Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ קטן מול מעסיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד בחברה גדולה יחסית (כמה מאות אנשים) ויש לי בעיה, הם דורשים ממני מכתב התפטרות.

הסיפור הוא שהרבה זמן היה לי בעיות של חוסר גיבוי מהמנהל במחלקה שלי, עד לרמה שהוא התעלם מבעיה בריאותית שהיתה לי.

היו סדרה של מקרים שבסופו של דבר הודעתי לו שאם ישבץ אותי למשמרת מסויימת, אני פשוט לא אגיע לעבודה כי נמאס לי שהוא לא דואג לטפל בבעיות שיש לי בעבודה (שכוללות סיכון חיים).

כמובן שהוא התעלם ושם אותי יומיים לאותה המשמרת, כמובן שלא באתי ומאז הוא הוריד אותי מהעבודה בכלל. אני כבר 3 שבועות בבית בלי עבודה.

שלחתי אימייל למחלקה של המשאבי אנוש עם כל הסיפור וכתבתי בסוף שלאור המצב אני לא מוכן להישאר בתפקידי אלא לעבור למחלקה אחרת כדי לא להיות תחת ניהולו של אותו אדם. אחרי יומיים חזרו אלי ואמרו שאני מפוטר ויודיעו לי מתי לבוא לקחת את הניירת ולהחזיר את הכרטיס עובד. כמה ימים אחרי זה קיבלתי מכתב רשום לבית שאני צריך להתקשר ולתאם שיחת הבהרה לגבי ההתנהלות שלי בעבודה. שלחתי SMS למנהל שלי (שהוא זה ששלח את המכתב) ואמרתי לו שאני מפוטר כבר, הוא החזיר לי שאני לא מפוטר עד שתהיה שיחת הבהרה. קבעתי שיחה עם הסמנכל ללא נוכחות של המנהל שלי ובשיחה העלתי שוב את כל הבעיות שהיו וציינתי שאני לא מעוניין לעזוב אלא רק להחליף תפקיד בחברה. הוא אמר שלתפקיד X אני לא מתאים לתפקיד Y אין מקום ולתפקיד Z אני לא יכול בגלל בעיה בריאותית ולכן האפשרות היחידה זה לחזור למחלקה שלי. אמרתי לו שאני לא חוזר לשם. הוא אמר לי שנתתי לו הרבה חומר למחשבה והוא רוצה לדבר ביום שאחרי, אכן דיברנו ביום שאחרי ושאל אם חשבתי על זה, אמרתי לו כן ואני לא מעוניין להמשיך תחת אותו מנהל, אז הוא אמר שהוא מבין שזה לא ילך לשום מקום ומבחינתו זה נגמר והוא כבר יעביר את זה הלאה ויודיעו לי מתי לבוא לקחת את הניירת ולהחזיר את הכרטיס עובד.

היום קיבלתי טלפון מהמחלקת משאבי אנוש, והבחורה השאירה הודעה שאומרת שהיא מבקשת שאני אגיש לה מכתב התפטרות!

לא פחות ולא יותר החוצפנים רוצים שאני אתפטר!

בסוף אוגוסט זה היה בדיוק 6 חודשים שאני עובד שם כאשר באוגוסט נתנו לי משמרות עד ה-12 לחודש והמנהל שלי טוען שלא רציתי לבוא יותר לעבוד ולכן לא שיבץ אותי (שקר).

מה קורה אם אני לא מוכן להגיש להם מכתב? מה אני יכול להוציא מהם על כל הזמן הזה שאני יושב בבית? האם על חודש ספטמבר גם אם אני לא אעבוד בפועל אלא רק אהיה רשום שם בתור עובד, הם עדיין מחוייבים לשלם עלי לביטוח לאומי? תכלס היום זה כבר חודש ספטמבר ואני עדיין רשום שם בתור עובד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מסכים עם מיכאל במקרה הזה...

לא תרוויח שום דבר ממכתב הפיטורים שיישלח אליך, אין לך פה מקרה של פיצוי במשכורות.

סגור את הפרק הזה בחייך, תשלח מכתב התפטרות ותמשיך הלאה

זה גם ייראה אחרת אם תתפטר ואחר כך תבקש המלצות בעתיד מאשר "תפוטר" ותבקש המלצות...

