Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לאוכל לכלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אשמח לשמוע ממכם למי שיש כלב איזה אוכל הוא משתמש?

איך היציאות של הכלב?

האם יש פוקים?

תופעות לוואי לכלב?

אני התחלתי עם יוקונובה אחר כך עברתי לרויאל קניין ועכשיו קניתי REGAL

האוכל שקניתי המליצו עליו

מישהו ניסה את האוכל הזה?

מישהו שמע עליו?

קניתי שק של 7.5 קילו ב 150 שקל.

דרך אגב זה לשני גורים פאג סיני

אחד בן 5 חודש ואחת בת חודשיים

אשמח לשמוע המלצות

בתודה טל.

פורסם

לי יש גולנית רטריבר בת 7 בערך.

וגורת פג סיני בת 7 חודשים בערך.

וחתול אפור (לא מזוהה) בן שנתיים בערך.

החתול והכלבים אוכלים או רוייל קנין. או נוטרה נגטס.

בהתאם למבצע בחנות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אצלי הוא מקבל אקאנה. פוקים היו לו גם עם יוקונובה וגם עם כל אוכל אחר (כנראה בגלל שהוא מקבל ירקות בנוסף במהלך היום). יציאות מעולם לא היה לו בעיות.

מה שכן זאת החברה הראשונה שבאמת אני צריך לתת איתה כמות האכלה קטנה יותר כי עם כמות זהה ליוקונובה הוא פשוט השמין (וזה כלב שקשה לו להשמין).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מדובר בנושא מורכב שרוב האנשים לא מכירים את המשמעויות ואת איכויות המזון המוצעות בארץ.

רוב המזונות הפופולרים (פרופלן, יוקונובה, רויאל קנין וכו) הם מזונות גרועים באיכות מרכיבים נמוכה מאוד ומלאים בפילרים(חומרים שנועדו למלא נפח באוכל + לתת לכלב תחושת שובע).

האוכל טוב נמדד לפי כמות הבשר ומקור הבשר.

אני מביא כאן דוגמא של הרכב מזון לכלב Pro Plan Giant Breed Puppy

רשימה חלקית של מרכיבים מהתחלתה.

INGREDIENTS:

Chicken, brewers rice, corn gluten meal, poultry by-product meal

שים לב שהמרכיב הראשון הוא עוף, לא אומרים לך איזה חלק בעוף, בנוסף ברגע שרושמים עוף באופן כללי מדובר על בשר לפי ייבוש, כך שעת היבוש האחוז של המרכיב באוכל יורד ולכן הוא יורד למטה ברשימה.

המרכיב השני הוא brewers rice שהוא תוצר לוואי של טחינת אורז לתעשיה, מדובר במרכיב באיכות נמוכה

המרכיב השלישי הוא גלוטן תירס- זהו פילר שנועד לנפח את האוכל.

ככלל, כלבים לא אמורים לעכל תירס ורובו יוצא כמו שהוא נכנס.

חשוב לי להגיד שכל מה שאני מסביר כאן נכון לגבי רוב רובו הגדול של מגוון המזונות לכלבים שמוכרים כאן, גם שנכנסים לחנויות המוכרים לא מצוידים במידע אמיתי ואוביקטיבי ובדרך כלל מוכרים את מה שהחנות הכי מרוויחה עליו.

מי שרוצה להחכים עוד קצת בנושא יכול פשוט להיכנס לאתר אוביקטיבי שמשווה כמעט את כל סוגי האוכל לכלבים שיש בעולם ומסביר

למה האוכל שהוא דירג מדורג כך.

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/

רוב המזונות שנמכרים והפופולרים בארץ מדורגים עם ציון של כוכב אחד או שניים מתוך 5.

אני לא מוכר שום סוג של אוכל, פשוט הנושא הזה עניין אותי מאוד וחקרתי אותו לעומק, אם למישהו יש שאלה אשמח לענות.

