Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה קריטית מערכת ABS?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, מן הסתם שזה חשוב ללא ספק - אבל העניין הוא כזה:

דייהטסו YRV

שנת 2005 עם ABS שעשה 120,000 ק"מ,

או

שנת 2003 בלי ABS שעשה 80,000 ק"מ.

ההפרש במחיר הוא אלפים בודדים לטובת 2003.

רוב הנסיעות יהיו בין עירוניות במרכז הארץ [20-40 דק' לכיוון].

מה דעתכם עדיף? להתפשר על ק"מ או על בטיחות?

פורסם

אני הייתי רוכש את דגם ה-2005.

וה-ABS קריטי. מאד קריטי בחורף (בעיקר לאחר הגשם הראשון).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

זה שב2003 לא היה ABS כסטנדרט זה עצוב מאוד, במיוחד שהיום כבר מדברים על ESP כסטנדרט ולא מדברים כלל על רכב ללא ABS.

לדעתי בטיחות זה מספר 1 בחשיבות כיום (ובכלל בכבישי ארצנו, במיוחד אם אתה הולך לנסוע בדרכים בין עירוניות), אז אל תתפשר על זה ובטח לפני החורף.

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

לדעתי בטיחות זה מספר 1 בחשיבות כיום (ובכלל בכבישי ארצנו, במיוחד אם אתה הולך לנסוע בדרכים בין עירוניות), אז אל תתפשר על זה ובטח לפני החורף.

ובטח ובטח קל וחומר כשאני בחורה.. אז בכלל צריך לדאוג לבטיחות :wink:

פורסם

ממש לא, די סטנדרטי למען האמת.

וממה שאני מבין, הקילומטראג שלך הולך להיות די נמוך, ככה שאין לך מה לדאוג.

ודרך אגב, זה אותו מנוע וגיר כמו שיש לטויוטה יאריס, שבמשטרה טוחנים אותם בלי הפסקה והם מגיעות יפה מאוד ל-350-400 אלף קילומטרים, ככה שאת יכולה להיות רגועה.

הבעיה בין הבודדות עם הרכב, שהוא ממש מכוער, אבל לא ניראה לי שזה מפריע לך :)

פורסם

תרשו לי לא להצטרף לחגיגה, אני חושב ש-ABS היא אכן מערכת חשובה אבל לדעתי לא צריכה להיות השיקול המכריע. נהג עם מעט יותר נסיון יסתדר בקלות ללא המערכת (פמפומים במקום לחיצה רצופה, במצב סיכון לנעילה). נכון שהיא חשובה, אבל אני לא חושב שצריך לשים את זה כשיקול עליון.

פורסם

מאיזה תקופה חשוכה ואפלה הבאת את ההודעה הזאת?

שום פמפום שלא תעשה לא יאפשר לך היגוי של הרכב תוך כדי בלימת חרום ופה גדולתה של ה ABS כי בלי ABS אתה פשוט לא מסוגל לעשות את זה!

קני את הרכב עם ה ABS, ללא ספק יתן לך הרבה יותר תמורה מאשר ה"חיסכון" של 40K ק"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תרשו לי לא להצטרף לחגיגה, אני חושב ש-ABS היא אכן מערכת חשובה אבל לדעתי לא צריכה להיות השיקול המכריע. נהג עם מעט יותר נסיון יסתדר בקלות ללא המערכת (פמפומים במקום לחיצה רצופה, במצב סיכון לנעילה). נכון שהיא חשובה, אבל אני לא חושב שצריך לשים את זה כשיקול עליון.

אתה טועה. ביום גשום בשעה מאוחרת, לאחר יום ארוך ומעייף, עת קפץ לך חתול לכביש....אתה לא בטוח שתזכור לפמפם או להמנע מנעילת גלגלים (אתה פשוט תבלום בכל הכוח) - ועלול למצוא את עצמך בחצר השכנים (עם הרכב שלך) או בתוך רכב השכנים (עם הרכב שלך).

אפשר גם ללבוש חליפת הגנה שזורה מפלדה וקסדה תיקנית ואז לא נזדקק לכריות אויר, איזורים קורסים או בכלל התייחסות לבטיחות פאסיבית.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

:evil: :evil: :evil: ואתה עוד אומר "נהג עם יותר נסיון" ?

עד כמה היא קריטית ? יתכן שזה מה שיפריד אצלך בין החיים (ללא כל פגיעה) למוות. וגם של שאר נוסעי הרכב/ים.

במצב חירום אתה תלחץ ותנעל גלגלים והרכב ימשיך ישירות לתוך הקיר/מכונית/מה שלא רצית לפגוע בו בלי קשר להגה. על כביש רטוב אפילו אפשר להסתחרר במקום ולהתנגש עם הדלת במקום עם החזית, שזה מסוכן פי המון.

ואם אתה תפמפם אתה בקושי תאט ככה שתהיה מהיר מידי כדי לתמרן/לשרוד בהתנגשות וגם משחקת כזה בבלם תוך כדי היגוי יכול לסחרר אותך במקום.

בקיצור קריטי מאוד, 2000 שקל לא שווים את החיים שלך, של הנוסעים ברכב שלך, וברכב/ים האחרים שיכולים להפגע.

הדרך היחידה שהייתי סומך עליה לנהוג ללא ABS זה אם אתה נהג מירוצים מקצועי. אפילו אם אתה תתרגל קצת בחנייה ריקה בלימת סף, אתה עלול להלחץ בזמן אמת ולשכוח מה אתה עושה, ובנוסף התמרונים להתחמק ישנו לגמרי את התמונה.

בקיצור תלך על ה2005 או על רכב אחר עם ABS במחיר של ה2003 !

פורסם

וכמובן שכל ההמלצות כאן על הרכב בעל ה ABS הם רק בהנתן ששני כלי הרכב הם במצב מכני דומה/ זהה.

אל תלכי לי על גרוטאה אחרי 2 תאונות רק כי "יש לה ABS".

במידה והמצב המכני זהה (אעפ"י הפער של ה 40Kק"מ), בהחלט הדגם עם ה ABS!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ובטח ובטח קל וחומר כשאני בחורה.. אז בכלל צריך לדאוג לבטיחות :wink:

חחח מצטער לא שמתי לב. אך כמובן שמערכת ABS לא מבדילה בין המינים, ותפקידה זה למנוע נעילת גלגלים בבלימת חירום :-)

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

וכמה באמת מהנהגים נסיון על הכביש,לא יכנסו ללחץ והאינסטינקט הראשון הוא ללחוץ חזק וכמה שיותר על דוושת הברקס? הממוצע בישראל הוא כ 17K כלומר 17*7=119K,ק"מ בסדר גמור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה תצליח לדמות את הפמפום של ה-ABS באמצעות הרגליים, אתה תכנס ישר לספר השיאים של גינס. גם כריות אויר זה לא שיקול - כל מה שצריך זה כרית נוצות וסלוטייפ.

• תוכן חדש...