Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 2005 VS מאזדה 3 2007 VS לאנסר 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל עצות לגבי הדגמים הנ"ל, כולם עם קילומטרז' סביר לשנתון שלהם, כאשר הרכב מיועד בעיקר לאישתי+תינוק לנסיעות יומיות מאיזור קריית אונו לת"א (באיזור ה 1K בחודש).

מכיוון שהמחיר של שלושתם זהה פחות או יותר סדר העדיפויות שלי הוא:

1)בטיחות- הבנתי שלכל אחד מהדגמים יש גרסאות שונות עם רמות בטיחות שונות

2)אמינות- שאישתי תבלה כמה שפחות במוסך (למרות שמדובר במוסך רון... :)

תתקנו אותי אם אני טועה כי צריכת הדלק די זהה בשלושת הדגמים ובנוסף לא נראה לי אמורה להיות בעיית מקום: עגלה וכסא תינוק...

עוד נתון שאולי משמעותי: הרכב אמור בתאוריה לשמש אותנו 5-6 שנים לפחות!

אשמח לשמוע את עצות המומחים 8)

פורסם

המאזדה היא המכונית היותר חדישה בחבורה ובדגם הקומפורט היא מצויידת ב-6 כריות אויר. בקרת יציבות אין באף אחד מהדגמים. אם תרכשו את ה-3 ספירט תקבלו גם בקרת יציבות. לדעתי גם ההתנהגות של המאזדה תורמת לבטיחות, הרכב מרוסן ואוחז היטב את הכביש בניגוד להונדה למשל שבסיבובים נוטה על צידה בצורה מוגזמת.

בהצלחה וחג שמח.

פורסם

משלושת אלה בהנחה שמחירם דומה הייתי הולך על המאזדה 3 בלי לחשוב פעמיים.

הלנסר עשתה את שלה הרבה לפני 2008, ודגם 2000-2006 של הסיוויק (לדעתי) לא משהו (בטח לא שווה את שוויו בשוק המשומשות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מבחינת טיפולים יש לכם מושג האם יש הבדלים משמעותיים בין הדגמים? מכיוון שהבנתי מחבר שיש לו לאנסר 05 שהרכב רואה מוסך רק פעם בשנה, מה שמאוד מושך אותי לכיוון הלאנסר: שנתון גבוהה+טיפולים זולים עם מרווחים גדולים.

בנוסך מישהו יודע האם אמור להיות הבדל בביטוח בניהם?

פורסם

עגלה בתא המטען של המיקרה? לא ממש.

ניסן מיקרה היא סופר מיניי.

הדגמים שבכותרת הן מכוניות משפחתיות

אגב מרווחי הטיפולים והתחזוקה שלהם דומים (שנה או 15000 ק"מ מה שבא קודם)

בעניין זה אין ללנסר יתרון על האחרות

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
עגלה בתא המטען של המיקרה? לא ממש.

ניסן מיקרה היא סופר מיניי.

הדגמים שבכותרת הן מכוניות משפחתיות

אגב מרווחי הטיפולים והתחזוקה שלהם דומים (שנה או 15000 ק"מ מה שבא קודם)

בעניין זה אין ללנסר יתרון על האחרות

לסיויק בדגם הקודם היה מרווח טיפולים של 10,000 קילומטרים.

לגבי ההמלצה על הראן-X, נראה לי קצת מיותר לחפש רכב שהמוכרים שלו חיים בסרט שהוא איזה עילוי, המחירון גם ככה בשמים והם עוד דורשים יותר. מעבר לזה אני חושב שה-3 עדיפה עליו.

חג שמח.

פורסם
מבחינת טיפולים יש לכם מושג האם יש הבדלים משמעותיים בין הדגמים? מכיוון שהבנתי מחבר שיש לו לאנסר 05 שהרכב רואה מוסך רק פעם בשנה, מה שמאוד מושך אותי לכיוון הלאנסר: שנתון גבוהה+טיפולים זולים עם מרווחים גדולים.

בנוסך מישהו יודע האם אמור להיות הבדל בביטוח בניהם?

הלאנסר היא אכן מכונית אמינה למדי. רבות ממנה שרתו בציי הרכב והפגינו אמינות טובה מאוד. הרכב כמו שהסבירו לך לא הכי משוכלל או מודרני בשנים האלו (הדגם החדש יותר, מ-2009, הרבה יותר טוב) אבל כיום הוא נמכר במחירים מאוד אטרקטיביים והפך לעסקה מאוד כדאית בשוק לדעתי. לאנסר מודל 2008 זולה במשהו כמו 15 אלף ש"ח ממאזדה 3 מאותו המודל ובאותם הנתונים, הפרש לא קטן בכלל!

