Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמירה על טורבו Ibiza FR TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר מחקר לא קצר ברשת לגבי 2 שאלות מהותיות, מצאתי תשובות סותרות ולא הצלחתי לגבש דעה, אז עצתכם דרושה לי.

1. באיביזה אין מד טמפרטורה, ואני לא יודע מתי המנוע/שמן חם כדי להרשות לעצמי לתת גז ולהפעיל את הטורבו כמו שאני רוצה.

- האם עדיף לחכות 1 / 3 / 5 דקות לפני שאני מרשה לצמי לעבור את ה 3K סל"ד?

- או שעדיף להתחיל נסיעה בצורה אגריסיבית כדי לעודד התחממות מהירה?

2. בכיבוי מנוע, האם צריך להמתין במקום 10 שניות / 30 שניות / דקה / 2 דקות ?

- קראתי המון עצות. מה נכון?

- קראתי גם שב TSI, לאחר כיבוי מנוע, ממשיך להתבצע סחרור שמן עד 480 שניות לאחר כיבוי. נכון לא נכון?

תודה מראש לעוזרים!

איתם.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

זה לא כ"כ מסובך.

אל תלחץ עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

לפני שאתה מכבה את הרכב לאחר נסיעה סטנדרית תמתין חצי דקה, אחרי נסיעה מאומצת תמתין יותר.

אני בכל מראה הרגלתי את עצמי להרגיע את הנסיעה דקה לפני שאני חונה ולבצע סדר פעולות שגם ככה לוקח לי דקה לפני שאני מכבה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זה לא כ"כ מסובך.

אל תלחץ עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

לפני שאתה מכבה את הרכב לאחר נסיעה סטנדרית תמתין חצי דקה, אחרי נסיעה מאומצת תמתין יותר.

אני בכל מראה הרגלתי את עצמי להרגיע את הנסיעה דקה לפני שאני חונה ולבצע סדר פעולות שגם ככה לוקח לי דקה לפני שאני מכבה.

עידן

שמע, דבר ראשון אני מעריך שהגבת,

לגבי הגעה לטמ"פ עבודה, אין לי מושג מתי זה קורה - כי אין מד באיביזה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

מוזר לי שברכב מודרני אין התייחסות לטמפ' המנוע. ועוד ברכב ספורטיבי שעלול להשמיד את עצמו במאמץ אם הוא לא הגיע לטמפ' עבודה.

במקומך לא הייתי לוקח סיכון, תמיד מחכה עשר דקות לפחות לפני לחיצה בריאה.

better safe than sorry

פורסם

לרוב מדובר על בערך 8-12 דקות עד שהשמן מתחמם.

תחכה ליתר ביטחון 15 דקות עד שתתחיל "להתגרזן".

לגבי סיום נסיעה, שאתה במרחק של 4 דקות מהבית תוריד את הרגל מהדוושה ותסע רגוע, שאתה מחכה אין סיבה לחכות אבל זה לא יזיק, דקה אמורה לעשות את העבודה.

בן.

Got To love It

פורסם

מצד אחד אני מעריך את התשובות, מצד שני אני יצור פקפקציוניסט, שאוהב לרדת לפרטים.

8-12 דקות זה יותר מדי מופשט מבחינתי.

במיוחד בצל העובדה שעברתי לגור 4 דקות מהעבודה.... :)

היום בבוקר לקח לי 4 דקות להגיע מהבית לעבודה, כיף חיים לאחר 4 שנים של 35 דקות כל בוקר.

בכל מקרה הזמנתי OBDII to BT מתאם. ואשתמש ב Torque לאנדרואיד, אבל זה באסא להיות תלוי בזה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
לפי דעתי אם תפשפש במחשב הדרך תמצא את מד הטמפ', הסיכויים שברכב מודרני לא יהיה מד טמפ' קלושים ביותר.

יקיר.

אין. המחשב דרך ממש פרימיטיבי. אי אפשר אפילו להחליף את היחידות מ l/100KM, למשהו אחר או מיילים לשעה במקום ק"מ לשעה. הכל מאוד מקובע.

יש רק נורת אזהרה שמעידה על חום מנוע גבוה מדי. זהו.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בקשר להמתנה לפני כיבוי מנוע, האם זה כולל רכבים שהם טורבו דיזל?

או שההמתנה לפני כיבוי מנוע זה רק לטורבו בנזין?

תודה יום טוב

פורסם
ב-4 דקות אין שום סיכוי שהמנוע יספיק להגיע לטמפ' עבודה אופטימלית.

ברור, ובגלל זה שאלתי עוד שאלות כמו, האם עדיף לבצע נסיעה אגרסיבית כדי להגיע לטמ"פ עבודה מהר יותר, זה לא נשמע לי הגיוני אישית, אבל נתקלתי בעצות כאלה בפורומים באנגלית.

בנוסף אני רוצה דרך מדוייקת יותר לדעת מתי מותר ללחוץ. מקווה למצוא תשובות מדוייקות.

ובכל זאת אני מעריך כל תשובה שאקבל כאן.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

נשמע לך הגיוני לבצע נסיעה חזקה כדי שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה?!

תנסה, תחזור אלינו עם תובנות אחרי שנה כזאת, לאחר ההחלפה של המנוע!

שהשמן קר הוא עדיין יחסית צמיגי והוא צריך להתחמם.

8-12 דקות זה נתון, בדקתי את זה על "לייב" מרגע התנעה, תמיד לוקח לפחות 10 דקות אצלי עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

בשירוקו יש מד חום ויש במחשב דרך "זמן נסיעה" ככה שזה מדוד מדוייק.

אז או שתאריך את הדרך לעבודה או שנסיעות התגרזנות תעשה בנסיעות ארוכות יותר.

Got To love It

פורסם

זה הרבה פחות מסובך ממה שעשיתם את זה, תחילת נסיעה סע רגוע כ10 דק' (בימים קרים במיוחד קח מקדם בטיחות של עוד 2 דקות לערך), סיום נסיעה גם אם הגעת בלחיצות עד לחניה אין צורך ביותר מחצי דקה המתנה בסל"ד סרק.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

מוזר שאין לך מד טמפרטורה , אני עם הדגם הישן יותר (2001) ויש לי אחד , בכל אופן עדיף לך להתקין אחד חיצוני הבנתי שהם יותר מדויקים ולא קיימת בהם סטייה של טמפרטורה .

אני מחכה כ 2-3 דקות לפני נסיעה כשהרכב מונע ולאחר מכן נוסע באופן עדין כ 10 דקות עד שהרכב מראה שהוא הגיע לטמפרטורת עבודה (90 מעלות בערך) , לפני כיבוי הרכב אני ממתין גם כ 2 - 3 דקות לפני כמו כן כ 5 דקות לפני שאני מגיע ליעד אני נוסע חוזר לנהוג באופן עדין יותר

keep drooling im spooling :twisted:

• תוכן חדש...