Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות: ידני או אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתלבטת קשות האם לקנות שברולט ספארק חדשה ידנית

או: לקנות רכב שנת 2008-9 אוטומט: יונדאי אקסנט/מאזדה2/דייהאסו סיריון

כרגע נוהגת על פיג'ו 205 ידנית

כל עזרה תתקבל בברכה,

תודה:)

פורסם

מה מצב המשפחתי שלך?

אם הרכב קטן מספק אותך היא יכולה להיות אופציה טובה,אמנם שאר הרכבים שציינת יהיו יותר חזקים,אך פחות חסכונים,ללא אחריות או לקראת הסוף,לא חדשים.

אני מציע תעשה עליה נסעית מבחן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני בת 27, לשנתיים-שלוש הקרובות יספק אותי רכב קטן,

ההתלבטות היא יותר בין הנוחות של אוטומט+רהמינוס שיש לרכב ישן יותר או גיר ידני ברכב חדש..

פורסם

היום זה לא קשה לנהוג בידני,אם פעם המצמד היה קשה היום הוא כמו חמאה,אחרי כמה פעמים מתרגלים אליו,וגם זינוקים בעליה מתבצעים בקלות,לספארק אין מערכת סיוע לזינוק בעליה,אך גם זה לא נורא.

מנגד גיר ידני הרבה יותר אמין מאוטומט,יותר חסכוני,ואם את אוהבת לנהוג גם יותר מהנה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני תמיד חושב שעדיף לקנות את הרכב כמה שיותר חדש, גם אם זה בא לידי ביטוי טיפה בנוחות.

עכשיו השאלה למה דווקא את הספארק? היא מצאה חן בעיניך במיוחד?

יש רכבים הרבה יותר אטרקטיביים במחירים קרובים.

פורסם

כן, ממנה הכי התרשמתי.

ראיתי גם יונדאי I10 וסוזוקי אלטו שהרגישו זולות.. הספארק גם הכי מאובזרת, בטיחותית..והרגיש לי בה יותר מרווח

פורסם

קיה פיקנטו היא המועדפת בד"כ בסגמנט, אבל ייקח כמה חודשים לקבל אותה. זולה משמעותית מהספארק אבל ממה שהבנתי לא נופלת ממנה (לי אישית לא יצא לנהוג על אף אחת מהן עדיין)

פורסם

מנגד גיר ידני הרבה יותר אמין מאוטומט,יותר חסכוני,ואם את אוהבת לנהוג גם יותר מהנה.

זה לא נכון באופן מוחלט - שימוש לא נכון במצמד יגרור לעלויות אחזקה גבוהות. בכל מקרה התיבות האוטומטיות היום מחזיקות לפחות 150K כך שאין לפנינו הבדל באמינות.

הבחירה צריכה להיות אישית ועפ"י השימוש ברכב - אם מבלים בבקרים או בערבים בפקקים, עדיף רכב אוטומטי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

זה שני סגמנטים שונים - מיני וסופר מיני.

וגם גירים שונים, נפחי מנועים שונים וכו'.

את האמת, הייתי שוקל רנו קליאו ידנית או סיאט איביזה - שתיהן באיזור ה70 אלף ש"ח, חדשות לגמריי. איביזה = ביצועים, קליאו = בטיחות.

אני מעדיף את הקליאו, יש יותר אחריות, טיפולים זולים יותר, הרכב יותר מאובזר. (למרות שאני לא מת על העובדה שהוא מיוצר בטורקיה).

ידני או אוטומט? זה תלוי. אם אוהבים נהיגה, ומחפשים שליטה טובה ברכב, חסכון בדלק וביצועים וכו' - ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
זה לא נכון באופן מוחלט - שימוש לא נכון במצמד יגרור לעלויות אחזקה גבוהות. בכל מקרה התיבות האוטומטיות היום מחזיקות לפחות 150K כך שאין לפנינו הבדל באמינות.

הבחירה צריכה להיות אישית ועפ"י השימוש ברכב - אם מבלים בבקרים או בערבים בפקקים, עדיף רכב אוטומטי.

כמה פעמים שמעת גיר ידני זקוק לשיפוץ לעומת גיר אוטומט?

מצמד עם עבודה עולה באזור ה 1K,שיפוץ גיר אוטומט לרוב עולה באזור ה 4-5.

פורסם
כמה פעמים שמעת גיר ידני זקוק לשיפוץ לעומת גיר אוטומט?

מצמד עם עבודה עולה באזור ה 1K,שיפוץ גיר אוטומט לרוב עולה באזור ה 4-5.

איני יודע כמה ניסיון יש לך, אבל משתמע שלא הרבה.

