Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה ברכב ראשון...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני דברים.

1) לפני שאתה מסתנוור מהתמונות של ה 5 קופה, זאתי שתמצא תהיה כנראה בצבע לבן עם הרבה חלודה, דש בורד שבור ועוד המון בעיות. ולא במצב חדש כמו בתמונה.

2) אם באמת בא לך לשמוע מבעל ניסיון, אז א-י-ן דבר כזה אוטו ב5,000 שקל.

כולן גרוטאות.

אם יש להורים שלך אוטו. תיסע עליו עד שתשיג כסף למשהו נורמלי.

אם לא, ואתה עקשן (כמוני) אז נסה פיאסטה או אוטוביאנקי.

האוטוביאנקי זולות, אפשר לקנות אחת מתחילת שנות ה-90.

אם מתאמצים טיפה מוצאים אחת שמורה.

ויש מספר דגמים עם סנרוף מקורי.

פורסם

אז OZA מהפורום מוכר את האיביזה שנת 89 קופה שלו באיזה 3.5 אלף שקל... מה ששוה בירור... אם היא שמורה פשוט קנה ... וזהו

למרות שאוטובינקי בהחלט רכב משעשע

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

טוב, ברור שאני לא הולך לקנות רכב ספורט עוצמתי... אני יודע שאני יצטרך להתמודד עם בעיות. עבל מה לעשות... אני עקשן...

אז בנתיים אני חושב שאני ילך על איביזה, סויפט או רנו 5, אבל זה לא סגור...

נראה מה יהיה...

אוטובינקי ? מה אני עז ? אני לא יכול לראות את האוטו הזה...

פורסם

OK, הצעה קצת שונה: חיפושית אספנות. אמינה, חלקים זולים, הנעה אחורית שנותנת

כיף במגרשים ריקים במהירויות נמוכות :wink: , ביטוח וטסט זולים.

אחת טובה במצב שמור תעלה בין 4 ל-6 אלף.

תוכל למצוא ב-BEETLE.CO.IL בלוח.

וסתם ברחובות... :wink: (וכמובן במפגש החיפושיות ליד מפגש הפורומים)

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
OK, הצעה קצת שונה: חיפושית אספנות. אמינה, חלקים זולים, הנעה אחורית שנותנת

כיף במגרשים ריקים במהירויות נמוכות :wink: , ביטוח וטסט זולים.

אחת טובה במצב שמור תעלה בין 4 ל-6 אלף.

תוכל למצוא ב-BEETLE.CO.IL בלוח.

וסתם ברחובות... :wink: (וכמובן במפגש החיפושיות ליד מפגש הפורומים)

שקלתי את זה בעבר...

אני לא יכול לנסוע בין 7 ל 9 בבוקר וזה חיסרון משמעותי עבורי...

היות ובשעות אלו אני בדרך לבית ספר...

פורסם

יש גם את הסיטרואן BX

אני אל ממש מכיר את הרכב ושמעתי שהאחזקה יקרה

אבל מצד שני יש לדוד שלו מסך אז זה אולי פחות בעיה

ואפשר לימצוא כאלה מסוף שנות ה80 הזול.....

ואולי גם פיג'ו 309 ואותם שנתונים.

שיהייה בהצלחה ובזהירות!

יובל

פורסם
יש גם את הסיטרואן BX

אני אל ממש מכיר את הרכב ושמעתי שהאחזקה יקרה

אבל מצד שני יש לדוד שלו מסך אז זה אולי פחות בעיה

ואפשר לימצוא כאלה מסוף שנות ה80 הזול.....

ואולי גם פיג'ו 309 ואותם שנתונים.

שיהייה בהצלחה ובזהירות!

לא נראה לי...

שמעתי על הרכב הזה דברים לא ממש טובים...

שמעתי שהרכב בא בשנים בהם לא ידעו לטפל בקפיצים ההידראולים שלו, ככה שהדגמים שנמצאים עכשיו על הכביש, הם לא במצב הכי טוב בעולם...

אז לא נראה לי שבא לי לבזבז על אחזקה...

תגידו, מה אתם אומרים על פיאט אונו ? שווה עוגיה ?

פורסם

ישנם כמה "חוקים" בבחירת רכב ביחס לגילך, נסיון הנהיגה שלך ומצב המזומנים.

אל תבנה על אוטו ספורט או מהנה לנהיגה כי בסכום שיש לך לא תמצא כזה.

חפש אוטו בעל נפח מנוע קטן (900-1300) על מנת שיהיה חסכוני; אמנם לא תגזור אימפרזות אבל מצד שני לא תתקע בלי כסף לדלק.

בנוסף, תן עדיפות לרכב קומפקטי בעל 3\5 דלתות ולא ל"ספינות" סטייל 309 או BX.

כמו שהועלה פה פיאט אונו (דור ראשון) תהיה אופציה טובה בהחלט, אוטו חסכוני, זול ובעיקר טיפולים וחלפים זולים במיוחד ונמצאים בשפע.

אופציה נוספת היא הסוזוקי סוויפט. מהסיבות שאמרו לפניי.

עצה קטנה - לא לגעת באיביזה. אחת מהמכוניות הכושלות ביותר מבחינה מכנית.

פיאט אונו - כי האימפרזה בשטיפה. angryrazz.gif

פורסם
אז OZA מהפורום מוכר את האיביזה שנת 89 קופה שלו באיזה 3.5 אלף שקל... מה ששוה בירור... אם היא שמורה פשוט קנה ... וזהו

אז זהו, שהוא כבר מכר אותה.

