Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילה טובה לצ'מפיון מוטורס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שזוכר, אני בבעיה עם הגיר אצלי באוטו (פולקסווגן וריאנט ברזיל) ובדקתי לגבי התאמת גיר חיפושית.

בד בבד, דיברתי בטלפון ושלחתי פקס לשירות המרכזי של צ'מפיון מוטורס. הציפיות שלי היו נמוכות, בכל זאת הם לא מוכרים את הדגם כבר מעל 35 שנה, ועדיין השירות היה אדיב ולבסוף אף קיבלתי תשובה מוסמכת מהמחלקה הטכנית שההחלפה אפשרית! :-D

בנוסף, הם אפילו איתרו עבורי את ספר הרכב המקורי!

המסקנה- לא לפחד לפנות אליהם. השירות היה מעל ומעבר על אף שאין להם אינטרס מיוחד בעניין (אין להם חלקי חילוף למכור לי והמוסכים שלהם על פי רוב לא נוגעים בענתיקות).

לא יודע מה המצב אצל יבואנים אחרים, אבל בכל מקרה- לא להסס לפנות!

אני אנצל את ההזדמנות ואשאל: למישהו יש גיר Swing Axle משומש וטוב בזול? (עדיף כזה שירד מחיפושית 1500/1600)

גיא

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם
למי שזוכר, אני בבעיה עם הגיר אצלי באוטו (פולקסווגן וריאנט ברזיל) ובדקתי לגבי התאמת גיר חיפושית.

בד בבד, דיברתי בטלפון ושלחתי פקס לשירות המרכזי של צ'מפיון מוטורס. הציפיות שלי היו נמוכות, בכל זאת הם לא מוכרים את הדגם כבר מעל 35 שנה, ועדיין השירות היה אדיב ולבסוף אף קיבלתי תשובה מוסמכת מהמחלקה הטכנית שההחלפה אפשרית! :-D

בנוסף, הם אפילו איתרו עבורי את ספר הרכב המקורי!

המסקנה- לא לפחד לפנות אליהם. השירות היה מעל ומעבר על אף שאין להם אינטרס מיוחד בעניין (אין להם חלקי חילוף למכור לי והמוסכים שלהם על פי רוב לא נוגעים בענתיקות).

לא יודע מה המצב אצל יבואנים אחרים, אבל בכל מקרה- לא להסס לפנות!

אני אנצל את ההזדמנות ואשאל: למישהו יש גיר Swing Axle משומש וטוב בזול? (עדיף כזה שירד מחיפושית 1500/1600)

גיא

חיפושיות בנפח 1600 מעולם לא צויידו ב-Swing , אולי תצליח למצוא של 1500 מדגמי דלוקס או קבריולט מסוף שנות ה-60.

לחילופין, גירים SWING של 1300 יש "כמו זבל" , אתה יכול להשיג אחד טוב ולשנות לו את יחסי העברה על-ידי החלפת גלגלי השיניים של ההילוכים או הדיפרנציאל.

פורסם

אתה בעיקרון צודק, vw master, השוני בין הגירים הוא לא ממש קשור לנפחי המנוע אלא ליחס הסופי בדיפרנציאל.

לפי מה שהבנתי, בוריאנט אצלי היחס הוא 8:33 ובחיפושית 1300 היחס הוא 8:35.

לצערי אני לא יכול להרשות לעצמי שיפוץ גיר כרגע ולכן אני מחפש גיר משומש.

במה יתבטא מעבר לגיר חיפושית 1300 כמו שהוא? ירידה במהירות הסופית?

פורסם
אתה בעיקרון צודק, vw master, השוני בין הגירים הוא לא ממש קשור לנפחי המנוע אלא ליחס הסופי בדיפרנציאל.

לפי מה שהבנתי, בוריאנט אצלי היחס הוא 8:33 ובחיפושית 1300 היחס הוא 8:35.

לצערי אני לא יכול להרשות לעצמי שיפוץ גיר כרגע ולכן אני מחפש גיר משומש.

במה יתבטא מעבר לגיר חיפושית 1300 כמו שהוא? ירידה במהירות הסופית?

