Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לפני רכישת גולף 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לקנות גולף 2003 קומפורטליין גנריישן רציתי לדעת יתרונות חסרונות האם מומלץ לקנות את הדגם הזה?

עלויות אחזקה וכל מידע עליו אמינות צריכת דלק כל מה שאפשר...

פורסם

שלום,

לא ציינת אם הרכב הוא אוטומטי או ידני ולאיזה מנוע משודך.

אני משער שאתה מדבר על הדגם האוטומטי ומנוע 2.0\1.6.

כבעלים קודמים של הרכב, סבלתי ממנו לא מעט. אני לא רוצה חלילה "להפחיד" או לבאס אותך אלא רק לספר לך את התקלות שקרו\היו לי ברכב.

בגדול הרכב ברמת האיבזור הספציפית הזאת נראה מעולה, מה שמניע רבים לחפש אותו גם משהו כמו 12 שנה אחרי שעלה על הכביש. גם אני כמוך וכמו רבים התלהבתי ואהבתי את העיצוב והאיבזור הרב בדגם הג'נריישן. כמובן שמבחינת איכות הרכבה מדובר ברכב שמהווה את אמת המידה בקטיגוריה, בייחוד לעומת המאזדות והטויוטות בשוק.

ברשותי היה הדגם עם מנוע ה-2.0 וגיר אוטומטי. נתקלתי לצערי בדי הרבה בעיות: הראשונה היא בעיית הגיר האוטומטי שמוכרת לרוב בעלי גולף או בורה מהשנותים הנ"ל. אצלי לצערי הגיר היה מחליק ומורח את ההילוך השלישי-רביעי, שילוב להילוך (הכוונה היא לשילוב להילוך קדמי או אחורי ממצב "פארקינג) היה מלווה במכה\דפיקה\נקישה ולעיתים גם הורדת הילוך. הבעיה עם הגירים בדגמים הללו שכיחה, אתה מוזמן לבצע חיפוש בפורום. בגדול אחת הסיבות היא התחממות הגיר בשל שידוכו לקולר שמן קטנטן. אני ביצעתי החלפה יזומה לקולר שמן גדול וכשפירקו את הקולר המקורי מהגיר ממש צחקתי למראו של הקולר הקטן. פעולה זו של תחזוקה מונעת מומלצת, על כן הייתי ממליץ לך שני דברים בנוגע לגיר: הראשון הוא ביצוע נסיעת מבחן על הרכב, שיכלול שילוב מפארקינג לדרייב וכאמור נסיעה בשיוט עם חלונות ורדיו סגורים לשם קבלת תחושה ושמיעה של פעולת הגיר. תנסה לחפש (לא בכוח) פעולה לא תקינה של העברת הילוכים. הדבר השני שאני ממליץ היא להשאיר קצת כסף בצד לשם החלפה יזומה של הקולר לאחד מוגדל.

בעיה נוספת ידועה שדווקא לי לא קרתה היא עניין החלונות הנופלים. תעבור על כל החלונות החשמליים ברכב ובדוק האם כל החלונות פועלים כשורה.

בעיה נוספת שלי קרתה היא מד זרימת אוויר ששבק חיים ברכב. זו לא אינדיקציה לכלום, כי זה לא משהו שאפשר ממש לעלות עליו בבדיקה.

בעיה נוספת הייתה שהיחידה הפנימית של המזגן הלכה לי והעלות הייתה מאוד כואבת - 3500 ש"ח לתקנה ושוב, זה לא אומר כלום לגבייך, אני רק מציין את התקלות שקרו אצלי.

ביישור קו שעשיתי גילה המחשב שיוניט חום זקוק להחלפה, כריות בולמים שהחלפתי ועוד כל מיני פיצ'פקעס.

כמו"כ במנועי ה-2.0 ידוע שהרכב אוכל בממוצע 2 ליטר שמן בין הטיפולים, הדבר נובע מכשל תיכנוני של גומיות השסתומים.

