Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה כמה נקודות

לא הייתי רוצה שתעשה משהו שיעלה לך ביוקר

נשמע שאתה לא מבין ברכב

קודם כל דבר עם מכונאי.....לא לא ...לא הבנת,דבר עם מכונאי אמיתי.

אחד שמבין את שאלתך ואיך מנוע עובד

יכול להיות שתגלה שזה לא יעזור ואולי יפריע מה שאתה חושב לעשות

במקרה שלך יכול להיות שטורבו מפירוק זול מספיק וייתן תמורה למה שאתה צריך

החוק הפשוט הוא שצריך להכניס למנוע כמה שיותר אוויר ודלק,בנוסף תצטרך לשדרג את מערכת ההצתה (הניצוץ)

אז אפשר שסתומים יותר גדולים....בהנחה שיש מקום בראש..קח את הראשים לחרט עם שסתומים מתאימים

חריטה של הראש

שינוי בוכנות

אולי טלטלים באורך שונה

שלב ראשון מכונאי שיודע מה שהוא עושה

והשוואת נתונים בספר שירות של יצרנית הרכב

אז נסה ליצור חברות עם מוסך מורשה

פורסם

התקשרתי לסובארו עכשיו.

הבחורה שענתה לי לקחה מספר ואמרה שיחזרו אליי.

נראה מה יצא מזה.

אני לא מבין ברכב?

איך הגעת למסקנה הזאת?

בכל מקרה כל מה שהצעת יקר ולא ייתן תוצאה כמו החלפת מנוע שלם.

כי כמו שאמרתי אין צורך לעשות פה חריטות ראש ושום דבר!

תקרא את התגובה הקודמת שלי ואתה תבין למה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

נראה ש289 היקר עבד בדרכו למטרה, כולנו מתבלבלים, הי אני זוכר מה אתה רוצה בסך הכל שהרכב יסע כמו שצריך ולא כמו עגלה בסך הכל לעלות עוד 2 קלוגרם מומנט וכ25 סוסים יספיקו לך בהחלט, עוד אתה רוצה לעשות את זה בעזרת חלקים הקשורים למנוע הנ"ל ולא איזה סלט סל קניות אפטר מארקט.

אני בכלל נהנה להשתתף בשרשור הזה סוף סוף משהו מעניין הכרחי חינוכי, והעיקר שונה ושובר שיגרה.

פורסם

תראה לא אמרתי את זה באופן מעליב

פשוט קראתי את כל השירשור,ומכאן באה העזרה שלי.

אמרו לך שלהחליף מנוע יותר זול ופשוט..

לא רצית.

הראת לנו ראשים אז הלכתי על זה

אתה רוצה לפתוח מנוע ולהחליף חלקים ולא יודע אם להחליף ראשים יעשה את העבודה,

אם היית מבין במנועים לא היית שואל שאלות אלא עושה.

אני מכיר "מכונאים" כאלה

אלו "מכונאי החלפות",רכב בא לטיפול אז מחליפים חלקים ישנים בחדשים ציריות פלגים רצועות תיזמון,יופי.

אתה מחפש תשובה שמי שלא "בונה"מנועים,(לא אחד שמפרק ומרכיב) לא יכול לתת לך.

פיתרון חאפר שאני יכול לתת לך הוא ללכת למוסך המרכזי לבקש אטם ראש לשני המנועים ולהשוות

או להשוות בין שני ראשים על שולחן עבודה ובנוסף לוודא את מהלך השסתומים

פורסם
נראה ש289 היקר עבד בדרכו למטרה, כולנו מתבלבלים, הי אני זוכר מה אתה רוצה בסך הכל שהרכב יסע כמו שצריך ולא כמו עגלה בסך הכל לעלות עוד 2 קלוגרם מומנט וכ25 סוסים יספיקו לך בהחלט, עוד אתה רוצה לעשות את זה בעזרת חלקים הקשורים למנוע הנ"ל ולא איזה סלט סל קניות אפטר מארקט.

אני בכלל נהנה להשתתף בשרשור הזה סוף סוף משהו מעניין הכרחי חינוכי, והעיקר שונה ושובר שיגרה.

כן יכול להיות שאני כבר בכורכר או בכרכור..:lol:

אם הבנת אז מה עושים במצב כזה ?

פורסם

הכל בסדר לא קרה כלום, הוא אכן רוצה להחליף מנוע, כי באמת נראה.לנו שסובארו יתנו מענה לדבר כזה, הם יכולים אבל למה להם לשבור ראש ולתרתר את עצמם על רכב שנמכר ומיצע את עצמו כבר לפני כעשור.

יש בידהם היכולת להגיע למידע שרוצה הבחור ולתת לו הסבר מה בדיוק שונה ומה בדיוק להחליף בכדי להגיע לתוצאות הרצויות, עדיין להחליף מנוע לדעתי יותר טוב כי אם זה יוצא אותו מחיר הוא מקבל מנוע יותר חדיש ויותר חדש ואורגינל

פורסם
זה העניין ישי.

ככל שחפרתי עמוק יותר רק קפצו יותר שאלות.

