Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלן חבר'ה,

אני מתכנן אולי לייבוא מוסטנג אספנות בטווח שנים של 1965-1969.

קראתי פה בפורום שניתן לייבא רכב אספנות, אבל הפירסום הוא מ-2005, ולפי מה ששמעתי כבר לא ניתן לייבא רכב אספנות (או לחילופין רכב שמזהם ברמה מוגזמת כמו רוב רכבי האספנות).

רציתי לדעת אם זה נכון, או שכן ניתן לייבא. ואם ניתן, מה המחירון של מודל 67' ו-65' במכס?

עוד שאלה קטנה, אם רוכשים רכב באיביי איך מביאים אותו לארץ?

תודה לעונים!! :)

פורסם

אין בעיה חוקית להביא מכונית או אופנוע בני 30 שנה ומעלה בתור רכב אספנות. הרכב לא צריך לעמוד בתקני הזיהום של מכונית חדשה כדי לעבור רישוי, כל עוד לא מדובר במפזר עשן זה בסדר. הבעיה היא כספית ובירוקרטית בלבד. מדובר בבלבול מוח אבל הרבה חברים שהם לא יבואנים מקצועיים עשו את זה אז אין סיבה שגם אתה לא תוכל

בכל ארץ מערבית תמצא חברות שלוח, ישראליות או מקומיות, שישמחו להוביל את הרכב. לכל דבר יש מחיר שאפשר לברר לפני קנייה.

קרא קודם את ההוראות של משרד התחבורה

עשה חיפוש בפורום הנוכחי, לפחות 4 אנשים כתבו בפרוט על נסיונם ביבוא רכב אספנות

עשה חישוב ראליסטי של מחיר הרכב, הובלה בחו"ל ולארץ ועלות ביטוח הובלה, את התוצאה תכפיל פי 3 ואז תקבל מושג של העלות. אם יש לך מספיק כסף, לך על זה.

פורסם

אני מצטרף להמלצה לקורא את המדריכים באתר על יבוא רכב אספנות.

בעניין העלויות - החישוב הפשוט הוא כך - ערך הרכב בתוספת עלות השילוח לארץ *2 מה שיביא אותך לעלות בארץ אחרי מכס

צריך לקחת בחשבון שלכל כלל יש יוצא מן הכלל והמכס יכול להעריך את הרכב בצורה שונה ממחיר הקניה שלו באם הוא מחליט שמחיר הקניה שהצדתה לא משקף את ערך הרכב.

בקיצור תתחיל לקרוא ובהצלחה- הברוקרטיה מתישה אבל הגמול בסוף משתלם!

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

קודם חבר'ה תודה רבה על התשובות!

לפי איך שאתם מציגים את זה הסיפור הזה לא זול, ואפילו יותר יקר מקניה של רכב אספנות בארץ!

או קניה של רכב במצב גמור ולשפץ, שזה כניראה מה שאני יעשה.

כי בסך הכל אחרי שאתה מסתכל על הרכב שאתה שיפצת, גם אם ייצרו אותו לפני שנולדת בכלל, יש לך חלק לא קטן בבניה שלו. וזאת הרגשה כיפית ומיוחדת! :)

תודה על העזרה!

עריכה: אגב תגידו, כמו ששמתי לב רכבים באיביי לא נשלחים לארץ סתם ככה. אז יש דרך לקנות מאיביי רכב ולהביא אותו בארץ?

או שחייבים לטוס ולקחת אותו?

פורסם

שלום,

ראשית מנסיון אישי הכלל הוא קח את המחיר שיש ב EBay שבו קנית את הרכב , הכפל ב 10 וקבל את המחיר בשקלים לרכב בארץ

(לא כולל ישור קו במידה וצריך כמובן)

ניתן לשלח את הרכב גם מבלי לדרוך על אדמת ארה"ב יש מוכרים שיעזרו לך בזה , וניתן להתקשר עם חברות שיאספו את הרכב

שתי עצות :

1. אם אתה קונה מאי ביי , דאג למוכר בעל דירוג גבוה וטוב

2. אם אתה לא טס אל תוותר על בדיקה מרחוק של הרכב , ככה תדע בדיוק מה אתה מקבל

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מניסיון הכי זול שיצא לך להביא אחד מושלם מחול

אל תעשה קומבינות של להביא את האוטו במצב נמוך בשביל לשלם מעט מכס

תביא רכב ברמה 2-3 מבחינת קוסמטיקה

מכניקה ברמה גבוהה שזה

מנוע 8 צילינדרים (רצוי שכבר יהיה בעל קרבורטור מתקדם יותר הולי\אדל , סעפת חדשה , מנוע אחרי אוברול או במצב טוב , הדרסים וכו )

מבחינת ברקסים תדאג שיהיה לך לפחות 2 דיסקים קדימה ובוסטר , אין כבר חלקים פה בארץ להסבות (אני מחפש לחבר מעל שנה כבר) וקיט כזה עולה מעל 1000 דולר לפני יבוא ומיסים .

