Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה ברכב ראשון...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כמעט בן 17 (עוד חודש) אני לומד עכשיו נהיגה ואני בשיעור 13...

עכשיו אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי אחרי שאני יקבל את הרשיון, אך מכיוון שההורים שלי לא מלאים בכסף, אני נאלץ לקנות את הרכב בעצמי...

מצב החשבון שלי עומד כרגע על 3500 ש"ח, אבל בקרוב מסדרים לי עבודה ככה שהסכום כנראה יהיה בין ל 4000-5000 (אני נותן בכוונה סכומים דיי קטנים, כי מי יודע אם העבודה הזאת תסתדר או לא... אבל ההורים מדיי פעם מזרימים כסף...)

אז כמו שאמרתי אני מתכנן לקנות רכב ראשון -

1) אני רוצה רכב שמהנה לנהיגה (שנסעתי היום בסוזוקי סוויפט של דוד שלי הבנתי שבתקציב הזה אפשר לקבל רכב מהנה.. הרעש של המנוע היה מדהים והרכב היה דיי זריז... או שזאת היתה רק הרגשה...)

2) שאני יוכל לבצע בו שיפורים. לא עולה לי שם אחר בראש חוץ מפורד אסקורט... יש עוד רכבים אחרים שאני יוכל להגדיל את נפח המנוע ולעשות שיפורים נוספים במנוע ? (ממש אין לי מושג בשיפורים - אבל קודם נקנה את האוטו, אחרי זה נראה מה לשפר אם לשפר. פרה פרה... השיפור היחיד שאני חושב עליו כרגע הוא החלפת מנוע מ 1300 לדוגמא ל 1600. ובעלה של דודה שלי הוא בעל מוסך, ככה שאני לא יצטרך לשלם יותר מדיי אם אני ירצה להחליף מנוע...)

3) מזגן - אופציה זו היא לא בעדיפות ראשונה... אם אין מזגן אז אין. אבל עדיף שיהיה...

4) למרות שאני מת על אמריקאיות - אין לי תקציב כרגע לאחת. בגלל הדלק כמובן. אז עדיף שמכונית תהיה עם צריכת דלק של ליטר ל 8 ק"מ ומעלה פלוס מינוס...

תזכורת התקציב הוא בין 4000 ל5000+

ותודה מראש על התגובות...

פורסם

ותודה מראש על התגובות...

אני אתעלם לחלוטין מהדרישות שלך במקרה זה ואמליץ על פיאסטה משנת 84'-89' או סובארו DL.

כל יתר הדרישות שלך מחייבות סכום כסף דמיוני בהשוואה לתקציב המקורי שלך מכל בחינה (שיפור, קנייה, אחזקה, תיקון וכדומה).

פורסם
אני כמעט בן 17 (עוד חודש) אני לומד עכשיו נהיגה ואני בשיעור 13...

עכשיו אני מתכנן לקנות את הרכב הראשון שלי אחרי שאני יקבל את הרשיון, אך מכיוון שההורים שלי לא מלאים בכסף, אני נאלץ לקנות את הרכב בעצמי...

מצב החשבון שלי עומד כרגע על 3500 ש"ח, אבל בקרוב מסדרים לי עבודה ככה שהסכום כנראה יהיה בין ל 4000-5000 (אני נותן בכוונה סכומים דיי קטנים, כי מי יודע אם העבודה הזאת תסתדר או לא... אבל ההורים מדיי פעם מזרימים כסף...)

אז כמו שאמרתי אני מתכנן לקנות רכב ראשון -

1) אני רוצה רכב שמהנה לנהיגה (שנסעתי היום בסוזוקי סוויפט של דוד שלי הבנתי שבתקציב הזה אפשר לקבל רכב מהנה.. הרעש של המנוע היה מדהים והרכב היה דיי זריז... או שזאת היתה רק הרגשה...)

