Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מתעניין במעבר לרכב גדול מהפונטו ספייס שלי. בגלל עלויות גבוהות של דלק חשבתי על האופציה לקנות רכב משפחתי גדול (c5 מונדאו סונטה) שכידוע המחירים שלהם נמוכים במיוחד ואז להוסיף מערכת גז.

התוצאה הסופית תהיה רכב בטיחותי מרווח וגם הוצאות דלק לא גבוהות.

השאלה היא איך אני יודע באיזה רכבים להתמקד ככה שהם מתאימים למערכת גז?

האם כל רכב מתאים למערכת גז?

איזה חברות מוכרות יש בשוק?

תודה!

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

האם לקחת בחשבון, שבקילומטרז שנתי ממוצע אתה תתחיל לראות חיסכון רק אחרי שנתיים וחצי-שלוש שנים?

פורסם

תודה בוקי. אני מחזיק רכבים לתקופות של 5 שנים ויותר. הפונטו אצלי כבר 4 שנים וצריך לחשוב על הרכב הבא.

vw-golf כתב:

פורסם

יש רכבים שרגישים יותר למערכות גז וכל החסכון שלך בדלק יתנקז לתיקון ראש המנוע או המנוע ולכן אני ממליץ לך להתייעץ עם תחנת הסבה למערכות גז, איזה רכב הם מכירים שעומד בתנאי עבודה עם גז לאורך זמן.

פורסם

תודה על התגובות.

אני אשמח לדעת אם יש כללים ברורים לדעת אם מנוע הוא מתאים למערכת גז. אני מעדיף לבוא עם כמה שיותר ידע לפני שאני נכנס לתחום הזה שהוא לא כלכך מפותח בארץ.

vw-golf כתב:

פורסם

לרכב שלי עשיתי הסבה לפני חודש פחות או יותר. לפי מה שהבנתי מהמתקין יש רכבים שאינם מתאימים בעליל להתקנת מערכת גז, הוא הדגיש את טויוטה קורולה ומאזדה 3 למשל, הבעיה בהתאמה היא בעמידות שסתומי הפליטה של המנוע לחום הנוסף שנוצר ע"י שריפת גז (גז נשרף בטמפ' גבוהה יותר מבנזין). אם השסתומים לא מתאימים אז באיזשהו שלב הם כנראה ייהרסו מה שידרוש פתיחת מנוע ושיפוץ.

רכבים שלפי מה שהבנתי מתאימים למערכת גז:

אמריקאיות למיניהן

צרפתיות למיניהן - הבנתי שאצל הצרפתים השסתומים באים כבר מוכנים לענין במקור. אני יכול לתת דוגמא את חבר שלי שנסע 50K ק"מ בשנה אחת על C5 שכבר עברה 50K לפני כן על גז בלי שום בעיות. הרכב הלך בתאונה.

יונדאי - כשהתקינו לי את המערכת ראיתי לא מעט סונטות, טוסונים וגם כמה גטס על גז. לאח שלי יש סונטה 2001 וכשהוא בירר לגבי הסבה אמרו לו במכון ההתקנה שאין שום בעיה עם יונדאי.

יש בוודאי עוד סוגים (יצא לי לראות סובארו B4 וגם B3, דייהולט אופטרה, מיצובישי לנסר, אני מניח שגם קיה בסדר ובטח יש עוד רכבים שמתאימים לגז).

לדעתי זה משתלם כי לא משנה כמה זמן תחזיק את הרכב אתה יכול להעביר את המערכת איתך לרכב הבא. נכון שכביכול אתה תמכור רכב שהוא "גפ"מ לשעבר" אבל תסתכל ביד 2 ותראה שיש לא מעט כאלו שפירקו מהם את המערכת לפני מכירה. לפי מה שהבנתי כל עוד אתה מעביר לרכב עם אותו מספר צילינדרים אין שום בעיה להעביר מרכב לרכב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כל העניין של ההסבה לגז הינו בעייתי.

