Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי נהיגה מתקדמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקחת קורס נהיגה מתקדמת.

רציתי לבקש המלצות על בתי ספר לנהיגה מתקדמת ועל קורסים ספציפיים, ולשאול את כל אלו שכבר לקחו קורס כזה בעבר, אם הם באמת הפיקו ממנו משהו ואם בכלל מומלץ לקחת קורס כזה (מבחינת בטיחות, ומבחינת הכרות ראשונית עם נהיגה ספורטיבית) ?

אני נוהג כבר למעלה מעשור, אך אין לי ניסיון בכלל בנהיגה ספורטיבית.

הערה:

חיפשתי 'נהיגה מתקדמת' בפורום, ולא מצאתי משהו רלוונטי (לפחות לא בשמונת העמודים הראשונים), כך שאם למישהו יש לינק לפוסט קיים, אני אשמח לשמוע.

פורסם

תפרט יותר איזה סוג של קורס אתה מחפש

באוטו שלך? ברכב החברת הדרכה?

ברכב רגיל? ברכב ספורט?

מה המטרה של הקורס? ללמוד נהיגת מרוצים? במסלול על זמן?

או פשוט ללמוד לשלוט באוטו טוב יותר במצבי חירום?

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

פורסם

אני מצטרף לשאלה שמעליי.

בעברי הלא רחוק עבדתי כמדריך נהיגה מתקדמת בחברת "טריגו". מלבדה קיימות חברות נוספות (של ראם סמואל, און יעקובסון וכו'). תוכל להריץ חיפוש בגוגל.

"נהיגה מתקדמת" היא מושג כללי חסר משמעות.

אם ברצונך ללמוד יותר על הכוחות הפועלים על הרכב בעת נהיגה, הבנה עמוקה יותר של מה משפיע על הרכב בזמן נהיגה, ממה להימנע ואת מה לנצל, איך מכוונים נכון מראות ואיך מכוונים נכון תנוחת נהיגה, איך מנהלים סיכונים בנהיגה עירונית ובינעירונית וכל זה כדי לשפר את הבטיחות בנהיגה - זה דבר אחד.

אם ברצונך ללמוד דריפטים/נהיגת ראלי/נהיגת מסלול/נהיגה ספורטיבית זה דבר אחר.

ובעצם, לדעתי, אלו לא שני חלקים נפרדים אלא דווקא חלקים משלימים. נהג שמכיר את רכבו טוב יותר (אין הכוונה להכרות טכנית עם הרכב מבחינת הספק ויכולת, אלא הבנה עמוקה של איך הרכב מתנהג בנסיעה ומה משפיע עליו) יוכל לנהוג גם בצורה בטוחה יותר וידע לעשות זאת בצורה ספורטיבית יותר.

לדעתי נכון יותר מבחינת היררכיה להתחיל דווקא עם הבסיס האפור והיומיומי - אך זה שאותו אנו מיישמים כל יום בדרך לעבודה - של הבנה של מה זה מעטפת נהיגה מבחינה בטיחותית, ואח"כ להתקדם ולנצל את הידע הזה כדי גם להפיק הנאה מנהיגה - קרי נהיגה ספורטיבית.

פורסם

חשבתי להתחיל בקורס על הרכב שלי (פורד פוקוס לא ספורטיבית במיוחד). במטרה ראשונית של ללמוד לשלוט על הרכב יותר טוב ולהתמודד עם מצבי חירום. ומצד שני לקבל איזושהי היכרות ראשונה עם נהיגה ספורטיבית, כלומר ללמוד לנהוג קצת מהר יותר, להבין איך לוקחים סיבובים כמו שצריך, וכל החלק של ההנאה מהנהיגה.

פורסם
אני מצטרף לשאלה שמעליי.

בעברי הלא רחוק עבדתי כמדריך נהיגה מתקדמת בחברת "טריגו". מלבדה קיימות חברות נוספות (של ראם סמואל, און יעקובסון וכו'). תוכל להריץ חיפוש בגוגל.

"נהיגה מתקדמת" היא מושג כללי חסר משמעות.

אם ברצונך ללמוד יותר על הכוחות הפועלים על הרכב בעת נהיגה, הבנה עמוקה יותר של מה משפיע על הרכב בזמן נהיגה, ממה להימנע ואת מה לנצל, איך מכוונים נכון מראות ואיך מכוונים נכון תנוחת נהיגה, איך מנהלים סיכונים בנהיגה עירונית ובינעירונית וכל זה כדי לשפר את הבטיחות בנהיגה - זה דבר אחד.

אם ברצונך ללמוד דריפטים/נהיגת ראלי/נהיגת מסלול/נהיגה ספורטיבית זה דבר אחר.

