Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

האם ישנה תועלת בהמלצה לכבות את המזגן לפני שמכבים את הרכב? אם כן, מדוע?

האם זה משנה באיזה רכב?

תודה לעונים.

פורסם

ברוב הרכבים המודרנים אין צורך לכבות את המזגן לפני כיבוי הרכב במיוחד ברכבים המצויידים במערכת בקרת אקלים.

על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני כן מכבה, מטעמי נוחות. אני שונא מצב כשאני מתניע אוטו שעמד יום קיצי בחנייה, ואז בהתנעה אני מקבל מנה טובה של אוויר חם אל הפנים. אחריי דקה של נסיעה עם חלנות פתוחים גם הרכב קצת יתקרר, גם המנוע קצת יקבל שימון וחימום - זה הזמן למזגן.

פורסם

וקצת יותר מפורט -

במכוניות מודרניות ( גם ללא בקרת אקלים ) מדחס המזגן נשלט על ידי מחשב רכב.

המחשב לא מוציא פקודה להפעלת קלאץ' מדחס כשהמנוע לא מונע, וגם בזמן הפעלת הסטרטר וגם במספר שניות ראשונות לאחר ההתנעה.

רק אחרי שהמנוע הניע והסל"ד התייצב המחשב מפעיל את המדחס, כך שאין כל חשיבות לכיבוי המזגן לפני כיבוי הרכב.

במכוניות ישנות, בהן המדחס פועל ללא כל התניה יש הגיון בלכבות את המזגן.

פורסם
לא מבין מה הקשר לשימון ולשאר הדברים שכתבת ובקיצור, מה שהוא עם האווטר של הכוסית כתב 8)

מאוד פשוט. היתה שאלה מה התועלת בביבוי מזגן לפני כיבוי הרכב - הסברתי שכך לא מקבלים בהפתעה אוויר לוהט אל הפנים ברגע ההתנעה. ובחלק השני המשכתי ועניתי שמבחינה מכנית אולי יותרי טוב להדליק טוב את המזגן אחרי דקה של נסיעה כדי שהמנוע יתחמם קצת וגם יקבל קצת שימון - כך העומס הנוסף של המזגן יפול על מנוע "מוכן" יותר. מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב.

פורסם

ברכב שלי קורה שאני מדליק מזגן על רמה 2 מתוך 4, או רמה 1, (כוח אוורור) ואז המדחס אני שומע שמפסיק ואז נדלק כמה דק' לאחר מכן, האם זה ה"חסכון" בדלק שהוא מבצע בגלל שהוא מגיע לרמת קירור מקסימלית ואז ממתן את עצמו?

זה הדבר הראשון שעלה בראשי.

Opel Adam S 2017

פורסם
מאוד פשוט. היתה שאלה מה התועלת בביבוי מזגן לפני כיבוי הרכב - הסברתי שכך לא מקבלים בהפתעה אוויר לוהט אל הפנים ברגע ההתנעה. ובחלק השני המשכתי ועניתי שמבחינה מכנית אולי יותרי טוב להדליק טוב את המזגן אחרי דקה של נסיעה כדי שהמנוע יתחמם קצת וגם יקבל קצת שימון - כך העומס הנוסף של המזגן יפול על מנוע "מוכן" יותר. מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב.

אל תדאג לשימון טוב יותר של המנוע מכיוון שכול חלקי המנוע מקבלים שימון יישר עם התנעת הרכב. נקודת היעילות האופטימלית של השמן אומנם מתרחשת כמה שניות אחרי התנעת הרכב אבל אין לזה ממש חשיבות רבה בהקשר של הדלקת המזגן יישר אחרי התנעת הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מכיר את הסיבה הזאת: אם אתה לא מכבה את המזגן לפני כיבוי האוטו, כל יחידת המזגן והצנרת נשארים מאוד קרים יחסית לסביבה. כשהם מתחילים להתחמם, לאט לאט יש תהליך של עיבוי וזה גורם לריח של עובש ממע' הקירור.

פורסם

לא יודע עד כמה זה נכון,

אבל בכל מקרה - בשביל שצינורות המזגן לא יהיו קרים צריך לכבות את המזגן כמה דקות לפני כיבוי המנוע, וזה לא מעשי.

מדברים כאן על כיבוי המזגן שניה לפני כיבוי המנוע, כך שצינורות המזגן נשארים קרים בכל מקרה.

• תוכן חדש...