מנוע בנזין, כל החלקים שלו והחומרים ממנו הם עשויים נועדו לבנזין ולא לגז!

נהיינו יותר חכמים מהיצרן??

חבר שלי עשה הסבה לגז בפורד פוקוס. כל פעם שהוא צריך להחליף נורה בפנס, פעולה טריוויאלית ביותר, הוא צריך לפרק את מחשב הגז שיושב לו מאחורי הפנס. לגז יש תכונה שמייבשת את השסתומים. אז נכון שמרכיבים מערכת שמזריקה שמן על השסתומים, אבל למה להכניס את עצמך לצרות?

אם יהיה מנוע שיוצר מלכתחילה להנעה בגז, אני הראשון לקפוץ עליו. אבל למה להכניס לבית אשה שניה? סתם בלאגן.

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

תודה על התגובות. אולי עוד אחזור לקורסיקה :freaky_eyes:

vw-golf כתב:

פורסם
כל העניין של ההסבה לגז הינו בעייתי.

מנוע בנזין, כל החלקים שלו והחומרים ממנו הם עשויים נועדו לבנזין ולא לגז!

נהיינו יותר חכמים מהיצרן??

חבר שלי עשה הסבה לגז בפורד פוקוס. כל פעם שהוא צריך להחליף נורה בפנס, פעולה טריוויאלית ביותר, הוא צריך לפרק את מחשב הגז שיושב לו מאחורי הפנס. לגז יש תכונה שמייבשת את השסתומים. אז נכון שמרכיבים מערכת שמזריקה שמן על השסתומים, אבל למה להכניס את עצמך לצרות?

אם יהיה מנוע שיוצר מלכתחילה להנעה בגז, אני הראשון לקפוץ עליו. אבל למה להכניס לבית אשה שניה? סתם בלאגן.

ברור שהכי קל להגיד "אני לא מתקרב לזה בחיים", יש הרי המון סיפורים על מנועים שהלכו בגלל גז, מצד שני תתפלא לשמוע שמתוך בערך 16K רכבים עם מערכת גז בארץ, בערך על 3500 ההתקנה הייתה חאפרית (ז"א ללא אישור, ללא בדיקה וללא ציון ברשיון, ככה על כלום, התקנה כזו עולה שליש מהמחיר, אם אתה רוצה אני אסדר לך מחר ברהט). תוסיף את העובדה שהמון מתקינים מוכנים להתקין על כל רכב בלי קשר אם הוא מתאים לגז או לא ותקבל עוד מנה יפה של סיכון שמתבטאת שוב בכל מיני בעיות, מנועים שהלכו, מנוע נכבה באמצע נסיעה ועוד שלל צרות. איפה שאני התקנתי לפחות אני יודע שהבן אדם ישר (עובדה שהוא לא הסכים להתקין בקורולה של אבא שלי בגלל שהיא לא מתאימה), המערכת איכותית וההתקנה נעשתה כמו שצריך, אם אח"כ יהיו בעיות במנוע אל לי להאשים אף אחד אלא את עצמי.

שורה תחתונה, כמובן שיש סיכון מסויים שמנוע יילך, מצד שני מנוע יכול ללכת גם כשהוא על בנזין. אני לפחות יודע שעשיתי שיעורי בית לפני שהתקנתי, ביררתי לגבי מנועים אמריקאיים, הסתכלתי באינטרנט, שאלתי, חפרתי והכל נשמע בסדר אז החלטתי להתקין.

בקשר לבעיה עם ההחלפה של נורה קדמית, אצלי ברכב המחשב גז מותקן מעל לפנס ואפשר להחליף נורה בלי שום בעיות, פשוט אצלי הנורה נפתחת ממקום אחר, כל רכב והשטויות שלו, יש רכבים שכדי להחליף מצבר צריך לפתוח המון ברגים ולהזיז המון שטויות מהדרך, האם נורה נשרפות כל-כך בתדירות?