EJ20 זה השם הכללי של המנועים האלו. כמובן שיש EJ201 202 וכו'.

לפי מה שהבנתי הSTI משתמשות בEJ204 שאפשר למצוא אותו בגרסה אטמוספרית.

המנוע הזה ביפן (JDM) מגיע עם 190 כ"ס אטמוספרי!!! על כל מיני רכבים, ביניהם גם הלגאסי (B4). קיימות גם גרסאות דאונגריידד, עם 150 כ"ס ופחות. שזה המנוע שהשתמשו בו לB4 2007 ומעלה. וזה גם הEJ20 הראשון שהשתמש בטכנולוגית הAVCS של סובארו, שזה תזמון שסתומים משתנה לשסתומי היניקה בלבד. וה-iAVCS זה תזמון שסתומים משתנה גם לשסתומי היניקה וגם הפליטה, אבל זה הגיע רק בEJ206 עד כמה שהבנתי אז זה לא רלוונטי כי אין את המנוע הזה בארץ בכלל.

המנועים האחרים הם כולם אותו דבר עם שינויים בכל מיני דברים, ופשוט אי אפשר למצוא מידע עליהם באינטרנט.

כמה חפרתי, לא מצאתי שום דבר. חלק אומרים יש שינויים בכל מיני מסננים חלק אומרים שינויים בכל מיני חישנים אז גם המחשב השתנה, מערכת הצתה שונה, וויסטד ספארק. :? ווייסטד טיים, הייתי אומר. :x

הלוואי רק היה לנו פה נציג של סובארו או איזה סוכנות או משהו שיתן לנו מידע. זה כל כך נחוץ כרגע.

חשבתי אולי כבר כדאי למצוא B4 חדשה יותר 2007 ומעלה, מושבתת כמובן מפירוקיה. לקחת לה את המנוע ולהשתיל.

השאלה האם משרד התחבורה מודע לעובדה שיש הבדלים במנועים. כי בתאכלס זה אותו מנוע EJ20. וזה מה שכתוב עליו גם!

אותו נפח, אותו קדחXמהלך, 92 על 75.

מעניין מאוד. :-D

נ.ב - ישיW.

תתפלא שאפשר להתאים ראש של EJ25 על המנוע הזה. כנ"ל ראש של EJ20 על לונג בלוק של EJ18.

ווייס ורסה. המנועים האלה כנראה נבנו מאותו לונג בלוק רק קדחים ומהלכים שונים או משהו. בעיקרון כל השאר מאוד דומה.

זה גם משהו שמצאתי שם. שאנשים שמים ראשים של EJ25 על הלגאסי GT טורבו.

אני רואה שעשית קצת שיעורי בית, איך אני יודע? גם אני הייתי באותו הסרט. אני אנסה לחסוך לך קצת זמן.

נכון הלונג בלוק הוא פלטפורמה אחידה למנועי בוקסר בשלל גרסאות, אבל לא כל הראשים מתאימים והתאמה של ראש DOHC תשכח ממנה מעברי השמן מסודרים אחרת, אז רד מהרעיון. שיפור חלקי מנוע, גם אם תמצא פרוקיות שיש בהן EJ25 או אפילו EJ204 עלות החלקים, העבודה והזמן שיקח לכל העסק רק להתחיל לזוז יעלו לך כמו 2 רכבים ותאמין לי בדקתי ורציתי יותר מהכל להרביץ פרוייקט. אם בכל זאת אתה מתעקש, עזוב שטויות אל תתעסק בפתיחת נוע וחריטה של הראש שוב זה סתם יקר לעומת התמורה שתקבל. אתה יכול להשיג בפרוקייה סעפת ומצערת של EJ25 (קיים גם באאוטבק מהשנתון שלך לדעתי) ובתוספת פילטר איכותי אמור לתת חמצן רענן לסוסים שבמנוע. מעבר לזה אם אתה מחפש הרפתקאות זה אך ורק השתלת מנוע שלם בנפח 2000. ומה שיפה שטכנית כל מנוע בוקסר בנפח 2000 אמור לשבת 1ל-1 על התושבות המקוריות, אטמוספרי או טורבו, דאבל או סינגל קאמשפט זה כבר עניין של אישור המנוע במשרד הרישוי.

נ.ב קצת מידע לקריאה:

http://swapstarproductions.blogspot.com/2007/12/ej20-swap-notes.html

http://www.rallitek.com/prodtype.asp?

http://www.rallysportdirect.com

פורסם
התקשרתי לסובארו עכשיו.

הבחורה שענתה לי לקחה מספר ואמרה שיחזרו אליי.

נראה מה יצא מזה.

אני לא מבין ברכב?

איך הגעת למסקנה הזאת?

בכל מקרה כל מה שהצעת יקר ולא ייתן תוצאה כמו החלפת מנוע שלם.

כי כמו שאמרתי אין צורך לעשות פה חריטות ראש ושום דבר!

תקרא את התגובה הקודמת שלי ואתה תבין למה.