אחרי הרשימה הארוכה והדי מדאיגה הזאת עצתי לך היא כזו - אם אתה גר באיזור המרכז, פנה עם הרכב למוסך רון ברח' המסגר. רון מכיר את הרכבים הללו טוב מאוד ולאחר סיבוב עליו יוכל לומר לך בדיוק איפה אתה עומד ומה לא תקין ברכבך. בדיקה במכון היא נחמדה אבל בעיקר כסת"חנית כי לא אומרים שם כלום רלוונטי, למעט תאונות משמעותיות וכד'. זה לא אומר שיש לוותר על הבדיקה במכון אבל את הבדיקה של הרכב במוסך כדוגמאת מוסך רון אני ממליץ ומפציר בך לבצע. יש הרבה מחלות לדגמים הללו ואולי לא יהיה אפשר לנבא מתי, כמו שקרה לי , יילך מד זרימה למשל, אבל כן יהיה אפשר להתחבר למחשב הרכב ולהוציא תקלות שבבדיקה הבוחן לא עולה עליהן, יהיה אפשר לאמוד את מצב הגיר וכמובן לקבל הצעה לתיקון כלל התקלות אם כמובן יהיו, ככה שתוכל להתמקח עם המוכר של הרכב ולהוריד את המחיר שהוא דורש.

כמו"כ, חשוב בבדיקה לעמוד על מצב החלקים "המתבלים" כגון צמיגים, מצבר וכד', כלומר אם הצמיגים גמורים או יבשים תלחץ להוריד מהמחיר כי אתה תצטרך להחליפם, כך גם בנוגע למצבר.

בשורה התחתונה אני יותר מממליץ לבקר במוסך בנוסף למכון, תאמין לי שלא תתחרט. גם אם לא מדובר במוסך רון, תפנה למוסך של היבואן או בקש המלצה למוסך שמתמחה ברכבים הללו במקום מגורייך, גם אם תצטרך לשלם מעט יותר, ייתכן שזה יחסוך לך הרבה כסף בעתיד.

בהצלחה וחזור לעדכן

פורסם

הרכב מנוע 1.6 אוטומט עם 76 אלף קילומטר יד ראשונה חדש חדש ובבדיקה במכון הוא יצא פיקס בלי פרט קטנטן אפילו .

כמה עולה ביטוח עליו אבא שלי עושה ורוצה להוסיף אותי אני נהג צעיר?

וכמה עולה טסט?

פורסם

ה1.6 יותר אמין ויותר חסכוני מה2.0 ליטר.

הבעיה העיקרית שהייתה בדור 4 היא כמובן החלונות הנופלים וגם קילופים בידיות הפנימיות.

בסה"כ מדובר בעיניי באחד הרכבים מהשנתונים הללו שמחזיקים מראה הכי טוב על הכביש. עד היום הדור הרביעי נראה רענן ויפה ובזכות פח רציני הוא גם נראה צעיר בהרבה מגילו האמיתי.

המחיר של הרכב עדיין יקר, אבל מצד שני זה גם אומר שהוא שומר ערך טוב.

מכל מקום, הנתונים של הרכב נשמעים טובים מאוד. מכיוון שהרכב יד ראשונה, שווה לבדוק אם הוא טופל רק במוסך מורשה ולעבור על ספר הטיפולים שלו.

פורסם

בתור בעלים של בורה 2.0 אוטומטית, דבר ראשון תבדוק לפני הכל את מצב הגיר.

פלסטיקה פנימית וחלונות זו מחלה ידועה ופרנסה קבועה לעסקי המנגנונים.

מחלה נוספת שלא מצאתי עליה דיבורים בארץ - מנגנון פתיחת תא המטען.

אצלי הוא חשמלי (לא יודע אם גם בגולף) - גם הוא נשבר עם הזמן.

קיים פתרון לבעיה ומסתכם בכ-80$ - תוסף מחוזק (עדיף על מנגנון חדש/משופץ שישבר שוב).

מעבר לזה - הרכב מפנק, מרגיש נוכח על הכביש, חדיש ביחס לשנתון. אם תזניח אותו בטיפולים, יזניח אותך!

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

שלום,

קודם כל אני מצטער על האופן בו ניסחתי את הפוסט הקודם שלי. מקריאה חוזרת יצא שדי השמצתי את הרכב שאתה מעוניין בו, ולא בהכרח בצדק. בגדול כמו שציינו פה, לגולף מהשנתונים הנ"ל יש כמה וכמה מחלות, כמו לכל רכב, אולי מעט יותר מה גם שהן יותר יקרות לטיפול הודות לצ'מפיון ולמחירים הבאמת מופקעים שהם אוהבים לגבות על כל בורג. פעם אני וחבר דיברנו והגענו למסקנה שאם תפרק אחד מרכבי הקבוצה כאשר הוא חדש מהניילון ותמכור כל חלק בהתאם למחירון שלהם, תוכל אחרי הקניה לצאת מורווח מאוד... ואני באמת לא מאלה שמשמיצים סתם - ברשות הוריי גולף 6 וברשותי גולף 5.

