Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת פריט מהמכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי מוצר מ ebay לרכבי וקיבלתי את ההודעה הזו:

cmzdidgkg1wbe937iz6b.jpg

תחת סעיף 9 אצלי רשום: "תחבורה מאושר 7-9-2011

יחד עם זאת, מצורף דף שאני צריך לפקסס למשרד התחבורה שיאשרו את הפריט.

התקשרתי לטלפונים שרשומים שם ואני כבר מבולבל.

אני פשוט צריך להגיע לאסוף את המוצר מת"א? אם רשום תחבורה מאושר אני לא צריך לפקסס איזה משהו או שמישהו יבדוק את המוצר?

כמה בערך אצטרך לשלם מס אם המוצר עלה בסביבות ה 900 שקל?

תודה

פורסם

האמת הכל תלוי ברצון המוכס, יכול להיות עם זה סתם משהו אלקטרוני אז רק מע"מ, עם זה חלק בטיחותי לאוטו אז גם רק מעמ, שאר החלקים 33% מהערך + 16% מעמ.

בקיצור איך שלא יהיה , המדינה תדאג לדפוק קופה

פורסם

מה כבר קנית?

ושתדע לפעם הבאה

אם זה עולה יותר מ$50 המכס יתפוס את זה אצלו

אז תבקש מהמוכר שפשוט ירשום שזה עלה 50$

למרות שאמרת 900 שקל ואז זה כבר פחות אמין

היית צריך להזמין בחלקים..

עכשיו:הונדה סיוויק 03'

עוד חודש: פולו 3 דלתות ידנית מהחברה

פורסם

הולך לבית המיון משלם מכס והולך הביתה.

משרד התחבורה אשר את הפריט לכן לא צריך עוד שום מסמכים.

תהנה

Honda Civic Mugen RR

פורסם
מה כבר קנית?

ושתדע לפעם הבאה

אם זה עולה יותר מ$50 המכס יתפוס את זה אצלו

אז תבקש מהמוכר שפשוט ירשום שזה עלה 50$

למרות שאמרת 900 שקל ואז זה כבר פחות אמין

היית צריך להזמין בחלקים..

בוא ונדייק בבקשה. קודם כל לא המכס עצר את החבילה אלא הדואר. שים לב שרשות הדואר שלחה לו הודעה ולא המכס. עוד דבר, הדואר עוד לא פתח את החבילה בכלל ולא יודע מה יש בפנים. אלא שזו חבילה גדולה והדואר חושב שזה חלק לרכב לכן לפי ההנחיות שהוא קיבל הדואר עצר את החבילה עד אשר הוא יקבל את האישורים הרלוונטים על מנת לשחרר את החבילה.

דבר שני, תקרא לאנשי המכס איך ומה שאתה רוצה. דבר אחד בטוח, מפגרים וטיפשים הם לא. יש להם מחשב וגישה לבאינטרנט ובמידה ונראה להם לא הגיוני הם פשוט בודקים ברשת את מחירי השוק. אם כולם מוכרים לדוגמה מכנס ג'ינס דיזל ב $250 ופתאום מצאת מישהו שמוכר לך אותו חדש ב $30 אז משהו כאן מסריח. המוכס עלול לומר לך שהוא לא מקבל את הטענה שזה עלה כזה זול ולחייב אותך מחיר שהוא חושב שזה המחיר הנכון. המוכסים מודעים "ליחסים" ההדוקים בין הקונה למוכר ככל הנוגע לשינוי מחירים. לא "עשו אותם באצבע".

האמת הכל תלוי ברצון המוכס, יכול להיות עם זה סתם משהו אלקטרוני אז רק מע"מ, עם זה חלק בטיחותי לאוטו אז גם רק מעמ, שאר החלקים 33% מהערך + 16% מעמ.

בקיצור איך שלא יהיה , המדינה תדאג לדפוק קופה

תלוי גם איך מגדירים את הפריט. אם קיבלת מכנסי רכיבה לאופנוע המכס יהיה שונה במידה וזה יוגדר רק כמכנסיים או יוגדר כמכנסי רכיבה לאופנוע.

דבר אחרון, משום מה יש לאנשים נטייה להתבכיינות כאן על שהמכס והמדינה עושקים אותם. אני מכיר אנשים שקונים רמקולים, מגברים, מערכות סטריאו מחו"ל ולא מנסים לשנות גרוש אחד בקבלה. למה להם? הם מקבלים את הפריטים כולל המכס ביותר מ 50 אחוזי הנחה ממה שהם היו משלמים בארץ ורק המחשבה הזו כבר משמחת אותם. אם פותח השירשור קנה פריט שעלותו אחרי כל המיסים כולל המשלוח עולים בדיוק כמו שהם עולים בארץ או אפילו יותר אז זו בהחלט באסה שהרי כל הכאב ראש הזה לא השתלם בסופו של דבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בוא ונדייק בבקשה. קודם כל לא המכס עצר את החבילה אלא הדואר. שים לב שרשות הדואר שלחה לו הודעה ולא המכס. עוד דבר, הדואר עוד לא פתח את החבילה בכלל ולא יודע מה יש בפנים. אלא שזו חבילה גדולה והדואר חושב שזה חלק לרכב לכן לפי ההנחיות שהוא קיבל הדואר עצר את החבילה עד אשר הוא יקבל את האישורים הרלוונטים על מנת לשחרר את החבילה.