היי,

אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לפנות אלי,

אייל מסובארו

פורסם

קודם כל, תודה רבה לך אייל על הנכונות לעזור. :lol:

כשאני יגיע לשלב של הקניה וההחלפות אני אדבר איתך.

בכל מקרה, נכון לעכשיו הכל תיאוריות, אני בסה"כ מעוניין במידע כרגע ולא יותר מזה.

תראה, 289.

אני לא זוכר שמישהו הציע לי להחליף מנוע וסירבתי.

כרגע אני מבין שאין ברירה. אם אני רוצה כוח ומנוע סוחב, זה האפשרות הכי טובה שיש לי.

בכל מקרה, תודה לך על התגובות הבונות, אני יודע שלא התכוונת לתגובה שלך כמעליבה וממש לא נעלבתי.

וכן אני שואל שאלות כי אני לא מכיר את המנועים האלה, הלא לשם כך נוצר לו קארספורום?

כדי שכולנו נשתף מידע אחד עם השני?

והנה הגיע נוסטרודמוס, חוזה סוף העולם, וזרק לי פה כמויות של מידע מועיל! שאני הולך לקרוא אותו בשקידה! :-)

תודה רבה לך נוסטרודמוס!

ושוב תודה לאייל על הנכונות לעזור. מבחינתי זה פלוס לסובארו שיש להם נציג פה. ח"ח! :-D

Volvo S40 T4 MT

פורסם

לפי דעתי אייל יכול לעזור לך גם באישור המנוע.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

כל מנועי האימפרזה והלגאסי לדורותיהם הם 16 שסתומים - ואין ספק בעניין הזה.

בנוגע לשיפורים:

השיפורים הכי זולים והכי אפקטיביים הם לרוב שינויים במפת מחשב ניהול מנוע + שינויים הכרחיים במנוע עצמו (ייתכן והעלאת יחס דחיסה תיתן לך את השיפור הכי טוב בהכי פחות כסף\נזק). יש גם שיפורים של בוכנות קלות יותר, גלגל תנופה קל יותר (שהם שיפורים שנחשבים בד"כ למאוד אפקטיביים).

מעבר לזה אין הרבה מה לעשות, זה עניין של גנטיקה (מנועי בוקסר אף פעם לא היו חזקים בתחום ההספק אלא בתחום המומנט - וזה בחלקו נובע מ"בעיה" ביחס שבין מהלך הבוכנה לקוטר שלה). בשנים האחרונות פתרו את הבעיות האלו ע"י טכנולוגיה (שינויים במפות, תזמון שסתומים משתנה וכו').

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האמת שטורבו קטנטן מפירוק יכול לעשות אחלה עבודה...

זה לא בעיה להביא למנוע הזה קיט טורבו מקורי עם מחשב והכל מחו"ל.

שכחתם שללגאסי בחו"ל יש גרסאות ספורטיביות, GTB, Spec B.

גרסאות טווין טורבו ועוד ועוד. אז למצוא סעפות, מחשב, חיישנים וכו' לא אמור להיות קשה. הכל שאלה של מחיר.

מחיר ומכס! :twisted:

אבל זה לא חוכמה להרכיב טורבו על הרכב הזה, צריך לעשות עבודה מטורפת על המנוע. מה עם התנהגות ובלימה?

אז גם קוילאוברים וקיט ברקסים ורפידות, איך תתקין קאליפרים מוגדלים בלי לחזק צינורות ומשאבות? אז גם זה.

בקיצור זה לקנות רכב ספורטיבי בחלקים בחו"ל, לפרק שם ולהרכיב בארץ. לא יקרה!

איציק, מה שאתה אומר נשמע מעניין. אבל לפתוח מנוע ולהחליף את כל הדברים האלה לחלקים קלים יותר, שהם בעצמם לא זולים, יעלה לי כמו להחליף מנוע כבר, לא?

ואתה צודק, כולם הגיעו עם 16 שסתומים אבל רק גל זיזים עליון אחד, בדגמים החדשים יותר עם כפול. זה לפחות מה שאני מצליח להבין מהשוואה עם הנתונים הרשמיים של סובארו. וכמו שמישהו פה אמר מקודם, הראשים לא תואמים אז אין אפשרות להחליף. אז רק מנוע חדש כנראה.

טוב, כשנגיע לזה... נגיע לזה!

תודה רבה לכולם על התגובות! רמת העזרה והנכונות פה עצומות! אי אפשר לתאר במילים כמה עזרתם לי. תודה רבה! :-D :-D :-D

Volvo S40 T4 MT

פורסם

לא התכוונתי לכזה פרויקט גרנדיוזי...

אבל בכל מקרה זה מנוע עם שפע של פוטנציאל. שוב הכל עניין של תקציב.

:onfire:
פורסם

לא התכוונת לזה ככה אולי, אבל אם קיימות סעפות מקוריות ודברים מקוררים לא עדיף?

בכל מקרה, טורבו זה ממש לא בשבילי. לא רוצה להתעסק עם כיוונים וטיונינג ובעיות אמינות וכו'.

תודה לכל מי שעזר! מבטיח לעדכן כשיהיה חדש! :-D

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...