Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

שבוע הבא אני מחליף בולמיים קידמיים בסקסו.

במוסך בו אני אחליף ממליצים לי על בולם של מונרו במקום המקוריים.

מה דעתכם אין כאן שאלה של מחיר....

פורסם

מאחר ושאלת העלות אינה על הפרק, אני הייתי בוחר במקוריים אשר מכויילים ומותאמים למיטב הנוחות לרכבך.

בולמ"ז מונרו נחשבים לטובים אך בכל מקרה הייתי מרכיב מקורי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

המונרו הרבה יותר טובים מהמקוריים....

המקוריים אולי מותאמים לרכב אבל עדיין ישנם המון מגבלות של החברה מלשים בולמים יותר איכותיים כגון מגבלות מחיר (שזה הכי חשוב).

המונרו הרבה יותר טובים מהמקוריים, אתה תיווכח בעצמך לאחר שתחליף.

יום טוב

למה לעזאזל כולם חושבים שתמיד המקורי הכי טוב?

פורסם

למה לעזאזל כולם חושבים שתמיד המקורי הכי טוב?

מדוע הנך עושה הכללות :shock:

כל אחד יכול להחזיק בדעה משל עצמו, לבנתיים רק אני ואתה הגבנו, ואינני רואה פה אחדות דעים :roll:

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שאלה לי אליך saxo boy...

איזה סקסו יש לך?

במידה ויש לך VTR/VTS אני ממליץ לך ללכת על מקורי או תחליפי ספורטיבי (קוני ספורט/בילשטיין).

היה ויש לך גירסה רגילה של סקסו ההמלצה שלי היא לכיוון המונרו סנסטראק או בולם מקורי מאחר והבולמים של PSA נחשבים לטובים מאוד יחסית למקוריים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כתבתי את זה כבר בעבר, אבל אחזור פעם נוספת: אין דבר כזה "בולמים מקוריים". בולם (או יותר נכון משכך) הוא מוצר גנרי כמו שמן או צמיגים או מצבר. למה אף אחד לא מקפיד על "צמיגים מקוריים"?

אין יצרן אחד אפילו (למיטב ידיעתי) שמייצר את הבולמים במפעליו. הוא נותן מפרט דרישות ליצרני בולמים, והם מספקים לו את המוצר הנדרש עם לוגו יצרן הרכב. הבולם ה"מקורי" שבסיטרואן יכול להיות לדוגמא משלושה יצרנים שונים - תלוי במפעל ההרכבה ותקופת היצור.

מונרו היא חברה בעלת מוניטין רב בתחום הבולמים ויש גם אחרות טובות לא פחות. לא הייתי מחפש מציאות במוצר בטיחותי, אבל גם לא הייתי משתגע בהשקעה - זה כולה בולם. אם הוא מונע תנודות של הקפיץ בכל טווח התנועה של המתלה - הוא עשה את מה שנדרש ממנו.

נמרוד

פורסם
כתבתי את זה כבר בעבר, אבל אחזור פעם נוספת: אין דבר כזה "בולמים מקוריים". בולם (או יותר נכון משכך) הוא מוצר גנרי כמו שמן או צמיגים או מצבר. למה אף אחד לא מקפיד על "צמיגים מקוריים"?

אין יצרן אחד אפילו (למיטב ידיעתי) שמייצר את הבולמים במפעליו. הוא נותן מפרט דרישות ליצרני בולמים, והם מספקים לו את המוצר הנדרש עם לוגו יצרן הרכב. הבולם ה"מקורי" שבסיטרואן יכול להיות לדוגמא משלושה יצרנים שונים - תלוי במפעל ההרכבה ותקופת היצור.

מונרו היא חברה בעלת מוניטין רב בתחום הבולמים ויש גם אחרות טובות לא פחות. לא הייתי מחפש מציאות במוצר בטיחותי, אבל גם לא הייתי משתגע בהשקעה - זה כולה בולם. אם הוא מונע תנודות של הקפיץ בכל טווח התנועה של המתלה - הוא עשה את מה שנדרש ממנו.

נמרוד

מכוניות פיז'ו וסיטרואן מגיעות (לפחות הגיעו בעבר) עם בולמי זעזועים המיוצרים במפעל של PSA, עם ידע, כיול וניסיון של מהנדסי PSA.

כשעושים שימוש במונח "בולם מקורי" מתכוונים לבולם זהה שהורכב על הרכב במפעל, ברור שיש יצרנים שרוכשים את הבולמים מיצרן אחר לפי דרישה ולא מייצרים אותם בעצמם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם אתה אוהב נהיגה אל תעשה את זה לעצמך כי מונרו זה לא בולם ספורטיבי מניסיון של 205 ראלי ואפילו פיאסטה ישנה...

אני אישית ממליץ לך על הקוני הצהובים ואם לא אז את הבולם המקורי מהחברה. רק אבל רק לא מונרו לנהיגה כיפית (או לא כיפית :lol: )

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

לדעתי, לך עם המקוריים.

