Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאוצה, שיוט , תאוטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כמה מרצים בטכניון שיחלקו על כך :wink:

פיזיקה חמש יחידות...

אני עוד זוכר ת'מורה עם המבטא הרוסי הכבד אומרת תאוטה.

מחצית שלמה לא הבנתי מה זאת המילה הזאת.. עד שהיא כתבה אותה פעם אחת על הלוח ואז קלטתי שזה בעצם תאוטה.חחחח

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
יש פתרון וקוראים לו לנסוע בגיר רגיל בפקקים למשך תקופה, רק ככה אתה לומד באמת שאין טעם לרוץ עוד כמה מטרים קדימה אלא פשוט למצוא את המהירות הנכונה שבה יש רגל בזוית קבועה על הגז מבלי לבלום כל שניה

אפשר לנסות גם עם אוטומט ותראו כמה הפקקים עוברים בקלות מאשר לתת גז ברקס גז ברקס (כמעט כולם ככה) אז כן לפעמים עוקפים אותך רכב או שניים אבל זה לא מה שיביא אותך באמת מהר יותר.

אמת ויציב! התנהגות הנהגים יוצרת "גלים" בזרימה של התנועה, כאשר שורה אחת של נהגים פותחת גז, ולאחר כמה עשרות מטרים עוצרת. בינתיים שורת הנהגים השניה מאיצה ולאחר מכן עוצרת וכן הלאה כנגד כיוון התנועה. הבעיה היא שבינתיים נהגים ממשיכים להגיע מאחורי הפקק ואם קצב ההגעה שלהם עובר מכסה כלשהי – הם "יזינו" את הפקק וייקח לתנועה הרבה יותר זמן "להתאושש."

כאשר זוחלים דרך הפקק (עדיף בנתיב הימני, אגב) או עוד יותר טוב – מאטים עוד מראש ומאפשרים לו "להיפתח" קצת לפני שמגיעים אליו כך שיהיה אפשר לנסוע דרכו באופן חלק - מקצרים את זמן השהות בפקק גם לעצמנו, חוסכים בדלק ובעיקר מפחיתים את הסיכון לפגיעה מאחור, אבל חשוב לא פחות – אנחנו עושים טובה ענקית לנהגים מאחורינו ומאפשרים לתנועה בכביש להתאושש מהר יותר. בניגוד למה שניתן לחשוב, לא צריך שכל או אפילו רוב הנהגים יישמו זאת. אפילו מספיק שכמה נהגים בודדים יעשו את הדבר הנכון וזה יכול מאוד לעזור לתנועה מסביב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה מספר לי? אני הייתי מעורב בתאונה שכזו...

הייתי נוסע במשאית צבאית, בתאונת סנדוויץ'. פרייבט מלפנים ומשאית מאחור. לא נעים בכלל.

לדעתי, לתופעה הזאת אפשר להכניס עוד כמה סוגי התנהגות.

למשל, כביש מהיר, נתיב פנוי לחלוטין ורכב נוסע. פתאום, ללא שום סיבה או הצדקה הנהג מחליט שבא לו ללחוץ על דוושת הברקס.

למה?!

אוי, אלה. :roll:

בנוסף, יש גם את הנהג שחייב לעקוף אותך.

נהג נוסע בצורה רגועה ובמהירות מעט איטית משלי. אני מגיע, עובר נתיב, עוקף וחוזר לנתיב הימני וממשיך במהירות שלי. פה, הנהג לוקח הפסקה מהנהיגה הרגועה, מאיץ מהר ועוקף אותי, חוזר לנתיב הימני(שזה כבר נחמד) ושוב חוזר למצב נהיגה רגועה ואיטית.

קרה לי פעם עם אוטובוס על כביש חיפה-ת"א. לאורך חצי מהדרך. לא מצא חן בעיניו שיש מלפניו רכב. ואני לא אוהב לנסוע מאחורי אוטובוס\רכב גבוה שמסתיר לי את הכביש. זה היה חצי הזוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
פיזיקה חמש יחידות...

אני עוד זוכר ת'מורה עם המבטא הרוסי הכבד אומרת תאוטה.

מחצית שלמה לא הבנתי מה זאת המילה הזאת.. עד שהיא כתבה אותה פעם אחת על הלוח ואז קלטתי שזה בעצם תאוטה.חחחח

תאוצה שלילית, עד כמה שאני זוכר, היא תאוצה רגילה רק בכיוון השלילי, כלומר היא מגדילה את ערכה של המהירות בכיוון השלילי. תאוטה זה משהו אחר, אולי פשוט הקטנת מהירות. אני זוכר שחפרו לנו על זה כשהשלמתי פיסיקה (לא עשיתי בתיכון).

חן ג. יכול להיות שאתה מהנדס תחבורה/תנועה? מאוד מעניין מה שכתבת.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אני ראיתי משהו שבאמת אין לי שום הסבר הגיוני אליו עד היום...

