Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שבוע עם פיאט פיורינו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבוע הבוס-ירום-הודו אמר לי שאני רשאי לקחת רכב שמשמש טכנאי למשך שבוע, כי אותו טכנאי טס לחו"ל.

הרכב הוא פיאט פיורינו טורבו דיזל בעל מנוע 1.28 ליטר, בעל תיבת הילוכים dualogic רובוטית בעלת 6 הילוכים.

הרכב נכנס לחברה בינואר השנה, וכבר הספיק לעשות 40000 ק"מ. במהלך השבוע אני והרכב עברנו 600 ק"מ בסה"כ (כמות לא גדולה), שחלקם הגדול נעשו על קו חדרה-בית דגן-חולון-תל אביב.

אנסה להשוות אותה לרכב מאותו סגמנט: בשנת 2008 נסעתי על סיטרואן ברלינגו חדשה עם 140 ק"מ על השעון. הברלינגו היתה ידנית, טורבו דיזל, במשך חודש. עם הברלינגו חרשתי את הארץ לאורכה ולרוחבה כטכנאי שירות-מקריית שמונה ועד ערד, ועברתי איתה בחודש אחד למעלה מ3500 ק"מ (אינני זוכר מספר מדויק לצערי).

מבחינת נוחות הנסיעה:

ברלינגו: לדעתי נוחה מאוד, ולא מעייפת. המושבים נוחים, ואפילו בבמפרים הכי גדולים שעברתי עליהם הישבן לא התלונן :-D הרכב "גולש" על הכביש ושיכוך הזעזועים טוב מאוד. המושבים גבוהים, וניתן לשבת למעלה כמו אפנדי ולראות כל מה שמתרחש מקדימה. הרכב מסיבי וההיגוי נוח.

פיורינו: 3 מילים-זוועה שאין כמוה. המושבים מעבירים לגב התחתון כל במפר, שקע ואבן שקיימים בכביש. אחרי שעה נסיעה בפיורינו הייתי צריך לצאת להפסקת רענון לחילוץ השרירים, כי לא יכולתי כבר להמשיך לנהוג :x אין מה להשוות לברלינגו-פשוט דבר והיפוכו.

תגובת הרכב:

ברלינגו: תיבת ההילוכים הידנית נוחה לעבודה, בהורדת הילוך הרגשתי את ההדבקות למושב כשנתתי גז והרכב טיפס לסל"ד המתאים. העברת ההילוכים בקלאץ' נעשתה בקלות (קלאץ' רך, רכב חדש אחרי הכל) והרכב טיפס מהר לסל"ד נורמלי. העקיפות היו נוחות לביצוע-הורדת הילוך, גז, והסתיימה העקיפה. גם טיפוסים בעליות של מר'אר לא היו בעיות בשביל הברלינגו העמוסה לעייפה בציוד.

פיורינו: הרכב מתנהל בכבדות יחסית, ומתאמץ בעליות. העובדה שהמנוע הוא קטן יחסית נמצאת בעוכריו של הרכב. ניסיון לטיפוס ברחוב הגיבורים בחדרה מאזור הקניון עד למגדל המים הישן (למי שמכיר) ללא מטען סחט מהמנוע סל"ד גבוה והיתה תחושה תמידית של חוסר כוח, וחבל. הייתי צריך להוריד הילוכים ידנית כדי לבצע עקיפה נורמלית בכביש מהיר כי המנוע משום מה מסרב לטפס לסל"ד גבוה והתגובה להטחת דוושת הגז איטית ומרגיזה.

תיבת ההילוכים:

ברלינגו: כפי שרשמתי, התיבה ידנית עם קלאץ' שעבר רק 140 ק"מ, נוחה לעבודה ורכה. לא צריך להלחם עם הקלאץ' יותר מדי.

פיורינו: תיבת ההילוכים בפיורינו הפתיעה אותי לטובה. יש לי ניסיון עם התיבה הרובוטית מהיאריס שלי, והמעבר לרובוטית של הפיורינו התבצע ללא בעיות או הפתעות. התיבה מעבירה הילוכים כמו תיבה ידנית, בסה"כ אין הבדל בין התיבות ואני מאוד מרוצה ממנה. את רוב הנהיגה נהגתי במצב ידני בכבישים בין עירוניים, אך בתוך העיר העברתי לרובוטי, ולא חשתי בבעיות כלשהן. כמו ביאריס-צריך להוריד את הרגל מהגז בעת החלפת ההילוך.