בגדול הרכב אכן מאובזר כיאות, מפנק ונראה מצויין, גם היום. המחלות שאני ציינתי, כגון תקלת המזגן, החיישנים ועוד, הן לא נדירות, אך לא אומרות כלום לגבי הרכב שאתה מתעתד לרכוש כי אוטו, מה לעשות, זה כמו לוטו... (וסלח לי על הקלישאה) - צריך מזל. כמו שאוטו חדש מהניילון יכול להיתקע יום אחרי שיצא מהחברה, אוטו בן 9-10 יכול לנסוע שנים ללא תקלה...

הרכב שאתה מעוניין בו, אם כל הנתונים שרשמת אכן נכונים כלומר, לא זייו לו את הק"מ וטיפלו בו כיאות, אכן די נדיר ואני ממליץ בחום לבדוק אותו. כמו שאמרתי, תתעלם משלל התקלות הלא צפויות שקרו לי כי זה לא אומר הרבה, אבל כן תתמקד בעניין הגיר - אני מפציר בך או באביך לא לרוץ בהתלהבות, אלא לעשות נסיעה בלי קשר לבדיקה, ולראות האם הגיר פועל באופן תקין. לא צריך להיות מכונאי בשביל להרגיש האם העברות ההילוכים חלקות, האם אין החלקות ודפיקות במעבר בין ההילוכים או בשילוב להילוך.

כמו כן אני מפציר בך לקחת את הרכב למוסך שמכיר אותו קרי מוסך רון בת"א, לבקש מרון שירים את הרכב על הליפט, שיסתכל מלמטה, מלמעלה, שיחבר אותו לסורק תקלות וכמובן שיבצע נסיעת מבחן. כמו שציינו פה נתוני הפתיחה של הרכב מעולים, אבל עדיין - יש צורך בבעל מקצוע שיבחן את הרכב מלבד הבדיקה במכון שכמו שאמרתי - לא שווה הרבה.

מחלה נוספת ברכבים הללו שנזכרתי בה כעת היא התפוררות של הפלאנצ' מים. תבקש בבדיקה מהבוחן להתייחס למצבו.

מכיוון שמדובר במנוע ה-1.6 8 שסתומים, אין מקרה של צריכת שמן, מה שטוב בשבילך, מה גם מדובר במנוע הרבה פחות רועש מה- 2.0.

שאלת לגבי עלויות, בגדול אני לא זוכר ביטוח, מה שכן אגרת רישויו שנתית תעלה בסביבות 1100-1200 ש"ח.

לסיום אני רוצה להתייחס לעניין הכפתורים המתקלפים - בגדול נכון שהחומר בו השתמש היצרן היה מתקלף, בעיקר באיזור הרדיו\בקרת אקלים, אולם אם אני לא טועה החל מהשנתון בו אתה מעוניין, הבעיה נפתרה והחליפו את החומר המדובר. בכל מקרה לא על זה תיול ותקום רכישת רכב, בייחוד לא בן 9 פלוס מינוס.

דבר באמת אחרון היא בדיקה של היסטוריית טיפולים - ברר עם הבעלים היכן הרכב טופל ואם אםשר להוציא היסטוריית טיפולים זה מצויין. כך תוכל לראות האם הרכב הוזנח או לא.

בהצלחה וחזור לעדכן

פורסם

אני גם בעלים של גולף 4 1999 -גיר אוטומטי מנוע 1800. המצחיק הוא שהרכב גמע 130 אלף קמ-יש לי אותו 4 שנים,וכבר מהרגע הראשון היו דפיקות קלות במעבר הילוך ראשון לשני ושני לשלישי.4 שנים אני ככה ואומר תודה על כל יום שהגיר בסדר:) לכותב מעליי,כל מה שכתבת הוא בידיוק נכון וכל בעל גולף דור 4 יודע את זה,הרכב מרשים חיצונית לא נופל מרכבים שנת 2011 מבחינת עיצוב ומראה,אבל יש המון תקלות שכיחות בגולפים האלו:

1.חיישן מהירות מנוע.

2.גיר.

3.משאבות דלק שהבית שלהן הפלסטיק נשבר.

4.בעייה שכיחה בקופסת הנתיכים שמנתקת את פעילות המאווררים.

5.מנגנוני מגבים למינהם שנהרסים.

6.חיישן מד טמ-שצונח ל0 מעלות פתאום שיש להחליפו.

7.חלונות נופלים.

