Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנת בירה ביתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לבנות בעצמך, ה-כ-ו-ל נמצא באינטרנט,

וזה טרנד מאוד חזק בארה"ב.

משהו סטייל דלי-טמבור יעלה לך יותר מדלי טמבור שמצאת בפח זבל,

מכיוון שהוא FOOD GRADE ולא סתם פלסטיק,

אבל אף אחד לא ימנע ממך לבנות בעצמך מה שבא לך - שסתום, למשל, זה די פשוט.

מה שאי אפשר להתפשר עליו זה חומרי הגלם - לתת, כשות, שמרי בירה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בידיים מקצועיות שיודעות את המלאכה אפשר להגיע עם הדבר הזה לבירה שמתקרבת באיכות ובצלילות לאלה הנמכרות בסופרים? או שמקסימום לבירה מכבי?.. :|

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

עם הרבה ניסיון אפשר לעקוף את מה שנמצא בסופרים תוך כדי הליכה ברוורס.

אתה מוזמן להציץ בבלוג החביב הזה, ולהשוות איך נראו הבישולים הראשונים,

בחצר האחורית של הבית (ממש!) וכיצד זה נראה עכשיו, אחרי שהתחביב הפך לעסק.

http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/

בכלל, יש טונות של חומר על הכנת בירה ביתית בעברית,

בלוגים על גבי בלוגים של אנשים מוכשרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חד וחלק? הבירות שאני יצרתי (הפאשלה והפייל אייל/סטאוט) לא היו דומות לשום דבר ששתיתי. שתי הבירות שאני שותה באופן שוטף מאז הן לונדונ'ס פרייד ואוהר'ס פייל אייל, שתיהן פייל איילס נהדרות. אבל, למרות הכל, הן פחות טובות. כמה? ככה שכל מי ששתה שאל מתי אני מכין עוד (בעיקר שאלו על הפאשלה, שיצאה משהו בטעם בין בירה טרפסית טריפל כמו שימאיי לפייל אייל על אסיד. היו שם פלוס מינוס 12% אחוז אלכוהול). ומאז התעצלתי P: עכשיו, שהאש נדלקה מחדש, אני הולך להכין סיידרים אורגניים.

בקשר לכלים. אני זוכר משהו כמו 180 ש"ח למיכל פלסטיק סטרילי עם שסתום חד כיווני (לא לחץ ולא "עמיאט") למניעת כניסה של חמצן נוסף, עינית ועוד כמה זוזים בשביל כל מני גאדג'טים כמו פוקק לבקבוקי זכוכית, פקקים ומכשור היקפי. לא זוכר את הסכום המדוייק. חבר שלי הוא זה שביצע את הרכישה בסוף. אם אני לא טועה, ציוד בשביל 40 ליטר עלה לנו כ800 ש"ח.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

משעשע, ציינת שתיים מהבירות הכי אהובות עליי.:-)

פורסם

5 א"ג שלי.

להגיד לך את האמת, אחרי שתכין בירה בבית, קודם תיאלץ לבחון את עמידות מערכת העיכול שלך, ואת צנרת הביוב בבית שלך (או במקום אחר, אם תהיה מספיק טיפש לשתות את מה שתכין, ואז לצאת מהבית אחר כך), ואחר כך תרוץ למכולת לקנות ארגז מכבי מעורבב עם ספרייט, כדי להעביר את הטעם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם מישהו פה מבין בזה, מה גודל ההשקעה הראשונית והשוטפת בציוד וברכיבים להכנת בירה ביתית בכמויות יחסית קטנות? -פה ושם למשפחה ולחבר'ה.

ומהי בערך עקומת הלמידה עד להכנת בירה "סבירה"? ז"א תוך כמה זמן בממוצע לוקח מאפס עד שמכינים בירה שמזכירה לפחות בירה של סופר - קלסברג/הייניקן וכו'.. (אני כבר לא מדבר על בירות חיטה כמו הוגרדן או לף... :oops: )

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

דווקא בירות לאגר (מה שנפוץ, מכבי, קרלסבעעעחחס) קשה יותר להכין בבית,

בגלל הצורך בתסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה.

זאת הסיבה ש-90% מהערכות והציוד הביתי נועדו ליצירת אייל (כן, כן, כמו לף).

עקומת למידה? תלוי. זה דורש השקעה של לא מעט זמן, ויהיו פשלות.

Fat Bastard - אני לא בטוח שהבנתי אותך,

אבל איך שהוא יש לי תחושה שאתה לא מדבר מניסיון,

ושאין לך מושג ירוק בבישול בירה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד עדכון:

לאחר השיחה הלא נעימה שהיתה לי עם היבואן, החלטתי לפנות ישירות לחברה בארה"ב. כתבתי מייל ארוך שבו פירטתי את השלשלות העניינים והסברתי מדוע אני כה מאוכזב מהמתנה שקיבלתי.