נפח תא המטען:

ברלינגו: גדול. מאוד גדול. מאוד מאוד גדול. כשעברתי דירה, לקחתי עם הברלינגו תכולת דירה שלמה תוך 2 נגלות בלבד (חוץ מהמקרר שלא היינו צריכים). לא הייתי צריך אפילו להשתמש במוביל (בשביל מה יש חברים? :-D ). זוג אופניים נכנס לשם ישר ללא בעיות ועוד נשאר מקום למכונת כביסה, מדחס מזגן+מזגן שנמצא מעליו.

פיורינו: במילה אחת-wtf? :shock: תא מטען עם נפח קטן, בקושי הצלחתי להכניס לשם את האופניים שנכנסו ללא בעיות לברלינגו.גם אחרי שקיפלתי את המושבים האחוריים לא הצלחתי להכניס אותן בשלמותן והייתי צריך לעשות אקרובטיקה כדי לגרום להן להכנס פנימה (עם כידון מקופל). זה רכב שירות או מקרר קטן?

צריכת דלק:

לא יכולתי לעקוב באופן שוטף אחרי צריכת הדלק (יש דלקן :roll: ) אך לפיורינו יש יתרון ברור על הברלינגו עקב תיבת ההילוכים הרובוטית והמנוע הקטן יותר. במהלך ה600 ק"מ הללו מילאתי 29 ליטר מתוך מיכל של 45 ליטר. בחישוב זריז- ליטר ל20 ק"מ בנסיעה משולבת. לא רע בכלל.

איכות החומרים:

בשני הרכבים אין תלונות, הפלסטיקה מוצקה והרכבים בנויים טוב. אין קרקושים מהפלסטיקה. יש הרבה פלסטיק בפיורינו, והתחושה טיפה זולה.

מזגן:

בברלינגו המזגן מקפיא ונותן תפוקה גם בעליות לצפת, לא משנה העומס. הייתי צריך להפסיק אותו טיפה כדי להחזיר תחושה למפרקים.

פיורינו: מזגן בהספק לא רע אך לוקח לו הרבה זמן לקרר. כשהרכב בנסיעה ומפעילים מזגן על עוצמה שגדולה מ2 (יש 4 רמות), יש תחושה מורגשת של איבוד כוח. לא נעים.

סיכום:

התרשמותי הכללית היא שהפיאט פיורינו הוא רכב בוסר, שצריך לחזור לשולחן השרטוטים על מנת לתכנן אותו מחדש. נפח תא המטען הקטן, בשילוב עם המנוע הצנום עושה את הרכב "עגלה" וצריך לשפר בהרבה את נוחות המושבים ואפילו להגדיל את נפח המנוע. נקודת האור הכמעט יחידה היא תיבת ההילוכים הרובוטית שגורמת לחסכנות מופלגת בסולר לבעלי רגל קלה על הגז.

פורסם

מהתרשמותי עם הפיורינו, נקודת התורפה העיקרית שלו היא תיבת ההילוכים, וזה לא שיש לי משהו עקרוני נגד תיבה רובוטית.

אם להיות קצת יותר ספציפי, הבעיה היא לא במנגנון הרובוטי, אלא בחלוקת יחסי ההעברה, שפשוט אינה תואמת את המנוע שאליו התיבה הזאת מחוברת. הגיר הזה ארוך מאוד, ודאי גם אתה שמת לב שההילוך השישי שלו חסר תועלת לחלוטין.

מניסיון בנהיגה בפונטו דיזל עם מנוע זהה ותיבה בת חמישה הילוכים עם יחסי העברה שפויים יותר, אני יכול לומר שהמנוע הזה מעולה ולא מרגיש חסר כוח בכלל. זאת התיבה שעושה לו עוול.

