מלא, במידה ואני מחליף לסינטטי חייב להחליף גם את הפילטר שמן?

תודה

קודם כל אתה יכול להירגע כי השמן של פורד הוא איכותי שהרי הוא חצי סינטטי בתקן גבוה. אגב, המילה ENRGY CONSERVING מעידה שהוסיפו לו חומרים נגד חיכוך. אם לוקחים את שני השמנים שהזכרת ומשווים אותם תפוח כנגד תפוח, על הנייר, הליקי מולי יותר טוב שהרי הוא סינטטי מלא. אבל לעומת זאת, אין להבין כלל וכלל שהשמן של פורד הוא סכנה למנוע שלך רק בגלל שהוא חצי סינטטי. לפי דעתי (אני לא מהנדס רכב או משהו כזה), סע עם השמן שמילאו לך עכשיו ותחליף אותו מתי שהיצרן קובע. בפעם הבאה,אם הכיס מאפשר לך ואתה רוצה לשדרג אתה יכול לחזור לשמן הסינטטי מלא של הליקי מולי. כמובן שיש להחליף פילטר שמן בהחלפה הבאה. מי שהכיס מאפשר לו להחליף שמן קצת מוקדם ממה שהיצרן ממליץ וגם פילטר כל פעם הרי זה משובח.

יפה דברת .

רק תוספת קטנה , אפשר להשתמש בשמן עם סיווג איכות sj לאופנוע בתנאי שמופיעות בו המילים jaso ma . ma2 .

שאלתי את עצמי לא פעם את השאלה הזו שהרי בספר האופנוע שלי ואני מדבר על אופנוע משנת 2006 היה רשום עדיין שצריך שמן בצמיגות SH או SG ואילו חברות כמו מוטול וסילקוליין מייצרות שמנים מיועדים לאופנועים עם API גבוה ממה שהספר מבקש. אז קודם כל, ה API זה תקן אמריקאי. ראשי תיבות של American Petroleum Institute

ה JASO MA מבטא Japanese Automotive Standards Organization

אז למרות שהשמן הוא ב API גבוה יותר ממה שהיצרן מבקש כל עוד יש לו תקן של JASO MA זה אומר שהוא מותאם לשימוש באופנוע ואינו מכיל חומרים ותוספים הגורמים להחלקה של הקלאץ באופנועים.

שמני מנוע של מכוניות שיוכלים לשמש גם באופנועים והם בעלי דרגה של SE או SF שהם "עתיקים" ניתן למצוא בדרך כלל בחנויות לאבזרי רכב. הם עולים לא יותר מ 50 ש"ח למיכל של 4 ליטר. החברה שעדיין מייצרת אותם היא דלק.

שמן מנוע בדרגת SG ניתן למצוא באוטו דיפו נכון לאתמול. הוא עולה לא יותר מ 60 שח למיכל של 4 ליטר.

למי השמנים הללו יכולים להיות טובים? לבעלי אופנועי שטח כמו DR או XR שמבלים הרבה בשטח וזקוקים להחלפת שמנים

תכופה. לפי הספר XR 600 צריך להחליף שמן כל 1600-2000 ק"מ. בדרך כלל השמנים שראיתי הם בצמיגות .20W-50. למי שמחפש שמנים עדיין עם API SF או SH יכול למצוא בהום סנטר שמנים של אמריקן איגל 15-40 או 10-40

אם כי כמובן אין מה להשוות בין איכות של אמריקן איגל לבין חברת דלק. הרבה אנשים חושדים בפירמה אמריקן איגל. אבל על הנייר הוא עומד בתקנים מסויימים. לכן, מי יודע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אופנועי קרור אוויר בנוים עם מרווחים גדולים יותר ולכן צריכים שמן בעל צמיגות גבוהה יותר .

אופנועים אלו שיש להם מצמד רטוב צריכים דלקול 20/50 sg .

50 ש"ח ל 4 ליטר באוטו דיפו .

רוב יצרני השמן מוסיפים תוספים מקטיני חיכוך מדרגה sj וצפונה .

פורסם

שמני המנוע מבית חברת השמנים ליקווי מולי לא עומדים תחת התקינה האמריקאית ובהתאם לזה איכות השמנים שלהם מוטלת בספק רב, במיוחד אצל יצרני רכב הנצמדים לארגון התקינה האמריקאי API.

אין לך מה לחזור לשמן המנוע מבית ליקווי מולי, השמן שיש לך עכשיו במנוע עדיף בהרבה על השמן הקודם. אני מעדיף להשתמש בשמן מנוע מינרלי שעומד בתקנים האמריקאים מאשר שמן שמוגדר סינתטי מלא אך מעולם לא עבר את מבחן התקינה של API.

לעוד מידע בנושא ליקווי מולי כנס לנושא הבא:

חברת השמן ליקווי מולי אינה מוזכרת תחת התקן האמריקאי - הגיוני?