2) שאני יוכל לבצע בו שיפורים. לא עולה לי שם אחר בראש חוץ מפורד אסקורט... יש עוד רכבים אחרים שאני יוכל להגדיל את נפח המנוע ולעשות שיפורים נוספים במנוע ? (ממש אין לי מושג בשיפורים - אבל קודם נקנה את האוטו, אחרי זה נראה מה לשפר אם לשפר. פרה פרה... השיפור היחיד שאני חושב עליו כרגע הוא החלפת מנוע מ 1300 לדוגמא ל 1600. ובעלה של דודה שלי הוא בעל מוסך, ככה שאני לא יצטרך לשלם יותר מדיי אם אני ירצה להחליף מנוע...)

3) מזגן - אופציה זו היא לא בעדיפות ראשונה... אם אין מזגן אז אין. אבל עדיף שיהיה...

4) למרות שאני מת על אמריקאיות - אין לי תקציב כרגע לאחת. בגלל הדלק כמובן. אז עדיף שמכונית תהיה עם צריכת דלק של ליטר ל 8 ק"מ ומעלה פלוס מינוס...

ותודה מראש על התגובות...

וווואאאאאווווו, נראה לי ששברת את השיא של טאוס (כמה שטויות אפשר לרשום בהודעה אחת) !!! אל תקח ללב, אני לא רוצה לפגוע בך אבל אתה צריך להבין שהדרישות שלך מאוד מאוד גבוהות, זה כנראה נובע מחוסר הידע שלך . . .

דבר ראשון, לא מומלץ לשפר רכב ישן (כגון סוויפט, אסקורט וכו', זה מה שאתה יכול להרשות לך בתקציב הזה) כי המכלולים עייפים והשיפור לא יהיה משמעותי, החלפת מנוע תעלה לך כמו העלות של הרכב (לפחות 5K ש"ח) ולכן מומלץ לא להחליף מנוע ופשוט לחפש רכב יותר טוב . . .

סוזוקי סוויפט זה רכב בסיסי מאוד, דבר אחרון שניתן להגיד עליו זה שהוא מהנה לנהיגה !!!!!!!!!

אל תשלה את עצמך, בתקציב הזה בחיים לא תמצא רכב ספורט. אני ממליץ לך לחפש פיאסטה ישנה, זה רכב פשוט ואמין שמתאים מאוד לתקציב שלך . . .

אם לא דחוף לך רכב כרגע ואתה יכול להשתמש ברכב של ההורים אז אני ממליץ לך לחסוך את הכסף (איציק, אל תגיב!!!! :wink:) עד שיהיה לך איזה 20K ש"ח, אז תוכל לקנות לך איזה 205 GTI או 106 ראלי/XSI מהשנתונים הראשונים שאלו רכבים מצויינים לנהיגה (ונתעלם מהאמינות), בסיס מצויין לשיפורים (יש מישהו שהגיע ל-300 כ"ס עם 205 GTI וניצח אופנוע ברייס) וגם תוכל בזמן הזה לצבור קצת ניסיון . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ותודה מראש על התגובות...

אני אתעלם לחלוטין מהדרישות שלך במקרה זה ואמליץ על פיאסטה משנת 84'-89' או סובארו DL.

כל יתר הדרישות שלך מחייבות סכום כסף דמיוני בהשוואה לתקציב המקורי שלך מכל בחינה (שיפור, קנייה, אחזקה, תיקון וכדומה).

שיפור - הכוונה היא לא שאיך שאני יקנה את האוטו אני יחלחף מנוע, יקנה קיט הנמכה ויחליף את הפילטר...

הכוונה היא שתהיה לי אופציה בעתיד לשפר אותו...

קניהו אחזקה - סכום הכסף שציינתי הוא לקניית הרכב בלבד. מצטער אם שכחתי לציין זאת... את הביטוח הטסטים והטסטים ישלמו ההורים, דלק אני והם לסירוגין, תלוי כמה אני יסע... הם ישלמו, אבל עד גבול מסויים...

תיקון - כמו שאמרתי, יש לדוד שלי מוסך, ככה שתיקונים זה לא ממש בעיה...