לגבי המיקרה שכתבת כאן, אז היא בהחלט קטנה מידי. אפשר להסתדר אבל זה יהיה נוח במיוחד. אם אתה הולך לכיוון הקטנות יותר אז אולי יונדאי אקסנט תוכל להתאים.

פורסם

אני באמת לא מבין למה כולכם יוצאים נגד סופרמיני? מדובר ברכב שישמש בעיקר לנסיעות בתוך גוש דן לבנאדם אחד+תינוק. למ הם צריכים רכב 1.6 עם תחת נפרד? לא עדיף לקנות מזדה 2 08' (דינמיק כמובן) במקום מזדה 3 07'? גם צריכת דלק עדיפה, גם מודל מתקדם וגם ציון גבוה יותר במבחני הריסוק (אני יודע שאי אפשר ממש להשוות בגלל הבדלים במשקל).

מקסימום אם העגלה לא נכנסת בבגאז' אפשר לקפל חצי מושב קדמי או לשים במושב הקדמי.

אני לא חושב שמיקרה היא אופציה טובה, אבל למיטב הבנתי הז'אנר הזה נראה לי הרבה יותר נכון לצרכים.

בכל מקרה מתוך כל האופציות הצגת, אם אשתך לא ממש מבינה בנושא אז אולי באמת הלאנסר היא עדיפה בגלל עדיפות בשנתון, אמינות כולן סביר להניח יהיו דומות (כמובן במידה שטופלו באופן סביר). בכל מקרה אין סיבה ללכת כ"כ הרבה אחורה רק בשביל לנהוג ב"הונדה".

פורסם

רוב העגלות המגודלות של היום לא יכנסו במייקרה. אבל אני חושב שהמייקרה הקודמת היא אחלה קניה. רכב נאה מאוד (דומה לחיפושית) וזול למדי, אפשר גם לקנות אותו משמעותית מתחת למחירון והוא חסכוני מכל היפניות שתיארת.

תבדוק רק את נושא הבגאז' כאמור.

באשר לשלישייה שהצגת, התשובה די פשוטה:

לא ברור לי על שום מה מישהו אצלנו בארץ החליט שהונדה היא יפנית-על שמחירה צריך להיות זהה למיצובישי עם 3 שנים עליה.

הונדה היא יפנית חביבה ככל השאר לא פחות ולא יותר, לא שווה את הכסף והעובדה היא שכיום הונדה היא המותג היחידי שלא עלה במכירות שלו בשנת שיא בישראל. השוק מתחיל להבין את הבלוף.

הלאנסר הוא רכב מאוד לא נוח ועם גיר מחורבן למדי.

המאזדה 3 לוקחת את התחרות הזו בקלות (למרות שאני לא יכול לראות את הרכב הזה יותר) היא חדשה מההונדה וההתנהגות שלה טובה בהחלט מזו של הלאנסר.

מה שכן, לאנסר ו3 הן בדר"כ לא פרטיות, אז שים לב...

בנוגע לראנקס, מסכים אתך, לא שווה את המחיר והיא כבר ממש לא מחזיקה מחירון כמו לפני שנה.

בהצלחה.

פורסם

מהיכרות שלי עם ההונדה שגם אני בדקתי ושמעתי המלצות בעד ונגד:

השנתון הזה ספציפית (2005), הרכב ממש לא נוח, הישיבה היא בריצפה ממש,הכיסאות לא תומכים ולא נוחים לישיבה.

ההרגשה הכללית בפנים הרכב - זולה ופשוטה.

המחירון גבוהה ולכן עדיף לשקול חלופות, שב בהונדה ושב במאזדה ותיווכח בעצמך להבדלים.

אומנם על פניו עיסקה קורצת אבל...יש אבל גדול!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
האם יש דגם למאזדה 3 שיש לו 4-6 כריות אויר+ABS+בקרת יציבות ?

ה-3 ספיריט עם מנוע 2 ליטר כוללת 6 כריות אויר ובקרת יציבות. הקומפורט 6 כריות בלי בקרת יציבות והאקטיב עד תחילת 2007 רק 2 כריות.

פורסם
לא ברור לי על שום מה מישהו אצלנו בארץ החליט שהונדה היא יפנית-על שמחירה צריך להיות זהה למיצובישי עם 3 שנים עליה.

כמדומני, בשנתון המדובר סיוויק לא רק שלא הייתה "יפנית-על", היא לא הייתה יפנית בכלל: היא הייתה טורקית. :-) ומניסיון על אחת כזאת, חוששני כי זה בא לידי ביטוי באיכות ההרכבה...

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

• תוכן חדש...