Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבר מיואש! Anti pollution fault ב-206CC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחמישה חודשים נדלקה לי נורית ה-Anti pollution fault תוך כדי נסיעה בליווי גימגומים ודפיקות מהמנוע. באותו הרגע עצרתי את הנסיעה, פתחתי ספר רכב ובהתאם להוראות נסעתי עם הרכב ישר למוסך. במוסך הוחלף סליל הצתה והרכב חסר לתפקוד תקין. מאז, עולה על המסך (צג הרכב) Anti pollution fault פעם ב.. לפעמים פעם ביום, לפעמיים פעמיים ולפעמים פעמיים בשבוע. יש לציין שההודעה עולה רק עם ההתנעה ונעלמת אחרי מספר שניות. הגעתי עם הרכב למוסך כבר 3 פעמים, הרכב נבדק בדיאגנוסיטקה מספר פעמים ואפילו השארתי את הרכב שלושה ימים ברציפות על מנת לבדוק התנעת בוקר - המוסך פשוט לא הצליח לאתר תקלה כלשהי (לטענתם המנוע תקין ובמצב מעולה, זיהום אוויר תקין לגמרי ואין שום חשש לבעיה קריטית).

ניגשתי למוסך אחר (הדקל) גם שם ביצעו בדיקת דיאגנוסטיקה ולא הצליחו לעלות את התקלה. לטענתם הרכב והמנוע תקין.

היום קיבלתי המלצה חמה על איש דאיגנוסטיקה מעולה בפ"ת. קפצתי אליו- הוא אמר שעל מנת לאתר את התקלה ההודעה חייבת לקפוץ תוך כדי שהמחשב שלו מחובר למחשב הרכב וכי אין דרך אחרת למצוא את הבעיה. מאחר והבעיה לא חוזרת בתדירות קבועה, ביום או שעה זה נורא בעייתי. הוא הסכים לחבר לי את המחשב לחצי שעה -שעה, שאצא לנסיעה במהלכה אנסה להתניע מספר פעמים בתקווה שאולי תצוץ ההודעה. בכל אופן זה יעלה כסף.

הוצאתי המון כסף וברור לי שלא מדובר כאן בבעיית מנוע (את זה אמרו כבר 2 מוסכים שונים ו-3 אנשי דיאגנוסטיקה+הרכב עבר טסט ללא בעיה). מצד שני, אני חושב בקרוב למכור את הרכב וההודעה הזו לא מלבבת במיוחד, וזאת בהתחשב בכך שהאוטו במצב מעולה ושמרתי עליו בצורה פדנטית. נורא מעצבן המצב.

היום אבא שלי שאל אותי מדוע לי ניתקתי פשוט את המצבר ואיפסתי לחלוטין את מחשב הרכב. הוא טען בC5 הישנה שלנו זה היה הדבר היחיד שפתר את הבעיה. לפי הבנתי מחשב הרכב בכל מקרה מתאפס בכל כמה דקות שהרכב לא מונע.

אשמח לפתרונות, הצעות, המלצות וכו'.

תודה ושבת שלום לכולם!

Lexus CT200H

פורסם

יכול להיות יש לך בעיה באגזוז או ישנו איזה שהוא חיישן באגזוז שלא מתפקד .

תנסה להשיג שרטוט חשמלי או את התוכנה של המחשב ותנסה לראות מה גורם לנורה להידלק איזה חיישן או פעולה

פורסם

איזה נפח הרכב?

אם זה מנוע נפח 2000 יש איזשהי משאבה חשמלית שמזרימה אויר נקי לתוך הראש מנוע לשסתומי פליטה כשהמנוע קר בשביל להעשיר את התערובת בהנעה שהמנוע קר בבוקר.

בדרך כלל במנועים האלה המעברים בראש המנוע נסתמים כתאוצה מפיח.

דבר איתי בפרטי אולי אני יוכל לעזור לך אני עובד במוסך פיגו סיטראון בתל אביב

• ספונסר פורום
פורסם

חפש בפורום,כבר דובר על הנושא רבות,בעקרון,אם המנוע עובד תקין,ללא גמגומים בהנעת בוקר,כנראה שאכן מדובר במעברי אוויר סתומים בראש המנוע או משאבת אוויר שלא עובדת.

במידה והמנוע מזייף ורועד בהנעה לאחר עמידה ממושכת יתכן שצריך להחליף מרימי שסתומים.

אורן

פורסם

האם מלבד ההודעה יש תופעות כפי שהיו לפני הביקור במוסך הראשון?

כי אם הבעייה היחידה היא ההודעה עצמה ולא התנהגות לא תקינה של הרכב, איפוס מחשב הרכב כפי

שאבא שלך אמר יכול לעזור, אם כי לדעתי זה לא כל כך מומלץ.

במוסך לא ניסו לעשות איפוס שכזה?

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

תקלה מסוג זה אמורה להרשם במחשב הרכב

מוזר שציוד דיאגנוסטיקה לא מציג אותה

אגב, בשוק מסתובבים סלילי הצתה לא מקוריים

הם לא יגרמו למנוע לגמגם כמו הסליל שהוחלף אצלך אבל הם לפעמים קצת מזייפים.

האם שמו לך סליל הצתה מקורי?

נסה לבקש שישמו לך סליל אחר בהשאלה לכמה ימים

במקביל להחלפת הסליל הייתי מחליף גם את הפלאגים

קשה לדעת אבל אולי הסליל הדפוק קצת הזיק להם

בכל אופן, מוזר שבמחשב הרכב לא נרשם תקלה, קוד תקלה, משהו..

• תוכן חדש...