במכוניות קטנות בעלות מנועים קטנים לרוב המצמד אינו גדול. מצמד ניתן בשימוש לא נכון "לגמור" תוך 20-30K ואף פחות מכך, בוודאי בנסיעות עירוניות הכוללות הרבה "זינוקים מהמקום" אצל נהג/נהגת חדשה.

אבל ניקח בחשבון אורח חיים של כ-50K. ומכאן שברכב חדש החלפת מצמד תעלה כ-1500 ש"ח (רכב חדש - ההחלפה תתבצע לרוב במוסך מרכזי/מורשה היבואן) כפול 3-4 (שהם בערך אורח חיי התיבה האוטומטית) ותגיע לבד לעלות האחזקה...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מבחינת טיפולים, גיר אוטומט יוצא יותר זול, בטווח הארוך שתיהם אותו דבר.

(ב406 שלי, שיפוץ חד פעמי עלה 3.5K, הגיר עשה כבר 215KKM.) ידני עם נהג טכני ששומר על הרכב היה יוצא סכום דומה.

מבחינת צריכה וביצועים ידני.

מבחינת נוחות ופינוק דווקא הייתי מוותר על סופר מיני, וקונה מיני כמו מאזדה 2 כמה שנים אחורה אוטומטית.

אי אפשר להשוות נוחות של אוטומט לידני. (אני מת על ידני, אבל נוהג ביום יום רק על אוטומט, תלוי באבא.)

אם בכל זאת את חושבת לטווח הארוך, אולי כדאי להוסיף קצת וללכת על קליאו 1.2L ידנית או מכוניות גרמניות למיניהם (איביזה\פאביה).

לדעתי, את צעירה את לא צריכה את כל הפינוק הזה (את בגיל שאת צריכה לחסוך לחתונה+בית+יום מעונן+לצאת הרבה+ללמוד, חבל להוציא הרבה על דלק, תקני משהו חסכוני ופשוט), אם את אוהבת פיג'ו, תבדקי את ה107 ידנית, עשיתי עליה נסיעת מבחן, התרשמתי מזה שהיא קטנה אך שומרת על קצת מאפיינים של פיג'ו, והיא גם יפה.

פורסם

ידני !

חסכון בדלק, הנאה מנהיגה ולאור השינויים המתרחשים לאחרונה בשוק הישראלי לא צפויה בעיה במכירה בעוד שנים ספורות.

אם תחליטי לרכוש את אחת המועמדות האוטומטיות שרשמת, ממליץ לך על האקסנט.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
מבחינת טיפולים, גיר אוטומט יוצא יותר זול, בטווח הארוך שתיהם אותו דבר.

(ב406 שלי, שיפוץ חד פעמי עלה 3.5K, הגיר עשה כבר 215KKM.) ידני עם נהג טכני ששומר על הרכב היה יוצא סכום דומה.

מבחינת צריכה וביצועים ידני.

מבחינת נוחות ופינוק דווקא הייתי מוותר על סופר מיני, וקונה מיני כמו מאזדה 2 כמה שנים אחורה אוטומטית.

אי אפשר להשוות נוחות של אוטומט לידני. (אני מת על ידני, אבל נוהג ביום יום רק על אוטומט, תלוי באבא.)

אם בכל זאת את חושבת לטווח הארוך, אולי כדאי להוסיף קצת וללכת על קליאו 1.2L ידנית או מכוניות גרמניות למיניהם (איביזה\פאביה).

לדעתי, את צעירה את לא צריכה את כל הפינוק הזה (את בגיל שאת צריכה לחסוך לחתונה+בית+יום מעונן+לצאת הרבה+ללמוד, חבל להוציא הרבה על דלק, תקני משהו חסכוני ופשוט), אם את אוהבת פיג'ו, תבדקי את ה107 ידנית, עשיתי עליה נסיעת מבחן, התרשמתי מזה שהיא קטנה אך שומרת על קצת מאפיינים של פיג'ו, והיא גם יפה.

במחיר של ה107 הייתי מעדיף את היונדאי i10, יותר אוטו באותו מחיר, אמור להיות יותר אמין, יותר מרווח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי עדיף מוצר איכותי משומש על פני מוצר חדש ונחות. מאזדה 2/סוזוקי סוויפט/סוזוקי ספלאש יהיו בחירות טובות משמעותית מספארק/I10/פיקנטו. מדובר במכוניות הרבה יותר איכותיות שיוכלו לשרת אותך שנים רבות ולא תמצאי את עצמך זורקת רכב ליד 2 רק כי הדרישות השתנו במעט.

• תוכן חדש...