פורסם

תיקח בחשבון גם עלות של ביטוח חובה ( כ-2000 ש"ח)

וביטוח צד ג' (אין מה לדבר על מקיף כי הוא יעלה יותר מהאוטו)

קח גם בחשבון שרכב משומש (ולא משנה איזה) מחייב השקעה כספית ראשונית בד"כ...

אולי כדאי לחכות ולצבור סכום כסף גדול קצת יותר...

בכל מקרה, לדעתי פיאסטה וסוברו DL (מהצורה הישנה שנתון באזור 82) הן המענה

לדרישותיך.

אגב, יש מדינות שאסור לומר בהן :"סוזוקי סוויפט" ו"רעש מנוע מדהים" באותו משפט.. :wink:

תיקון : שכח מהחלק הראשון, הודעה זו נכתבה לפני מה שכתבת... :lol:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למרות התיקונים שהוספת: אתה לא יכול להרשות לעצמך שום דבר אחר מהאופציות שהצעתי בתקציב שלך.

נכון, אלו לא מכוניות מרגשות (לא שסוויפט כן, נהפוך הוא...) אבל זה השינוע ש5000 ואפילו 1000-2000 יותר יכולים לקנות לך.

כל דבר אחר יגרור תיקונים בשפע, יהיה ישן מדי, בזבזני או סתם מתפרק.

או שתחסוך עוד (הרבה) ותקנה מכונית שאפשר להנות ממנה ועם הזמן אולי גם לשפר אותה (בסכומים כאלו השיפור הכי טוב הוא... תיקון\שחזור) - או שתקנה בסכום הזה עגלת קניות נוסח פיאסטה DL לשנע אותך.

אין משהו אחר, לצערך.

פורסם
למרות התיקונים שהוספת: אתה לא יכול להרשות לעצמך שום דבר אחר מהאופציות שהצעתי בתקציב שלך.

נכון, אלו לא מכוניות מרגשות (לא שסוויפט כן, נהפוך הוא...) אבל זה השינוע ש5000 ואפילו 1000-2000 יותר יכולים לקנות לך.

או שתחסוך עוד (הרבה) ותקנה מכונית שאפשר להנות ממנה ועם הזמן אולי גם לשפר אותה (בסכומים כאלו השיפור הכי טוב הוא... תיקון\שחזור) - או שתקנה בסכום הזה עגלת קניות נוסח פיאסטה DL לשנע אותך.

אין משהו אחר, לצערך.

Whatever...

טוב.. לא לקחתי את העניין של השיפורים יותר מדיי ברצינות...

טוב אבל יש לכם הצעות אחרות ? אני לא מת על ה DL או על הפיאסטה...

יש לכם עוד הצעות ?

פורסם

יש:

סיטרואן AX תציע לך פאן לא רע והיא זולה ואמינה בגרסאות הסטנדרטיות...

פג'ו 205 EX-צבאית או אזרחית היא גם אופציה לא רעה.

פורד אסקורט אם אתה מוצא אחת במצב מושלם (ועדיין זה לא מציאה מדהימה בשנתונים הללו).

הממ... אפשר גם רנו 5 אם אתה מוצא אחת במצב טוב (נדיר) או 9 או 11 וכדומה.

אפשר הרבה מכוניות - אבל אף אחת מהן לא תציע לך הרבה יותר משינוע ממקום למקום, אין מה לעשות.

פורסם

אין משהו אחר, לצערך.

Whatever...

יש לכם עוד הצעות ?

סוויפט, אבל אני מאוד לא ממליץ עליה . . .

פורסם
יש:

סיטרואן AX תציע לך פאן לא רע והיא זולה ואמינה בגרסאות הסטנדרטיות...

פג'ו 205 EX-צבאית או אזרחית היא גם אופציה לא רעה.

פורד אסקורט אם אתה מוצא אחת במצב מושלם (ועדיין זה לא מציאה מדהימה בשנתונים הללו).

הממ... אפשר גם רנו 5 אם אתה מוצא אחת במצב טוב (נדיר) או 9 או 11 וכדומה.