הלכתי ברגל בירושלים תלפיות לכיוון הרכב שלי מהחנות של הונדה, לפתע אני רואה BMW 730i עוברת לידי, והנהג פשוט לוחץ ברקס עד הסוף, גורם לנעילת גלגלים לאיזה 10 מטר, שם פול גז צובר מהירות, ועוד פעם ברקס עם חריקה לאיזה 10 מטר של גלגלים נעולים, וככה הוא פשוט המשיך לאורך כל הכביש... גז נעילת גלגלים, גז נעילת גלגלים...

או שהוא החליט שבאמצע כביש עמוס בא לו לנסות בלימות חירום או שבאמת אין לי שום הסבר לזה...

פורסם

חן ג. יכול להיות שאתה מהנדס תחבורה/תנועה? מאוד מעניין מה שכתבת.

לא, אין לי השכלה פורמלית בהנדסת תנועה. רק קצת הבנה וגם השכלה מהמאמרים\אנשים המתאימים וגם ניסיון בפועל על הכביש. אני גם עוסק בכך מנקודת מבט של נהג ולא מנקודת ראותו של מהנדס. אם זה מעניין אותך אתה רוצה הסבר מעמיק יותר, כדאי בתור התחלה לקרוא את זה.

אגב, עד כמה שאני יודע, תאוטה כן מוגדרת כ"האצה שלילית." מבחינה פיזיקלית טהורה, ערך התאוצה אינו נקבע על פי הכיוון שלה בפועל (כלומר, האם מאיצים לכיוון תל-אביב או לעבר אולן-בטור) אלא על ידי הערכים המתמטיים: תאוצה "חיובית" פירושה הגברת מהירות, ואילו תאוצה "שלילית" היא הפחתת מהירות, כלומר "תאוטה."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אמת ויציב! התנהגות הנהגים יוצרת "גלים" בזרימה של התנועה, כאשר שורה אחת של נהגים פותחת גז, ולאחר כמה עשרות מטרים עוצרת. בינתיים שורת הנהגים השניה מאיצה ולאחר מכן עוצרת וכן הלאה כנגד כיוון התנועה. הבעיה היא שבינתיים נהגים ממשיכים להגיע מאחורי הפקק ואם קצב ההגעה שלהם עובר מכסה כלשהי – הם "יזינו" את הפקק וייקח לתנועה הרבה יותר זמן "להתאושש."

כאשר זוחלים דרך הפקק (עדיף בנתיב הימני, אגב) או עוד יותר טוב – מאטים עוד מראש ומאפשרים לו "להיפתח" קצת לפני שמגיעים אליו כך שיהיה אפשר לנסוע דרכו באופן חלק - מקצרים את זמן השהות בפקק גם לעצמנו, חוסכים בדלק ובעיקר מפחיתים את הסיכון לפגיעה מאחור, אבל חשוב לא פחות – אנחנו עושים טובה ענקית לנהגים מאחורינו ומאפשרים לתנועה בכביש להתאושש מהר יותר. בניגוד למה שניתן לחשוב, לא צריך שכל או אפילו רוב הנהגים יישמו זאת. אפילו מספיק שכמה נהגים בודדים יעשו את הדבר הנכון וזה יכול מאוד לעזור לתנועה מסביב.

אני 5 ימים בשבוע בפקקים ונוהג ככה, ובערך ברבע מהימים יוצא לי להתקל באנשים מאחוריי שזה פשוט מוציא מהם את כל העצבים... לפני כמה ימים מישהו עקף אותי מהשוליים במנהרה בכביש 471 רק כדי להכנס לפניי בפקק כי לא נצמדתי למי שלפניי.

פעם אחת נסעתי ככה בכביש 4 עם מוזיקה ומתישהו שמתי לב שאיזה מפגרת מאחוריי צופרת לי שעה וכולה בעצבים.

אנשים לא מבינים שזה פקק ואם אני יתקדם עוד 5 מטר זה לא יקדם אותם הביתה...

אבל כן לפעמים יוצא לי לשים לב שמישהו נוסע מאחוריי ונצמד, ואז שנכנסים לפקק ואני מתחיל לנסוע ככה גם הוא "מעתיק". הרוב בסדר אבל יש כמה טיפשים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מסכים עם כל מילה - אבל 7 מיליון מטומטמים שמתוכם אולי מיעוט נורמאלי,

אי אפשר לתקן את העולם,

אגב maxcher

החתימה שלך הרגה אותי מצחוק!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אגב, עד כמה שאני יודע, תאוטה כן מוגדרת כ"האצה שלילית." מבחינה פיזיקלית טהורה, ערך התאוצה אינו נקבע על פי הכיוון שלה בפועל (כלומר, האם מאיצים לכיוון תל-אביב או לעבר אולן-בטור) אלא על ידי הערכים המתמטיים: תאוצה "חיובית" פירושה הגברת מהירות, ואילו תאוצה "שלילית" היא הפחתת מהירות, כלומר "תאוטה."

