Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי פיאט פונטו שנת 1995 דגם 90SX נפח מנוע 1600 סמ"ק גיר ידני.

לרכב מספר בעיות הנמשכות זמן רב:

1. הסל"ד בזמן סרק עולה ויורד ובנוסף ,בעצירה מלאה לאחר נסיעה הרכב נכבה.

2. המזגן אינו מקרר כמו שצריך. הוא מוציא אויר חם אך בשעות הלילה הוא מקרר.

3. היכן ניתן להשיג ספרות טכנית לטיפול ברכב זה?

תודה מראש למי שיעזור

גיא

פורסם
שלום רב.

ברשותי פיאט פונטו שנת 1995 דגם 90SX נפח מנוע 1600 סמ"ק גיר ידני.

לרכב מספר בעיות הנמשכות זמן רב:

1. הסל"ד בזמן סרק עולה ויורד ובנוסף ,בעצירה מלאה לאחר נסיעה הרכב נכבה.

2. המזגן אינו מקרר כמו שצריך. הוא מוציא אויר חם אך בשעות הלילה הוא מקרר.

3. היכן ניתן להשיג ספרות טכנית לטיפול ברכב זה?

תודה מראש למי שיעזור

גיא

קודם כל יש לך רכב נדיר,מעניין לראות את הפונטו הרגילה עם מנוע 1.6,חבל שרק מעט קנו אותה אז.

1.בפונטו צבאית שיצא לי להכיר היתה בעיה דומה שהתגלתה לבסוף כבעיה באלטרנטור (הוחלף 3 פעמים במוסך המרכזי עד שהם תקנו אותו!!!) אומנם אני בספק אם זו הבעיה וכאן אני לא כל כך יכול לעזור לך.

2.בתופעה דומה שממנה סבלה הג'אסטי אצלנו התגלה כי המאוורר פשוט אינו עבד\הסתובב לאט וכך המזגן הצליח לקרר רק כאשר היה סיוע של מזג אוויר קריר (בלילה),בדוק אם הוא עובד .

למקרה שאתה לא יודע המאוורר של המזגן הוא לא אותו מאוורר גדול מקדימה,זה שייך למנוע,אם קשה לך למצוא את המאוורר של המזגן (לא יודע איפה פיאט שמו אותו) פשוט חנה במקום שקט וכאשר אתה מדליק את המיזוג תנסה להקשיב האם ישנו רעש של מאוורר,לרוב הם לא מתקלקלים שנים ואם זו הבעיה כנראה שיש בעיה במגעים או הצטברות לכלוך בתוכו.

3.ספר בשם HYNES\היינס,לרבים בפורום יש אותו והוא המוכר בעולם בתחום זה,משום מה אני לא מוצא את כתובת האתר (יכול להיות שהאיות לא נכון).

פורסם

לגבי ספרות טכנית, ההיינס של פונטו לא מכסה את מנוע ה 1.6, הוא כנראה מכוסה בספר אחר שלהם.

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=12885&langId=-1&parent_category_rn=10215

אם זה עדיין טוב לך, 170 ש"ח בערך ותוך שבוע הספר אצלך.

לגבי המזגן, תבדוק קודם כל אצל מזגניסט את הטריוואלי - האם יש מספיק גז ? חוץ מזה המליצו פה (ואני עשיתי את זה גם) לשטוף את רדיאטור המזגן מבחוץ בזרם מים מכל מיני עלים ואבק שנתקעים בו עם הזמן, לי זה עזר מאד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה למי שענה.

1. ידוע לי שהיינס לא מכסים רכב זה, לכן אם מישהו מכיר ספר או אתר העוסק ברכב זה אודה לו באם יפנה אותי אליו.

2. איני סבור שהבעיה במזגן נובעת מבעיות במאוורר מכיוון שיש זרימת אוויר תקינה או ברדיאטור חימום מכיוון שהוא מנותק.

3. האלטרנטור ברכב הוחלף בחדש לפני שנתיים. לא נראה לי שזו הבעיה.

פורסם
תודה למי שענה.

איני סבור שהבעיה במזגן נובעת מבעיות במאוורר מכיוון שיש זרימת אוויר תקינה או ברדיאטור חימום מכיוון שהוא מנותק.

אם אנחנו מדברים על אותו דבר אז אין קשר בין המאוורר של המיזוג לזרימת האוויר,זרימה תהיה גם אם תפעיל רק את האיוורור בפנים הרכב ולא יהיה צורך במאוורר של המיזוג,תפקיד המאוורר הוא לקרר את הרדיאטור של המזגן,כמו כן כמו שהציעו תבדוק שיש גז ואם "אמור" להיות גז,תבדוק שאין בריחה של גז אצל איש מקצוע (הכוונה לגז של המזגן :wink: ).

פורסם

בדגם שלך מותקן מזגן בהרכבה מקומית של חב' "רסקור" ז"ל.

יש לבדוק את מאורר המעבה, הנוסף שבחזית הרכב) באם הוא פועל והאם כוון סבובו נכון

כך שהוא שואב אויר מחזית הרכב לכוון תא המנוע.

בדגם עם מזגן מקורי יש מגן (פגוש) קדמי עם פתחי אויר גדולים לצורף יעילות קרור של המזגן. בדגם עם מזגן מקומי יש מגן קד' מקורי של רכב ללא מסגן עם פתחי אויר קטנים.

מתוך הנחה שאין חוסר בקרר (גז) במע' המזגן ומאורר המעבה ומאורר הרדיאטור תקינים, אז

שטיפה חיצונית של המעבה תשפר את רמת הקרור וכמובן שהחלפת המגן הקד' לבעל פתחי אויר גדולים תשפר הקרור.

במוסך מורשה היבואן ניתן להתחבר עם מחשב אבחון אל מחשב נהול המנוע ולנסות לאתר

התקלה הגורמת לכבוי מנוע. יש לבדוק את חיישן נמ"ע וסל"ד שבמנוע לתקינות והידוק חבוריו.

יש לבדוק האם מחשב נהול המנוע מקבל אות שהמזגן מופעל כדי להעלות סל"ד מנוע.

בברכהה - רפי לין :idea:

• תוכן חדש...