לגבי ברלינגו: אכן מדובר ברכב נוח ומפנק מאוד. אם מצליחים להשתחרר מדעות קדומות וסטראוטיפים, מגלים שזה הרכב המושלם למשפחה הממוצעת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק הערה אחת קטנה -

לא צריך להשוות את פיורינו לברלינגו במחינת נפח פנימי ולציין שהוא קטן יותר, כמו שאתה לא משווה יאריס לקורולה.

פיורינו זה רכב במידה אחת קטנה יותר מברלינגו, הרכב המקביל של פיאט הוא דובלו.

פורסם

אני באמת לא מבין מה השוואה השטותית הזו בין פיורינו לברלינגו/פרטנר/קנגו

אתה משווה רכב עם מנוע 1250 שעבר 40K, למנוע טורבו דיזל 1600 חדש ? אל תשכח שיש הבדל של כמה עשרות אלפים במחיר.

אם כבר תשווה לדובלו/קנגו !

Suzuki Jimny

פורסם
מהתרשמותי עם הפיורינו, נקודת התורפה העיקרית שלו היא תיבת ההילוכים, וזה לא שיש לי משהו עקרוני נגד תיבה רובוטית.

אם להיות קצת יותר ספציפי, הבעיה היא לא במנגנון הרובוטי, אלא בחלוקת יחסי ההעברה, שפשוט אינה תואמת את המנוע שאליו התיבה הזאת מחוברת. הגיר הזה ארוך מאוד, ודאי גם אתה שמת לב שההילוך השישי שלו חסר תועלת לחלוטין.

אכן, ההילוך החמישי והשישי זהים מבחינת הסל"ד, בעיקר תורם לחיסכון בדלק לדעתי.

מניסיון בנהיגה בפונטו דיזל עם מנוע זהה ותיבה בת חמישה הילוכים עם יחסי העברה שפויים יותר, אני יכול לומר שהמנוע הזה מעולה ולא מרגיש חסר כוח בכלל. זאת התיבה שעושה לו עוול.

לגבי ברלינגו: אכן מדובר ברכב נוח ומפנק מאוד. אם מצליחים להשתחרר מדעות קדומות וסטראוטיפים, מגלים שזה הרכב המושלם למשפחה הממוצעת.

נכון חלקית, לדעתי. שים לב שהברלינגו הנוכחית בעלת 2 כריות אוויר בלבד, לדעתי ברכב בעל נפח כזה היו צריכים להוסיף גם כריות צידיות או כריות ברכיים.

רק הערה אחת קטנה -

לא צריך להשוות את פיורינו לברלינגו במחינת נפח פנימי ולציין שהוא קטן יותר, כמו שאתה לא משווה יאריס לקורולה.

פיורינו זה רכב במידה אחת קטנה יותר מברלינגו, הרכב המקביל של פיאט הוא דובלו.

ברמת העיקרון אתה צודק בהחלט מבחינת הנפח, אך בכוונה ביצעתי את ההשוואה הזו-התייחסתי נטו לתפקוד שני הרכבים כרכבי שירות לטכנאי שטח שצריכים לעמוד בנסועה שנתית גבוהה ובהעמסת ציוד.

tisan, ראה את ההערה שלי לbuki. שוב, אתה צודק מבחינת ההשוואה לרכבים בעלי נפח מנוע זהה, וכמובן לגבי ההבדל של כמה עשרות אלפים בקילומטרז', אך אני משווה את הרכבים לא מבחינת המנועים אלא מבחינת התמורה שהם נותנים לאיש המקצוע שנזקק להם במסגרת עבודתו השוטפת-כי לצערי אין לי אפשרות כרגע להשוות לדובלו/קנגו מהסיבה שהם לא היו זמינים.

עריכה: הנימוק של buki מתחתי-לדעתי הגיוני ונכון.

פורסם

אתה משווה רכב עם מנוע 1250 שעבר 40K, למנוע טורבו דיזל 1600 חדש ? אל תשכח שיש הבדל של כמה עשרות אלפים

מנוע שעבר 40 אלף קילומטר לא שונה בכלום ממנוע חדש. יותר נכון, הביצועים שלו יהיו טובים יותר משל מנוע חדש, כי הוא כבר עבר הרצה.

