Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס, 2008 ב-35,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תיפול קורבן לקלישאות!

אל תאמין לכ-ל מה שאומרים לך!

ראש הממשלה האמיתי בארץ הזו הוא רב-סרן שמועתי, אם אתה תהפוך את כל הקלישאות שאתה שומע לתורה מסיני אתה תשלול מעצמך את הרצון ואת היכולת לגלות מה באמת קורה על פני השטח.

על פני השטח יונדאי גטס זה בכלל לא רכב רע כמו שעושים ממנו למעט דבר אחד - בטיחות!

הרכב לא זללן כמו שעושים ממנו - נסיעה רגועה ואתה תראה ממנו צריכת דלק שפויה.

נכון - זה לא יאריס, זה לא סיריון, זה לא פולו - אבל הוא גם עולה בהתאם. את הפרש המחירים שאתה תחסוך על הגטס אתה תשלם בקצת יותר על דלק - אתה אוהב קלישאות אז הנה עוד אחת בשבילך - אין ארוחות חינם.

הגטס הוא רכב מאוד אמין, סה"כ נוח לנהיגה יש לו ישיבה גבוהה וטובה, זריז וכן - יש גם גרסאות עם רמת בטיחות מספקת.

לגבי קנית בזול, תמכור בזול

נכון - מה הבעיה כאן? אתה צריך לדעת מה היכולת הכלכלית שלך ולהבין שרכב שכזה תוך שנתיים יאבד כמעט את כל הערך שלו ואז זה או שאתה נשאר איתו או שאתה תקנה רכב דומה אחרי תקופה מסויימת או שהמצב הכלכלי שלך יהיה הרבה יותר טוב וזה לא יעניין אותך.

אם אתה תעשה קצת "שיעורי בית" אתה תמצא רכבים שנפלו מתחת לראדר שהם פשוט רכבים מעולים עם מחירון ברצפה - כמו למשל

מיצובישי כריזמה בשנתון 2001 עד 2004 - רכב פנטסטי במחירון אפסי, מה איכפת לך מה צריכת הדלק שלו כשאתה רואה באיזה מחיר אתה רוכש אחת?

ניסן אלמרה פרפקט שנת 2006 - זה רכב שהיום אתה יכול לקנות אותו במחיר מגוחך ואתה תקבל תמורה שלא נופלת מטויוטה קורולה בשנתון נמוך הרבה יותר שלא תיתן לך בעצם שום דבר שהרכב הזה לא נותן לך - בכל מובן ומובן.

למה ללכת על קטן כשאפשר ללכת על גדול? - יונדאי סונטה! זה בכלל רכב שמיועד לשוק האמריקאי ואתה יכול לרכוש אחת מפנקת בשנתונים של 2003 עד 2006 במחיר נמוך שזה הזוי, לשלם טיפה יותר על צריכת דלק (אבל ממש לא השחור שעושים לרכב הזה) ולקבל רכב עם אמינות מופלגת, תחזוקה וביטוחים זולים שנותן לך נסיעה של רכב אמריקאי.

בקיצור - אל תאמין לכל הלוקשים שמספרים לך, יש גם רכבים שאתה מקבל הרבה יותר ממה ששילמת.

לאיזה קלישאות לא להאמין?

נסעתי על יונדאי גטס יותר מפעם אחת, הרכב מרגיש מעפן.

לא נסעתי בגרסת ה-GLS, אולי היא מרגישה שונה, אבל הסיכוי שהמוכר יפול על אחת כזאת הוא אפסי.

על צריכת הדלק אפילו לא דיברתי, אבל צריכת דלק טובה אין לו, זה בטוח. יש לו צריכת דלק של רכב משפחתי.

"נכון - זה לא יאריס, זה לא סיריון, זה לא פולו - אבל הוא גם עולה בהתאם."- זה בדיוק מה שאמרתי. אתה מקבל בדיוק מה שאתה משלם עליו.

וחוץ מזה, רכב זה לא טלוויזיה או מוצר אחר שאתה קונה אותו ואז הוא אצלך כמה שנים עד שהוא מתפגר ואז נזרק לפח. לרכב יש ירידת ערך, וזה הפרמטר הקובע, ולא המחיר עצמו. אז כשיש לי יונדאי גטס שעולה 35 אלף ולאחר 4 שנים נמכרת ב-15 אלף, אני אעדיף לקנות רכב איכותי יותר באותו מחיר אבל בשנתיים ישן יותר והוא ירד בערך שלו באותה מידה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המחיר ממש טוב.

