Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמירה על טורבו Ibiza FR TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גש לסדנת השיפורים האהובה עליך, ושאל לגבי אחד מאלה:

52AOTSWL270-SM%20OIL%20TEMP.jpg

אני צריך למצוא לעצמי סדנה כזו :)

הערכה גסה למחיר של התקנה + כזה מד ?

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אני צריך למצוא לעצמי סדנה כזו :)

הערכה גסה למחיר של התקנה + כזה מד ?

מצטרף לשאלה לגבי איזור המרכז,בנוסף לזה אפשר בכלל להתקין את זה כאשר הרכב עדיין בתקופת אחראיות יצרן?

פורסם

כן אין סיבה שזה ישנה משהו באחריות.

פיט סטופ/e&a/טופ rpm/טיג

אין לי מושג לגבי מחירים, זה גם משתנה מחברה לחברה, תרים צלצול תברר.

Got To love It

פורסם

מחברים אותו לחיישן הקים או מחברים חיישן חדש לשעון חיצוני ?

ד"א , אם אתה עובד כ"כ קרוב לבית אתה יכול לעבור לאופניים :wink:

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
מחברים אותו לחיישן הקים או מחברים חיישן חדש לשעון חיצוני ?

ד"א , אם אתה עובד כ"כ קרוב לבית אתה יכול לעבור לאופניים :wink:

יכול מאוד להיות שזה יקרה, היות ואני גר עם חברה שלי, והיא זקוקה לרכב לפעמים,

אז היא תיקח את ה FR, ואני אסע באופניים... (איפה הצדק???)

:)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
לרוב מדובר על בערך 8-12 דקות עד שהשמן מתחמם.

תחכה ליתר ביטחון 15 דקות עד שתתחיל "להתגרזן".

לגבי סיום נסיעה, שאתה במרחק של 4 דקות מהבית תוריד את הרגל מהדוושה ותסע רגוע, שאתה מחכה אין סיבה לחכות אבל זה לא יזיק, דקה אמורה לעשות את העבודה.

בן.

8-12 דקות :shock:

אצלי ברכב, ביום חם, זה לוקח שלוש דקות גג (בדוק).

ביום קר זה יכול לקחת עד 10 דקות, אבל בדרך כלל לא לוקח יותר מ-6-7 דקות.

נראה לי מוזר שאין מד טמפ'.

נתקלתי כבר ברכבים שלא היה מד טמפ', אבל גם בהם היה חיווי של שמן בצבע כחול כשהרכב היה קר..

פורסם

אישית דעתי היא שאם אתה גר ארבע דקות מהעבודה, תיסע באופניים. בתור בעלים של לאון 2.0 tfsi אני יכול מאוד להבין את הרצון שלך לנסוע ברכב לכל מקום, אבל זה לא תמיד באמת שווה את זה וגם זה בזבזני.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
אישית דעתי היא שאם אתה גר ארבע דקות מהעבודה, תיסע באופניים. בתור בעלים של לאון 2.0 tfsi אני יכול מאוד להבין את הרצון שלך לנסוע ברכב לכל מקום, אבל זה לא תמיד באמת שווה את זה וגם זה בזבזני.

כמו שכתבתי מקודם, אמנם בחצי צחוק, אבל רק בגלל שאני בוכה בפנים כשאני כותב את זה - הרכב יהיה הרבה אצל חברה שלי,

ואותם חוקים שחלים עליי בנוגע לשמירה על הרכב, יחולו עליה. (או שהיא לא תנהג בו :) )

אז אני באמת גר 4 דקות מהעבודה, ואולי באמת ארכב על אופניים, זה יהיה בריא, חסכוני, מתחשב בעולם ופשוט הגיוני. (ואולי כיף)

פשוט לא החלטתי עדיין אם בא לי להגיע לעבודה מזיע כמו חזיר :) (יש מקלחת, מוזרה במקצת.)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

לא רוצה לסבך אותך יותר מדי, אבל מה שרואים בחום מים, לא בהכרח נכון לחום שמן שזה מה שבאמת מעניין אותך.

המים תמיד יתחממו הרבה יותר מהר מהשמן, לכן הייתי ממליץ לך קודם כל להתקין שעון כפי שהמליצו לך (תזהר מהורדות מהכביש אח"כ :wink:) ועוד שתתקין את השעון, לך על בטוח וחכה משהו כמו 10-12 דקות.

ולגבי חימום האוטו בלחיצה חזקה - זה הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

חום מנוע זה לא טמפ' מים.

אין שעון כי לא צריך אותו.

לשים אחד אומר שאתה צריך חיישן, כי אין לך חיישן לשעון אלא רק חיישן לנורה.

אלא אם תתחבר ב OBD.

התקנה של שעון חיצוני מסירה אחריות.

כיבוי הרכב - אם נסעת רגוע ולא אימצת אותו, אתה יכול לכבות תוך שניות מרגע ההגעה לחנייה.

