Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 6N 1.4 - נסיעה לא נעימה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מן הסתם שנסיעה ברכב שנת 96 תהיה לא נעימה.. אבל אני בטוח שיש מקום לשיפור..

האם החלפה של בולמי הזעזועים יכולה לשפר את הנסיעה?

ממש נוראי לעלות על כל אבן קטנה ולהרגיש את הרכב מתפרק..

מה ניתן לעשות ובאיזה סכום ?

פורסם

אכן, בדוק בולמים ("בולמי זעזועים") ובאותה הזדמנות בדוק גם את הקפיצים (שמתבלים כאשר הבולמים שחוקים) וכן את לחץ האוויר בצמיגים. כמה קילומטרים עבר הרכב? בולמים לרוב מתחילים "להתעייף" לאחר כ-80 אלף, ועד 20 אלף יותר או פחות בהתאם לאופן השימוש. מצב הבולמים חשוב לא רק מבחינת נוחות נסיעה, אלא זהו אלמנט בטיחותי מהמעלה הראשונה. רכב עם בולמים שחוקים - מרחק העצירה שלו במצב חירום מתארך מאוד ויציבותו - פוחתת!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מן הסתם שנסיעה ברכב שנת 96 תהיה לא נעימה.. אבל אני בטוח שיש מקום לשיפור..

האם החלפה של בולמי הזעזועים יכולה לשפר את הנסיעה?

ממש נוראי לעלות על כל אבן קטנה ולהרגיש את הרכב מתפרק..

מה ניתן לעשות ובאיזה סכום ?

נסה לנסוע על סיטרואן קסנטיה:-) .

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אכן, בדוק בולמים ("בולמי זעזועים") ובאותה הזדמנות בדוק גם את הקפיצים (שמתבלים כאשר הבולמים שחוקים) וכן את לחץ האוויר בצמיגים. כמה קילומטרים עבר הרכב? בולמים לרוב מתחילים "להתעייף" לאחר כ-80 אלף, ועד 20 אלף יותר או פחות בהתאם לאופן השימוש. מצב הבולמים חשוב לא רק מבחינת נוחות נסיעה, אלא זהו אלמנט בטיחותי מהמעלה הראשונה. רכב עם בולמים שחוקים - מרחק העצירה שלו במצב חירום מתארך מאוד ויציבותו - פוחתת!

הרכב עבר 160K ק"מ .

מה יכולה להיות עלות של בולמים ו/או קפיצים ?

פורסם

שלום,

גם ברשותי פולו 6n1 שנת 97, שרכשתי אותה גם הנסיעה לא היתה נעימה במיוחד החלפתי 4 בולמים לחדשים של מונרו, וגם 4 צמיגים והנוחות השתפרה פלאים, צמיגים בררה גם גורמים לנסיעה לא נעימה, וכמו שאמרו לפניי גם לחץ אויר לא תקין, עם יש לך ידיים טובות וקצת חוש טכני תוכל להחליף את הבולמים לבד אבל תצטרך מכווץ קפיצים, אם תצטרך עזרה אתה מוזמן לפנות אליי, 4 בולמים של מונרו עלו לי 1000 שקל פלוס תושבות חדשות ומגנים מפני אבק ולכלוך על הבולמים עוד משהו כמו 150 שקל, תעבודה ביצעתי לבד וחסכתי עוד 400 שקל, יש כאלו שיבקשו יותר על עבודה, תלוי בך…

פורסם
נסה לנסוע על סיטרואן קסנטיה:-) .

אני יודע שזה לא רלוונטי, אבל במקרה יצא לי לקרוא שהקסנטיה היא אחת המכוניות שזכו בדירוג הכי נמוך המבחני הריסוק של NCAP, נמוך מרוב המכוניות שנבחנו מאז שהמבחנים קיימים. במקרה הזה, הנוחות לא ממש מפצה :)

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
תוכל להחליף את הבולמים לבד אבל תצטרך מכווץ קפיצים,

חולק.

אסור לבד, מסוכן מידי למי שלא עשה את זה אף פעם.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

תודה רבה!

איזה עוד חברות מומלצות לבולמים יש חוץ מ- "מונרו" ?

ובאיזה מוסך באיזור חיפה והקריות מומלץ להחליף ?

פורסם

למה מסוכן ? אני אישית החלפתי פעם ראשונה לבד, אם מקפידים על בטיחות וקצת חוש טכני הכל עובר חלק, כמובן שאם אין נסיון וידע בסיסי אסור בכלל לגעת זה אני מסכים ב 100%, אם אתה רוצה יש לי מוסכניק טוב בכפר יאסיף מאוד מומלץ, אם אני זוכר נכון שרציתי להחליף בהתחלה אמרתי אני יבדוק כמה עולה ואם שווה לשלם או לעשות לבד הוא לוקח 100 שקל לבולם (רק עבודה), מחיר טוב לפי דעתי, או שתשאל אותו כמה הוא יקח לך עם בולמים ותושבות ומגנים, אם אתה עושה לבד תדע שיכול להיות שתצטרך עוד רכב כי שקניתי את התושבות הם לא התאימו והייתי צריך לקחת את הישנה שלי ולנסוע להחליף למרות שבספר של חלקי החילוף מה שנתנו לי בהתחלה צריך להיות טוב, וגם את מכווץ הקפיצים לא רכשתי הביאו לי דרך חבמכסור מכווצים עולה אם אני זוכר נכון 140 שקל, אז אם אתה לא רוצה כאבי ראש תעשה במוסך הכל ותחסוך לעצמך את הסרטים, אבל אם אתה אוהב לנסות ולעשות בעצמך לך על זה הסיפוק האישי אחר כך שווה הכל ;-), אם אתה רוצה אני יפנה אותך למקום טוב יש לו את כל החלקים לVW ומחירים טובים, אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות בפרטי… אני מהקריות…

בנוסף קבל קישור לנושא שפתחתי גם בקשר לבולמים כשחשבתי להחליף במוסך, רון ממוסך רון המליץ על בולמים של חברת זקס שהם המקוריים לרכב, חיפשתי אותם ולא מצאתי אז הלכתי על מונרו…

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=365574

• תוכן חדש...