Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית מחשב חדש נייד, איזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב אנשים :-D

המחשב השולחני שלי החליט שחם לו מדי והוא הפסיק להידלק.

לפני כן הטמפרטורה של המעבד היו על כ55-65-70 מעלות צלזיוס. בכיין.

בכל השנה האחרונה, הוא סבל מתקיפת ארטיפקטים כך שלא יכולתי לשחק כמעט בשום משחק, ללא באגים מוזרים ומכוערים. (אם כבר, מה יכולה להיות הסיבה למוות בטרם עת?)

אז הוחלט לקנות מחשב נייד חדש, ובדרך כלל יש תקציב מוגדר,

אבל אני לא ממש יודע ומבין במחירים אז אין לי מה להגיד בנושא, אבל כמובן, כמה שפחות, יותר טוב.

השימושים שלי במחשב הם בעיקר:

• אינטרנט (קארזפורום, אלא מה?)
  • סרטים
  • פוטושופ קליל פה ושם
  • ואולי מדי פעם כשמאוד משעמם, לשחק קצת במשחקים שאני לא יודע אם מהווים קושי כלשהו למחשבים של היום (משהו סטייל BATTLEFIELD2, אולי COD4- לא דברים כבדים במיוחד)
  • כמעט תמיד המחשב יהיה דלוק, והתכונות שלו כנייד ינוצלו כנראה לרוב במעבר בין החדר לסלון- אני לא הולך להסתובב איתו כל היום עליי

כשהמחשב בחדר שלי, לרוב יהיה מחובר למסך 22", מקלדת רמקולים ועכבר נורמליים,

כך שחשובה האופציה של יציאה למסך חיצוני.

המחשב שנקנה לפני כ3-4 שהיה לי עד עכשיו הוא:

מעבד: כפול ליבה AMD ATHLON 64 4400

זיכרון: 2 GB

כרטיס מסך: X1950 PRO, 256 MB, עם קירור של זלמן

כונן קשיח: כ-250GB

אני מאמין שבנתונים של היום, המחשב הזה די פדלאה, ומכאן השאלה, האם הניידים הלא יקרים יתמודדו עם ה"אתגרים" שאני הולך להציב בפניהם, לפחות טוב כמו שהתמודד הקודם?

ראיתי היום ששופרסל מפרסמים עכשיו במבצע שבתוקף עד מחר (18.8 ) נייד של לנובו:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792349

מעבד: INTEL P6200

זיכרון: 3GB

כונן קשיח: 320GB, 5400RPM

מסך: 15.6"

משקל: 2.7 קילו

מחיר: 1600 שקלים

משתלם? האם יותר שווה להשקיע יותר כסף והתמורה באמת תהיה עדיפה בשבילי ובשביל השימושים שלי?

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור בעניין!:-)

פורסם

הדגם הזה טיפה מיושן.

אם תוכל לשדרג לאיזה לנובו עדכני עם i5 מהדור הנוכחי, עדיף -

צריכת הזרם של המעבד הזה מגוחכת, אפילו במאמץ,

וזה מתבטא בשקט מופתי ומחשב קריר.

"על הדרך" תקנה כבר משהו שהוא 64 ביט עם 4 ג'יגה זיכרון,

ואולי גם כונן גדול יותר - בימינו אתה יוצא עם מפרט כזה ב-2500-2800 ש"ח.

בסדרות הנוכחיות של ה-i יש מעבד גרפי מובנה טוב וחזק מכל מה שהוצע בעבר,

אבל אני עדיין לא יודע אם זה מספיק טוב למשחקים במשקל בינוני -

תצטרך לברר את זה באינטרנט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

Step - שתי הערות:

1. יש לך מחשב שיתכן ששווה תיקון - נס לנקות אותו, ואם זה לא עוזר קח אותו למעבדה, השקע 150 ש"ח בבדיקה ויתכן שהחלפת כרטיס כלשהו, אולי כרטיס מסך פשוט תפתור לך את הבעיה ברבע מחיר המחשב החדש (וסביר שעלות הבדיקה תקוזז ממחיר הכרטיס).

2. המחשב שאתה מתכוון לרכוש הוא מחשב entry level אבל כנראה לא מיושן. סביר שיתמודד היטב עם אינטרנט ואופיס, איני יודע לגבי משחקים. ההצעה של הנס תכפיל את ההוצאה כך שעליך לבחון היטב את צרכיך.

על כן - אם אתה מתכוון לרכוש מחשב נייד שקול צרכים עתידיים (בטווח שנתיים - שלוש) ורק אז קבע תקציב ובחר בדגם המתאים לך. תביא בחשבון שבניגוד למחשב שולחני האפשרות לשדרג מחשב נייד מוגבלת מאוד (למעשה - רק זכרון ודיסק קשיח), כך שמחשב שתקנה כעת ילוה אותך מספר שנים ושדרוגו יהיה כרוך ברכישת מחשב חדש. ההצעה של הנס כרוכה בהוצא היותר גדולה, אבל אם אתה צופה הזקוקות לתכונות הנוספות שוה להשקיע. אם אתה צופה המשך שימוש לצרכי אינטרנט ואופיס - תוכל להסתםפק בדגם הזול שהוצע לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחשב הנייד שציינת הינו מבחינתי ENTRY LEVEL של מחשבים ניידים, לאלו אשר זה המחשב הראשון שלהם ואין להם דרישות מיוחדות מהמחשב מלבד אינטרנט ויישומי אופיס ואפליקציות קלות.

לא מתאים למשחקים, פוטושופ ישמח לעבוד על מחשב מהיר יותר.

לטווח ארוך עדיף להשקיע קצת יותר במחשב עם יותר KICK...

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לגבי המחשב הישן, כפי שאמרת SPERIAL, ייתכן וניתן לתקנו תמורת סכום סביר, אני אקח אותו לבדיקה.

העניין הוא שכבר פעמיים-שלוש המחשב השולחני הפסיק לעבוד וכתוצאה מכך נשארתי ללא מחשב בכלל עד שסידרתי אותו- זה המחשב היחידי בבית ואין לי סמארטפון עם אינטרנט.

לכן, נשקלה האפשרות לקנות בנוסף לנבלה גם נייד, שיהיה הראשי, ובנוסף לאחר שכבר יש מחשב קבוע בבית לנסות להחזיר את הישן לחיים.

המצב הזה שהגעתי אליו כמה פעמים בשנה האחרונה שהייתי בלי מחשב בכלל מאוד לא סימפטי מכיוון שכל המשפחה משתמשת בו וזה די מגביל.

בינתיים אשמע לעצת SPERIAL ואראה במה מסתכם התיקון לישן, ואז כבר אשקול קניית נייד במקום\בנוסף.

תודה רבה על העצות!

פורסם

גם אם התיקון יצליח, נייד זה הכיוון - מכירות הניידים עקפו מזמן

את מכירות הנייחים, והמאמצים של היצרנים מופנים כעת בעיקר לכיוון הזה,

מכל בחינה שהיא.

(ואם נדייק, לא רק מחשבים ניידים, אלא כל דבר נייד, טאבלט, סלולרי...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...