Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב מליסינג 0 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ראיתי שחברות ליסינג מוכרות רכבים חדשים עם 0 קילומטר שרשומות ע"ש חברת הליסינג (כלומר יד 1) אבל הן לגמרי חדשות ולא נסעו בהן מעולם. אני מבין שמדובר בעודפים וכו'. המחיר המבוקש הוא בערך 10 אלף ש"ח מתחת למחיר רכב חדש מהחברה, האם זה כדאי? כמה אחוזים באופן כללי מתחת למחיר בחברה הופך עסקה כזאת לכדאית אם בכלל? תודה.

פורסם

כשתרצה למכור את הרכב בעתיד תצטרך להפחית ממחיר המחירון 20% (זה נכון להיום, ייתכן ובעתיד יותר, פעם היה 18%)

תעשה את השיקול שלך בעצמך כמה זה כדאי... לקוח עתידי / טרייד אין - לא מעניין אם זה היה 0 ק"מ מליסינג או 50,000 ק"מ מליסינג... יש יד ליסינג ברישיון

Confidence In Motion

פורסם

10,000 ש"ח הנחה מתוך כמה? אם זה מתוך 120,000 זה כ-8%. אם זה מתוך 90,000 זה כ-11%, שזו הנחה שמתחילה להיות סבירה.

השאלה השניה - כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב: אם אתה מתכוון להחזיק בו 3 שנים הרי ש-20 האחוזים ירידת ערך בשל היד הנוספת בליסינג יהיו בסביבות 15,000 ש"ח, כלומר יותר מההנחה שאתה מקבל כעת. אם אתה מתכוון להחזיק ברכב 6 שנים אותם 20% כבר יסתובבו סביב 8,000 ש"ח וההפסד שלך יהיה מינמלי עד לא קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
10,000 ש"ח הנחה מתוך כמה? אם זה מתוך 120,000 זה כ-8%. אם זה מתוך 90,000 זה כ-11%, שזו הנחה שמתחילה להיות סבירה.

השאלה השניה - כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב: אם אתה מתכוון להחזיק בו 3 שנים הרי ש-20 האחוזים ירידת ערך בשל היד הנוספת בליסינג יהיו בסביבות 15,000 ש"ח, כלומר יותר מההנחה שאתה מקבל כעת. אם אתה מתכוון להחזיק ברכב 6 שנים אותם 20% כבר יסתובבו סביב 8,000 ש"ח וההפסד שלך יהיה מינמלי עד לא קיים.

10 אלף מתוך 108. הענין הוא שהבנתי שעל פי המחירון כשמדובר ברכב שנקנה ב 0 קילומטר אז אין ירידת ערך, זה לא נכון?

פורסם

תמיד יש ירידת ערך כשכתוב "ליסינג" ברישיון.

אם אתה קונה "יד ראשונה מיבואן", למשל - אז אין רישום ליסינג\השכרה ברישיון, והירידת ערך היא בגלל שהרכב הוא יד 2.

אחרי 3-4 שנים, ירידת הערך היא אפסית עד לא קיימת, כי כמות הידיים הגיונית.

בלי קשר - גם צריך לקחת בחשבון באיזה רכב מדובר. אם למשל, זו יונדאי אקסנט - היא נרכשת בהנחה של 27% ע"י חברות הליסינג והם מגלגלים את הרכבים הלאה ועושים כסף גם אם הם לא נסעו אפילו ק"מ אחד. הבעיה האמיתית שלך תהייה בעוד 3 שנים, כשתרצה למכור - ותגלה שהרכב שלך עשה 50 אלף ק"מ ושווה, נגיד, 66 אלף ש"ח, וחברות ההשכרה מוכרות רכבים עם 80 אלף ק"מ במחיר של 49 אלף ש"ח.

כשאתה בפער של 17 אלף ש"ח מול חברת ההשכרה, תהייה לך בעייה אמיתית למכור את הרכב.

אם מדובר ברכב קצת יותר "צעיר" כמו סיאט איביזה למשל, אני הייתי פחות מהסס בגלל שהוא לא נפוץ בחברות הליסינג.

פורסם
כשתרצה למכור את הרכב בעתיד תצטרך להפחית ממחיר המחירון 20% (זה נכון להיום, ייתכן ובעתיד יותר, פעם היה 18%)

איך הגעת למספרים האלו?

לוי יצחק מפחית 12 אחוזים על עבר בליסינג, וגם זה בסימן שאלה כי על "ליסינג אפס קילומטרים" יש הפחתה קטנה יותר.

