Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפולו TSI חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי קנתה POLO TSI כאשר אחד השיקולים היה צריכת הדלק המרשימה שלה על הנייר. בפועל - לאחר כ800 ק"מ צריכת הדלק שלה עומדת על 1:12.5 בבין עירוני ו1:7 (!) בעירוני. לקחתי ממנה את הרכב כדי לראות אם יש בעיה כלשהיא באופן הנהיגה שלה, המקסימום שהצלחתי להוציא מהרכב היה 1:15 בב"ע ו1:10 בעירוני וגם זאת כאשר נסעתי כמעט ללא להאיץ, ללא שימוש בטורבו כלל ובמהירויות נמוכות מאוד ללא מזגן. עשיתי חיפוש בפורום ונתקלתי באנשים שמתלוננים על צריכת דלק כזו לעומת אנשים שטוענים שצריכת הדלק אצלם מעולה.

האם הצריכה הזו נורמלית? האם המצב ישתפר משמעותית לאחר תקופת ההרצה? אשמח אם מישהו מהאנשים שהיתה לו הבעיה הזו והצליח לפתור אותה יגיב כאן.

פורסם

אני מאין שהק"מ שהרכב עבר אולי כמה מאות? תן למנוע לסיים הרצה,בספר רכב אמור להיות רשום כמה ואז תמדוד,דבר שני,איך אתה מודד צריכה?

ועוד משהו הטורבו נכנס כבר בסלד נמוך מאוד,לכן אין אפשרות לנסוע ללא טורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מודד בדרך הישנה והטובה - מודד קילומטרים מול ליטרים שאני ממלא. בקשר לטורבו - אני לא נוסע ככה סתם כך, אבל אפילו כשאני כמעט לא נוגע בגז ונוסע במהירויות מגוחכות מחשב הדרך מראה צריכה גבוהה.

פורסם

זה די ודאי ש 1:12.5 בבין עירוני = רגל כבדה על הגז.

זה לא קשה להוציא 1:15 בבין עירוני מהמנוע המוגדש הגדול יותר (1.4 160 כ"ס) אז זה בטח לא צריך להיות קשה מ 1.2 TSI.

בכל מקרה צודקים פה - תן למנוע לסיים הרצה של 2000 ק"מ.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה ועדכון - בעיית צריכת הדלק לא נפתרה, הרכב עם 2000+ ק"מ. בנוסף, ישנה בעיה עם שעון הדלק. החיווי מסמן שיש 3/4 מיכל מלא כאשר יש בפועל מתחת ל1/4. בדקתי זאת כמה פעמים וראיתי שהמכוון מזייף. לקחתי את הרכב למוסך עם התלונות הנ"ל והם חיברו אותו לחיישנים וטענו שהכל בסדר. השאלה היא איך אני מתקדם מכאן?

פורסם
הקפצה ועדכון - בעיית צריכת הדלק לא נפתרה, הרכב עם 2000+ ק"מ. בנוסף, ישנה בעיה עם שעון הדלק. החיווי מסמן שיש 3/4 מיכל מלא כאשר יש בפועל מתחת ל1/4. בדקתי זאת כמה פעמים וראיתי שהמכוון מזייף. לקחתי את הרכב למוסך עם התלונות הנ"ל והם חיברו אותו לחיישנים וטענו שהכל בסדר. השאלה היא איך אני מתקדם מכאן?

איך אתה יודע שיש שם רבע מיכל ?

אם אכן המצב כך תיסע ברכב עד שהוא יתקע וסביר להניח שהוא יראה חצי מיכל תגרור למוסך תראה להם שהרכב נתקע כי נגמר הדלק והמד מראה חצי מיכל .

לגבי צריכת הדלק הייתי נותן לזה קצת יותר מ2000 ק"מ במיוחד שאתה אומר שהמד כנראה לא תקין .

אצלי באופל קורסה 1.4 אני מגיע לאחד ל14-15 ואני נהנה מהנהיגה מה שנקרא שיש אפשרות אני לוחץ .

פורסם

הייתי במוסך כשהשעון הורה על 3/4 יצאתי ומילאתי דלק והראתי להם שמילאתי 30 (!) ליטר. הם טוענים שהחיישנים אומרים שהכל בסדר ואין מה לעשות.

פורסם

אין דבר כזה "ללא שימוש הטורבו" - הוא שם ומתפקד תמיד, באם תרצה ואם לא.

ולגבי צריכת הדלק, תשתה מים ותרגע, הכל יהיה בסדר.

לקראת 5000 ק"מ צריכת הדלק תשתפר באופן קיצוני - עד איזור 10,000 ק"מ, שם היא תתחיל להתייצב סופית (מניסיוני עם מנוע זה - בפאביה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי צריכת הדלק - אתה הראשון שטוען את זה. המקסימום שטענו בפני עד היום היה 2000 ק"מ. לגבי הטורבו - הכוונה היא שאני לא "סוחט" אותו. בעלי מכוניות מונעות TSI מכירים את ההרגשה. בכל מקרה - הבעיה עם שעון הדלק היא ודאית. את שם המוסך אני מעדיף שלא לכתוב כרגע.

פורסם

איש, לגבי צריכת הדלק, היא תתייצב, זה רק עניין של זמן (וק"מ...) :wink:

זה בדיוק העניין במנועי הטורבו המודרניים - המומנט הזמין מאפס. אין צורך ממשי "לסחוט" אותם.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סמוך על דבריו של מחשב הדרך בערבון מוגבל. הייתי ממליץ לבדוק צריכת דלק בין תדלוק לתדלוק, זאת הדרך הנכונה ביותר לבדיקה של צריכת דלק.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...