פורסם
אצלי הוא מקבל אקאנה. פוקים היו לו גם עם יוקונובה וגם עם כל אוכל אחר (כנראה בגלל שהוא מקבל ירקות בנוסף במהלך היום). יציאות מעולם לא היה לו בעיות.

מה שכן זאת החברה הראשונה שבאמת אני צריך לתת איתה כמות האכלה קטנה יותר כי עם כמות זהה ליוקונובה הוא פשוט השמין (וזה כלב שקשה לו להשמין).

מאיפה אתה קונה את האקנה וכמה אתה משלם?

פורסם

אם חקרת לעומק = הסתכלת באתר הזה אז זה לא ממש לחקור.

אני סומך יותר על הוטרינר שלי (לא ראיתי באתר בשום מקום שהם משתמשים בוטרינרים או מומחי תזונה , או משהו מעבר לניתוח יבש של המרכיבים לפי רשימת מרכיבים) שלא מוכר לי את האוכל ועל הניסיון שלי עם הכלבים ב6 שנים האחרונות (כש2 מהן בעייתיות מאוד עם אוכל , אלרגיות ובעיות עור) ושל אשתי עם כלבים ב20 ומשהו שנים האחרונות (מאז שהיא נולדה היא עם כלבים בבית).

That Said - רויאל קנין Skin & Digest וטרינרי זה מה שהכלבים שלי אוכלים, בריאים מאוד , עם פרווה נהדרת ואוכלים כמות אוכל נמוכה יחסית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שאני אומר חקרתי אני מתכוון על יותר מקריאה באתר מין הסתם.

תתפלא לשמוע שוטרינרים לא ככ מבינים באוכל של כלבים, עד כמה שהפרדוקס הזה נשמע הוא נכון.

גם וטרינרים בדרך כלל עובדים עם אחת החברות הגדולות: פרו פלאן, רויאל או יוקונובה.

הכלב שלך יכול לחיות מצויין עם אחד מהמוצרים האלה אבל זה כמו שתגיד שבן אדם יכול לחיות מצוין ועד גיל 75 על צ'יפס קולה והמבורגר.

אם תקח להשוואה אוכל כלבים שנחשב מעולה ותסתכל בצורה הכי בסיסית על המרכיבים תבין שזה לא אותו מוצר.

אני מבין שאנשים לא אוהבים שמערערים את אורך השגרה שלהם ומה שהם מכירים, אבל אפשר קצת לפתוח את הראש לדברים חדשים

פורסם

הייתי משתמש במיי דוג עד שהחלפתי אתמול לאוריג׳ין שאמור להיות המזון הכי טוב בעולם. תקרא עליו קצת באינטרנט.

המחיר שחיטה - 335 לשק של 13.5 קילו.

פורסם

ביטלה - אז מי כן מבין? (כי דברנו גם עם יועצים שמתעסקים בנושא)? אמרת שחקרת - עם איזה בעל מקצוע דיברת?

אני אתן לך השוואת קונטרה לבדיקות של האתר:

אדם גם לא יכול לחיות מצוין על סטייק פילה לארוחת בוקר צהריים וערב בלי תוספות בצד (שזה מה שהם דוחפים - רק בשר בשר בשר ב100% שזה גם לא כזה מאוזן). אם הוא אוכל עוף , קצת אורז בצד ותוספות אחרות - נראה לי הוא יחיה יותר.

חוץ ממאזן קלורי והקפדה על כמות הבשר לא ראיתי שם איזה ניתוח יוצא דופן או אמיתי לגבי תזונה של חיות , לא מחקרים לטווח ארוך , לא התאמה לגזעים , לא התחשבות בבעיות רפואיות ולא שום דבר רציני באמת.

גם לא ראיתי איזה בדיוק בעלי מקצוע הם עובדים איתם / מתנדבים / מעסיקים.

