Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנת.. כנראה לא ניסחתי טוב

יש הבדל בין רמקול לרמקול באיכות נכון? אז מה בתכנון של הרמקול עושה אותו ליותר טוב מרמקול אחר, והרבה יותר יקר? ברור שחומרים יותר יקרים אבל לא נראה לי שזה מה שמכריע.

אז מה בתכנון מבדיל בין רמקול איכותי לרמקול עוד יותר איכותי?

אני פשוט לא מבין מה כל כך מסובך בלבנות רמקול הרי כולם בנויים כמעט אותו דבר.

זה כמובן השם של החברה וזה שכשיש סדרות אז גם החברה מרויחה יותר..

למשל מה ההבדל ברמקול FNQ לFNP שההבדל במחיר כל כך גדול?

פורסם

אם הכל היה כל כך פשוט אז היינו קונים רמקול איכותי ב10$. בתכנון רמקול טוב מושקע הרבה מחקר ופיתוח. לרמקול יש הרבה פרמטרים שיכולים להשתנות וכל אחד מהם יכול להשפיע על הסאונד. זה לא עניין רק של שימוש בחומרים כי יש רמקולים שמשתמשים בקרבון יקר ואחרים שמשתמשים בקרטון ועדיין הקרטון יכולים להיות יקרים יותר בסופו של דבר ולהישמע טוב יותר (בגלל ובזכות המחקר ופיתוח).

זה כמו שתשאל מה כל כך מסובך לבנות רכב (לא אותו דבר מן הסתם אבל בגדול), הרי אנחנו יכולים לבנות מנוע, שילדה וכו' ולשים אותם ביחד אז מה בכלל ההבדל? אז זהו, שיש הבדל כנ"ל ברמקול.

שילוב של החומר שממנו עשויה הממברנה, צורה (הכוונה היא לא למרובעת או עגולה אלא יותר לכך שהיא יכולה להיות משטוחה ועד קמורה מאוד), המהלך שלה, סליל, ספיידר, מגנט וכו' יכול להביא כל אחד לשינוי באיך שהרמקול ישמע בסופו של דבר.

פורסם

אז רק בגלל הזמן שהשקיעו כדי להגיע לשילוב טוב בין החומרים הרמקול יקר?

טוב.. אז איך מגיעים לשילוב טוב? נסיון וטעיה? או שיש נוסחה שאפשר להגיע להענות טובה וצליל יפה של רמקול?

פורסם
אז רק בגלל הזמן שהשקיעו כדי להגיע לשילוב טוב בין החומרים הרמקול יקר?

טוב.. אז איך מגיעים לשילוב טוב? נסיון וטעיה? או שיש נוסחה שאפשר להגיע להענות טובה וצליל יפה של רמקול?

מה זו השאלה הזו? כמה עולה חומר גלם של רכב? של מחשב? של טלוויזיה? גרושים (יחסית). אבל המחקר ופיתוח עלה הון.

כמו בכל דבר בחיים זה שילוב של תאוריה וניסוי מעשי.

פורסם

אייל אני לא מנסה עדיין להמציא רמקולק הכי איכותי בעולם .

כבר קיימים רמקולים טובים ופחות טובים אז באחד עשו יותר מחקר ועל השני פחות. אבל התוצאות כבר ידועות. אז אני שואל מה בתכלס במוצר המוגמר שונה בין רמקול לרמקול שיצר את השילוב הטוב הזה?

סליל יותר עבה\ארוך ממברנה, עבה\דקה , צורת כיפה? צורת ספיידר? מה בדיוק??

תפרט קצת אל איך הגיעו לרמקול טוב. למשל F1.. במה הוא שונה מרמקול חרא בצורה שלו?? לא אכפת לי כמה השקיעו ולא אכפת לי עכשיו למה הוא יותר יקר פשוט מה עושה אותו יותר טוב? איך החוקרים הגיעו לרמקול טוב ולמה הם הגיעו???

אני יודע שזה שאלה קצת לא מובנת ואולי דפוקה אבל בכל זאת..אני עקשן 8)

פורסם

אם הייתי יכול לענות לך על זה, הייתי עסוק עכשיו בפיתוח רמקולים ולא בניסיון לענות על השאלות שלך :lol:

כבר אמרתי לך שזה שילוב של כל הדברים ומכיוון שיש הרבה שילובים יש לנו גם רמקולים שנשמעים אחרת. אין דבר כזה רמקול מושלם. כמו שאם תשווה פורשה, למבורגיני ופרארי סביר להניח שלכל רכב יהיה יתרון (אם גדול ואם לא) בתחום מסויים אותו דבר ברמקולים.

• תוכן חדש...