גם גיר מה שאתה מעדיף אוטומט או ידני כאשר אם זה ידני תלך רק על T5WC ואם אתה רוצה אוטומט אז יש לך רק את ה C4 או AOD שהוא 4 מהלכים .

זה המינימום המכני שהייתי לוקח זה נשמע לך אולי חסר חשיבות או שתגיד לעצמך נעשה בארץ וכו

אבל שם כל מה שרשמתי לך יעלה לך באותו מחיר כמעט כמו רכב עם מכניקה פשוטה , שם הדברים האלו זה זבל וההסבות הבסיסיות האלו נעשות על ידי מלא אנשים . בארץ לעשות את זה יעלה לך המון כסף סתם שיהיה לך מושג

להסב לדיסקים קדמים יעלה לך בין 7-10 .

מבחינת גם כאן אתה תשלם בארץ על פחחות צבע וחלקים שתביא אם תביא במצב גמור

לא ייבאתי אף פעם רכב בניתי את שלי קסטום לבד

תכין בין 80 -150 אלף לדעתי בשביל להביא משהו נורמלי

פחות מזה אתה תביא גרוטאה שתשפוך עליה את אותו סכום ותגיע לרמה נמוכה יותר רוב הסיכויים

סתם למשל כמה שזו נראת אחלה לא הייתי מביא

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mustang-1967-FORD-GT-MUSTANG-COBRA-RESTOMOD-SWEET-RIDE-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f0bfdb2bcQQitemZ270784115388QQptZUSQ5fCarsQ5fTrucks#v4-45

אין דיסקים או לחילופין עושה שם הסבה

זה אחלה של רכב

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mustang-Beautiful-Classic-Musle-Car-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem19c6e6e19eQQitemZ110711202206QQptZUSQ5fCarsQ5fTrucks

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mustang-Coupe-1967-Ford-Mustang-Coupe-Low-Miles-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a682482aaQQitemZ250855326378QQptZUSQ5fCarsQ5fTrucks

יש עוד מלא

מחירים קפצו בשנים האחרונות

אם אין לך תחכה ואז תביא

ואני עוד לא נתתי לך דוגמאות של פתוח או פסטבק או רכבים משופרים (שזה הרבה יותר טוב , אבל כל אחד איך שהוא מסתכל על האוטו ומה הוא מחפש )

קיצור תעשה שיעורי בית שלא תידפק

אני עוזר לחבר עשיו שהביא גרוטאה מחול והוא בינתיים מגהץ את הויזה על ימין ועל שמאל והוא יעבור את ה 150 בקלות

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

ואם נגיד אני יכול להביא מוסטנג שנת 65 מהארץ ליד איפה שאני גר בפחות מ-10.

ניראת טוב סך הכל לגבי המנוע שלה אני לא יודע אבל אני מברר את זה בעכשיו.

מה אתה אומר יהיה שווה להשקיע בה, או ליבא?

פורסם

אתה מחפש רכב אספנות לצורך השקעה כלכלית? לנסיעה בשעות הפנאי? לשיפוץ יסודי ? לתיקון בלבד? אתה יודע מה מצב המכניקה? מצב קוסמטי?

אם תכתוב על כל אלה זה יעזור.

פורסם

לגבי קנייה בארץ, כמו שאמרו כבר

תבדוק טוב טוב את המנוע והגיר

המחיר נשמע טוב

והכי חשוב תבדוק רשיונות לא מזויפים ותואמים לשלדה ולמנוע, ושאין שיעבודים (הרשיון לא חייב להיות בתוקף)

פורסם

אני מחפש רכב אספנות לנסיעה מא' לב' ולפנאי.

חשוב לי שזאת תהיה מוסטנג. כי זאת מכונית שאני רוצה כבר הרבה שנים.

מחר אני מאמין שאני ידע מה המנוע של המוסטנג שראיתי ומה הגיר שלה.

