Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה קריטית מערכת ABS?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאיזה תקופה חשוכה ואפלה הבאת את ההודעה הזאת?

יש מצב שזה האחיין / נכד של חיים קורפו שהיה שר התחבורה בשנות ה - 80 של המאה הקודמת, ואמר שלא חייבים חגורת בטיחות ומספיק לתת "קונטרה עם הידיים"?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
:evil: :evil: :evil: ואתה עוד אומר "נהג עם יותר נסיון" ?

עד כמה היא קריטית ? יתכן שזה מה שיפריד אצלך בין החיים (ללא כל פגיעה) למוות. וגם של שאר נוסעי הרכב/ים.

במצב חירום אתה תלחץ ותנעל גלגלים והרכב ימשיך ישירות לתוך הקיר/מכונית/מה שלא רצית לפגוע בו בלי קשר להגה. על כביש רטוב אפילו אפשר להסתחרר במקום ולהתנגש עם הדלת במקום עם החזית, שזה מסוכן פי המון.

ואם אתה תפמפם אתה בקושי תאט ככה שתהיה מהיר מידי כדי לתמרן/לשרוד בהתנגשות וגם משחקת כזה בבלם תוך כדי היגוי יכול לסחרר אותך במקום.

בקיצור קריטי מאוד, 2000 שקל לא שווים את החיים שלך, של הנוסעים ברכב שלך, וברכב/ים האחרים שיכולים להפגע.

הדרך היחידה שהייתי סומך עליה לנהוג ללא ABS זה אם אתה נהג מירוצים מקצועי. אפילו אם אתה תתרגל קצת בחנייה ריקה בלימת סף, אתה עלול להלחץ בזמן אמת ולשכוח מה אתה עושה, ובנוסף התמרונים להתחמק ישנו לגמרי את התמונה.

בקיצור תלך על ה2005 או על רכב אחר עם ABS במחיר של ה2003 !

אני נוהג כבר שנים בלי ABS,אני לא נהג מרוצים ולא נעליים,עשיתי קורסי נהיגה מתקדמת.

לפמפם אסור בשום מצב!

להסתחרר בגלל שאין ABS? שטויות במיץ,זה בגלל צמיגים לא תקינים נקודה.

ה"בעיה" היחידה ברכב ללא ABS הוא התחמקות ממכשול,שגם זו לא הכי בעיה,ברגע שמזההים מכשול מורידים את הרגל מהברקס מסיטים את ההגה ואז לוחצים שוב על הברקס.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

שלום.

כבעלים של YRV 2003 ללא "המערכת מצילת החיים" ABS

יש לי כמה הערות.

נכון המערכת מונעת נעילת גלגלים ,ובכך מונעת תאונה.

אני נוהג על רכב כבר משנת 79(רובכם אני מניח לא נולדו אז:lol:)

אין לי ABS ברכב ,אבל הרכב נועל 4 צמיגי גודיר דוראגריפ.

בנוסף הבלמים נבדקים כל טיפול ,ואם צריך להחליף הם מוחלפים.

לא עשיתי מאז שעליתי על הכביש תאונה,(32 שנים)וקיבלתי פעם אחת דו"ח משוטר.

לעניננו-חשיבות המערכת במניעת תאונות אינה מכרעת-אם כי טוב שיש אותה.

אם הצמיגים תקינים ואיכותים(חס וחלילה זבל סיני או קוריאני)

הנהג נוהג רגוע ,שומר על מרחק מהרכב לפניו ,נוהג במתינות בימים גשומים(למשל היום שהכביש היה חלקלק)

אין סיבה שיכנס למצב של תאונה.מי שמשתולל על הכביש -גם ABS EPS ועוד שאר ירקות לא יעזרו לו.

תבדקי את 2 הרכבים-מבחינת אמינות הם טובים.אם אחד טופל בצורה טובה יותר זה יראה בבדיקה

ואז תחליטי לקחת אותו.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

עזבי אותך מחרטא, מאמי! GPS, ABS, ESP... הכל חרטבונה אחת גדולה! אנחנו ב-48' עשינו ג'ימקאנה בקומנדקרים בדרך בורמה בלי בלמים בכלל, רק אמברקס ורגל בחוץ בהיירפינים... והסתדרנו כמו טאטל'ה! עד היום אני נוהג ככה, לא החלפתי רפידות ב-106 שלי מ-98', ובלי תאונות. די מצחיק, ת'אמת, לראות את כל הנקבות האלה, על מכוניות המופלצות שלהם, עפים להם לשיחים בניסיון לפנות לי ת'נתיב שלהם - למרות ה-ABS-ים וה-GPS-ים! אם את לא מסוגלת לפמפם ת'ברקסים 10 פעמים בשניה בזמן שאת יורת מסטן מהחלון - אין לך מה לחפש על הכביש! מי נתן לך רשיון בכלל?!? :shock:

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אריק רוב אנשים לא עשו קורס ולכן אין להם מושג איך הרכב מתנהג באיבוד אחיזה,ולכן הסיכויים מאוד קטנים כדי שמשהו יעשה את מה שאתה אומר,מרוב הפחד אני לא חושב שמשהו יעז להוריד רגל מהברקס.

אולי במקום רענון הנהיגה הלא מועיל,יעשו קורס נהיגה מתקדמת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני כ10 שנים עשיתי במסגרת הצבא קורס נהיגה מתקדמת או משהו כזה במגרש החלקה.

נסענו ברכבים ללא ועם ABS ובלי ספק זה חשוב , שאתה מאבד שליטה על המכונית זה ממש לא נעים , בטח לא בכביש סואן.

ההגה מפסיק להתקשר עם הגלגלים ואתה מסובב אותו "על סרק".

הדרך היחידה להמנע היא כמו שלימדו בתשדירי שירות באותה תקופה "לפמפם" את הברקס , אבל אף אחד לא עושה ככה בזמן חירום.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
שלום.

כבעלים של YRV 2003 ללא "המערכת מצילת החיים" ABS

יש לי כמה הערות.

נכון המערכת מונעת נעילת גלגלים ,ובכך מונעת תאונה.

אני נוהג על רכב כבר משנת 79(רובכם אני מניח לא נולדו אז:lol:)

אין לי ABS ברכב ,אבל הרכב נועל 4 צמיגי גודיר דוראגריפ.

בנוסף הבלמים נבדקים כל טיפול ,ואם צריך להחליף הם מוחלפים.

לא עשיתי מאז שעליתי על הכביש תאונה,(32 שנים)וקיבלתי פעם אחת דו"ח משוטר.

לעניננו-חשיבות המערכת במניעת תאונות אינה מכרעת-אם כי טוב שיש אותה.

אם הצמיגים תקינים ואיכותים(חס וחלילה זבל סיני או קוריאני)

הנהג נוהג רגוע ,שומר על מרחק מהרכב לפניו ,נוהג במתינות בימים גשומים(למשל היום שהכביש היה חלקלק)

אין סיבה שיכנס למצב של תאונה.מי שמשתולל על הכביש -גם ABS EPS ועוד שאר ירקות לא יעזרו לו.

תבדקי את 2 הרכבים-מבחינת אמינות הם טובים.אם אחד טופל בצורה טובה יותר זה יראה בבדיקה

ואז תחליטי לקחת אותו.

בחיים שלי לא שמעתי כזה אוסף של שטויות. איפה אתה חי? מי שעושה תאונה זה מי שמשתולל על הכביש?

בלימות חירות נדרשות כמו שמשתמע משמן במצב חירום. זה יכול לקרות מ-1000 סיבות כמו ילד שקפץ לכביש, רכב שבולם לפניך בפתאומיות, שניה של חוסר תשומת לב של הנהג והאטה של התנועה ועוד אלפי תרחישים.

כל כך הרבה מחקרים ובדיקות נעשו סביב מערכות בטיחות כדוגמת ABS והוכח כי הן יעילות במניעת תאונות או לפחות בהפחתת החומרה שלהן. אז מי אתה שתקבע מה טיבן ותועלתן? אני מאוד מקווה שאין אנשים שמתבססים על עצותיך בבואם לרכוש רכב.

שבת שלום.

פורסם

שעשיתי את הקורס במסלולים קיבלתי דיסק ,אם אני לא טועה יש שם השוואה בין 3 רכבים ,עם ABS בלי ABS ואחד שמפמפם:lol:

בקיצור הרכב בלי הABS עצר במרחק הכי קצר,הסבר של אחד המדריכים,שלרכב יש תמיד חיכוך עם הכביש.

הABS מפמפם מהר אבל עדין הבלימה נפסקת לשבריר שניה.

אני אחפש את הדיסק הזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...