Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילוי שמן 10-40W ברכב עם 15-40W

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ברשותי אופל טיגרה ולפי הוראות היצרן אפשר לשים את כל אחד משני השמנים שציינתי בכותרת

עפ"י היסטורית הרכב כפי שקיבלתי מהבעלים הקודמים של הרכב, השמן ששמו בטיפול האחרון הוא 15-40W

להבא אני רוצה לשים 10-40W, ואני רוצה שיהיה לי כבר עכשיו בתא המטען, לעת הצורך.

מה שאני שואל, זה במידה ואצטרך למלא, האם זה בסדר לשים 10-40 ברכב בו כבר יש שמן 15-40

פורסם

למדת לא נכון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום חברים

ברשותי אופל טיגרה ולפי הוראות היצרן אפשר לשים את כל אחד משני השמנים שציינתי בכותרת

עפ"י היסטורית הרכב כפי שקיבלתי מהבעלים הקודמים של הרכב, השמן ששמו בטיפול האחרון הוא 15-40W

להבא אני רוצה לשים 10-40W, ואני רוצה שיהיה לי כבר עכשיו בתא המטען, לעת הצורך.

מה שאני שואל, זה במידה ואצטרך למלא, האם זה בסדר לשים 10-40 ברכב בו כבר יש שמן 15-40

בעיקרון לא מומלץ לערבב שמנים בעלי דרגת צמיגות ואיכות שונה אבל במקרה שלך אתה יכול למלא או להוסיף שמן 10W40 ללא שום בעיה.

תשתדל בטיפול הבא למלא שמן 10W40 בדרגת איכות SL לפחות או אפילו לעבור לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40.

איזה כייף לי :)

פורסם
למדת לא נכון.

איתמר.

האר את עינינו בבקשה..

כפי הידוע גם לי הספרות מצד שמאל מעידות על צמיגות השמן ופיזורו במהירות במעברים בטמפרטורות סביבה שונות.

בישראל נדיר שהטמפ' יורדת מתחת ל 0.

שמן בצמיגות 5W-40 לעומת שמן בצמיגות 10W-40 סינטטי מלא יעשה ככל הנראה את אותה העבודה.

פורסם

אז הבנתי שאני יכול להצטייד בשמן קצת שונה ממה שיש לי, ולמלא חוסרים במקרה הצורך ללא חשש

עכשיו נותרת השאלה האם באמת עדיף 5W40(שגם אותו מציין היצרן בספר הרכב כמותר לשימוש) או ש - 10W40 יהיה מספיק. לא אחסוך בכסף למען שמן איכותי יותר, אם יש צורך אמיתי בו.

וכמובן - המלצות על פירמה ספציפית יתקבלו בברכה

פורסם

שמן 5W40 נשמע לי דליל מדי לישראל. יש גם לא מעט מנועים שבהם עדיף בתנאים של הארץ להעדיף את השמן הסמיך ביותר המותר לפי הוראות היצרן (בעיקר מוגדשים).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מתכוון להתחיל עוד דיון בנושא שמנים. מאמר שתרגמתי לא מזמן מסביר בעברית פשוטה למדי עקרונות בסיסיים בשמני מנוע. לא חייבים להסכים עם הכל והמאמר רחוק שנות אור מלהיות "תורה מסיני", אבל הוא בהחלט מסביר שם בצורה ברורה ובסיסית את מדרג הצמיגויות של שמני המנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה יכול להשתמש ב 15W40, ב 10W40 וב 5W40.

אין שום בעיה לערבב שמני מנוע מדרגות צמיגות שונות ומיצרנים שונים (אל תערבב נוזלי קירור שונים, שם הסיפור שונה).

החשוב ביותר הוא להקפיד על הצמיגות "40" המציינת את תכונות השמן כאשר המנוע התחמם לטמפרטורת העבודה. הצמיגות הנמוכה משמעותית פחות.

ככלל, בשוק תמצא 15W40 מינרלי, 10W40 סינטתי חלקי ו 5W40 סינטתי חלקי או סינטתי מלא. הסינטתי עדיף ברוב המקרים, אולם יש גם יצרנים המייצרים שמנים באיכות מעולה המבוסס על שמן מינרלי או סינטתי חלקי.

יש בשוק הרבה שמנים מיצרנים עלומי שם, וגם לא מעט זיופים. לכן כדאי להזהר. באופן אישי אני עובד כבר 9 שנים עם שמני מנוע, נוזלי תיבת הילוכים ונוזלי קירור מתוצרת Eurol ההולנדית. זהו יצרן קטן המתמחה במוצרים איכותיים, במחירים מצוינים. שמן מנוע מתוצרת זו בצמיגות 5W40 פתר לי בעיות רבות במנועים מוגדשים לאורך השנים. אני רוכש ישרות מהיבואן: "טלרון מצברים". ממליץ למי שרוצה להתבסס על המלצתי זו, לברר עם טלרון היכן נמצא הסוכן הקרוב.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

איתמר, תודה על המאמר המושקע, כבר התחלתי לעיין בו

סאאב, תודה על הטיפים

כעת אדע לרכוש את השמן המתאים ביותר

שבוע טוב

• תוכן חדש...