Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאוצה, שיוט , תאוטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לכתוב את השורות האלה בגלל הליך צפיה שאני מבצע כבר לא מעט זמן בכבישים.

למעשה ברשותי רשיון ארבע שנים לקטנוע ושלוש שנים לרכב.

לאיפה לא נהגתי בשלוש שנים האחרונות? חרשתי את כל המדינה עם מספר רכבים שונה

ולמעשה פרט לתאונת אופנוע (שלא באשמתי, כשל טכני של הכלי) מעולם לא עברתי תאונה, לא נגעתי ברכב אחר (נשיקה) או קיבלתי דו"ח כל שהוא – טפו טפו טפו

אם אוכל לציין את סגנון הנהיגה שלי אזי שאוכל להעיד על עצמי שאני מסוג הנהגים הרגועים יותר שיש בכבישים:

מסוג הנהגים שאוהב את הדרך ולא את התחושה של להידבק לכיסא.

מהסוג שמחפש לחסוך בדלק ולהגיע בשלום לאיפה שאני רוצה.

מהסוג שקורא וסורק את הדרך, את הרכבים על ידי ומבין לרוב את הצעדים ההבאים של הסובבים

ובכל זאת , הרי שבשלוש שנים הצלחתי לגבש דעה כל שהיא על הנהג הישראלי.

ולא, אני לא מדבר על חברי מהפורומים , אלה שעולם הרכב מושרש בנשמתם ונוהגים בצורה מקצועית ואדיבה (כך לפחות אני רוצה להאמין), אני פשוט מדבר על הנהג הישראלי הממוצע, זה שאנו נתקלים בו יום יום.

מרבית נסיעותי הן בין עורניות בטווחים של 35 ק"מ מינימום לכיוון.

למעשה למרות שאני חייל עדיין בכל חודש אני נוסע עם הרכב 1100 ק"מ.

הֵרגל ששמתי לב אצל רוב הנהגים הוא עניין השיוט- או יותר נכון חוסר השיוט.

בנסיעה בכביש המהיר מרבית הנהגים לא משייטים על מהירות קבועה ונינוחה, אלה מחפשים כל הזמן להתקדם , לנסוע מהר יותר ואז לבלום בחוזקה.

זאת אומרת שאף אחד לא יסע בדיוק 95 או 100… חוסר הרגל השיוט גורם לאנשים לשנות את המהירות שלהם בצורה תכופה מאוד , דבר הגורם באופן מיידי לתחושה של לחץ \ עצבנות בנהיגה\ קריאה לא נכונה של הכביש שמובילה לבלימה חדה ותאונות.

אנשים בכבישים היום כבר לא מחפשים להינות מהנוף , מהדרך… ממש לא!

נהיגה בלי תרבות שיוט לא רווחית:

1. בשיוט הרכב צורך הרבה פחות דלק מאשר בתאוצות.
  2. המנוע עובד בקצב אחיד דבר הבריא יותר לפעילותו – תאוצות תכופות רבות על בסיס קבוע עלולות לגרום לבלאי מואץ של רכיבי חטיבת האביזרים.
  3. השימוש המוגבר בבלמים יוצר בלאי שלהם.
  4. במעבר תדיר בין הילוכים (ברכב אוטומט) הגיר עלול להתעייף.
  5. אפקט של "חוסר זמן" ולחץ על הכביש – דבר המגדיל משמעותית את הסיכוי לתאונה.

נראה לי שהבאתי פה מספיק סיבות.

אבל למעשה על כך סיבה שלא אביא , כל זמן שאין את המודעות לנושא הזה זה לא באמת יקרה;

חוששני שהנהג הישראלי לא באמת מבין את מבנה הנהיגה.

אין את המודעות לזה שברגע שאתה יוצא מן הכביש העירוני עליך להאיץ עד אשר תגיע למהירות השיוט שתרצה ואחריה המטרה שלך היא לתקוע את הרגל על הגז באותה הזווית, לא להזיז את הרגל ולשמור על מהירות אחידה לאורך זמן.

נראה שבפועל זה לא מיושם ועד שלא נראה יותר אנשים מתחילים ליישם את זה נזכה לראות הרבה מאוד אנשים לחוצים ועצבניים על הכבישים.

(מקור)

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

גם שמתי לב לזה,במיוחד לפני רמזור,ברגע שהירוק מתחיל להבהב אני ישירות עובר למצב של שיוט,אבל נהגים עוקפים אני שומע את המנוע מאיץ ואז בולמים,אף פעם לא הבנתי את זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
גם שמתי לב לזה,במיוחד לפני רמזור,ברגע שהירוק מתחיל להבהב אני ישירות עובר למצב של שיוט,אבל נהגים עוקפים אני שומע את המנוע מאיץ ואז בולמים,אף פעם לא הבנתי את זה.

בדיוק...

זה כל כך דפוק אבל ...

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אתה צודק בכל מה שאמרת. בכבישים מהירים אני משתדל כמה שיותר לשמור על מהירות קבועה, מה שדי בעייתי לפעמים בגלל אלה שחושבים שהנתיב השמאלי בבעלותם הבלעדית.

יש בארץ הרבה יותר מדי אנשים שלא יודע לנהוג בצורה פרופורציונלית לקצב התנועה.

זה ניכר מאוד גם בפקקים שברגע שמתחילים לזוז אנשים נותנים גז חזק ושנייה לאחר מכן ברקס חזק.

V5

פורסם

גם נכון,אך פה יש בעיה שבמידה ואתה לא מתקדם אחרי הרכב מלפניך איזה חוצפן יכנס לנתיב לך וכך הלאה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה ניכר מאוד גם בפקקים שברגע שמתחילים לזוז אנשים נותנים גז חזק ושנייה לאחר מכן ברקס חזק.