ובעצם, לדעתי, אלו לא שני חלקים נפרדים אלא דווקא חלקים משלימים. נהג שמכיר את רכבו טוב יותר (אין הכוונה להכרות טכנית עם הרכב מבחינת הספק ויכולת, אלא הבנה עמוקה של איך הרכב מתנהג בנסיעה ומה משפיע עליו) יוכל לנהוג גם בצורה בטוחה יותר וידע לעשות זאת בצורה ספורטיבית יותר.

לדעתי נכון יותר מבחינת היררכיה להתחיל דווקא עם הבסיס האפור והיומיומי - אך זה שאותו אנו מיישמים כל יום בדרך לעבודה - של הבנה של מה זה מעטפת נהיגה מבחינה בטיחותית, ואח"כ להתקדם ולנצל את הידע הזה כדי גם להפיק הנאה מנהיגה - קרי נהיגה ספורטיבית.

+1

:-P

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם
חשבתי להתחיל בקורס על הרכב שלי (פורד פוקוס לא ספורטיבית במיוחד). במטרה ראשונית של ללמוד לשלוט על הרכב יותר טוב ולהתמודד עם מצבי חירום. ומצד שני לקבל איזושהי היכרות ראשונה עם נהיגה ספורטיבית, כלומר ללמוד לנהוג קצת מהר יותר, להבין איך לוקחים סיבובים כמו שצריך, וכל החלק של ההנאה מהנהיגה.

בדיוק החומרים הנכונים לקורס בסיסי.

תריץ חיפוש בגוגל, תתקשר לחברות השונות, קבל הצעות מחיר, וצא ליום הדרכה.

עצה ממי שהיה בצד השני של האוטו:

הרבה מהמדריכים/חברות נוהגים להפוך את זה מיום הדרכה לימודי ליום "פאן" טהור. לא שלהנות זה רע, אבל בסוף היום אתה מסכם לעצמך מה למדת היום, ומגלה שחוץ מלטחון את נס הרים שוב ושוב (שזה מאוד כיף) לא התקדמת הרבה.

תקפיד לראות שהמדריך לא עושה לעצמו חיים קלים בלקפוץ לדברים הכיפיים (אבל הפחות חשובים) ומתמקד (לפחות בתחילת היום) בדברים הבסיסיים של תנוחת ישיבה, מראות, רצועת כוח, מיקום בנתיב, הבנת מעטפת הכוחות ברכב וכו', ומסביר כיצד הם מיושמים אח"כ בכביש הררי מפותל ובנהיגה ספורטיבית.

פורסם

יש אחלה מדריך שקוראים לו לאון ( דרך אגב הוא עכשיו משתתף בפורמולה ישראל ). אחלה בחור ואחלה מדריך.

הייתי בהדרכות שלו כבר פעמיים. אני יודע שהוא עושה גם אימונים אישיים.

אתה יכול למצוא אותו אצל החברה האלה:

http://nehiga-beshlita.co.il/team.php?pageID=24

אני ממליץ עליו.

דרך אגב יש שם גם את חגי ששמעתי שגם הוא ממש טוב ( לי אין נסיון אישי איתו )

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

פורסם
רציתי לבקש המלצות על בתי ספר לנהיגה מתקדמת ועל קורסים ספציפיים, ולשאול את כל אלו שכבר לקחו קורס כזה בעבר, אם הם באמת הפיקו ממנו משהו ואם בכלל מומלץ לקחת קורס כזה (מבחינת בטיחות, ומבחינת הכרות ראשונית עם נהיגה ספורטיבית)? אני נוהג כבר למעלה מעשור, אך אין לי ניסיון בכלל בנהיגה ספורטיבית.

קודם כל אני מסכים עם ההבחנה של "GoRide", כי יש להבדיל בין קורסים של בטיחות לבין קורסים ספורטיביים, ולהתחיל עם הקורסים שמשתייכים לסוג הראשון. אנו, חובבי ההגה, לעתים מתמקדים יותר מידי בפן הספורטיבי או הדינמי (החלקות, שליטה ברכב וכדומה) וחבל שכך. הרבה יותר חשוב לקבל הדרכה שמתקדמת בצפי, תכנון, שמירת רווח וניהול התנועה, גם אם זה "משעמם" יותר מללמוד להשתלט על היגוי-יתר וירטואוזי...

על כל פנים, אני אישית ממליץ על אלטרנתיבי. חברה ותיקה ומקצועית עם מדריכים מעולים וקנאים לבטיחות, שלרוב שמים את הדגש במקום הנכון, לטעמי. עוד לא הזדמן לי לעבור הדרכה אצל מדריך\חברה אחרים, אבל מהיכרות מן הפה לאוזן יש לי העדפה ברורה לאלטרנתיבי על פני חברות אחרות, בהסתייגות אחת: כיום נכנסו לשוק הרבה מדריכים שפרשו מן החברות הגדולות ומציעים הדרכות אישיות, ולדעתי יש להדרכה כזאת יתרון גדול (אם כי בכל חברה יש קורסים אישיים). במיוחד שמעתי טובות על דני G.