יש לי מונרו סנסטראק מותקנים ב-205 והכיול שלהם הוא לכיוון הקשיחות

באיזור הנוחות (מהלך ראשוני) אך באיזור הדינמי הוא רך מדי.

לפחות הוא מרסן בצורה טובה בכביש בינעירוני. :?

MCS 2008

פורסם

נמרוד

אחרי ההחלפה שביצעתי אצלי ל"כולה 4 בולמים" הגעתי למסקנה הפשוטה

שזה הרכיב הכי חשוב באוטו - ועוד בהתחשב בכך שחלק לא קטן מעם ישראל

נע בדרכים עם בולמים גמורים...

לגבי השאלה המקורית - כדאי לבדוק גם מהו המחיר לבולמי קוני אדומים,

אצלי הם ביצעו מהפך טוטאלי ברכב (טוב, עם דייהו זה כנראה פחות חכמה -

PSA לא מייצרים להם את הבולמים :( )

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נמרוד

כאשר מחליפים סט בולמים גמורים בסט חדש, מיד מרגישים "מהפך טוטאלי ברכב" כדבריך. זה כמובן לא חוכמה, כי הישנים הוחלפו כי לא תפקדו יותר.

היתה תקופה שפיג'ו ניסו לשכנע שהבולמים שלהם "מותאמים יותר" למכוניות שלהם. מאחר ולא מצאתי ולו רמז לעובדות מוצקות בין אוסף קשקושי יחסי הציבור שלהם, אני יוצא מתוך הנחה שמדובר בנסיון שיווקי ותו לא. הראיה הכי טובה לזה היא שכיום PSA עושים outsourcing לבולמים שלהם (delphi ), וירדו מענין ה"בולמים המקוריים" בעצמם.

כשהשתמשתי בביטוי "כולה בולם", לא התכוונתי להמעיט בחשיבותו. לבולם חשיבות בטיחותית ממדרגה ראשונה. מה שהתכוונתי לומר זה שלא צריך להתייחס אליו בחרדת קודש. גם כשאני קונה שמן או צמיגים אני מקדיש לענין מחשבה, אבל לא מתעלף מכל סופרלטיב שהמוכר מרעיף על סחורתו...

נמרוד

פורסם

נמרוד

מכוניות פיז'ו וסיטרואן מגיעות (לפחות הגיעו בעבר) עם בולמי זעזועים המיוצרים במפעל של PSA, עם ידע, כיול וניסיון של מהנדסי PSA.

כשעושים שימוש במונח "בולם מקורי" מתכוונים לבולם זהה שהורכב על הרכב במפעל, ברור שיש יצרנים שרוכשים את הבולמים מיצרן אחר לפי דרישה ולא מייצרים אותם בעצמם.

הארוך צודק ביותר :!::mm_yeah:

פורסם

נמרוד

כאשר מחליפים סט בולמים גמורים בסט חדש, מיד מרגישים "מהפך טוטאלי ברכב" כדבריך. זה כמובן לא חוכמה, כי הישנים הוחלפו כי לא תפקדו יותר.

היתה תקופה שפיג'ו ניסו לשכנע שהבולמים שלהם "מותאמים יותר" למכוניות שלהם. מאחר ולא מצאתי ולו רמז לעובדות מוצקות בין אוסף קשקושי יחסי הציבור שלהם, אני יוצא מתוך הנחה שמדובר בנסיון שיווקי ותו לא. הראיה הכי טובה לזה היא שכיום PSA עושים outsourcing לבולמים שלהם (delphi ), וירדו מענין ה"בולמים המקוריים" בעצמם.

כשהשתמשתי בביטוי "כולה בולם", לא התכוונתי להמעיט בחשיבותו. לבולם חשיבות בטיחותית ממדרגה ראשונה. מה שהתכוונתי לומר זה שלא צריך להתייחס אליו בחרדת קודש. גם כשאני קונה שמן או צמיגים אני מקדיש לענין מחשבה, אבל לא מתעלף מכל סופרלטיב שהמוכר מרעיף על סחורתו...

נמרוד

אין בעיה. :mm_yeah: החיים הם כנראה הפער בין ההצהרות השיווקיות למציאות :|

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עדיין לחלק ממכוניות פזו סיטרואן יש בולמים המיוצרים במפעל שלהם.

בולם מקורי שיוצר ע"י מפעל אחר יסומן ע"י סמל פזו או סיטרואן וגם יכתב שם היצרן

המק"ט שיופיע יהיה של פזו/ סיטרואן

כמובן שאם זה בולם שיוצר ע"י פזו/סיטרואן לא יכתב שם היצרן.

אצלי ברכב ( קסארה עם מנוע 2000 ) שני הקדמיים מתוצרת BUGE והאחורים מיוצרים ע"י סיטרואן , ההסבר היחידי שעולה בדעתי הוא שהאחוריים זהים לדגם 1600 ולגבי הקדמיים עקב משקל וכיול שונה בגיאומטרית ההיגוי לא טרחו ליצר משהוא במיוחד והתאימו מיצרן חיצוני

• תוכן חדש...