לפי הערכה שלי ממכנויות זהות למה שראיתי, הרכב אמור להיות עם 8 צילינדרים אבל גיר אוטומט.

מקווה שהיא ידני, אבל מחר אני יהיה יותר חכם. תודה על העזרה :)

פורסם

לפי הערכה שלי ממכנויות זהות למה שראיתי, הרכב אמור להיות עם 8 צילינדרים אבל גיר אוטומט.

אם זה מהארץ רוב הסיכויים שהוא 6 אבל תבדוק

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

במחיר הזה אם יש משהו מתחת למכסה אז קח את הרכב.

במחשבה שניה גם אם אין כלום מתחת למכסה קח את הרכב.

במחשבה שלישית רד מהעיניין ותן לי את הטל' של המוכר :lol:.

פורסם

חחחח

תגידו רגע, ואם אני נגיד טס לארה''ב לטיול של נגיד חודש חודשיים, ואני קונה רכב מאיביי או מסוכנות רכב שם ואני מיבא בעצמי את הרכב, יצא לי יותר זול? (בלי קשר לכרטיסי טיסה)? תודה על התשובות!

פורסם

אני הייתי מתחיל בתקציב התקציב הוא הפונקציה של מהי הרמה של הרכב שאתה מביא.

תיקח בחשבון שרכב שנירכש ב 12,000$ בארה"ב יעלה לך כ 120,000 ש"ח בארץ ואז השאלה היא האים הרכב ברמה הרצוייה?

או שלא? יש הבדל בין תקציב של 80,000 ש"ח לבין תקציב של 150,000 ש"ח, ההבדל ביינהם הוא שאילו שניי כלי רכב שונים לחלוטין

מבחינת מראה, מבחינה מיכנית וגם מהו גובה המס שאתה תשלם.

עוד פונצייה היא פונקציית הזמן, במידה ויש לך זמן לשפץ אז זה רכב ברמת שיפוץ אחת ורמת מחיר אחת, במידה ואתה רוצה לעלות על הכביש מהר אז כמובן שאתה צריך רכב מסודר ותקין ואז כמובן חזרנו לשאלת התקציב? במידה ויש לך סכום גבוהה אז תרכוש רכב מסודר ותביא לארץ, במידה והתקציב צנוע יותר ההמלצה שלי היא לירכוש רכב בארץ בסביבות ה 80,000 ש"ח ואז לשפץ ולשפר לאט לאט ולפי היכולת.

אני כן ממליץ לך לרכוש רכב ברמה סבירה במינימום להערכתי כ70,000- 80,000 ש"ח ולא להיכנס להרפתקאות עם כליי רכב במצב גרוע,

רכב במצב גרוע הוא בור ללא תחתית אתה ניכנס לשיפוץ ולא יודע איך תצא מימנו ואים תצא מימנו. להביא חלקים לארץ זאת פרוצדורה שלוקחת זמן, עד שאתה מאתר את החלק, רוכש אותו, שולח ארץ, מחכה שיגיע, ממלא טפסים, משחרר מהמכס זה הכל זמן וזה ליפני שאתה מרכיב את החלק, אין שום בעייה לשפץ רכב בסכומים גבוהים מאוד וגם זמן של שנתיים לסיום השיפוץ הוא לא חריג.

השוק של ריכבי האספנות הוא שוק קטן ולוקח זמן רב למוכר לימכור את הרכב שלו ובד"כ הוא ימכור אותו בפחות כסף מאשר הוא הישקיע,

יש כלי רכב שמפורסמים חודשים ולא נימכרים פשוט בגלל שיש מעט רוכשים שמעוניינים ברכב אספנות ועוד בדגם הספציפי, בתקציב, ברמת השיפוץ ואפילו בצבע הרכב שהמוכר מנסה לימכור. אני מצרף קישור יש שם מוסטנג מודל 67 ב 70,000 ש"ח הוא מפרסם הרבה זמן תיראה אולי זה בסיס טוב להתחלה? קח את הרכב לבדיקה אצל מישהו שמכיר את הרכב הזה (לא במכון אחרת הדף יהיה כולו עם הערות) ומישם תמשיך.

לסיום אומר לך שרכב אספנות זאת תשוקה ועם המון סיפוק. תחשוב טוב ותיקנה טוב ואז ההנאה מובטחת :-D

בהצלחה, שאול

http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=&CarSpecialID=4&CarSpecialSubCatID=102&FromYear=0&UntilYear=0&Hand=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

• תוכן חדש...