עם גיר של חיפושית 1300 תקבל בערך 10 קמ"ש פחות במהירות סופית.

הבעיה היא אחרת... כל מערכת הקירור של הרכב מותאמת לפי זרימת האויר בהתאם למהירות ולסל"ד המנוע יתכן וכאן תתקל בבעיות.

כדאי מאוד שתבדוק את נושא השיפוץ של הגיר שלך, הגירים של VW ידועים בחוזק שלהם ובאריכות הימים, שיפוץ טוב יתן לך גיר תקין לעוד 30 שנה. (במידה ותחליף שמן בזמן)

פורסם

תוכל לפרט קצת בבקשה?

להבנתי, פגיעה בקירור יכולה להגרם אם המנוע בטורים נמוכים מידי והונטה (שבוריאנט מחוברת ישירות לקראנק ולא מונעת ע"י רצועה כמו בחיפושית) לא מסתובבת מהר מספיק.

אם על אותו מנוע נרכיב גיר "קצר" יותר, הטורים אמורים להיות גבוהים יותר כי ההילוך "נגמר" קודם לא?

מדוע זה יפגע בקירור?

תודה על העזרה :wink:

פורסם
תוכל לפרט קצת בבקשה?

להבנתי, פגיעה בקירור יכולה להגרם אם המנוע בטורים נמוכים מידי והונטה (שבוריאנט מחוברת ישירות לקראנק ולא מונעת ע"י רצועה כמו בחיפושית) לא מסתובבת מהר מספיק.

אם על אותו מנוע נרכיב גיר "קצר" יותר, הטורים אמורים להיות גבוהים יותר כי ההילוך "נגמר" קודם לא?

מדוע זה יפגע בקירור?

תודה על העזרה :wink:

בנוסף לוונטה ששואבת אויר לקירור המנוע, יש את עניין זרימת האויר כתוצאה ממהירות הנסיעה. מנוע VW שעובד בסרק של 4000 סל"ד מתחמם מהר מאוד ביחס למנוע שמגיע לסל"ד הזה תוך כדי נסיעה, כי בנסיעה נכנסת גם הרוח לתוך התעלות אויר ומקררת את המנוע בייתר קלות.

בגיר קצר המנוע עובד על טורים גבוהים יותר ונוסע לאט יותר, קרי, פחות אויר זורם לקירור המנוע.

זה לא מדע מדוייק, במיוחד לא עם רכב מהסוג שלך שכמעט ואין עליו תיעוד בארץ, יכול להיות שההבדלים הם זניחים ולא תהייה כלל השפעה. אני ממליץ לך לפנות לסמבה, אולי תמצא שם מישהו שכבר עשה את השידרוג שאתה מנסה לעשות.

פורסם

עוד דבר, אם אתה שם גיר עם יחס קצר אני ממליץ לך להרכיב מגביל סל"ד על המפלג. (זה למעשה רוטור "משודרג" אשר מפסיק את ההצתה ב-4600 סל"ד)

פורסם
בנוסף לוונטה ששואבת אויר לקירור המנוע, יש את עניין זרימת האויר כתוצאה ממהירות הנסיעה. מנוע VW שעובד בסרק של 4000 סל"ד מתחמם מהר מאוד ביחס למנוע שמגיע לסל"ד הזה תוך כדי נסיעה, כי בנסיעה נכנסת גם הרוח לתוך התעלות אויר ומקררת את המנוע בייתר קלות.

בגיר קצר המנוע עובד על טורים גבוהים יותר ונוסע לאט יותר, קרי, פחות אויר זורם לקירור המנוע.

זה לא מדע מדוייק, במיוחד לא עם רכב מהסוג שלך שכמעט ואין עליו תיעוד בארץ, יכול להיות שההבדלים הם זניחים ולא תהייה כלל השפעה. אני ממליץ לך לפנות לסמבה, אולי תמצא שם מישהו שכבר עשה את השידרוג שאתה מנסה לעשות.

סליחה שאני מקשה :-P אבל אני באמת רוצה להבין את העניין.

איך הגיר מתקשר לסל"ד סרק? הרי כשהרכב בסרק, גם ככה הגיר לא מחובר למנוע וסל"ד סרק נקבע ע"י כיוון הקרבורטור.

