Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחורה בדילמה 2- פג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

בחיפושי אחר רכב קטן, חסכוני בדלק, אמין עד כמה שאפשר, בטיחותי ומשרה תחושת ביטחון ובתקציב של בערך 25K החלטתי ללכת על פג'ו 206 (אני יודעת שיש שיגידו שזאת בחירה גרועה אבל זה לא השאלה..)

מצאתי שתי מכוניות שכרגע אני מתלבטת לגביהן, שתיהן שנת 2004 ובאותו מחיר

הראשונה - יד 2 (עברה בתוך המשפחה) עם נפח מנוע של 1400 עם קילומטראז' של קצת פחות מ 110K, הבעלים נראה אמין בסה"כ ואומר שלא היו בעיות מיוחדות או תאונות, מחליפים רכב כי המשפחה גדלה. הנהיגה ברכב הרגישה חלקה בסה"כ, מבחינת הריפוד של המושבים והניקיון הכללי של הרכב הוא היה במצב סביר מינוס אבל אני מאמינה שאם אני אעביר אותו ניקוי המצב ישתפר לסביר+. סוכם שאם אני עושה טסט ויש תיקונים בהיקף משמעותי זה יקוזז ממחיר הרכב.

השניה- יד 3 נפח של 1600 עם בערך 90 קילומטראז', היא הרבה יותר נקיה והריפוד שמור ברמה טובה , גם כאן נאמר לי שאין היסטוריה של תאונות וכ'ו. הוא ירד הרבה במחיר ולא מוכן להתקזז מעבר למה שסוכם על תיקונים אם יעלו בטסט. עשיתי עם האוטו סיבוב מאוד קצר (טען שאין ביטוח פרט לנהג אז רוב הנסיעה ישבתי לידו ולא נהגתי) אבל נראה שהוא נוסע חלק והרגיש לי יותר נוח ומסיבי מהרכב השני בקצת שנהגתי עליו. בבעלים היה משהו טיפה מוזר, לא משהו מסוים שאני יכולה לשים עליו את אצבע אבל ההתרשמות (למרות הנחמדות והסימפטיות של הבן אדם) היתה פחות טובה מהבעלים של הרכב הראשון ועלה לי איזהשהו חשש קטן שיש משהו שלא מספרים לי

*שניהם התחייבו בבדיקה על תקינות שאסי

אני מאוד אשמח להימנע מלעשות טסט לשני רכבים ולכן די צריכה לבחור רכב אחד להתקדם איתו,

בקיצור השאלה היא:

-האם מנוע של 1600 עדיף ממנוע של 1400 ובעיקר במה מתבטא ההבדל (+זה משמעותי מבחינת צריכת דלק?)?

-האם כל העניין של האסתטיקה והניקיון והתחושה הכללית של האוטו צריך בכלל להוות שיקול או שמדובר בדברים קוסמטיים שסתם עלולים להטעות?

-איזה מהרכבים נשמע בגדול עיסקה טובה יותר ועד כמה מקום אני צריכה לתת לדעתכם בשיקול לאינטואיציה/פרנויה שלי שאומרת שיכול להיות שיש כאן בעיה (במיוחד בהתחשב בעובדה שישבתי ליד הנהג ולא נהגתי ברכב עצמו יותר מ500 מטר)?

תודה

פורסם

1. אני מניח שאנחנו מדברים על הגרסאות האוטומטיות של ה-206, שם ההבדל בין ה-1400 ל-1600 מורגש מאוד. ה-1600 עדיפה מבחינת ביצועים וההבדל בצריכת הדלק בין שני הדגמים קטן למדי. מבחינת אמינות שני המנועים טובים.

2. אסטתיקה וניקיון זה שיקול אבל צריך לשים דברים בפרופרוציה. אם מדובר בכתמים קלים או סתם פירורים שאפשר לנקות זה לא נורא. אם מדובר בקרעים גדולים בריפוד זה צריך לבוא לידי ביטוי.

3. לא ציינת כמה מבקשים על כל אחד מהרכבים ומאיזה שנתון הם, אבל על פניו נראה שהאופציה השנייה עדיפה. תבדקי אם הרכב טוב, לא רק במכון כסת"חים אלא גם בצורה מקצועית ואז תדעי. כתבתי בפורום לא מעט פעמים בעבר מה כדאי לבדוק ב-206, תעשי חיפוש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה, שניהם בעיקרון באותו מחיר 26K ומאותו שנתון (2004) , לרכב השני אני יודעת שהחליפו מצבר לפני פחות משנה

פורסם

היא כתבה ששני הרכבים מודל 2004 ושניהם מוצעים באותו מחיר, באיזור 25.000 ש"ח.

