Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רגע נחמד על הכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מידי פעם מוציאים פה קיטור על תופעות מרגיזות או מסוכנות בכבישים.

בואו נספר גם על דברים יפים.

ביום חמישי אחר הצהרייים אני על כביש 4 ממורשה לרעננה. כמה שהרכב שקט, בכל זאת נשמע כאילו יש תוספת לסאונד הרגיל של האוטו. "נסיון החיים" בנוסף לצפצוף ותנועות מהצד הביאו לתובנה שצריך לעצור.

יש פנצ'ר. בורג של 4 או 5 מ"מ רוחב בתוך הצמיג. בגלגל האחורי לצד הכביש שהוא סואן מאוד בשעות אלו.

רק שהשוליים די צרים, אוטו צמוד לבטונדה של גדר הבטיחות מימין - משאיר 50-60 ס"מ עד הפס הצהוב. מיקום קצת מסוכן להתעסקות בהחלפה כאשר מתכופפים לכיוון הכביש.

מיקמתי משולש כ-50 מטר לפני הרכב, ממש על פס השוליים בצורה שתכריח דו גלגליים וכאלו שנוסעים על השוליים לעבוד למרכז הנתיב. נחמה היתה שקטע הכביש פתוח ודי ישר, ויראו אותי ממרחק.

ב-15 דקות של החלפה זריזה עצרו שני נהגים לשאול אם צריך עזרה (תודה! אני כמעט מסיים, מסתדר טוב), שניים שהאטו עשו תנועות של סימני שאלה, אופנוע משטרה עשה ווווממממ.

נעים לדעת שיש מי שיושיט יד אם צריך.

עם כל החששות ואני-לא-יודע-מי-זה, לפעמים תשקלו לסייע לאנשים שנתקעו. לפעמים אין סלולרי, לפעמים יש ילדים וגם לתת תחושה טובה יעשה לכם טוב.

וכדאי שיהיה לכם בתא המטען מפתח צלב לגלגלים, שאינו יקר, והוא נוח ומהיר יותר מציוד היצרן.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מזכיר לי לפני כשנתיים בדרך חזרה מאילת לחיפה, באיזור תל אביב התפנצ'ר לי גלגל. זה קרה באיזשהו מחלף והייתה שעת לילה מאוחרת. למרות שאני ועוד חבר שהיה איתי הסתדרנו, האטו כמה מכוניות ושאלו אם צריכים עזרה. אחד אפילו ירד מרכבו בשווי כ400K ש"ח וללא שאלות פשוט הביא לנו ספריי פנצ'רים, ואפילו ליכלך את ידו. כשרציתי לגמול לו בתשלום, או לפחות להחזיר לו את עלות הספריי הוא לא רצה אפילו לשמוע על זה. יש עוד אנשים טובים :-)

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אני מכיר איזה בחור "משוגע", שכל פעם שרכב נתקע מול העבודה שלו, הוא יוצא לעזור לדחוף או להגיש עזרה אחרת כמיטב יכלתו, זה קורה על כביש ראשי, ובעיקר בגשם.

זה אני אגב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אכן נחמד לראות אנשים טובים באמצע הדרך :)

בגשם האחרון ברמזור של הסינמה בראשל"צ אופנוען החליק והתקשה להרים את האופנוע, מיד בשיא המבול יצאו לא פחות מ4 נהגים בכדי לעזור לו (כולל אני).

פורסם

עם כל הכבוד לגילוי הנדיבות הכנים שאנו רואים כאן, מאוד לא מומלץ לעצור כדי לעזור לנהג אחר שנתקע בצד, וכמו כן לא מומלץ לנסות לתקן את התקלה ברכב בעצמך, במיוחד כאשר מדובר בתקלה כגון תקר שחושפת את הנהג לפגיעה חמורה (גם בצד שאינו פונה לכביש). זוהי ההנחיה בכל מדינה מערבית (ע"ע ה-"Highway Code" הבריטי) וגם בהדרכות נהיגה מתקדמת בישראל נוגעים בכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמח לשמוע שעצרו אנשים לעזור לך שניהיה לך פאנצ'ר, אבל זה גורם לי לתהות... אני התרסקתי עם אופנוע ואנשים פשוט הסתכלו עליי שוכב על הרצפה עם אופנוע זרוק לידי ובכל זאת המשיכו בדרכם, אבל רואים מישהו עם תקר בצמיג עוצרים לעזור?

אני כבר לא מבין ישראלים...

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

ליד איפה שאני גר יש מצפה נחמד, כאשר יש שם עליה מאוד רצינית דיי מבודד ללא תאורה, יום אחד בדרכי למצפה, הבחנתי ברכב בשולי הכביש, כמובן עצרתי וישר ניגשתי לעזור מסתבר שהנהג עבר התקף לב התחלתי לטפל(מתנדב במדא), עד שהאטן הגיע.

ככה שאתה לא יכול לדעת אם זה סתם פנצר, התחממות, או משהו יותר רציני.

ככה שאני תמיד יעצור ולא כולכך משנה איפה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

זה הממסד, לא הישראלים. הם לא יודעים אם כבר הזמינו לך אמבולנס. פנצ'ר לא צריך אמבולנס.