Confidence In Motion

פורסם

אם הבנתי נכון אתה עובד שם 7 חודשים.

אם יפטרו אותך מגיע לך שבוע משכורת על הודעה מוקדמת.

אם תתפטר אז לא.

תאכלס, אם לא תתפטר ותעשה להם את המוות הם יפטרו אותך בסוף, השאלה אם זה שווה את זה.

אל תשכח שאם הם מפטרים אותך חייב להתבצע שימוע רשמי וחייבים לשלם לך על יום השימוע.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

התחלתי בראשון למרץ לעבוד שם. מ-12 לאוגוסט אני יושב בבית כי לא משבצים אותי לעבודה בטענה שאני לא מעוניין לבוא לעבוד.

אני רק לא רוצה ליפול פה לאיזו מלכודת עתידית, גם אם ברגע שאני מפוטר מגיע לי כסף עלח הימים שישבתי בבית, אז אני לא אוותר על הכסף שמגיע לי. לא מחייב שמדובר רק על פיצויים של וותק, אלא על כך שהושיבו אותי בבית סתם וברגע שאני מתפטר כנראה שלא מגיע לי את הכסף הזה. אחרת הם לא היו עושים את על הסחבת אלא היו מפטרים מיוזמתם ממזמן. יש פה איזה טריק מסויים שאני לא מצליח לגלות. אגב, העובדה שאני מגיש להם מכתב התפטרות עם תאריך של חודש 9, זה אומר שהם צריכים לשלם ביטוח לאומי גם על חודש 9?

עידן, מה אכפת לי להיות רשום שם כעובד עד שיפטרו אותי? הרי הם צריכים לשלם עלי ביטוח לאומי, לא? וזה לא שאכפת לי להיות רשום שם כעובד, זה לא עוצר אותי מלעבוד במקומות אחרים במקביל בצורה חוקית למהדרין. כל מה שאני צריך לעשות זה לשבת ולחכות למכתב פיטורים מהם.

in the face

with a chair

פורסם

היום קיבלתי מייל של הסיכום שיחה שהיתה לי שם. בגלל שלא מצאו לי תפקיד אחר בחברה, ולא הסכמתי לחזור לתפקיד שהיתי בו, הם רואים בי כמתפטר!

עכשיו זה עניין עקרוני של פרנציפ, שלחתי להם מייל שאני לא מתפטר ולא מוכן להתפטר ואני רואה את עצמי כעובד החברה עד שיפטרו אותי.

מה עוד אפשרי לעשות נגד הנוכלים?

in the face

with a chair

פורסם

תשמע, החברה מציעה לך תפקיד מסויים ואתה לא מעוניין בו. אם אתה לא מגיע לעבודה לאותו תפקיד בו הם מעוניינים לשבץ אותך, זה בעצם כאילו התפטרת. בסופו של דבר המעסיק מחליט מה אתה עושה בעבודה ולא אתה.

לא הייתי שורף על זה זמן ועצבים.

פורסם

אתה סתם הולך עם הראש בקיר.

הם לא חייבים לשלם לך על עבודה שלא ביצעת, מותר להם להוציא אותך לחופשה (בתשלום וגם שלא בתשלום. אם החופשה לא בתשלום מותר לך להתפטר בדין מפוטר אבל זה לא נותן לך שום דבר כי ממילא אין לך ותק שמקנה לך זכויות).

לך הביתה ותמשיך בחייך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תשמע, החברה מציעה לך תפקיד מסויים ואתה לא מעוניין בו. אם אתה לא מגיע לעבודה לאותו תפקיד בו הם מעוניינים לשבץ אותך, זה בעצם כאילו התפטרת. בסופו של דבר המעסיק מחליט מה אתה עושה בעבודה ולא אתה.

לא הייתי שורף על זה זמן ועצבים.

ודאי שאני לא רוצה לחזור לתפקיד שלי, הרי כל התלונות שלי היו כנגד המנהל ששם אותי תחת סכנה בריאותית, אז למה שאני ארצה לחזור להיות תחת אותו מנהל כשהם אומרים לי שהם לא מתכוונים לדבר איתו בכלל?