אפשר הרבה מכוניות - אבל אף אחת מהן לא תציע לך הרבה יותר משינוע ממקום למקום, אין מה לעשות.

שינוע ממקום למקום זה העיקר...

השאר הם בעדיפות שניה...

פורסם

אין משהו אחר, לצערך.

Whatever...

יש לכם עוד הצעות ?

למה לא ? היא נראת חמודה מבחוץ וחמודה מבפנים...

טוב, לא מסתכלים על דבר אחר חוץ מזה ומאמינות במחירים האלו...

אז מישהו יודע משהו על האמינות שלה שקונים אותה במחיר כזה ? אני מדבר על שנתונים 86-88

פורסם

בשנתונים הללו לא מסתכלים על אמינות, אלא על המצב התחזוקתי של הרכב שאתה בודק.

רכב ישן כ"כ, הדבר שהכי משפיע על האמינות העתידית שלו זה איך שהוא תוחזק עד לימינו - ולא מוצאו או אם יש לו סמל של טויוטה או רנו.

באופן כללי - הסוויפט היתה מיושנת עוד לכשהוצגה והיא מתהדרת בטכנולוגיה מיושנת אפילו בהשוואה לAX של סיטרואן (שסתומים עיליים, רחמנא ליצלן...).

כמו כן, אני בטוח שתוכל למצוא AX\205\ משהו אחר מהצעותי משנתון מתקדם יותר.

פורסם

אין משהו אחר, לצערך.

Whatever...

יש לכם עוד הצעות ?

למה לא ? היא נראת חמודה מבחוץ וחמודה מבפנים...

טוב, לא מסתכלים על דבר אחר חוץ מזה ומאמינות במחירים האלו...

אז מישהו יודע משהו על האמינות שלה שקונים אותה במחיר כזה ? אני מדבר על שנתונים 86-88

מנסיון במשפחה 1.3 שנת 87, כן !

הסוויפט הוא רכב די אמין.

אני חושב שאם תצליח למצוא אחת פחות או יותר במצב טוב,

הוא ישרת אותך בלי ברבה תקלות.

כמובן שמומלץ בחום רק הגירסה הידנית, מנוע 1300, למרות שגם ה1000 יספיק.

פורסם
בשנתונים הללו לא מסתכלים על אמינות, אלא על המצב התחזוקתי של הרכב שאתה בודק.

רכב ישן כ"כ, הדבר שהכי משפיע על האמינות העתידית שלו זה איך שהוא תוחזק עד לימינו - ולא מוצאו או אם יש לו סמל של טויוטה או רנו.

באופן כללי - הסוויפט היתה מיושנת עוד לכשהוצגה והיא מתהדרת בטכנולוגיה מיושנת אפילו בהשוואה לAX של סיטרואן (שסתומים עיליים, רחמנא ליצלן...).

כמו כן, אני בטוח שתוכל למצוא AX\205\ משהו אחר מהצעותי משנתון מתקדם יותר.

אני מסכים עם רועי, אופציה נוספת- סיאט איביזה . . .

פורסם

מניסיון של שנתיים , הייתי ממליץ לך ללכת על רנו-5 שנת 86 קופה מנוע 1250 (אם באפשרותך 1400 - מה טוב) גיר רגיל

זה אותו הדגם שהיה לי (אני כבר מתחיל להעלות זכרונות).

רכב זריז , מהנה לנהיגה ,חמוד,חסכוני בטיפולים ולא צורך הרבה דלק בעיר..

קצת פרטים :מנוע 4 צילינדרים / 2 שסתומים לכל צילנדר (אחד יניקה ואחד פליטה)

55 סוסים

הנעה קידמית

קרבורטור

5 הילוכים + R

מחיר ל :

שנת 86 , נפח מנוע 1250,גיר ידני קופה : 4000 ש"ח

אם אתה רוצה עוד מידע (יש לי מידע רב) צור קשר בה"פ..

כמה תמונות..

marth02.jpg

gt_turbo_mungos.jpg

ad_edited.jpg

7.jpg

5gtturb19.jpg

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...