Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב ראשון עד 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש רכב ראשון עד 30 אלף ש"ח. אני נוטע לכיוון גיר ידני. אני לא ממש אוהב מכוניות שנראות כמו פולגסווגן פולו ("בלי תחת"), למרות שאשקול אותן כאפשרות אחרונה.

בנתיים הדגים שחשבתי עליהם הם:

1. מאזדה לנטיס 323

2. טויוטה קורולה

3. סוזוקי בלנו

4. פולקסווגן פולו

הרכב ישמש אותי לנסיעות בעיר מהבית לעבודה, ללימודים. כמו כן נסיעות בין עירוניות בסופי שבוע.

חייב שיהיה חסכוני בדלק (כמה שאשפר) שיהיה אוטו אמין.

תודה מראש!

פורסם

מאזדה לא חסכונית ונוחה כמו שרפרף - למעשה הפלוסים היחידים שאני מוכן "לתת" למאזדה (בכל הגירסאות) זה עיצוב נחמד (יחסית, יחסית), שוק מעולה ואמינות יחסית גבוהה. חוץ מזה אין לי מושג מה כל הישראלים מצאו בה. כנראה שלרוב העם ה"פוזה" של המאזדה עושה את זה. לך תבין.

קורולה - אמינה מאוד (בכל השנתונים), חסכונית בכלל וכידנית בפרט, מצד שני מחירון גבוה מאוד ביחס לשנתון. האם זה שווה לך לנסוע ב 30K על רכב שנת 99-2000? לא יודע

בלנו - מצויינת, שום מילה רעה כמעט. מחיר סביר מאוד, אמינות יחסית גבוהה, צריכת דלק מצויינת כידנית (הייתה לחבר שלי 98, 13-14 קמ"ל משולב) הבעיה היחידה היא שנראה לי שתצטרך להתפשר על שנתון יחסית ישן (לא יודע אם יש ידניות מעבר לשנת 2000)

פולו - לא מכיר כל כך את הגרסה ה"גדולה", יש לחבר שלי טוב את הגרסה הקטנה שנת 2001 ידנית והיא מאוד חסכונית (באמת מאוד חסכונית, משהו באזור ה 16 קמ"ל משולב ואפילו קצת יותר טוב). טיפולים יקרים יותר מהיפניות וכגרמניה חלפים לא יהיו זולים, יחסית ליפניות. מצד שני רכב אמין יחסית ככה שלא צריכות להיות יותר מידי תקלות.

עוד רעיונות: קורדובה ידנית, אקסנט ידנית ואולי גם מגאן או 306 ידניות יכולות להיות אופציות לא רעות בכלל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

טוב לדעת לגבי המאזדה, כי זה הדגם שהייתי הכי סגור עליו. כנראה שאפקט "אם לרוב יש אז זה כנראה טוב" השפיע עלי.

לגבי הקורולה, אני לא ממש אוהב את העיצוב שלהן אבל טוב לדעת שהם חסכוניות ואמינות.

לגבי הבלנו, הבנתי שמאוד קשה למצוא בלנו יד שניה במצב לא רע, זה נכון?

לגבי הפולו, התכוונתי דווקא לגרסא "הקטנה", כי אני בכל זאת שוקל מכוניות קטנות.

אשמח לעוד הצעות!

תודה מראש!

פורסם

היפניות שהצעת טובות,הבדלי צריכת הדלק בנסועה רגילה יהיו זניחות יחסית,כאלה מכונית יהיו במחיר זול יותר מ30,שכן ב 30 אין בלנו,והמזדה והטויוטה כמעט כולם אוטומט.ככה שתוכל לרכוש אותם במחיר זול יותר וישאר כסף ליישור קו רציני ואפילו עודף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לאחר מחשבות רבות הגעתי להחלטה הבאה:

בנתיים אני סגור על טויוטה קורולה וסוזוקי בלנו, כאשר הבלנו מובילה הן בצריכת דלק (לפי מה שאמרתם) והן לפי זמינות (מבדיקה ביד2).

אבל לאחרונה התחלתי לבדוק פולקסווגנים ובמיוחד הדגמים הבאים:

1. בורה

2. פולו

3. גולף

מה דעתכם על הדגמים האלה? מה דעתכם על נפחי המנוע? מה כדי לקחת? הפולו לדעתי מגיעה רק 1.4 ובורה וגולף יש גם 1.6 וגם 2.0, אני מניח שמבחינת צריכת דלק עדיף 1.6 נכון? בנזין או דיזל?

כמובן שאני מתייחס רק לדגמים ידניים.

אשמח לדעת כל מה שאפשר!

תודה ענקית מראש! :)

• תוכן חדש...