Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקונטסה סגרה את אילין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר לחוסר מזל - הוא גם היה מזוהה עם המפלגה הלא נכונה...

למען האמת המכונית שסגרה את אילין סופית היתה ה...דצ'יה.

ניסיון לא מוצלח של יבוא הדצ'יה/דלתא הרומנית "אתה יכול 88" ב-1988 גרם לפשיטת הרגל של היבואנית קפריש שהיתה למעשה גלגול של "אילין תעשיות" וייבאה את דגמי אלפא רומיאו עד להרפתקה עם הדלתא/דצ'יה שסתמה את הגולל על האימפריה באופן סופי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תסתכלו על המאקרו ולא על המיקרו

מה שסגר את אילין ואת שובינסקי היתה העובדה הפשוטה: לא שווה כלכלית להרכיב מכוניות בארץ.

התעשיה היחידה שיש לה איכשהו שוק היא תעשית האוטובוסים. אבל אלה מורכבים חלקית ויש שוק שיצדיק.

באשר לפרטיות, השוק קטן, יותר זול לייבא מכוניות מוגמרות (באמצע-סוף שנות הששים היו כבר מספיק דגמים מוצלחים בייבוא כמו פיאט 1300 ופיאט 124 וכמובן מכוניות המיני של פיאט ואוסטין-מוריס).

לכן אין פלא ששני מפעלי הרכב, ללא קשר לזיקה הפוליטית (תירוץ נח...) גמרו את האויר פחות מעשרים שנה אחרי שנוסדו. התחרות הלא הוגנת היתה כלפי היבואנים האחרים כי הוריי וכל עמישראל השתתף במחיר כל מכונית שהורכבה כאן. למרות זאת, ראו איזה פלא..היבואנים לא פשטו את הרגל...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בעשרים השנים הראשונות למדינה , לא היה ענף כלכלי אחד שהמשק הישראלי היה בעל עדיפות ייצור לעומת ייבוא אבל...

צריכים היו למצוא תעסוקה למליון עולים + שהגיעו למדינה ולכן הקריטריון היה תעסוקה ולא כדאיות כלכלית

לכן אף הומצאו עבודות הדחק ( ראו את הסרט סאלח שבתי ).

ואת המימון לכל הסיפור סיפקה יהדות העולם בעיקר .

וכל העם בישראל שילם על מוצרים יקרים ונחותים עד שלאט לאט חל השינוי והמשק הפך ליותר תחרותי הוסרו מגבלות יבוא הוקטנו מיסים והמשק הישראלי נחשף לתחרות של מוצרי יבוא.

מכאן קצרה הדרך הייתה לסגירת מפעלים לא יעילים או שלא יכלו להתחרות במוצרי היבוא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם מכרו 4000 ומשהו קונטסה 1300 אז לאן נעלמו כל הקונטסות האלה? חוץ מקונטסה אחת של אלדן האם שרדו עוד כאלה בארץ? (אני מדבר על 1300)

ואיך שלא ניתן להשיג היום בכלל חלקים לרכב הזה שעוד הורכב בארץ?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

העובדות נכונות, המסקנות שגויות כי חסר חלק גדול מהפאזל.

את אילין לא גמר המיסוי. שום אוטו לא היה כדאי להרכיב בארץ וודאי שהקונטסה עם גיבוי אדם גדול כאילין שעל ידו שובינסקי לא היה ג'וק, היה יותר בסיס להתחלת תעשיה .

הבעיה היתה שבניגוד לכל מי שקיבל סיוע כאן, לאילין לא היה פנקס אדום. לשובינסקי כן. גם לאל שווימר היה ,וליהודי הצרפתי - שידלובסקי, שהקים את מנועי בית שמש. הרכבת פוגות ובנית מנועי סילון היה רעיון הזוי וחסר בסיס כלכלי עם חזון רחוק מוצדק,פי כמה מקונטסות אבל לאילין שקנה את התחלת חיל הים - מאיאלים שיוחאי בן נון הטביע עם אחד מהם את "המלך פארוק" מול אשקלון, סט"רים וכל מה שבא מאיטליה - הכל בכספי אילין, לא היה פנקס הכניסה למשרדי אשכול וספיר, הוא היה אצ"לניק.לכן קנו לצבא ולממשלה כרמלים ולא קונטסות וגמרו אותו עם מיסוי. מי שובינסקי ע"י דמות הענק- פי כמה משאול אייזנברג וישראל פולק - אפרים אילין ?

פורסם

יש חבר מועדון עם קונטסה 1300 נוסעת, ובמוזיאון של המשטרה יש אחת - ולדעתי יש עוד כמה שעומדות ומחכות לשיפוץ.