דבר שני, תקרא לאנשי המכס איך ומה שאתה רוצה. דבר אחד בטוח, מפגרים וטיפשים הם לא. יש להם מחשב וגישה לבאינטרנט ובמידה ונראה להם לא הגיוני הם פשוט בודקים ברשת את מחירי השוק. אם כולם מוכרים לדוגמה מכנס ג'ינס דיזל ב $250 ופתאום מצאת מישהו שמוכר לך אותו חדש ב $30 אז משהו כאן מסריח. המוכס עלול לומר לך שהוא לא מקבל את הטענה שזה עלה כזה זול ולחייב אותך מחיר שהוא חושב שזה המחיר הנכון. המוכסים מודעים "ליחסים" ההדוקים בין הקונה למוכר ככל הנוגע לשינוי מחירים. לא "עשו אותם באצבע".

תלוי גם איך מגדירים את הפריט. אם קיבלת מכנסי רכיבה לאופנוע המכס יהיה שונה במידה וזה יוגדר רק כמכנסיים או יוגדר כמכנסי רכיבה לאופנוע.

דבר אחרון, משום מה יש לאנשים נטייה להתבכיינות כאן על שהמכס והמדינה עושקים אותם. אני מכיר אנשים שקונים רמקולים, מגברים, מערכות סטריאו מחו"ל ולא מנסים לשנות גרוש אחד בקבלה. למה להם? הם מקבלים את הפריטים כולל המכס ביותר מ 50 אחוזי הנחה ממה שהם היו משלמים בארץ ורק המחשבה הזו כבר משמחת אותם. אם פותח השירשור קנה פריט שעלותו אחרי כל המיסים כולל המשלוח עולים בדיוק כמו שהם עולים בארץ או אפילו יותר אז זו בהחלט באסה שהרי כל הכאב ראש הזה לא השתלם בסופו של דבר.

אולי אתה לא מכיר את המערכת המכס, אבל בוא אני אספר לך משהו מעניין.

עם פעם ראית את הנתונים של רשות המכס לגבי תפיסות של מוצרים בדואר ובנתב"ג והרווח שהמדינה עושה מזה הייתה מגלה נתון מעניין.

הרווח של המדינה = העלות של העובדים+האחסון+והבירוקרטיה.

מסקנה- הרווח של המדינה הוא אפילו לא 0.001 מהתל"ג של מדינת ישראל!, אז מדוע מחזיקים במערכת כזו גדולה ?? .

אם הייתה פעם בארה"ב או בקנדה ונכנסת למכס, ראית שכמעט איש לא נבדק ואיש לא מחפש עם יש לך אייפד או מגבר ??

למה זה ?? ובכן, בשיחה שהיתה לי עם גורם מקנדה נאמר לי בפשוטות, הם לא צריכים את זה, זה סיבוך, כאב ראש, ולא משתלם, הדבר היחידי שהם מחפשים לדוגמא בשדה התעופה הוא סמים-סיגריות-אלכוהול-דברי אוכל אסורים למיניהם. כל השאר לא מעניין אותם, העלות של המדינה להחזיק עובדים לבדוק, לאחסן, לקטלג, לדרוש את הכסף פשוט לא תורמת מאומה למדינה.

אז נשאלת השאלה למה ? ובכן בנוסף לכך העלות של שינוע לדגומא של 4 טלוויזיות במטוס יעלה למי שינסה להביא יותר מאשר שיקנה בארה"ב או בקנדה, או כנ"ל דברים גדולים אחרים, כמות מסחרית לא מתקבלת אלא לשימוש עצמי .

המקום היחידי בו בודקים מכס ותופסים הם בגבול בין ארה"ב לקנדה שבו יש חשש למעבר לכמויות מסחריות ברכבים.

לכן מדינת ישראל סתם משחקת בזוטות שבודקת כל חבילה, כמו האבסורד של ספרים, קנית ספרים באמזון, העלות היתה 80 דולר כולל משלוח, עונש מדינת ישראל - 150 שקל מכס ?? מדוע, האם הספר מסכן את התל"ג של מדינת ישראל ?.

המדינה יודעת פשוט לסחוט את הישראלים כמו שהיא עושה בשאר הדברים כגון דלק, ביטוחים, חלקי חילוף.

פורסם

נחזור לנושא של השואל

משרד התחבורה שמעסיק מפקח בדואר ת"א, אישר את החלק שלך כי הוא מופיע ברשימת החלקים שלא דורשים רשיון יבוא לצריכה אישית.

אבל ישנו טופס (נמצא באתר האינטרנט של משרד התחבורה וכנראה גם נשלח אליך) שעליך למלא עם פרטיך ופרטים נוספים.

אתה יכול לגשת לדואר עם הטופס ולשחרר את החלק (ואולי תצטרך לשלם מכס ואולי לא - לפי החלטת נציג המכס ולא נציג משרד התחבורה).

אתה יכול לפקסס לדואר את הטופס, אבל אם יהיה עליך לשלם מכס על החלק, אז אחת משתי אופציות:

1. החלק יגיע לסניף הדואר שלך אבל תאלץ לשלם שם את המכס לפי מה שהעריכו במכס, ולא תוכל להתווכח אם טעו!, ויתכן גם שתאלץ לשלם עבור עמילות מכס שעשו לחלק ללא בקשתך!

2. הם ישלחו לך הודעה נוספת שעליך לשלם מכס בדואר ת"א (תוכל לעשות זאת או ע"י הגעה או בדרכים אחרות)

ממליץ בכל מקרה להגיע לשם או לפחות לברר בטלפון כמה מכס אתה אמור לשלם, ואז להחליט.

• תוכן חדש...