אם אימצת אותו, תן לו חצי דקה/דקה. הטורבו עובדעל 60-100 אלף סיבובים לדקה, אבל בגלל משקל קל, הוא יוריד את הסיבובים מהר מאוד ותוך חצי דקה יהיה בטווח שאפשר לכבות את הרכב.

לגבי נסיעה מאומצת, טמפ' המים בעלת חשיבות אחרת מטמפ' השמן. לך חשוב השמן. המים בהתחלה יעבדו במסלול קצר כדי להתחמם מהר, ולכן יגיעו לטמפ' עבודה תוך פחות מדקה (ברכבים חדשים בעלי 2 מסלולים ממשאבת המים). השמן לעומת זאת, ייקח לו יותר זמן. הכל גם תלוי בשמן שיש לך ברכב והצמיגות שלו. לדעתי, 5 דקות יעשו את העבודה בקלות, בגלל שבזמן הזה כמות השמן בעוקה (אגן - קרטר) תעבור מספר רב של סיבובים בצנרות (מה שמחמם את השמן מהר) ובנוסף תעבור בתחתית הבוכנה איפה שהטמפ' היא הגבוהה ביותר לשמן.

אני בספק אם אתה עושה הרבה נסיעות של מעל 15 דקות, בשביל לזכות לנסוע חזק.

אציין יותר מזה, הFR וגם הקופרה, ידועות בעלות יכולת להשחרת הפלאגים מהר, וזאת כתוצאה מנסיעות קצרות בלבד (הזרקה ישירה ומנוע קר גורמים לזה). מהשאומר שאם לא תלחץ את האוטו בתדירות של אחת לשבוע, לא תנקה את הפלאג מהפיח. אני משתדל כמעט בכל נסיעה לתת לרכב 2-3 דקות של מאמץ, באמצע הנסיעה, כדי לתת לו "לעבוד" כמו שרכב ספורט אמור לעבוד.

את המידע הזה תקבל מיודעי דבר גם בחברה בארץ, וגם בפורומים בחול.

ותפסיק לדאוג. זו מכונית, אתה חושב שלא בנו אותה להתאמה לאדם הטיפש שמניע ונוסע?

פורסם
חום מנוע זה לא טמפ' מים.

אין שעון כי לא צריך אותו.

לשים אחד אומר שאתה צריך חיישן, כי אין לך חיישן לשעון אלא רק חיישן לנורה.

אלא אם תתחבר ב OBD.

התקנה של שעון חיצוני מסירה אחריות.

כיבוי הרכב - אם נסעת רגוע ולא אימצת אותו, אתה יכול לכבות תוך שניות מרגע ההגעה לחנייה.

אם אימצת אותו, תן לו חצי דקה/דקה. הטורבו עובדעל 60-100 אלף סיבובים לדקה, אבל בגלל משקל קל, הוא יוריד את הסיבובים מהר מאוד ותוך חצי דקה יהיה בטווח שאפשר לכבות את הרכב.

לגבי נסיעה מאומצת, טמפ' המים בעלת חשיבות אחרת מטמפ' השמן. לך חשוב השמן. המים בהתחלה יעבדו במסלול קצר כדי להתחמם מהר, ולכן יגיעו לטמפ' עבודה תוך פחות מדקה (ברכבים חדשים בעלי 2 מסלולים ממשאבת המים). השמן לעומת זאת, ייקח לו יותר זמן. הכל גם תלוי בשמן שיש לך ברכב והצמיגות שלו. לדעתי, 5 דקות יעשו את העבודה בקלות, בגלל שבזמן הזה כמות השמן בעוקה (אגן - קרטר) תעבור מספר רב של סיבובים בצנרות (מה שמחמם את השמן מהר) ובנוסף תעבור בתחתית הבוכנה איפה שהטמפ' היא הגבוהה ביותר לשמן.

אני בספק אם אתה עושה הרבה נסיעות של מעל 15 דקות, בשביל לזכות לנסוע חזק.

אציין יותר מזה, הFR וגם הקופרה, ידועות בעלות יכולת להשחרת הפלאגים מהר, וזאת כתוצאה מנסיעות קצרות בלבד (הזרקה ישירה ומנוע קר גורמים לזה). מהשאומר שאם לא תלחץ את האוטו בתדירות של אחת לשבוע, לא תנקה את הפלאג מהפיח. אני משתדל כמעט בכל נסיעה לתת לרכב 2-3 דקות של מאמץ, באמצע הנסיעה, כדי לתת לו "לעבוד" כמו שרכב ספורט אמור לעבוד.

את המידע הזה תקבל מיודעי דבר גם בחברה בארץ, וגם בפורומים בחול.

ותפסיק לדאוג. זו מכונית, אתה חושב שלא בנו אותה להתאמה לאדם הטיפש שמניע ונוסע?

תודה על המידע,

אני נוסע ברכב גם בערב מדי פעם, אז בנסיעות האלה אדאג לתת לו לעבוד קשה לאחר כמה דקות התחממות.

שוב תודה על כל המידע - אני חושב שצברתי מספיק ידע בנושא.

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...