הסיבה למחסור בחלפים היא פשוטה מאד: הקונטסה 1300 יוצרה במשך שנתיים וחצי בלבד בכמה עשרות אלפי עותקים.

היצרן הפסיק ליצר אותן הרבה לפי שיוצרה הקונטסה האחרונה פה בישראל - כך שמראש מצאי החלפים בארץ ובעולם איננו גדול.

עד סוף שנות השבעים ה-1300 היתה חזיון דיי נפוץ בכבישי ישראל - אח"כ (כנראה בגלל העדר חלפים) כולן נעלמו מהכבישים.

אני זוכר לפחות חבר פורום אחד שניסה לשפץ קונטסה והתייאש עקב מחסור בחלפים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי סנטימנטים עזים לקונטסה 1300 שהייתה הרכב הראשון שאבי קנה.

שנים חלמתי וקיוויתי לרכוש אחת לעצמי אבל כשבדקתי מה היצע החלפים הסתבר לי שהוא בערך אפס... מצאתי איזה מועדון קונטסות מרוחק ביותר (נדמה לי שבניו זילנד),נדמה לי גם שה"מועדון" כלל מספר מועט ביותר של חברים שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת וגם הם היו אבודים למדי בכל הקשור לחלפים.

לקונטסה 1300 קשה יותר למצוא חלפים מאשר ל-900.

חלום שכנראה לעולם יתממש...:-(

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אם מכרו 4000 ומשהו קונטסה 1300 אז לאן נעלמו כל הקונטסות האלה? חוץ מקונטסה אחת של אלדן האם שרדו עוד כאלה בארץ? (אני מדבר על 1300)

ואיך שלא ניתן להשיג היום בכלל חלקים לרכב הזה שעוד הורכב בארץ?

הקונטסה 900 ו 1300 נעלמו כשם שנעלמו בתחילת שנות ה 80' רוב מכוניות שנות ה 60'.

בתחילת שנות ה 80' הורדו מיסי הקניה על מכוניות שנפח מנוען קטן מ 1300 סמ"ק בצורה חדה, וביחד עם עליית רמת החיים, גרמו לאנשים רבים להמיר את ה "טרנטות" הישנות במכונית חדשה, לרוב סובארו 1300.

האפקט שהושג היה דומה לזה של תוכנית הגריטה, רק פי כמה וכמה.

אני זוכר כנער צעיר קונטסות, פיאט 600 ו 850 ופרינצים זרוקות בהמוניהן ברחובות הערים, ומגרשי הגרוטאות העירוניים היו פשוט מלאים בהן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

את אילין לא גמר המיסוי. שום אוטו לא היה כדאי להרכיב בארץ וודאי שהקונטסה עם גיבוי אדם גדול כאילין שעל ידו שובינסקי לא היה ג'וק, היה יותר בסיס להתחלת תעשיה .

הבעיה היתה שבניגוד לכל מי שקיבל סיוע כאן, לאילין לא היה פנקס אדום. לשובינסקי כן. גם לאל שווימר היה ,וליהודי הצרפתי - שידלובסקי, שהקים את מנועי בית שמש. הרכבת פוגות ובנית מנועי סילון היה רעיון הזוי וחסר בסיס כלכלי עם חזון רחוק מוצדק,פי כמה מקונטסות אבל לאילין שקנה את התחלת חיל הים - מאיאלים שיוחאי בן נון הטביע עם אחד מהם את "המלך פארוק" מול אשקלון, סט"רים וכל מה שבא מאיטליה - הכל בכספי אילין, לא היה פנקס הכניסה למשרדי אשכול וספיר, הוא היה אצ"לניק.לכן קנו לצבא ולממשלה כרמלים ולא קונטסות וגמרו אותו עם מיסוי. מי שובינסקי ע"י דמות הענק- פי כמה משאול אייזנברג וישראל פולק - אפרים אילין ?

המסקנות שגויות? תלוי של מי?

בוא נבדוק את דבריך אחד לאחד.

1. אני מבין שהכרת את שובינסקי ואת שייכותו המפלגתית. אז אל דאגה, גם אם היה לו פנקס אדום, שובינסקי נפל מהר מאד אחרי אילין.

2. אל שווימר: עם כל הכבוד, התעשיה האוירית היתה והינה מפעל בבעלות המדינה והמדינה לא זקוקה לפנקס אדום. הרכבת הפוגות היתה מעשה חכם מאין כמוהו כי היא פתחה פתח לאחת התעשיות המוצלחות שלנו, המטוסים. זה גם היה צורך בטחוני ובכלל, אין הרכבת מטוס קרב כהרכבת מכונית כי מטוס מיוצר אחרת, משווק אחרת והשירות הוא אחר. אז אל תזלזל בנכונות של ממשלת צרפת לתת לנו להרכיב כאן מטוס. עובדה שהתעשיה האוירית כאן ואילין כבר לא...