אני קניתי גטס 2008 לפני 5 חודשים ולא מצאתי בפחות מ40 אלף והרוב היו יותר מזה.

המחיר בחברות הליסינג גבוה יותר מאשר בשוק הפרטי באופן מוזר.

סך הכל אוטו סבבה רק לא חסכוני בכלל.

אני לא יודע איך אתה נוהג ומה מצב הרכב שלך,

אני רק יכול להגיד שאני עושה עם הרכב צריכה של 1:12 בעיר עם מזגן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדכון:

הייתי שם שוב אתמול.

צדקתם ובאמת מדובר בדגם בלי כרית אוויר לנוסע ולכן הלכתי על הגטס השניה שהייתה לו (גם 2008, אותו מחיר, 120K ק"מ), שכוללת כרית אוויר לנוסע + ABS (דגם GLI)

לקחתי אותה לבדיקה, אלו התוצאות:

phpYB3rHD.png

אני לא כ"כ מבין את המשמעות של כל מה שרשום שם אבל הבוחן אמר לי שמה שהכי חשוב זה לעשות פלאש (שטיפה?) למנוע.

בנוסף, הוא מחליף לי צמיגים אחוריים, רצועת טיימינג, מתקן את האורות והמתזים וכמובן מבצע פלאש למנוע.

מה דעתכם?

פורסם

נראה כמו רכב טחון לגמרי. לא שווה את הכסף.

אני יכול להראות לך את הבדיקה שעשיתי לפונטו שלי כשקניתי אותה בת 4 עם 112K על השעון, ושום דבר לא מתקרב אפילו לזוועות שכתבו לך כאן.

ממליץ לך לחפש רכב אחר.

פורסם

יש גטסים מהשכרה או ליסינג עם חצי מהק"מ שהעלת כאן, 120 אלף ק"מ זה ממש לא. תתרחק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לתקן את הליקויים באופן מלא כנראה שלא יתקנו לך.

דליפת לחץ מהצילינדרים, שריפת שמן וסימני מים בנשם מנוע אומר שצריך לפרק לפחות את ראש המנוע ככל הנראה - אם לא יותר מזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

חסרות יונדאי גטס למכירה בשוק?

למה אתה נדבק לרכב שחוט?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הדבר היחיד שמדאיג בתוצאות הבדיקה זה הרפש באגן השמן, מה שמעיד על מכונית מוזנחת שלא זכתה לטיפולים.

בבדיקה אין נתוני הספק ואין נתוני פליטת מזהמים, כך שכל הטררם על בלאי פנימי גבוה נראים יותר כמו כסת"ח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הדבר היחיד שמדאיג בתוצאות הבדיקה זה הרפש באגן השמן, מה שמעיד על מכונית מוזנחת שלא זכתה לטיפולים.

בבדיקה אין נתוני הספק ואין נתוני פליטת מזהמים, כך שכל הטררם על בלאי פנימי גבוה נראים יותר כמו כסת"ח.

חן, תודה על התשובה.

הבוחן אמר שהפלאש אמור לטפל ברפש באגן השמן.

היום הבחור ביצע פלאש וה-Difference ירד מ-13.5 ל-8.5

חן - למה אתה אומר ששאר הדברים שכתובים שם לא משמעותיים?

תודה

פורסם

כשקניתי בזמנו סיטרואן קסארה עם הנתונים הללו - לחץ עוקה, בלאי פנימי גבוה וכו' - אחרי 50 אלף ק"מ מצאתי את עצמי עושה ראש מנוע, סתם ככה בלי התראה.

כיום אני נוסע ברכב שלא נרשמו לו אף אחד מהליקויים האלה בבדיקה, בקילומטראז' מאוד דומה - וההפרש מורגש. אין כמעט צריכת שמן בין החלפה להחלפה, המנוע שקט ולא נראה לי שאני אמצא את עצמי מבצע איזה טיפול יקר במיוחד בעתיד הקרוב.

לא הכל כסת"ח בחיים האלה.

• תוכן חדש...