Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי יוצרה קורטינה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה שנים יצרו את הרכב או יותר נכון הביאו לפה?

ראיתי אחת לא זזה רציתי לדעת אם שווה להתאמץ או שאין סיכוי שהיא אספנות.

תודה

צביקה

פורסם

הקורטינה בקישור השני ובאחרון זהMK3 אם זה אותו דגם אני מדבר על זה.

הכי דומה זה הדגם שרואים הרבה אם אני לא טועה היו למשטרות כאלה פעם.

אם תוכלו לעזור כמו ששאלתי אשמח לדעת אם יש מצב שזה אספנות או לא

צביקה

פורסם

אם אתה מדבר על קורטינה (מארק 3) אזי הן יובאו לארץ עד שנת המודל 75 (אני לא חושב שהיו כאלו 76).

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הקורטינה MK 3 יוצרה עד שנת 76,וב 77 היא הוחלפה ע"י ה MK 4.ייצור הקורטינה נמשך עד 82,וב 83 היא הוחלפה בסיירה.פס הייצור של הקורטינה נמכר לאוטוסאן התורכית,והם המשיכו את ייצורה עד שנת 94(!).בשנת 94 שכרתי בטורקייה כזאת GT עם מנוע 2.0,שהייתה תערובת של קורטינה וסיירה(כל הפנים)עם חלונות חשמל נעילה מרכזית וגיר 5 הילוכים.אני זוכר שהיו לה ביצועים מצויינים,ובקטע כביש שמוביל מאנטלייה לסידה(עיר השודדים)הגעתי איתה ל 180 די בקלות.בכלל,תורכייה היתה עד לפני שנים ספורות גן עדן לחובבי קלאסיות חדשות(...)יכולת לשכור טופאש שאהין או דוגאן(פיאט 131,הדוגאן היתה גירסת ה "פאר" שלה)סרצ'ה(פיאט 124)או אוטוסאן טאונוס,רנו 12(טורוס)רנו 9,פיאט טמפרה ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לאחר בדיקה בספרות - המארק 4 החליפה את המארק 3 בשנת 1976 - ואני חושב שלא היו מארק 3 מודל 76 בארץ (למרות שיתכן שהביאו מודל 75 ורשמו אותה בארץ כמודל 76) - למי שיש מידע על אחת כזו שידווח.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לא יודע מה אתכם, אבל בשבילי "אין קורטינה, מלבד MK3" :wink::fist:

מה שכן - יש לי דגם שהרכבתי מפלסטיק של MK1 מלפני איזה 20 שנה... :wink:

אגב, מישהו מכיר, ראה פעם, דגמים של קורטינות (במיוחד 1/18 ושל MK3)? קאפרי MK1 יש לי, קורטינות לדעתי בחיים לא ראיתי :shock:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

היתה לי פעם קורטינה

קורטינה 72 MK3 סטיישן, מנוע 1600 4 הילוכים.

אחלה רכב.

נסע לכל מקום.

תא מטען ענקי

פעם נסעתי איתה מתל אביב לאילת, בבאר שבע באתי למלא שמן וגילתי שהראש מנוע שלי נמצא באלכסון על הבלוק. כל הברגים השתחררו. זה לא הפריע למנוע לעבוד. מצאתי שני ברגים, ועוד פינה אחת תפסתי עם חוט ברזל ונסעתי חזרה לתל אביב.

בסוף דפקתי אותה בתאונה החלקה על כביש רטוב.

עד היום אני בעצם נוסע בקורטינות. ב96 קניתי סיירה 86 ששרתה אותי 8 שנים. לזוגתי שתחייה קניתי לפני שנה וחצי סיירה גיאה 93 שאנחנו נהיה יד אחרונה שלה, רכב שמור ומקסים. אני נוסע ביום יום בסקורפיו שזאת בעצם גרנדה, או קורטינה גדולה.

אגב, עד לפני כמה זמן היתה במעוז אביב גרנדה סטיישן חומה, מישהו יודע מה עלה בגורלה?

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

קיוותי שמישהו ידבר על הסטיישן - יש לי שאלה:

האם המשטרה השתמשה רק בדגם הסטיישן של הקורטינה או גם בדגם הסדאן. (אני מדבר רק על דגמי Mk.3 ו - Mk.5)

ומתי הן יצאו משירות והוחלפו ע"י הסיירה?

תודה לעונים

נ*ב

"אין קורטינה מלבד מMk.3" - משפט גדול Gluk :wink:

פורסם

משטרת ישראל השתמשה בקורטינות MK 3,4 ו 5.ב MK3 משטרת ישראל השתמשה רק בסטיישן,ובדגמים המאוחרים יותר רק בגירסת הסדאן.לראשונות היה מנוע 1.6 ולחדשות יותר מנוע 2.0,כולן היו ידניות.ואם יובל הזכיר את הסיירה,אזי היא מכונית טובה מהקורטינה לעין ערוך,ועדיפה עליה בכל הפרמטרים.עם כל הכבוד לנוסטלגייה,ובהחלט יש כבוד,הקורטינה,בכל גירסאותיה(למעט הלוטוס-קורטינה,כמובן)היתה מכונית רכה מתנדנדת ומשעממת.כמעט כל המכוניות בנות דורה היו עדיפות עליה(רנו 16,פיאט 131,אלפטא ועוד).למרות זאת,אני די חושק בקורטינה MK 5,של שכן שלי בעבודה,יד ראשונה עם 61,000 ק"מ(!)שנת 81,מנכה שכמעט ולא נסע בה,והוא הושבע על ידי למכור אותה רק לי,בבוא העת(נקווה שבקרוב...).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...