3. אני מבין שגם האזרח הצרפתי שידלובסקי החזיק פנקס אדום (אולי של המפלגה הסוציאליסטית בצרפת). בניגוד למפעלים הכושלים שאילין הוציא מהם כמה ערכות להרכבה, מפעל "טורבומקה" של שידלובסקי ייצר את המנועים ששלח לשלוחה שלו בבית שמש. אגב, שידלובסקי ייצר כאן חלקים גם למפעלון קטן בשם "פראט אנד וויטני" ושוב, אתה משווה מנועי מטוסים למכוניות שזה מיותר.אנחנו חייבים תודה וברכה לשידלובסקי שהקים כאן מפעל למנועים תוך עקיפת האמברגו של דה גול. זה לא פשוט להוציא אצבע משולשת ללקוח הכי גדול שלך (ממשלת צרפת) ולהקים מפעל כאן. אז קצת כבוד בבקשה. אגב, מנועי בית שמש היו בבעלות ממשלתית ושוב, הממשלה לא מחזיקה בפנקס כלשהו.

4. אילין לא מכר לממשלה? הצחקתני: לצד הכרמלים היו בשירות הממשלה ושלוחותיה המון ג'יפים, לארקים, ויליסים, אוטובוסי שוסון (שאילין דחף לקואופרטיבים בעידוד הממשלה, הם נקראו "שוסון-אסון"). ומשטרת ישראל קנתה גם קונטסות...

אילין נהנה לאורך השנים ממונופול וזה אפשר לו להרכיב כאן את פאר התעשיה העולמית, קייזר למשל...

התרומה של אילין להקמת חיל הים אינה מוטלת בספק, אבל הוא קיבל תמורה נאה, אפשרות להקים מפעל רכב של תוצר אמריקאי כושל וללא שום הגיון כלכלי.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

הכתבה עסקה בהבאת העובדות, לא בהבעת דעות.

באשר לאלו האחרונות – הרעיון הבסיסי של הרכבה מוגנת-מסים לא צמח כאן אבל הוא הלך וגווע ככל שהתרחבו הסכמי הסחר הבינ"ל, החל מסוף שנות החמישים.

ההיסטוריה של מפעלו של אילין נעה במסלול יחד עם יחסם של משרדי הממשלה הכלכליים לתעשיית הרכב המקומית. מה שהחל כהתגשמות חלום ב- 1949 ("אנחנו? הפועל העברי מייצר מכוניות!") התברר עד מהרה כהזיה חסרת כדאיות כלכלית. אפילו המעוף והגאונות של אילין התקשו להתמודד עם נוסחה שבה הרכב מיובא כערכה מפורקת, מורכב ע"י פועלים לא-מנוסים במפעל קטן עם תקורות גבוהות ותכולה מקומית מזערית, ואמור להיות מיוצא לחו"ל, וברווח כמובן.

עוד ב- 1957, בשיאם של ימי רנו העליזים, הטילה "ועדת המשנה לבדיקת תחשיבי קייזר פרייזר" ספק בכדאיות "יצורה של סחורה שיש בה למטה מעשרה אחוזים ערך מוסף", אבל ב- 1960 חברו להם ההסרה הראשונית של איסורי היבוא של רכב חדש, המונופול-בחסות-הממשלה שניתן לליילנד מוטורס והחוזה עם סטודיבייקר כדי להקים כנגד תעשיית ההרכבה את המתחרים-בכח, הלא הם יבואני הרכב, ובמידה רבה של צדק. זה היה גם הרגע בו החלו פרנסי המשק להבין שמוטב להם להרוויח ממיסוי על רכב מיובא, במקום לבצע "מחזור אמצעי התשלום מכיס משלם המסים למאגר הצמרת באמצעות שובינסקי", אם לצטט את קישון.

הממשלה נדרשה לקבוע את מדיניותה ולפרסמה וחשוב מכך, מכאן ואילך השתדלה להצר ולצמצם את ההטבות שניתנו למפעלים הקיימים. האם הגיע לאילין החמצן הממשלתי הזה ב- 1968, שיכול היה להצילו? העיתונות שללה זאת, ולטעמי בצדק רב. נכון שאילין סבל מכך יותר מאחרים. עם זאת, הרושם המצטבר אצלי הוא שספיר (וגם חיים צדוק) ניסו לנהל את התעשייה הזו, שנדונה לכישלון מלידתה, בענייניות; כל כמה שהדבר היה אפשרי בשוק שחלק ניכר ממנו הוחזק ע"י מוסדות המפלגה.