בלי קשר - גם צריך לקחת בחשבון באיזה רכב מדובר. אם למשל, זו יונדאי אקסנט - היא נרכשת בהנחה של 27% ע"י חברות הליסינג והם מגלגלים את הרכבים הלאה ועושים כסף גם אם הם לא נסעו אפילו ק"מ אחד. הבעיה האמיתית שלך תהייה בעוד 3 שנים, כשתרצה למכור - ותגלה שהרכב שלך עשה 50 אלף ק"מ ושווה, נגיד, 66 אלף ש"ח, וחברות ההשכרה מוכרות רכבים עם 80 אלף ק"מ במחיר של 49 אלף ש"ח.

אין ספק שרכב כמו יונדאי אקסנט יהיה קשה למכור בעוד שלוש שנים. אבל בוא נסתכל לרגע על הפרטים:

נניח וקנית אקסנט ישירות מהיבואן. אחרי שלוש שנים ו-50 אלף קילומטרים תרצה לקבל עליה מחיר מחירון, כלומר 66 אלף ש"ח. סביר, לא? רכב מיד ראשונה, שמור עם קילומטראז' סביר לא אמור לקבל מחירון? אמור, אף אחד לא ישלם לך מחירון על רכב כזה אחרי שלוש שנים כשבליסינג מוכרים את אותו הרכב בדיוק ב-55 אלף ש"ח. במקרה הטוב תקבל 60 אלף ש"ח.

נניח וקנית אקסנט יד ראשונה 0 קילומטר מחברת ליסינג. קיבלת 11 אחוזים הנחה במעמד הרכישה שהם כ-10 אלף ש"ח. אחרי שלוש שנים תנסה למכור רכב מיד שניה, 50 אלף קילומטרים עם עבר של ליסינג. נניח שלא תקבל עליו 55 אלף ש"ח, שוויה של אקסנט 2008 יד ראשונה מליסינג אלא תקבל "רק" 50 אלף ש"ח. עדיין הרווחת 10 אלף ש"ח במעמד הרכישה, גם בלי לחשב ריביות וכאלו הרווחת 5 אלף ש"ח לעומת האופציה הראשונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איך הגעת למספרים האלו?

לוי יצחק מפחית 12 אחוזים על עבר בליסינג, וגם זה בסימן שאלה כי על "ליסינג אפס קילומטרים" יש הפחתה קטנה יותר.

.

יש לך גם הפחתה 8% כשמדובר ברכב חדש, הפחתה 10% אם מדובר ברכב עד שנה, הפחתה 12% ואפילו יותר

כשהוא יילך לטרייד אין או ימכור ללקוח פרטי את אף אחד זה לא יעניין ה8-12 אחוזים, יסתכלו על המקסימום ויורידו 20%

אתה מוזמן לפתוח את מחירון יצחק לוי לחודש אוקטובר ולהסתכל בסעיף הפחתות בעמוד 7

הייתי מצלם את הדף אבל יש פה זכויות יוצרים

בוקר טוב שיהיה לכולם

Confidence In Motion

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות ובוקר טוב :)

אני אהיה יותר קונקרטי, מדובר בפורד פיאסטה 2011 עם 0 קילומטר. המחיר בחברה הוא 108 ומוכרים אותה מליסינג עם 0 קילומטר ב 98. אני לא יודע אם זה רכב נפוץ בליסינג ותכלס זה ממש כמו לקנות אוטו חדש (דלק מוטורוס לא מוכנים להוריד שקל) לכן זה יחסית מפתה...השאלה היא אם אנשים אחר כך לא יפחדו לקנות ממני את הרכב כי היה רשום בליסינג בהתחלה, למרות שלא השתמשו בו.

פורסם

הכל תלוי כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב.

ללא שום קשר, דרוש 12% הנחה כמפורט במחירון כלומר, 95K ש"ח.

בשוק הפרטי נהוג להוריד יותר מ12% על ליסינג, בטרייד אין המצב חמור בהרבה.

בכל אופן ההנחה שקיבלת קטנה על פניו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
יש לך גם הפחתה 8% כשמדובר ברכב חדש, הפחתה 10% אם מדובר ברכב עד שנה, הפחתה 12% ואפילו יותר

כשהוא יילך לטרייד אין או ימכור ללקוח פרטי את אף אחד זה לא יעניין ה8-12 אחוזים, יסתכלו על המקסימום ויורידו 20%

אני עובד הרבה עם חברות טרייד אין וצר לי לאכזב אותך - כשהוא ילך למכור את הרכב לטרייד אין יורידו לו 20% מהמחירון גם על רכב פרטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...