שוב הבעיות האלו הן בעיות שכיחות שבמוקדם או במאוחר יהיו בכל גולף 4 לצערי,עם זאת התחושה והנחות נהיגה שהרכב נותן לך מפצים על הכל, אני כל פעם אומר לעצמי "איך יכול להיות שאני נוסע ברכב שכמעט 13 שנה על הכביש ורכב למשל טויוטה 2010 שנהגתי בה דיי הרבה הרגישה נחותה ממנו בכל פרמטר אפשרי ואז עולה חיוך. אי אפשר לקבל הכל גם רכב גרמני נח ומהנה לנהיגה וגם אמינות (לצערי) , לכן עם כל הבעיות המעצבנות אני עדיין נשאר עם הרכב ונהנה ממנו- לדעתי לא שווה לקנות את דור 4 היום,לטווח הארוך-אם כבר הבנתי שתיקנו את רוב הבעיות מדור 4 לדור 5-נסה לחפש גולף דור 5.

אם מצאת רכב שנראה ממש ממש שמור עם קמ נמוך-קח אותו לבדיקה אצל רון,בקש היסטוריית טיפולים ובדיקה במכון ותהנה ממנו:) בהצלחה.

אגב בעניין המנוע יש לי מנוע 1800 והוא לא צורך שמן בכלל מעבר לנורמה,למרות שאמרו לי בקניית הרכב שהוא אוכל שמן בטירוף.

פורסם

כן שחכתי לציין שהרכב טופל רק במוסך מורשה והוא יוצא לי את ההיסטוריית טיפולים ויביא לי אז אני מקווה שיהיה מזל בעזרת השם כי בבדיקה במכון לא היתה בעיה אחת בלי עין הרע.אני מודה לכולם על התגובות שבת שלום

פורסם

מה דגם הרכב קומפורטליין או גנריישן?

בכל אופן לי יש קומפורטליין 2001 1.6 ו גנריישן 2.0 2003

שלא יפחידו אותך המכוניות האלו במידה וקיבלו טיפול אוהב ובזמן

הן מעולות מאוד מפנקות ונוחות לנהיגה

כל השטויות שאמרו על החלונות הנופלים זה נכון אבל עולה 350 ש"ח לתקן אצל זגג

בוודאי שלא עפ"י זה קובעים אם לקנות רכב מסוים או לא

הפלסטיקה המתקלפת גם ניתן לטיפול מקלפים את כל הגועל נפש עם מגבון וזהו

לגבי הגיר תעשה חיפוש בפורום יש עליו המון מידע

והכי חשוב אם מצאת אקזמפלר שמור קח אותו למוסך רון לבדיקה הוא יבדוק לך

הרבה יותר טוב מכל מכון טסטים

פורסם
מה דגם הרכב קומפורטליין או גנריישן?

בכל אופן לי יש קומפורטליין 2001 1.6 ו גנריישן 2.0 2003

שלא יפחידו אותך המכוניות האלו במידה וקיבלו טיפול אוהב ובזמן

הן מעולות מאוד מפנקות ונוחות לנהיגה

כל השטויות שאמרו על החלונות הנופלים זה נכון אבל עולה 350 ש"ח לתקן אצל זגג

בוודאי שלא עפ"י זה קובעים אם לקנות רכב מסוים או לא

הפלסטיקה המתקלפת גם ניתן לטיפול מקלפים את כל הגועל נפש עם מגבון וזהו

לגבי הגיר תעשה חיפוש בפורום יש עליו המון מידע

והכי חשוב אם מצאת אקזמפלר שמור קח אותו למוסך רון לבדיקה הוא יבדוק לך

הרבה יותר טוב מכל מכון טסטים

שלום,

אף אחד לא אמר פה שום "שטויות", להבא תטרח לקרוא לעומק את השרשורים. ציינתי וציינו פה מס' מחלות שיש לרכב, כמו לכל רכב. לפי דעתי אין חכם כבעל ניסיון, ולצערי לא היה מי שיאיר את עיני בנוגע למחלות של הרכבים הנ"ל, כשאני רכשתי את שלי לפני כמה וכמה שנים כך שכל טיפ קטן ושבב מידע שאני יכול לספק לאדם כדי שיפעל באופן חכם ונכון יותר ממני, הם בטוח לא שטויות.

פורסם

בקשר לגיר זאת בעיה שגורמת לנזק בסופו של דבר או שאפשרי להשאיר את זה ככה בלי לטפל בזה?במידה ויש את הדפיקות בגיר ואת ההעברת הילוכים הלא חלקה...

• תוכן חדש...