4000 סל"ד בסרק זה מאד לא תקין למנועים הללו שמאד לא אוהבים סל"ד מעל 5000.

מגביל סל"ד זה רעיון לא רע בכל מקרה, איך זה נקרא באנגלית? rev limiter?

גיא

פורסם

אם המערכת קירור עובדת על סל"ד, אז תאורטית, בסל"ד גבוה יותר, המערכת קירור תעבוד טוב יותר. שלא כמו ברכבים חדשים, שם המערכת תעבוד על סמך המהירות והסלד ולא רק הסלד. בדיוק כמו עם מאוורר מכאני. לכן, תיבה בעלת יחסי העברה קצרים יותר, תקרר טוב יותר את המנוע.

לגבי סל"ד סרק, התיבה לא מחוברת ולכן אין קשר לסלד, המאווררים יעבדו אותו הדבר.

אישית אני לא רואה בעיה להרכיב תיבה של מנוע קטן יותר. מה שגם לרוב היחס העברה עד להילוך היתר, כמעט ולא שונה. הרי אתה לא הולך לטוס 160 עם האוטו הזה.

פורסם

שלום.

כול הכבוד ויפה להם!!!

אולי חב' בני משה קרסו יבואני רנו ילמדו מהם איך להתיחס לרכבי אספנות במקום לבעוט לנו בראש פעם אחרי פעם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

כול הכבוד ויפה להם!!!

אולי חב' בני משה קרסו יבואני רנו ילמדו מהם איך להתיחס לרכבי אספנות במקום לבעוט לנו בראש פעם אחרי פעם.

בברכה בני ל.

בני,

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. אשמח לעזור במה שאוכל.

פורסם

היחס שקיבלת לא מפתיע אותי...

בניגוד להרבה אחרים כאן שנהנים להשתלח בצ'מפיון בכל הזדמנות, אני דווקא די מרוצה מהשירות שלהם.

ב-GTI הקודמת שלי (MK2) היו לי נזילות בגלל גומיות יבשות בדלתות - פניתי למחלקת החלפים והם שמחו לעזור לי למרות שהם כבר לא חייבים לייבא חלפים לדגם הזה לארץ.

We are the Human Race

פורסם
שלום.

כול הכבוד ויפה להם!!!

בברכה בני ל.

ואני חשבתי שקרסו מעודד אספנות! כי הם פתחו מוזאון רנו!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
בני,

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי. אשמח לעזור במה שאוכל.

שלום.

מה יש לי לפנות בפרטי שלא ניתן לרשום פו?

אין לי שום ענין איתם הם מחוקים לגמרי אצלי!!!

אגב המוזאון זה לא מוזאון זה אוסף מכוניות פרטיות של מכבי קרסו שכאילו משופצות ומוצגות בעסק שלו בבני עייש {ימן-לנד}

אין לא שום ענין לעזור לאספני רנו נהפוך הוא כול דבר שביקשתי התשובה שלילית!!!

בצרפת עזרו לי פי אלף .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

מה יש לי לפנות בפרטי שלא ניתן לרשום פו?

אין לי שום ענין איתם הם מחוקים לגמרי אצלי!!!

אגב המוזאון זה לא מוזאון זה אוסף מכוניות פרטיות של מכבי קרסו שכאילו משופצות ומוצגות בעסק שלו בבני עייש {ימן-לנד}

אין לא שום ענין לעזור לאספני רנו נהפוך הוא כול דבר שביקשתי התשובה שלילית!!!

בצרפת עזרו לי פי אלף .

בברכה בני ל.

אני חושב שכל יבואן שתפנה אליו ינפנף אותך ולא ירצה לקחת חלק , משיפוץ וחלקים עד הכרה בהיסטוריה המוטורית שלו ובמיוחד הכרה בנו האספנים. החוויה העכשוית בנושא המפגש של החיפושיות ומקוררי האויר השנה עדין טרי מכדי שאפרסם אודות התנהלות צ׳מפיון שמוזכרים כמה שורות למעלה.

תגיד מה אתה צריך ואנסה לעזור במה שאוכל.

• תוכן חדש...