חברים יקרים נכנסתם עמוק לתוך פירוש פיזיקלי וכוונת מתחיל השרשור היתה התנהגות הנהג ולא התנאים הפיזיקלים בכל אופן אני

תיקנתי רק את המושג ולא הסברתי מהי תאוטה ברכב אז כנראה האשם בי אז ככה:

תאוטה ברכב מנועי: בעקבות מאמצים ונסיונות של יצרני הרכב העולמי לחסוך בדלק ולהשיג שיפור נוסף במניעת זהום האוויר ברכב מנועי תכנתו את מחשבי הרכב לבצע תאוטה במצבים מסויימים של הנסיעה ברכב.

המחשב שניזון ממצב מצערת וניזון מחיישני ה A B S לגבי מהירות גלגלי הרכב(מהירות הנסיעה) וחיישנים נוספים יכול לבצע

כייבוי של המנוע מבלי שהנהג יחוש בכך ובכך להשיג את המטרה שרצו מבעוד מועד חיסכון בדלק והפחתה בזיהום אוויר.

לדוגמא: אם רכב נוסע בירידות הקסטל מהירות הרכב היא גבוהה אך מצב מצערת ללא שימוש(הדוושה לא לחוצה)

ניתן לדומם את הרכב מהזנת דלק הרכב עדיין ינוע קדימה מהר מספיק מכדי שנחוש שינוי ואם וכאשר נלחץ על דוושת הדלק

בסוף הירידות ונאיץ שוב המחשב יחזיר את המצב לקדמותו מבלי שבכלל נרגיש בזה.

זו הכוונה לתאוטה ברכב וכל שימוש אחר במושג פשוט לא נכון!!!

ההסבר היה פשטני מבלי להכנס לחישובים והגדרות מורכבות ובסיסי מספיק להבנת הרעיון .

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
יש פתרון וקוראים לו לנסוע בגיר רגיל בפקקים למשך תקופה, רק ככה אתה לומד באמת שאין טעם לרוץ עוד כמה מטרים קדימה אלא פשוט למצוא את המהירות הנכונה שבה יש רגל בזוית קבועה על הגז מבלי לבלום כל שניה

אפשר לנסות גם עם אוטומט ותראו כמה הפקקים עוברים בקלות מאשר לתת גז ברקס גז ברקס (כמעט כולם ככה) אז כן לפעמים עוקפים אותך רכב או שניים אבל זה לא מה שיביא אותך באמת מהר יותר.

+1,זה גם מה שאני מנסה לעשות,ומנסה לא להתעצבן מאלה שנדחפים והורסים את הזרימה.

אחח אם כול הנהגים היו כמו ב פורום..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הנהגים בישראל זה יבנשק'ה אחד גדול,

הם יתנו עוד גז העיקר שממזר אחר לא יכנס לפניהם, הם יתחמנו, יזגזגו, ומה לא יעשו כדי להרגיש שהם "מרוויחים זמן"

הם יתנו גז ברקס, מה איכפת להם בכלל מבלאי?? זה רכב ליסינג מהחברה! מבחינתם "on my fat d**k" הם לא משלמים

את הנזק/הדלק, הם יחיו באשליה שהם הנהגים הטובים ביותר, ושנאסר אל-עטיה (זוכה הדקאר) הוא כלום לידים,

מה הם לא יעשו כדי להרוויח עוד דקה? אפילו מוכנים להסתכן בתאונה עם נפגעים. ובדרך כלל כאשר עוקפים את בבוני-האדם

האלו. עולמם נחרב עליהם! הם מתחילים לקלל לעצמם (החלונות סגורים ואתה עם מוזיקה בפול ווליום, אבל אתה רואה

שהוא מקלל) וזה מלווה בתנועות של קופי אדם מהחלון, אצבע משולשת, וכדומה, אם היו יכולים, היו גם משגרים לך על האוטו

ארטילריה, וכל זה הודות לתרבות התנהגותית ומוטורית שהתפתחה כאן עם השנים, והבולטים שבהם (והמערכת תסלח לי

על הגזענות אבל חייבים להיות כנים) זה הערסים, הבני דודים, והנהגים הצעירים שחושבים שהם מינימום של המקסימום

של שומאכר,לאותם נהגים צריך להשלל במקום הרישיון, ואם אפשר על הדרך גם לסרס אותם כדי שהדור הבא לא יראה

בבונים כאלו, - מה טוב!

ועוד לא דיברתי על הכניסה לצומת לא פנוי רק כדי "להרוויח" את הרמזור, - בעיה שזה לא נאכף, במיוחד בצמתים מרכזיות,

אם המשטרה אכן תראה תוצאות באכיפת העוולות האלו, אולי גם אני אשמח להתנדב לגוף שמועיל לי, בנתיים לא רואים ממנו תועלת, ועובדה שנכשלנו בחינוך התעבורתי, כן "נכשלנו" כולנו כחברה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...