פורסם

לפני מספר שנים כהרגלי להושיט יד לרכב תקוע בכביש לאחר מספר נסיונות להניע את הרכב עם כבלים שלא צלחו ביקש הנהג

שאגרור אותו לפחות עם חגורה לצד הכביש המרוחק מעט ממקום התקלה כדי שלא יפריע לשאר התנועה כך עשיתי ונפרדנו לשלום.

כעבור חודש קיבלתי תביעה מחברת הביטוח על נזק לפגוש ותושבת פגוש קדמי בסך 850 ש"ח.

רק לאחר שהבהרתי לחצוף שאם כך הדבר אני מתכוון להוציא חשבונית חילוץ על עזרתי הנדיבה על סך כפול מתביעתו חזר בו הנבל....כן גם כאלה אנשים יש לצערי...

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

לפני כמה שנים נכנסתי עם ברלינגו לשטח חולי הרכב נתקע ולא רצה לצאת.

כל זה קרה בשעה 11 בלילה .

התקשרתי לחברת חילוץ דרשו 500 ש"ח ואמרו שיגיעו תוך שלוש שעות.

פתאום הגיע למקום טנדר עם כמה בני דודים קצת חששתי והם שאלו מה קרה והלכו.

אחרי כמה דקות הגיעו שוב עם רכב אחר ופשוט הוציאו אותי בגרירה משם.

מיותר לציין שהם לא רצו לקחת תשלום.

פורסם

אחד החברים סיפר כאן לא מזמן שהוא נתקע על כביש כמעט ללא שוליים וזה היה מסוכן לעצור להחלפת תקר,

הוא פשוט הרים טלפון למשטרה שאיבטחה אותו בזמן החלפת התקר.

אני מאוד ממליץ לא להחליף תקר בצד הכביש ללא שוליים רחבים מאוד או אבטחת משטרה.

פורסם

אין קשר לרוחב השוליים. גם על שוליים של עשרה מטרים לא מחליפים גלגל! הסכנה בשוליים אינה מנהגים בנתיבי הנסיעה, אלא באפשרות שנהג מנתיב הנסיעה יסטה לכיוונך (עקב משיכת תשומת הלב אל הרכב התקוע) ובמקרה זה גם עשרה מטרים מתפוגגים תוך כמה עשיריות שניה.

המקום היחיד שהוא בטוח כדי לאבחן\לתקן תקלה ברכב הוא מקום שמופרד מן הכביש כמו תחנת דלק, כביש צדדי, יציאה מן הכביש, מפרץ כלשהו וכדומה, ואם יש מקום כזה בעוד כמה מאות מטרים - שווה למשוך עד אליו גם בנסיעה על הצמיג ההרוס (בנהיגה של 10-20 קמ"ש על השול לא אמור להיגרם נזק לחישוק וגם הסיכון לנהג נמוך בהרבה). אבל גם אם עוצרים - אסור לתקן שום תקלה בצד הדרך. קוראים למשטרה\שירותי חילוץ מיד ויוצאים מהרכב למקום בטוח (מעבר לגדר הבטיחות).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נסעתי עם קנגו מהעבודה, ואני מכיר קיצור דרך ממגרש חצץ נטוש, היה גשם זלעפות וחשבתי השלולית לא ממש עמוקה, התקרבתי עם הפרונט לאט לאט הרכב אכן נסע כמה מטרים ובהפתעה הפרונט שקע והמים הגיעו עד הקצה של הטמבו,ן והאחורה של הרכב בלט מחוץ למים, הורדתי נעליים נכנסתי למים שהיו קפואים, חיפשתי קרשים לשים מתחת לגלגל קדמי שבכלל לא מבינים איפה הקצה שלו, כעבור 20 דקות ניסיונות עברה משאית זבל שמרימה פחי תנינים עם הוו הענקי מאחורה ורצה לעזור, שאלתי אותו איך אתה מתכוון לעזור לי? הוא שלף חבל בד ענקי קשר אותו לוו, ואת הקצה השני לברזלים של הגלגל ספייר שנמצא מתחת לקנגו והוציא את הרכב מהמים, רציתי מאוד להודות לו, והוצאתי ארנק בשביל לתת לו את השטר הראשון שאני ימצא! אך לצערי היה רק כסף קטן, זה לא ממש היה משנה כי הוא בשום פנים ואופן לא רצה שאני יתן לו דבר והתעקש על כך!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
לפני כמה שנים נכנסתי עם ברלינגו לשטח חולי הרכב נתקע ולא רצה לצאת.

כל זה קרה בשעה 11 בלילה .

התקשרתי לחברת חילוץ דרשו 500 ש"ח ואמרו שיגיעו תוך שלוש שעות.

פתאום הגיע למקום טנדר עם כמה בני דודים קצת חששתי והם שאלו מה קרה והלכו.

אחרי כמה דקות הגיעו שוב עם רכב אחר ופשוט הוציאו אותי בגרירה משם.

מיותר לציין שהם לא רצו לקחת תשלום.

אם כבר בני דודים.

במהלך העבודה שלי כקב"ט בכניסה להבית מלון, אחד האורחים שכח את המפתחות בתוך הפורד קונקט שלו והרכב ננעל.

הדבר הכי בזוי שקרה, באו בני דודים שעברו במקרה ופתחו לו את הרכב...ועל הדרך הראו לו שיעור בפריצה עם נזק מינימלי. :lol:

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...