בקשר לייבוש השסתומים, שוב ענין של התאמה לרכב, יש רכבים שמשתמשים במשמנת (יפניים, קוריאנים ואני מאמין שגם פוקוס למשל שחולקת מנוע עם מאזדה לא?), מצד שני יש רכבים שלא זקוקים למשמנת בגלל שוב השסתומים שמותאמים מראש לגז כמו מנועים אמריקאיים (לפחות של GM אבל אני יודע שגם האחרות) או צרפתיים (אצל חבר שלי ב C5 לא הייתה משמנת כי לא צריך).

תקרא קצת באינטרנט, לאט לאט כל היצרניות מתאימות את המנועים שלהם לעמידות לגז, כולל למשל הקורולות החדשות, גז נשרף יותר טוב ולא משאיר פיח וגם לא מזהם כמו בנזין, אני מאמין שלאט לאט כשזה יהפוך להיות מספיק נפוץ, יתחילו לייצר מנועים שמותאמים לגז מלכתחילה, ולו רק בגלל הפן של זיהום אויר. הרי זה אחד הפרמטרים החשובים היום בייצור מנועים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אצל מספר יצרנים כבר היום יש דגמים עם מערכת LPG מקורית.

דוגמא אחת - אופל קורסה, בטח יש גם אצל אחרים.

פורסם

יוניסי שלום.

הדוגמאות שנתתי הם רק דוגמא.

דבר ראשון, יש מן הסתם עוד הרבה בעיות, ואם יש לך מערכת כזו מי כמוך יודע.

דבר שני, לא התכוונתי ספציפית לשסתומים או להחלפת פנס. בגדול כל הסיפור של הגז לא מתיישב על המנוע ב100% ולכן כדאי להימנע מזה.

אני לא מדבר על דברים חריגים. היום ראיתי יונדאי גטס, אוטו בשקל וחצי עם הסבה לגז. מה יש לאנשים? משעמם להם אז הם עושים נסיונות?

ושוב, אם יהיה רכב שממונע על גז מלכתחילה- אני בעד. בוא לא נשכח שהמנוע הראשון בעולם היה מתערובת גם של גז.

איך אני יכול לצאת מדעתי אם אף פעם לא הייתי שם?!:loco:

פורסם

ברור שיש סיכונים, וברור שאנחנו מעריכים אותם קצת אחרת. שמע יכול מאוד להיות שאם היה לי רכב יפני לא הייתי מתקין מערכת גז כי המנועים היפניים יותר רגישים. מנועים אמריקאיים נחשבים פחות רגישים לחום ולסוגי דלק, לא יודע אבל מה שהכי דיבר אליי זה שראיתי שיש כל-כך הרבה אמריקאיות על גז, גם ביד 2, וגם כאן בפורום מישהו שאל מנהל מוסך UMI איפשהו במרכז וההוא אמר לו שהמנועים המאיריקאיים סובלים גז בצורה טובה מאוד והוא כמעט לא נתקל בבעיות עם גז.

מלבד זה אולי תהיה מופתע לשמוע, יש כאן בב"ש חברה שמחזיקה כמה מיצובישי לנסרים מהדור הקודם, אחת כבר עברה את ה 400K ק"מ על גז והשאר לא רחוקות, שום בעיות עם המנוע.

אני לא מדבר על דברים חריגים. היום ראיתי יונדאי גטס, אוטו בשקל וחצי עם הסבה לגז. מה יש לאנשים? משעמם להם אז הם עושים נסיונות?

למה אתה חושב שזה קשור לגודל הרכב? מספיק שהשסתומי פליטה יהיו עמידים בפני גז. המנועים של יונדאי מתאימים. גטס (במיוחד הדור הראשון לפני השדרוג במנוע) זה רכב שטוחן דלק בצורה שלא מבייש בהמה אמריקאית. אז למה לא? :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...