כנגד אילין ניצב בעוצמה החרם הערבי, שהפך התקשרות עם יצרן מבוסס (אמרנו רנו?) לבלתי אפשרית. הנרי פורד ה-II, כך אומרים, התעניין בשוק בברוקלין, לא בזה של תל-אביב, אבל הבין היטב את הקשר ביניהם. אילין נדחף לזרועותיהם של יצרנים קטנים ו/או חלשים מאוד, והינו הלא היא רק דוגמה אחת.

ולבסוף, אולי ההוכחה הטובה ביותר לכך שהפלייתו לרעה של אילין לא היא זו שהביאה לסגירת מפעלו היא העובדה שחלפו 32 חודשים בלבד ממכירת א. אילין תעשיות ועד שהגיע גם אוטוקרס לפשיטת רגל.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

שנים חלמתי וקיוויתי לרכוש אחת לעצמי אבל כשבדקתי מה היצע החלפים הסתבר לי שהוא בערך אפס... מצאתי איזה מועדון קונטסות מרוחק ביותר (נדמה לי שבניו זילנד),נדמה לי גם שה"מועדון" כלל מספר מועט ביותר של חברים שאפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת וגם הם היו אבודים למדי בכל הקשור לחלפים.

לי יש קונטסה 900 ואין להשיג חלקים לא חדשים ולא משומשים לעומת זאת לקונטסה 1300 מצאתי המון חלפים חדשים בגלל שה-1300 הייתה בשירות המשטרה והיו חייבים לספק חלפים

פורסם
הקונטסה 900 ו 1300 נעלמו כשם שנעלמו בתחילת שנות ה 80' רוב מכוניות שנות ה 60'.

בתחילת שנות ה 80' הורדו מיסי הקניה על מכוניות שנפח מנוען קטן מ 1300 סמ"ק בצורה חדה, וביחד עם עליית רמת החיים, גרמו לאנשים רבים להמיר את ה "טרנטות" הישנות במכונית חדשה, לרוב סובארו 1300.

האפקט שהושג היה דומה לזה של תוכנית הגריטה, רק פי כמה וכמה.

אני זוכר כנער צעיר קונטסות, פיאט 600 ו 850 ופרינצים זרוקות בהמוניהן ברחובות הערים, ומגרשי הגרוטאות העירוניים היו פשוט מלאים בהן.

בתור ילד קטן ממש אהבתי מכוניות ישנות! ןאני זוכר שהייתי קטן ממש בחילת שנות ה90 ! ההורים שלי תמיד היו מספרים לי סיפורים על הקונטסה שהייתה להם איי שם בשנות ה70! ותמיד רציתי לראות מזה האוטו הזה ! (אז לא היה אינטרנט שיכלתי לראות) וכבר אז לפני 20 שנה לא היה זכר לקונטסה!

ובמשך שנים אבא שלי חיפש לראות לי מזה קונטסה ולא מצא בכלל! (עד שהגיע האינטרנט! ואז סוף סוף ראיתי מזה!)

וגם סובארו R2 שגם לא ראו אותה בכלל! (אני בספק עם שרדה אחת כזאת היום)

אבל מה שכן פרינצים היו רואים פה ושם! (ונמכרו במחירים מצחיקים של כמה מאות שקלים לרכב נוסע! רק תקח!) וכנ"ל גם פיאט 850 וסוסיתות למינהם והפיאט 600 וה500 היו כבר מחזה נדיר!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

וזה גם החלום שלי שכנראה לא יתגשם !

לפני כמה שנים מישהו פירסם קונטסה 1300 בענתיקות בדרכים ובחצרות שעומדת מתחת לבניין בחולון, הלכתי לראות את הרכב וכמובן שלא מצאתי כלום! ואחרי שחזרתי הבייתה נכנסתי לקרוא מידע באינטרנט והתברר שלא הפסדתי כלום! אבא שלי עוד חשב שיש לה חלקים בגלל שהיו הרבה כאלה בזמנו! ןגם הורכבה בארץ

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם
וזה גם החלום שלי שכנראה לא יתגשם !

לפני כמה שנים מישהו פירסם קונטסה 1300 בענתיקות בדרכים ובחצרות שעומדת מתחת לבניין בחולון, הלכתי לראות את הרכב וכמובן שלא מצאתי כלום! ואחרי שחזרתי הבייתה נכנסתי לקרוא מידע באינטרנט והתברר שלא הפסדתי כלום! אבא שלי עוד חשב שיש לה חלקים בגלל שהיו הרבה כאלה בזמנו! ןגם הורכבה בארץ

יש קונטסה למכירה...:-)

http://www.ebay.com/itm/Tomica-Tomytec-Vintage-LV-09a-Hino-Contessa-1300-/400177103096?pt=Diecast_Vehicles&hash=item5d2c6a00f8

• תוכן חדש...