זה בשביל שחס וחלילה ההוא מהטור ליד לא יעיז להכנס ולעמוד לפניו.

אה. סליחה. הקדמת אותי בשניה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

התופעה מוכרת, ולא רק בישראל. יש לזה עוד שם: שמירת מרחק. כאשר נצמדים לנהג ממול אז גם לא רואים את המשך הכביש, וגם כל האטה קלה של הנהג ממול גורמת לנהג אחריו לבלום עוד יותר בחדות, וכן הלאה ב"תגובת שרשרת" שיכולה ממש לפגוע בזרימת התנועה וליצור פקק או אפילו תאונה גם מחלף אחד אחורה. שמירת מרחק ראויה, והגדלת המרחק בהתאם לתנאים, מאפשרת שיוט קבוע והרבה יותר נעים. גם בפקקים יש לשמור מרחק מכובד ולנסות לזחול באופן קבוע דרך הפקק - מאוד עוזר להימנע ממפגשי פגושים מאחורה...

נ.ב. במקרה שנהג יכנס לרווח, מה יקרה? עם כל היעדר הסובלנות בכביש, עדיין כמות הנהגים שבפועל נדחפים לך היא באמת לא כזאת גדולה, ורובם גם מהר מאוד ממשיכים הלאה. נניח שכל אחד שנכנס מאלץ אותך להגדיל רווח בעוד שניה (וזה יכול להיות פחות) וגם נשאר שם - כמה זמן יאבד לך?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי, לתופעה הזאת אפשר להכניס עוד כמה סוגי התנהגות.

למשל, כביש מהיר, נתיב פנוי לחלוטין ורכב נוסע. פתאום, ללא שום סיבה או הצדקה הנהג מחליט שבא לו ללחוץ על דוושת הברקס.

למה?!

בנוסף, יש גם את הנהג שחייב לעקוף אותך.

נהג נוסע בצורה רגועה ובמהירות מעט איטית משלי. אני מגיע, עובר נתיב, עוקף וחוזר לנתיב הימני וממשיך במהירות שלי. פה, הנהג לוקח הפסקה מהנהיגה הרגועה, מאיץ מהר ועוקף אותי, חוזר לנתיב הימני(שזה כבר נחמד) ושוב חוזר למצב נהיגה רגועה ואיטית.

פורסם

בנוסף, יש גם את הנהג שחייב לעקוף אותך.

נהג נוסע בצורה רגועה ובמהירות מעט איטית משלי. אני מגיע, עובר נתיב, עוקף וחוזר לנתיב הימני וממשיך במהירות שלי. פה, הנהג לוקח הפסקה מהנהיגה הרגועה, מאיץ מהר ועוקף אותי, חוזר לנתיב הימני(שזה כבר נחמד) ושוב חוזר למצב נהיגה רגועה ואיטית.

יוצא לי להיתקל בהרבה כאלה, מה שמרגיז אותי במקרים כאלו, הוא שאני נוסע עם בקרת שיוט, במהירות קבועה, והסיבה שמלכתחילה עקפתי היא שאותו נהג נסע לאט ממני, והמרחק בינינו התקצר עד כדי כך שאני צריך לעקוף או לבלום. רק שהטמבל, שנייה אחרי שעקף אותי בחזרה, חוזר לנהוג בדיוק באותה מהירות איטית שנסע בה קודם.

ואני- עדיין עם בקרת שיוט, עדיין נוסע מהר ביחס אליו.

פורסם

אני מניח שאכן רבים מאתנו מסכימים עם תאור "הנהג הישראלי" אך אני חייב לתקן שגיאה אחת - בעניין: תאוצה, שיוט , תאוטה.

אני מניח שהתכוונת להאטה, תאוטה זו פעולה שנשלטת ע" המחשב וחיישני הרכב ולא יזום ע"י הנהג.(גם לא בכל רכב הנע על הכביש).

השיקולים המנחים שם הם איכות הסביבה(זהום אוויר),חיסכון באנרגיה וכו' ופחות שיקולי אדיבות ונימוסין.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
יוצא לי להיתקל בהרבה כאלה, מה שמרגיז אותי במקרים כאלו, הוא שאני נוסע עם בקרת שיוט, במהירות קבועה, והסיבה שמלכתחילה עקפתי היא שאותו נהג נסע לאט ממני, והמרחק בינינו התקצר עד כדי כך שאני צריך לעקוף או לבלום. רק שהטמבל, שנייה אחרי שעקף אותי בחזרה, חוזר לנהוג בדיוק באותה מהירות איטית שנסע בה קודם.

ואני- עדיין עם בקרת שיוט, עדיין נוסע מהר ביחס אליו.

חה חה חה.

הצחקת אותי , נראה אותך עומד בפקק ונשאר מנומס ב7 בבוקר במחלפי איילון למיניהם.

אפילו בכביש 4 מאשדוד לראשון.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

יש פתרון וקוראים לו לנסוע בגיר רגיל בפקקים למשך תקופה, רק ככה אתה לומד באמת שאין טעם לרוץ עוד כמה מטרים קדימה אלא פשוט למצוא את המהירות הנכונה שבה יש רגל בזוית קבועה על הגז מבלי לבלום כל שניה

אפשר לנסות גם עם אוטומט ותראו כמה הפקקים עוברים בקלות מאשר לתת גז ברקס גז ברקס (כמעט כולם ככה) אז כן לפעמים עוקפים אותך רכב או שניים אבל זה לא מה שיביא אותך באמת מהר יותר.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...