לדעתי מבין השניים האלו ה 1400 עדיפה.

אוטו שמבריק מידי, מוכר שלא עושה רושם טוב, ולא מאפשר לנהוג על הרכב, חוסר הסכמה לנהל משא ומתן על מחיר - כל אלו הן נורות אדומות שלא קשורות לרכב עצמו, אך יש להתייחס עליהן.

פורסם
היא כתבה ששני הרכבים מודל 2004 ושניהם מוצעים באותו מחיר, באיזור 25.000 ש"ח.

לדעתי מבין השניים האלו ה 1400 עדיפה.

אוטו שמבריק מידי, מוכר שלא עושה רושם טוב, ולא מאפשר לנהוג על הרכב, חוסר הסכמה לנהל משא ומתן על מחיר - כל אלו הן נורות אדומות שלא קשורות לרכב עצמו, אך יש להתייחס עליהן.

תודה,

ה1400 עדיפה לדעתך באופן כללי מה1600 או ספציפית בגלל החששות שהעליתי?

פורסם
מה שכתבתי נכון לשתי המכוניות הספציפיות שבדקת,

באופן כללי 1600 עדיף.

יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין שני הדגמים?

+ במה בא לידי ביטוי ההבדל?

+בנוגע לכריות אויר , abs ובטיחות באופן כללי אמור להיות פער בין ה 1400 ל1600 או שזה לא קשור?

תודה,

פורסם
יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין שני הדגמים?

לא.

+ במה בא לידי ביטוי ההבדל?

בעיקר בביצועים. ה-1600 סמ"ק מרגישה הרבה יותר זריזה, במיוחד מחוץ לעיר.

+בנוגע לכריות אויר , abs ובטיחות באופן כללי אמור להיות פער בין ה 1400 ל1600 או שזה לא קשור?

זה קשור לרמת האבזור, לא לנפח המנוע. 1400 סמ"ק מאובזרת תיהיה בטיחותית בדיוק כמו 1600 מאובזרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי הרכב השני (ה-1.6), יש דרך לדעת לגבי הניקיון של הרכב האם הוא מחשיד, או שמדובר בבנאדם פאנט. תעברי ליד הרכב מבלי לדבר עם הבעלים באחת הפעמים (אם זה באזור מגורייך כמובן), ואם הרכב נקי, אז אין דבר מוזר, אך אם הוא מלוכלך במידה מוגזמת, זו אכן נורה אדומה.

לגבי הסירוב שלו שתעשי נסיעת מבחן בגלל בעיות ביטוח, להגיד את האמת, גם אני כשארצה למכור את הרכב, לא אתן למישהו שלא מורשה, לנהוג בו (אוליי באיזה מגרש חניה נטוש, אבל לא בכביש ציבורי רגיל).

אבל שוב, אם היה בו משהו מוזר בכלליות, זה לשיקולך (זה שהוא מוזר, לא מחייב שהוא לי טיפל ברכב בצורה טובה.)

לגבי מי משני הרכבים, היות ומדובר בגירסה האוטומטית (כי לא נאמר אחרת), עדיף ה1.6, לגבי צריכת דלק, בגלל הגיר ההבדל יהיה מאוד קטן.

וכמו TZVIKA-PICK כתב, כדאי לבדוק את הרכב אצל אדם שמתמחה בהם, מעבר למכון, ולשם לב לסרן האחורי, כי זה סיפור לא פשוט, אם לא יודעים ואין הכוונה.

פורסם

[

וכמו TZVIKA-PICK כתב, כדאי לבדוק את הרכב אצל אדם שמתמחה בהם, מעבר למכון, ולשם לב לסרן האחורי, כי זה סיפור לא פשוט, אם לא יודעים ואין הכוונה.

תודה,

יש המלצות על אדם כזה? אני די אבודה בעניין.. :roll:

אני גם אשמח להמלצה על מכון אם יש לך

פורסם
[

תודה,

יש המלצות על אדם כזה? אני די אבודה בעניין.. :roll:

אני גם אשמח להמלצה על מכון אם יש לך

אוף... למה אף אחד לא מוכן לתת לי אף פעם המלצה בעניין הזה?

• תוכן חדש...