Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבארט 500C- נסיעת מבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים לגבי הגיר, כל הרכבים שלי עד היום היו ידניים, וכל עוד אני יכול להחליף הילוכים

ככה זה ישאר(זה גם עונה לmaddriver למה אני לא אשדרג) אבל מי שמחפש רכב כדוגמת האבארט וצריך תיבה אוטומטית, טוב לדעת שהוא לא מפסיד כלום בהשוואה לאבארט הרגילה. האמת שבהתחלה חשבתי לקנות קבריו, אך מניסיון העבר במעבר מ206 gti לcc הקבריו התנהג גרוע, במיוחד שהגג היה פתוח, ומאז חששתי תמיד בנושא ההתנהגות מקבריולטים.

השאלה הזו העסיקה אותי שוב בהתלבטות בין הגירסאות שהגיעה ה500c ,היום אני יכול להגיד בוודאות(שהרי השוואת ההתנהגות בין ה500 לc הייתה מטרת הנהיגה העיקרית) של500c על אף המשקל העודף והפיגור בפתיחה, יש את הגנים של האבארט במלוא מובן המילה.

פורסם
העניין הוא שב-C יש גיר רובוטי לעומת הרגילה שזה גיר ידני, בתור רכב שכל תכליתו הוא פאן זה נראה לי קצת חסרון.

בכל מקרה, אני חושב שהכלים האלה מביאים רוח מרעננת בתור רכבים מהנים לנהיגה ורכבי פוזה אבל בכל שאר הגזרות יש הרבה מאוד פשרות שצריך לעשות בדמות נוחות ושימוש יומיומי.

כלומר זה מתאים רק למי שיכול להרשות לעצמו להחזיק רכב פאן מהצד.

מרבית מכוניות העל מצוידות בתיבה רובוטית. אני מנחש שתלונה כמו זו שלך נשמעת שם פחות, למרות שגם שם יש הטוענים שהמטרה העיקרית היא "פאן".

פורסם

והקשר הוא... ?

אם אני הייתי קונה מכונית לפאן בלבד שכל מטרתה היא הנאה מנהיגה הייתי מעדיף שהיא תהיה ידנית.

אין שום סיכוי בעולם שכרכב פנאי להנאה מנהיגה הוא יהיה מהנה יותר עם הגיר הרובוטי.

פורסם

מה הקשר ??? :evil: :evil: :evil:

תיבות רובוטיות מאפשרות ביצועים טובים יותר ולכן כמובן שהרבה מכוניות על באות עם תיבות רובוטיות, כמו שפורמולה 1 לא תבוא עם ידית 6 הילוכים

הרבה אנשים מעדפים להנאה טהורה (לא לתחרויות) תיבה ידנית אמיתית. למבורגיני או פרארי מעולם לא אמרו שהם חושבים שרובוטי כיף יותר.

פורסם

הם גם לא אמרו שידני מהנה יותר ולכן הם מעדיפים רובוטי. בקיצור ובכדי לחסוך את הלוגיקה המתפתחת, כל שכתבתי הוא שיצרני מכוניות עם אוריינטציה מאוד ספורטיבית ו"פאנית" ( אם יורשה לי לעוות מעט ), משתמשים בתיבה רובוטית בלי שיצטרכו לענות תדיר על השאלה "מה פתאום" ? ואם להם מותר, אולי גם פיאט מרגישים כך.

פורסם

חברים, הגיע הזמן שתפנימו. למבורגיני או פרארי קונים בעיקר למען הפוזה. למען הסיבוב במונטה קרלו בסוף השבוע. בשביל לומר ש"יש לי פרארי" ולקוות שהיא תשמור על ערכה(בעידן ה'גורדון גקו' של סוף שנות השמונים, פרארי משומשות עלו יותר מחדשות).

קצת כמו לתלות איזה שאגאל בסלון - ואוי לו לאורח שיפספס את זה...

פורשה 911, אודי R8 או הונדה NSX(בעבר), הן מכוניות שקונים על מנת לנסוע בהן - והרבה. אני מניח שגם ניסן GTR.

הגיר הרובוטי נמצא באיטלקיות העל כי חובבי הפוזה שקונים אותן רוצים להרגיש "כמו שומאכר" - וממילא הם רגילים להתנהל ביום יום באיזה S קלאס אוטומטי או מה שזה לא יהיה. בינינו, עם נסועה שנתית של 1000 ק"מ, לא נראה לי שדקויות הדפקטים של הגיר הרובוטי החד מצמדי ממש מענינות אותם.

ולעניין האבארת 500C החביבה, גיר ידני אמור להצטרף להיצע הקבריו בקרוב - מה שיפתור לכמה מכם את הדילמה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

504L, זה כמעט גובל בשנאה מה שכתבת :)

מצד אחד, ישנן מספיק דוגמאות לאיטלקיות, כנראה שיותר לפרארי מאשר למבורגיני, אשר ננהגות כמו שצריך ואפילו רואות ימי מסלול. מצד שני גם מרבית רוכשי הפורשה, אודי R8 וגם הניסן GTR קונים אותן בדיוק מהסיבות שהזכרת.

ודבר נוסף, אני האחרון שיגיד משהו נגד הנאה ותיבה ידנית (נוהג בידני בעצמי) אך העדר יכולת הבחישה לא מבטל בהכרח את ההנאה. במיוחד שבמכונות עם 500 כ"ס וצפונה זו חוויה שונה, ובמרבית המקרים הנהג מהווה את החוליה החלשה באופן מוקצן אף יותר ממכוניות עממיות יותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הכל תלוי בנהג לפי דעתי, חלק יעדיפו רק גיר ידני ולא יהיו מוכנים לשמוע בכלל על אוטומטי בכל צורה, ואחרים דווקא יראו בתיבה אוטומטית יתרון במיוחד היום שהתיבות כייפיות ומכוילות גם לנהיגה ספורטיבית(שומרות על ההילוך גם שמגיעים למנתק, החלפות סופר מהירות, צריכת דלק טובה וכמובן אפשרות לדוושות מאחורי ההגה)

לחלק ההנאה המקסימאלית בידני וחלק באוטומט, הכל בסדר וכל אחד לפי העדפותיו האישיות.

תארו לכם מה היה קורה אם כולם היו חושבים אותו דבר,

היה פשוט משעמם.

alexk אני זוכר בטופ גיר את ה500 ABARTH SS עם הגיר הידני, ולא את ה500C, תוכל לשלוח לינק?

• תוכן חדש...