הדבר היחיד שנראה מוזר לי בהחלפת השמן הייתה בשינוי הצמיגות. על סמך מה המוסך החליף 5W40 ב 5W30?

פורסם

בספר רכב דווקא מצויין שאין בעיה להיות עם 5W40 ומומלץ 5W30. מזה אני פחות מודאג

לדעתי אתה יצאת קצת מפרופרציות עם הליקוי מולי, עברתי איתו 60 אלף ק"מ, מנוע שקט מאוד, טיפת שמן לא חסרה אף פעם.

לגבי העניין של התקינה זה קצת מוזר שהוא לא מופיע שם, אם אתה רוצה להגיע לשורש העניין תשלח לליקוי מולי מיל עם הטענה הזו ותראה מה הסיבה לכך, אבל מכאן להסיק שזה שמן לא איכותי זה מוגזם לדעתי.

בקשר לרכב שלי יותר מפחיד אותי העניין של החצי סינטטי ועוד 15 אלף לחזור לסינטטי מלא, הרכב עבר כבר 120 אלף, אומנם מתקתק והמנוע עובד חלק אבל לעדיין, לא רוצה לאתגר אותו.

במידה ואני מחליט לחזור לסינטטי מלא במיידי, האם צריך להחליף גם את הפילטר שמן?(עבר בקושי 150 ק"מ)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לדעתי אתה יצאת קצת מפרופרציות עם הליקוי מולי, עברתי איתו 60 אלף ק"מ, מנוע שקט מאוד, טיפת שמן לא חסרה אף פעם.
מכיוון שלא לי ולא לך יש מעבדות שמנים בבית אני לא חושב שנוכל לקבוע איזה שמן עדיף. בשביל זה יש את ארגוני התקינה אשר מבצעים את הבדיקות הללו במקומנו ומאפשרים לנו לקבל שמן מתאים באיכות הקבועה ביחד עם יצרני המנועים.

אני חושב שלא הרבה אנשים יודעים מה זה בדיוק בדיקה במעבדה ולכן יש להם סוג של שאננות או זלזול בנושא חשוב שכזה.

רק כדי להמחיש לחלק מהאנשים שלא בדיוק יודעים ומכירים מה זה בדיקה של מעבדה אציג סרטון שנלקח היישר ממחלקת הפיתוח של פורשה ומציג בדיקה די מסיבית יש להגיד של משאבת שמן שפותחה למנוע של 911 אל מול כוח הכבידה:

fv53RbvgfGc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
אופנועי קרור אוויר בנוים עם מרווחים גדולים יותר ולכן צריכים שמן בעל צמיגות גבוהה יותר .

אופנועים אלו שיש להם מצמד רטוב צריכים דלקול 20/50 sg .

50 ש"ח ל 4 ליטר באוטו דיפו .

רוב יצרני השמן מוסיפים תוספים מקטיני חיכוך מדרגה sj וצפונה .

נכון מאוד, באוטו דיפו מוצאים את השמן הזה במחיר פחות או יותר באזור. לעומת זאת, אני חייב לציין שלא ראיתי כבר הרבה שנים שמן עתיק קרי API SE,SF או SG בדרגה צמיגות נמוכה יותר מ 20-50. בדרך כלל 20 -50 מוספים למנועים שעברו כבר הרבה קילומטרז וגומעים שמן. שמן בצמיגות גבוהה יותר אמור להיאכל פחות. זה דרך אגב מה שרשום על הפח שמן של דלק. שזה שמן מיועד למכוניות ששותות שמן. לכן הם עדיין מייצרים אותו. הרבה אנשים עם גרוטאות קונים שמן כזה ועוד שזה נחשב לשמן זול מאוד.

יש כמובן את האמריקן איגל שמגיע בAPI SF או SG אבל ישנם אנשים שנשבעים שהם לא ישתמשו בו אפילו אם יקבלו אותו בחינם. אחת הסיבות אגב שהוא יכול להיות זול בגלל שהוא ממוחזר. מכל ליטר של שמן משומש יכולים להפיק 50 אחוזים שמן חדש, נקי וטהור שתקין לשימוש כמו שמן חדש. כמובן שעלות הטיהור זולה יותר מעלות ההפקה לכן שמן ממוחזר זול יותר משמן חדש. יש אנשים שחושבים שזהו שמן פסול לשימוש בארה"ב שמוצא את דרכו אלינו ולכן הוא זול. מי יודע, אולי העניין שאם משהו זול מאוד ביחס לאחרים הוא לא יכול להיות בחיים משהו אכותי פשוט טבוע במחשבה שלנו.

מי יודע?

פורסם

הפחדת אותי, מחר בבוקר נסע אליו עם שמן סינטטי מלא שנקנה מראש,

לפני שאני אחזור ל 5w40 של ליקוי מולי הסגול, יש המלצה לאחד אחר? אולי ליקוי מולי 5w30?

או חברה אחרת עכב הנושא שפתחו שליקוי מולי לא עומדת בתקן API?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...