Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ סיאט 2008 לנהג צעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני נהג חדש בן 18 ואני נוסע כיום על B4 שנת 2008 של אחי, לצערי היא מוצעת למכירה בגלל צריכת דלק גבוהה

וקושי בהחזקת רכב זה (טסט לאוטו 1700 שקל אם אני זוכר נכון).

טוב נגיע לעיקר,

אני מחפש רכב בסביבות ה 60 אלף מודלים חדישים יחסית.

ובחיפוש קצר ראיתי סיאט איביזה שנת 2008, אוטומט, נפח מנוע 1400, יד 1

עם מגנזיום וסאנרוף (פחות שולי אבל תמיד טוב שיש)

מחיר נדרש הוא 52 אלף.

רציתי קצת לשמוע על הרכב ולדעת אם הוא אמין, חסכוני? לפחות לא שותה כמו הB4, התנהגות כביש וכו'...

אני קצת חושש מהרכב הזה בגלל נפח המנוע הקטן ללא שום טורבו שיעזור לו.

ואיך אני אומר את זה מB4 מנוע 2000 קצת קשה לרדת ל1400.

האוטו מגיב בצורה סבירה או שהוא פשוט פיאט פונטו בצורת סיאט ? (עגלה)?

o1_1_1_188279_20110917230940.jpg

פורסם

האוטומטית באמת לא תזוז לך במידה ותביא ידני עד 100 קמ"ש אתה תרגיש משוחרר הרכב נוסע יפה מאוד ל1.4

הרכב אמין בצורה מטורפת במיוחד איביזה במודל הזה [מנסיון].

חסכוני בדלק, עלות החזקה היא נמוכה והרכב יפהפה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

זהו שאני לא סגור על עצמי עם לקנות מכונית ידנית

כי התרגלתי לאוטומט ואני מעדיף אוטומט מאשר להתעסק עם ידני

ובדקתי בנתוני הרכב

מ0-100 היא עושה 13 שניות

ה B4 עושה מ0-100 11 שניות (חלשה בפתיחות אגב)

ה2 שניות האלה משמעותיות ?

כי אני לא הולך לעבור את ה 150 קמש בכל מצב

יהיה קשה לאוטו לתפס למהירות כזו ?

ותודה על התגובה

אגב המכונית עם 48 ק"מ

פורסם

יאל תפחד מידנית,זה יותר אמין,חסכוני,זריז ויותר כיף,אני גם אחרי 7 שנים של נהיגה על אוטומט עברתי לידני,וכשקניתי רכב חדש הוא גם ידני.

אם הפנדה מגיעה ל 170,אז האיביזה צריכה בלי בעיה להגיע לכזאת מהירות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה לא הולך לעבור את ה150?! יפה לך. ממש נהג זהיר. 1000 מצלמות חדשות התקינו עכשיו בכל הכבישים והסיכוי להימלט מהן הוא אפסי. כדאי שתשמור על הרישיון שלך כי לנהג צעיר לוקחים אותו ברגע על מהירות. חבל.

לגבי גיר ידני יש לו רק יתרונות כמו אחזקה נמוכה, חסכוניות בדלק וביצועים טובים יותר של המנוע. הרי למדת נהיגה על ידני אז אין לך מה להתרגש מזה.

פורסם

הבחור מתעניין ב1.4 בנזין אוטומט, ואתה ממליץ על סמך איביזה דיזל ידנית ועוד מדבר על אמינות וחיסכון? אלה רכבים שונים לגמרי.

ד"א שקלתם להוסיף לB4 מיכל גז? הצריכה יורדת באופן משמעותי, ההשקעה היא יחסית זולה ומשתלמת (בין 6000 ל 7000 אצל מתקין מורשה), המנוע נשמר מעט יותר והרכב הוא אותו הרכב (עדיין נפח 2000 עם 150 כ"ס, בטיחותי ומאובזר) רק עם תא מטען קטן יותר.

ד"א הB4 יורדת מה11 שניות למאה עם רגל "מכובדת" על הגז ודווקא היציאה שלה מהמקום, היא דבר יחסית טוב יותר מהרבה מקבילות בקטגורייה וזה עוד בהתחשב בהנעה הכפולה. אני מדבר מניסיון יום יומי עםB4 מודל 09.

בכל אופן אם האיביזה הזו היא האופצייה, אז עדיף בכל מובן הצרוף עם גיר ידני.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אתה לא הולך לעבור את ה150?! יפה לך. ממש נהג זהיר. 1000 מצלמות חדשות התקינו עכשיו בכל הכבישים והסיכוי להימלט מהן הוא אפסי. כדאי שתשמור על הרישיון שלך כי לנהג צעיר לוקחים אותו ברגע על מהירות. חבל.

יוצא לי לנסוע כל יום בכביש 431 מכיוון רמלה לראשון/חולון ואין מכונית אחת שנוסעת 110 ונגזים 120...

בנוסף בכביש הזה אין מצלמות מהירות, יש רדרים בקושי ומכוניות על 130 בכלל לא נעצרות.

ובואו נגיד אני נוסע עם הזרם מישהו נוסע יותר מהר אני אחריו.

הבחור מתעניין ב1.4 בנזין אוטומט, ואתה ממליץ על סמך איביזה דיזל ידנית ועוד מדבר על אמינות וחיסכון? אלה רכבים שונים לגמרי.

ד"א שקלתם להוסיף לB4 מיכל גז? הצריכה יורדת באופן משמעותי, ההשקעה היא יחסית זולה ומשתלמת (בין 6000 ל 7000 אצל מתקין מורשה), המנוע נשמר מעט יותר והרכב הוא אותו הרכב (עדיין נפח 2000 עם 150 כ"ס, בטיחותי ומאובזר) רק עם תא מטען קטן יותר.

ד"א הB4 יורדת מה11 שניות למאה עם רגל "מכובדת" על הגז ודווקא היציאה שלה מהמקום, היא דבר יחסית טוב יותר מהרבה מקבילות בקטגורייה וזה עוד בהתחשב בהנעה הכפולה. אני מדבר מניסיון יום יומי עםB4 מודל 09.

בכל אופן אם האיביזה הזו היא האופצייה, אז עדיף בכל מובן הצרוף עם גיר ידני.

בהצלחה.

נחמד שאתה שם לב לפרטים שארי שאלתי על האוטו האוטומט ולא הידני (חברים אני יודע מה זה ידני ומה ההיתרונות שלו)

אני פשוט לא מכיר את האיביזה עם המנוע הזה בגירסה אוטומטית ולכן רציתי לשמוע את דעתכם עליה.

ואני חושב שקבלתי, הרכב לא יספק אותי וירגיש לי כבד, משהו שאני לא רוצה בכלל.

בקשר להוסיף מכיל גז

לא יודע מרגיש לי לא נכון לשים מיכל גז לרכב כזה

הפג'ז לא הכי גדול ובמתחשב שמותקן על הרכב מערכת הכוללת סאב גדול.

ואני גם מחפש משהו בשבילי האוטו ברשות אחי הגדול.

תודה לכולם על התשובות והתעניינות בנושא.

פורסם

הנה איביזה שאני מכיר שעושה 9.6 למאה 1.4 בלי נגיעה אפילו תוסף לאגזוז אין לה אבל מה רשום באתר שהיא עושה 12.5 זה סתם אל תקשיב לזה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תוכן חדש...