חן@זה מזה פשוט!:Fade-color

פורסם

טוב, את ה-BX שלי קניתי ב-5 אלף ש"ח במצב לא מזהיר במיוחד. טפו טפו היא אף פעם לא איכזבה אותי, התניעה כל בוקר כמו גדולה, מרווחת, מזגן עובד! הכל חשמלי, חיים טובים בקיצור. אבל אם אתה לא מכיר ויכול לסבול שטויות של צרפתיות זה לא האוטו בשבילך!

כבר השקעתי כמה אלפיות בתיקונים ואני כבר מכין את הכמה הבאות. אוטו יקר לאחזקה אבל שווה את זה!

בקשר לדוד המוסכניק, אין הרבה דברים שהוא יוכל לעשות אם הוא לא מכיר את ה-BX מכיוון שזה אוטו שונה מאד ממכונית ממוצעת....

פורסם
טוב, את ה-BX שלי קניתי ב-5 אלף ש"ח במצב לא מזהיר במיוחד. טפו טפו היא אף פעם לא איכזבה אותי, התניעה כל בוקר כמו גדולה, מרווחת, מזגן עובד! הכל חשמלי, חיים טובים בקיצור. אבל אם אתה לא מכיר ויכול לסבול שטויות של צרפתיות זה לא האוטו בשבילך!

כבר השקעתי כמה אלפיות בתיקונים ואני כבר מכין את הכמה הבאות. אוטו יקר לאחזקה אבל שווה את זה!

בקשר לדוד המוסכניק, אין הרבה דברים שהוא יוכל לעשות אם הוא לא מכיר את ה-BX מכיוון שזה אוטו שונה מאד ממכונית ממוצעת....

רק בגלל מזגן אני יקנה רכב מתפרק ?

ומה הכוונה הכל חשמלי ? (אתה מתכוון לחלונות חשמל ?)

שווה את זה ? אתה יכול קצת לפרט ?

פורסם

רק בגלל מזגן אני יקנה רכב מתפרק ?

ומה הכוונה הכל חשמלי ? (אתה מתכוון לחלונות חשמל ?)

שווה את זה ? אתה יכול קצת לפרט ?

לא אמרתי שהרכב מתפרק, פשוט ציינתי שהמזגן עובד!

הכל חשמלי כלומר , 4 חלונות חשמל, נעילה מרכזית... מנוע הזרקה (לא צריך להתעסק בכוון קרבורטור ובכלל כל מה שקשור בקרבורטור)

למה זה שווה את זה?

זה סיטרואן, אין על הנוחות של סיטרואן!!!! זה אחד...

שתיים, אני מת עליה (העיצוב, נקשרתי אליה רגשית...), מרווחת ובקיצור מאובזרת בכל מה שלא תימצא בשום רכב אחר במחיר הזה....

אם אתה מחפש רכב כדי להגיע לאן שאתה צריך זה לא האוטו בשבילך, קנה אונו 1.4 אתה תהיה מרוצה. כשאני חיפשתי אוטו, היו לי כמה מכוניות מסויימות שחיפשתי, לא חיפשתי משהו שיכנס לי בתקציב, יהיה אמין, יאכל קצת דלק ובלה בלה בלה... לפעמים אני נתקע בלי כסף לדלק אז אני פשוט לא נוסע באוטו, אין לי בעיה לנסוע באוטובוס, אופניים או ללכת ברגל...

*לאבא שלי יש משהו שדומה לאוטו והוא נקרא "דייהו רייסר", זה חיקוי קוריאני לאלטיזאחן רק שאתה לא רואה את הסוס.....

פורסם

(יש מישהו שהגיע ל-300 כ"ס עם 205 GTI וניצח אופנוע ברייס) - אהבתי את זה...

גם אני לוקח עם הסוויפט אופנועים, אתמול השארתי אבק לקאג'יבה פרימה...

תלוי איזה אופנוע, בנדיט? GS? ZX6R ? ....

אני ממליץ על הסוויפט וכן היא מהנה לנהיגה, כל חבר שנוהג באוטו שלי מקבל רושם טוב, ולכל חבר כזה יש רכב בכמה רמות מעל (GTI, 320, לנסר) , כולם מתפלאים עד כמה הרכב זריז, ואיך הוא עובד טוב עם גיר ידני, ואני מזמין כל אחד לסיבוב קצר כדי שיבין את ההבדלים בין סוויפט אוטומט לידני.

שקלתי לקנות פיאסטה, אבל מצאתי סוויפט במחיר מצויין, אמנם הייתי צריך אוברול וברקסים אבל עדיין היה מאוד משתלם, אני יד 4, יש מזגן, אימובלייזר והרכב די שמור.

אני ממש מרוצה מהסוויפט והיא מאוד נוחה גם בנסיעות ארוכות (תלוי איך יושבים...)

החוסר בכיסאות זה התמיכה בצדדים ובסיבובים מהירים (יש דבר כזה בסוויפט) אני גולש קצת לצד..

צריכת דלק זעומה של משהו כמו 17 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה ו 14 עם אני לוחץ.

מנוע 1000 סמ"ק שמוציא 56 כ"ס ומביא את הרכב למהירויות די גבוהות (יחסית.)

ראיתי כבר 160 על השעון והמנוע לא צרח.... ומי שמערער אני חוזר - מוזמן לטיול רגוע.

הסובארו DL נחותה משמעותית מהסוויפט, תאוצה איטית יותר, מתלים רכים יותר, וצריכת דלק לא נמוכה בגיר האוטומטי.

אני ממליץ על דייהטסו שרייד, סוזוקי סוויפט, פורד פיאסטה ואל תשלול את האוטוביאנקי (במידה ומצאת אחת טובה.).

תשלח לי ה"פ במידה ואתה מעוניין שאני אעזור לך לחפש משהו...

haters will hate

• תוכן חדש...