אני סה"כ עם ראש מאוד פתוח לנושא ובאמת חשוב לי שהכלבים שלי יקבלו את הטוב ביותר ושיהיו הכי בריאים שאפשר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הייתי משתמש במיי דוג עד שהחלפתי אתמול לאוריג׳ין שאמור להיות המזון הכי טוב בעולם. תקרא עליו קצת באינטרנט.

המחיר שחיטה - 335 לשק של 13.5 קילו.

אני השתמשתי תקופה ארוכה ב ACANA ועכשו אני עובר ל Orijen.

במקרה שניהם מאותו יצרן כאשר Orijen נחשב הטוב יותר משניהם.

אני קונה אותו ב 300 שקל ל13.5 קילו

ליביו, אם תסתכל באתר של Orijen תוכל לקרוא על מחקרים.

הפורמולה שלהם מבוססת על 80 אחוז בשר ו20 אחוז ירקות ופירות ללא דגנים כלל(אורז,תירס וכו)

הפורמולה מותאמת לכלב שכן הוא קרניבור שמקצת האוכל שלו מגיע מן הצומח

אוכל טוב ומעולה שאני יכול להמליץ הוא Go Natural, הוא בין המזונות הטובים בעולם אבל יקר מאוד.

פורסם
ביטלה - אז מי כן מבין? (כי דברנו גם עם יועצים שמתעסקים בנושא)? אמרת שחקרת - עם איזה בעל מקצוע דיברת?

ליביו

מבין מי שזה מעניין אותו וטורח לקרוא וללמוד. באופן כללי, וטרינר לא מבין כלום בתזינה אלא אם לאחר הלימודים הוא טורח להשקיע בללמוד את הנושא.

לצערי רובם מזנקים על קיצור הדרך וממליץ על אחד מהשניים:

1. מי שנותן לו בסוף החודש את הצק השמן ביותר (נוהג נפוץ ביותר בתחום).

2. המזון הרפואי שהוא מוכר.

לא שבחנות חיות זה אחרת אבל צריך להבין שמי שמחפש אטיקה אצל רופא וטרינר כנראה לרגע התבלבל וחשב שהוא אצל רופא המשפחה שלו ולכן גם בחנות החיות וגם אצל הוטרינר חשוב לבחור בקפידה את המקצוען ולא את זה שאצלו "הכי זול".

בעיקרון, ההסבר של BITLA נכון וממצא, כל אחד מאיתנו יכול ב 5 דקות של השקעת תשומת לב לעניין לדעת בעצמו אם מדובר במזון טוב ואיכותי או בזבל.

חשוב לציין שאקנה/ אוריג'ן/ גו ונאו הם באמת המזונות הטובים בארץ אבל הם יקרים להחריד!

335 ש"ח זה הרבה כסף ולדעתי המקצועית, אפשר בהחלט ללכת על מזונות יותר פשוטים שעדיין יהיו מעולים לכלב ויהיו קצת יותר עדינים לכיס.

סתם לדוגמא, אני עכשיו מאכיל את 3 הכלבות שלי עם בוש הוליסטי, המשקל הוא 13.5 ק"ג, המחיר 269 ש"ח.

שימו לב שאין דגנים, אין תירס, אין גלוטן וכל הרכיבים הם ממקור אורגני.

הנה רשימת הרכיבים:

Ingredients:

Fresh poultry meat (min. 26 %), millet (min. 20 %), potato (dehydrated, min. 20 %), fresh poultry meat meal, liver (dehydrated), poultry fat, trout meal, powdered egg (dehydrated), yeast (dehydrated), tomato paste (dehydrated), chicoree powder, celery (dehydrated), fish oil, peas, linseed, carrots (dehydrated), cellulose fibres, dicalcium phosphate, apples (dehydrated), sodium chloride, cranberry (dehydrated), bilberry (dehydrated), meal of sea algas, mussel powder (NZ) green lipped mussel extract max. 0.25 % (nutritionally supports formation and function of cartilage), blooms of marigold (dehydrated), yucca extracts (dehydrated).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...