מבחינתם הכל תקין וכל מה שהתלוננתי עליו הוא שטויות.

in the face

with a chair

פורסם
אתה סתם הולך עם הראש בקיר.

הם לא חייבים לשלם לך על עבודה שלא ביצעת, מותר להם להוציא אותך לחופשה (בתשלום וגם שלא בתשלום. אם החופשה לא בתשלום מותר לך להתפטר בדין מפוטר אבל זה לא נותן לך שום דבר כי ממילא אין לך ותק שמקנה לך זכויות).

לך הביתה ותמשיך בחייך.

הם לא סתם מתעקשים על כך שאני אתפטר, יש לזה סיבה טובה מאוד והיא כנראה פיצוי על אי הודעה מוקדמת שהם לא רוצים לשלם לי.

הרי היו יכולים כבר מזמן לשים לזה סוף להוציא לי מכתב פיטורים ולסגור את הסביפור, אבל העובדה שהם עושים דווקה מוכיחה שמשהו מסתתר שם וזה כנראה משהו שהם צריכים לשלם לי. אמרתי להם מספיק פעמים שהם מוזמנים לפטר אותי ואין לי בעיה עם זה, אבל עובדה שהם לא עושים את זה ויש להם מניע.

in the face

with a chair

פורסם

אתה לא זכאי לפיצויי פיטורין (מעל שנת עבודה בלבד).

לגבי הודעה מוקדמת, אתה זכאי ל-6 ימים

עובד שעבד פחות מחצי שנה -

במהלך ששת החודשים הראשונים לעבודתו זכאי העובד להודעה מוקדמת של יום אחד עבור כל חודש. לדוגמא אם עבד ארבעה חודשים, יקבל ארבעה ימי הודעה מוקדמת.

עובד שעבד בין חצי שנה לשנה

יקבל 6 ימי הודעה מוקדמת עבור חצי השנה הראשונה ויומיים וחצי עבור כל חודש נוסף מעבר לשישה חודשים. לדוגמא אם עבד שבעה חודשים יקבל 8.5 ימים (6+2.5), אם עבד שמונה חודשים יקבל 11 ימים (6+2.5+2.5).

6 ימים כבר עברו מזמן ולכן אתה לא זכאי בעצם לכלום.

חבל על כאב הראש. תחתום על מכתב התפטרות וזהו.

פורסם

על פי החוק, במידה ולא ניתן למצוא לך תפקיד אחר, בשימוע, אם אין הסבר מוחשי לפיטורין שלך, אתה יכול להמשיך בתפקיד הקודם.

במידה וסירבת, אתה נחשב כמתפטר. לכן, הם לא חייבים לך כלום.

הם גם לא חייבים לך על ספטמבר אגורה. ולא ביטוח לאומי. כי ביטוח לאומי משלמים רק כשיש תלוש משכורת (יענו לפחות שקל אחד), ובנוסף, אתה עובד משמרות, דינך אינו כדין עובד משרה מלאה על בסיס חודשי. אתה מקבל שכר רק כאשר אתה מעביר כרטיס, ולא כאשר מתחיל יום חדש.

אם יש לך ימי חופש, תוכל לנצל אותם. אחרת, חפש עבודה חדשה.

אין לך שום קייס לשום דבר. משכורת אוגוסט הם חייבים לשלם על סמך מה שעבדת + ימי החופשה שנצברו לך (או להחסיר בגין ימי חופשה שנוצלו - יענו שלילי).

זהו. בהצלחה.

פורסם

הודעה מוקדמת זה לא.תשלום בשביל שתשב בבית אלא לאפשר לך להמשיך לעבוד עוד שישה ימים. אם אתה בוחר לא לעבוד אותם על דעת עצמך וללא תיאום איתם אתה נחשב כאילו נטשת את העבודה והם זכאים לנכות לך את השכר עבור הימים האלה מעבר לתשלום שלא תקבל על הימים שממילא לא הסכמת לעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תומר.כבר רשמתי לך בתחילת השרשור,קח עיצה ידידותית מחבר וירטואלי שגם כן ניסה להיות חוכמולוג בצעירותו,

תבלע את הגולה שעומדת בגרון,תסיים את הסיפור עם מקום העבודה הזה ותצא לדרך חדשה,טוב לא יצא לך במלחמות איתם.

• תוכן חדש...