תוך יום הגיעה תשובה מתנצלת ולצדה הסבר על כך שהמשלוח אכן תקוע במכס וכי איש אינו מנסה סתם למשוך אותי, וכמובן שאין זה מצדיק התבטאות כל כך לא נעימה כלפיי מצדו של היבואן.

על כל פנים, כעבור כשבוע האיש הגיע לביתי עם מכונה חדשה לגמרי, הכוללת בתוכה גם תערובת נוספת להכנת בירה וחלקים מתכלים נוספים - ללא עלות נוספת. התערובת לבד שווה כ-80 ש"ח, והחלפים המתכלים מסתכמים בעוד כמה עשרות שקלים.

לאחר שפיניתי קצת זמן, עשיתי למכונה בדיקת אטימה, והפעם נראה שהכל תקין. לפני שלושה ימים עברתי לדבר האמיתי, והתחלתי את תהליך הכנת הבירה. בינתיים נראה שהדברים מתנהלים לפי הספר: המכונה שומרת על לחץ קבוע של כ-13.5PSI ולא מופיעות דליפות כלשהן.

היום או מחר אטעם את הנוזל. במידה ולא תהיה בו מתיקות, יהיה זה האות לעבור לשלב הבא: מנוחה של כשבוע במקרר, לאחריו הבירה תהיה מוכנה. החזיקו לי אצבעות!

בשורה התחתונה היבואן כן יצא בסדר, למרות שלא עמד בלו"ז של עצמו ולמרות שהתבטא כלפיי בצורה לא נאותה. את המשך הקשר שלי עם החברה הזאת (לצורך רכישת תערובות וחלפים מתכלים) כנראה שאעשה באמצעות הסוכן האזורי שגר לא רחוק ממני, שהיחס שלו היה ללא דופי לאורך כל הדרך, ואף דאג להתעדכן באופן תדיר מולי האם ישנה התקדמות כלשהי.

לגבי מבחן התוצאה והטעם: המתינו לשבוע הבא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אמש שתינו את כוס הביכורים.

הכוס הראשונה היתה קלה, קלה מידי. שתינו אותה לאט, מנסים לתהות על קנקנה. הגזים קיימים, אבל ריכוזם נמוך ביחס לבירה קנויה. הטעם עדין מאוד וכמעט לא מרגישים את האלכוהול.

הצבע הענברי צלול ויפה.

סיימנו את הכוס הראשונה ולקחנו כוס נוספת. אין לי דרך להסביר את זה, אבל גם אני וגם החבר ששתה איתי הסכמנו שהפעם הכל היה חזק יותר: הקצף, הטעם, הכובד - הכל.

בנוסף, פתאום גם האלכוהול התחיל לתת לנו בראש כמו שצריך :buddies_drink:

יש להדגיש כי הבירה מגיעה להבשלה מלאה כעבור עשרה ימים מתחילת הייצור. היום העשירי צפוי להיות מחרתיים.

בינתיים אני מרוצה מהתוצאה, למרות שבעתיד אני מתכוון לנסות תערובות כהות יותר, כמו שאני אוהב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

שאלה קטנה לגבי המחיר,

עם שקית של תערובת להכנה עולה 80 ש"ח ואפשר להכין 9 ליטר אז יוצא כמעט 9 שקלים לליטר.

החשבון נכון או שאפשר להוריד את זה עוד אח"כ כשמתמחים ומכינים תערובות לבד?

תודה

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

המחיר לליטר בפועל יוצא כ-10 ש"ח, כי לעלות התערובת יש להוסיף גם את עלות החלפים המתכלים (מיכלי CO2 ודיסק מונע הקצפה, וכמובן גם את עלות המים שהיא שולית ביותר).

אין לי מושג כיצד מכינים תערובת לבד, ובכל מקרה גם בהוראות ההכנה מצוין שאינך חייב להשתמש בתערובת שמסופקת ע"י היצרן, אלא באפשרותך להשתמש בכל תערובת שהיא.

יש רק להקפיד על כך שהכמויות והיחסים יישמרו כפי שהם אמורים להיות ותיאורטית אתה יכול להשתמש במכונה להכנת בירה מכל תערובת שהיא.

פורסם

אני לא מבין גדול בבירות. ואין לי אהבה לרובן. אני אוהב בירות מתוקות יותר. ובעיקר כאלו כמו לינדמנס אפרסק. וכו.

זה בירות על בסיס פירות. בירה מסוג למביק.

השאלה שלי.

בבית יש יכולת להכין בירה כזו?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...