Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בעליו הלא כל כך גאה של רכב מסוג דייהטסו שרייד 92'.

לאורך כל שנה אני משלם על טיפולים שוטפים לרכב, על הכנה לחורף/קיץ/טסט ועל תקלות למיניהן (ולא חסר תקלות).

כמה מכרים המליצו על מימון (אם זה המושג הנכון. = רכישת רכב בתשלומים).

אני שוקל את האופציה הזו ברצינות מאחר ואני בן 24, אוטוטו סטודנט וממש נמאס לי לטפל באוטו כל הזמן.

אוטו חדש יחסוך לי את הכאב ראש הזה לשנים הראשונות, אהנה משנה ללא טסט ויהיה לי מזגן שעובד!

אני גם לא יכול לשלם 50K~ במזומן לחברה לכן פריסת תשלומים נראית לי אופציה נוחה.

אני מחפש רכב קטן וחסכוני ועם זאת - חדיש. נפח מנוח עד 1300 סמ"ק

רציתי את דעכתם בנושא ואשמח לשמוע על חברות מומלצות העוסקות במלאכה.

תודה וערב טוב.

:smilecolr
פורסם

כול סוכנות רכב מאפשרת היום למשל לתת מקדמה לא גדולה כ 15K למשל אם מדובר על רכבי מיני,והשאר בתשלומים,ככה אני עשיתי.

תבדוק אם אתה צריך לשלם ריבית,ואם כן כמה,השאלה אבל,אתה רוצה רכב חדש? או רכב בערך 2008 מליסינג? שגם כן נותנות אופציה לתשלומים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תבדוק טוב טוב את היכולת הכלכלית שלך בתור סטודנט גם לעבוד חלקים וגם להחזיר הלוואה לרכב וגם לממן אותו בשוטף (ביטוח,דלק)

השוק ליד2 ממש ממש מת וניתן בסכומים נמוכים יחסית לרכוש לאנסר 06 או אימפרזה 06 ולקבל אמינות וגם מחיר קנייה זול.

לגבי ההתעסקות עם הטסט- אני מזמן הבנתי איך העסק עובד וכבר כמה שנים נותן למוסכניק שלי שיעביר עבורי- זה גם הכי זול כי לא נכשלים אף פעם

פורסם

כמה אתה משלם למוסכניק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במצבך אתה צריך להתחיל בבדיקת הצורך והיכולת -

המצב הטוב ביותר לסטודנט שאינו בעל הכנסה יציבה ומספקת הוא להסתדר ללא רכב. גם כך אתה מתחיל לימודים בגיל לא צעיר ואני מניח שיש לך לא מעט הוצאות אחרות, מאידך סביר שבתקופת הלימודים הכנסותיך יצטמצמו.

אם, למרות הכל, נראה לך שהרכב חיוני - עליך לבדוק את יכולתך לתחזק אותו - כולל הוצאות שוטפות והוצאות מימון.

לגבי עלויות מימון - תביא בחשבון יהיה עליך לשלם את קרן ההלואה, הריבית וכן כל מיני "דמים" - עמלות שהגוף המלווה גובה תמורות פעולות שונות, ושיכולות להסתכם במאות ש"ח ויותר. כמוכן בחלק מעסקות הליסינג המימוני, קיים רכיב בעייתי של התשלום הסופי בסיום תקופת הליסינג.

לכן בצע בדיקה מעמיקה של כל דרכי המימון האפשריות - חברות מימון שונות וכן הבנק.

תביא בחשבון עוד כמה שיקולים:

1. אני מניח שהכנסתך אינה גבוהה ואין לך פקדונו משמעותיים בבנק - ועל כן הסיכון של המלווה גדל. לכן יהיה עליך לשלם פרמיית סיכון בצורת ריבית גבוהה בהשוואה מלווה "טוב" (בהנחה שבכלל יסכימו לתת לך הלוואה).

2. רישום הרכב על שמך עם שעבוד למלווה או רישום הרכב על שם הגוף המלווה. בדרך הראשונה לא נוספת יד, בדרך השניה נוספת יד, ולא סתם יד אלא כזו של ליסינג, שפוגעת בערך הרכב בשוק היד השניה. הלואה בנקאית תהיה תמיד בדרך הראשונה, הלואה של חברת מימון יכולה להיות בכל אחת מהן וצריך לבדוק פרט זה.

3. קשה לאמוד את ערכך הרכב כאשר תסתיים תקופת הליסינג. צריך לפחות לנסות להבטיח בחוזה שמירת ערך מחירון או מנגנון דומה כדי שבסיום התקופה לא תפסיד הרבה אלפי ש"ח בקביעת ערך הרכב לצורך החזרתו לחברת הליסינג.

4. הצמדת ההלואה - הלואה יכולה להיות קבועה או צמודה למדד כלשהו - כגון ריבית הפריים או מדד יוקר המחיה. מנגנון הצמדה לא מתאים יכול לגרום לעליה חדה בהחזר החודשי.

5. לא תמיד ההלואה הזולה ביותר היא גם הטובה ביותר לצרכיך. למשל - הלואה בנקראית יכולה להיות בריבית קצת יותר גבוהה מעסקת ליסינג, אבל פרושה ל-5 שנים במקום 3 ועל כן התשלום החודשי יותר נמוך. גם זה שיקול חשוב.

6. הוועץ בפקיד הבנק שלך - הוא אמור להכיר את התנהלותך הפיננסית ואת כושר ההחזר שלך. אם הוא ימליץ לא לקחת הלואה או שיציע הלואה בתנאים לא נוחים (בעיקר ריבית גבוהה) ראה זאת כאזהרה מבפני הסתבכות עתידית בשל חשש לקושי להחזיר את ההלואה ובחן צעדיך מחדש.

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה, עם הרכב ובעיקר בלימודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...