זה כמובן בלי קשר להבדל בנפח ובשאר הפרמטרים, פשוט אין כל בלאי מורגש וירדה בביצועים אחרי 40 אלף.

פורסם

מתן, אין מצב שההילוך החמישי והשישי זהים מבחינת סל"ד.

אולי ההפרש לא גדול, אבל חייב להיות הפרש.

פורסם

ההילוך השישי של הפיורינו הוא הילוך יתר, במקרה הזה לא במובן של overdrive אלא במובן של מיותר. אפילו בירידה הפיורינו לא סוחב בהילוך שישי.

הפיורינו הוא טנדרון ממש ממש בסיסי וממש לא מרשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מתן, אין מצב שההילוך החמישי והשישי זהים מבחינת סל"ד.

אולי ההפרש לא גדול, אבל חייב להיות הפרש.

הפרש? כשנסעתי על 90 בהילוך שישי, נסעתי על 2500 סל"ד. כשהורדתי להילוך חמישי, המחוג התייצב על 2600 סל"ד. גם בהאצה-כשהחלפתי מהילוך חמישי ב3000 סל"ד, השישי התקבל ב2900, המחוג כמעט ולא זז. הילוך מיותר שמטרתו לחסוך בדלק במהירות גבוהה יותר שממילא לא ניתן להגיע אליה בכבישי ארצנו ללא "מכתב אהבה" מהדרדסים הכחולים.

פורסם

או. קי.

זה בסדר גמור.

ככל שיש יותר הילוכים בתיבה, כך הפרשי הסל"ד בין הילוך להילוך יהיו קטנים יותר.

זה כל הרעיון בתיבות מרובות הילוכים.

הרי במקום יחס העברה אחד לשיוט (הילוך חמישי) כעת יש שני יחסי העברה (חמישי ושישי) אז ברור והגיוני שההפרש ביניהם לא יהיה גדול.

פורסם
מנוע שעבר 40 אלף קילומטר לא שונה בכלום ממנוע חדש. יותר נכון, הביצועים שלו יהיו טובים יותר משל מנוע חדש, כי הוא כבר עבר הרצה.

זה כמובן בלי קשר להבדל בנפח ובשאר הפרמטרים, פשוט אין כל בלאי מורגש וירדה בביצועים אחרי 40 אלף.

נכון, אבל תלוי איך נהגו בו

אבל עדיין אין מה להשוות פיורינו לברלינגו

זה כמו להשוות (אני מגזים) - אימפרזה עם מנוע 2000 לאימפרזה טורבו

Suzuki Jimny

פורסם

מבחינת הנתונים היבשים המנועים של הפירינו ושל הברלינגו (בהנחה וזה היה דגם 75 כ"ס, שנפוץ הרבה יותר מדגם 92 כ"ס) זהים לגמרי, כך שדווקא בנקודה הזו יש מה להשוות.

בדיוק אותו הספק (75 כ"ס) ומומנט (כ 18 קג"ם) בשניהם.

אפילו לפיורינו יש קצת יותר מומנט.

פורסם

אני לא מבין את היעוד של הפיורינו,הרי בתור רכב עבודה אין לו הרבה כוח ונפח מטען,לאיזה שימוש ניתן לייעד אותו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה משהו שלא כ"כ קיים בארץ.

זה רכב חלוקה/שרות פנים עירוני. לא מיועד לכיסוי מרחקים וגם לא להסעת נוסעים בנוחות.

מיועד לחלוקת סחורה בנפחים קטנים ולאנשי שרות/סוכני שטח שיש להם ציוד,שלא נכנס לתא המטען של פונטו.

פורסם

לצרפתיות בחיים הוא לא יגיע.

הייתרון שיש לו מנוע קטן, דיזל מוגדש, 1.2L, ממזן דעתי שצריך להכניס אותו למכוניות המיני\משפחתיות, זה נטו חיסכון.

לא אוכל הרבה ומספק.

רכב לטכנאים בעיקר, הוא זול מברלינגו.

מהתרשמות חיצונית נראה רכב אידיאלי מאוד, אבל ביחס לברלינגו זה צעצוע מכל הבחינות!

• תוכן חדש...