האם ההדרכה הועילה לי? כן, הרבה מעבר למה שצפיתי! כאשר הגעתי להדרכה כבר הייתי בעל מודעות וגם מיומנות בתחום הנהיגה המתקדמת ואפילו בתחום הספורטיבי, אבל כאשר הגעתי לקורס לא ציפיתי שאני באמת אסיים אותו עם המיומנות של השליטה ברכב או היכולת לבלום על סף הנעילה - ובסוף כן הצלחתי, הודות לעקשנות של המדריכים לעשות את התרגיל עוד פעם ועוד פעם עד שמגיעים לביצוע טוב!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם כאן אתה יכול למצוא קורסים מצויינים:

http://www.maslulim.co.il/

אני אישית עשיתי אצלם לא מעט קורסים, ונהנתי מאוד ולמדתי המון,

בקיצור ממליץ.

הייתי על 4!!!!

הייתי על 3!!!

ולאחרונה עברתי ל-2!!

המסקנות: על 4 עדיף בארופה, בארץ עדיף על 2.

פורסם

ממליץ על קורס אצל דני G. איני יודע אם הוא עדיין מעביר קורסים אלו כיום, אך שווה לבדוק. הוא מסביר מצויין, בדגש על בטיחות ומעטפת, שליטה על הרכב במצבי חירום וכדו' ופחות על פאן (היה קצת פאן, אבל גם כחלק מלמידה על הבנת והרגשת הרכב ומגבלותיו וצורת הנהיגה הנכונה- בנס הרים).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כל קורס הוא מצויין ויתרם הרבה. ממליץ להתחיל בקורסים הבסיסיים, בו חלק נעשה ברכב שלך, כשאתה נוהג.

אחרי שתתאמן במגרש יעודי, עם מדריך צמוד - תדע מה לעשות במצבים בעייתיים, איך לנהוג נכון וטוב, תקבל תוספת ענקית לידע ולבטחון בעצמך וברכב, תופתע לראות שהרכב מסוגל להרבה יותר ממה שנדמה לך. אלו דברים שרק הדרכה ואימון יכולים לתת, אי אפשר ללמוד לבד - מה שעלול להיות מסוכן ורע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
יש אחלה מדריך שקוראים לו לאון ( דרך אגב הוא עכשיו משתתף בפורמולה ישראל ). אחלה בחור ואחלה מדריך.

הייתי בהדרכות שלו כבר פעמיים. אני יודע שהוא עושה גם אימונים אישיים.

אתה יכול למצוא אותו אצל החברה האלה:

אני ממליץ עליו.

דרך אגב יש שם גם את חגי ששמעתי שגם הוא ממש טוב ( לי אין נסיון אישי איתו )

גם אני עברתי קורס קצר יחסית אצל לאון.

אצלי זה קצת שונה ממך כי עשיתי את זה אחרי חצי שנה-שנה עם רישיון, ככה שזה לימד אותי המון.

אבל אני מאמין שהמדריכים יודעים להתאים את התוכן לוותק ולראייה שלהם של איך אתה נוהג.

כמו שגורייד אמר, החל מכיוון מראות וישיבה ועד לברקסים פניות ו"ניהול" הנהיגה שלך.

ממליץ בחום על קורס כזה, אישי על הרכב שלך. יכול לעשות רק טוב.

• ספונסר פורום
פורסם
אני שוקל לקחת קורס נהיגה מתקדמת.

רציתי לבקש המלצות על בתי ספר לנהיגה מתקדמת ועל קורסים ספציפיים, ולשאול את כל אלו שכבר לקחו קורס כזה בעבר, אם הם באמת הפיקו ממנו משהו ואם בכלל מומלץ לקחת קורס כזה (מבחינת בטיחות, ומבחינת הכרות ראשונית עם נהיגה ספורטיבית) ?

אני נוהג כבר למעלה מעשור, אך אין לי ניסיון בכלל בנהיגה ספורטיבית.

הערה:

חיפשתי 'נהיגה מתקדמת' בפורום, ולא מצאתי משהו רלוונטי (לפחות לא בשמונת העמודים הראשונים), כך שאם למישהו יש לינק לפוסט קיים, אני אשמח לשמוע.

לדעתי תתחיל אצל איתי אלון,

רשום בגוגל אלטרנטיבי וכך פרטים,

ממליץ מאוד.

אם תרשם אתה יכול להגיד לאיתי שאלי אמרן שלח אותך.

לא יכול להזיק, בהצלחה,.

אגב חשוב שיהיו עוד נהגים כמוך שרוצים לשפר את יכולת הנהיגה שלהם.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...