Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ רכב למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בן 18 עם רשיון כבר כמעט שנה, ותמיד הייתה לי משיכה לרכבי אספנות. אז חשבתי למה לא נסות ולשפץ אחת לבדי. אין לי רקע טכני בעניין אבל אני מניח שצריך להתחיל איפה שהו...

אז אני חי באשליות או לא?

אם לא, יש ספר או אתר אינטרנט שמסביר את השלבים הבסיסיים?

כמה עולה דבר כזה בערך? (בממוצע אני מניח שכמה שהרכב יותר ישן ומצבו יותר גרוע כך גם העלות יותר גבוהה)

תודה רבה!

פורסם

היי ניר,

קודם כל, מזל טוב וברוך בואך לעולם האספנות.

אם אתה רק מתחיל, אתה צריך לדעת כמה דברים בסיסיים:

1. אף אחד לא יכול להעריך לך עלות של פרויקט כזה מבלי לעבור את אותו פרויקט בדיוק, ומאחר ואין רכב אספנות אחד זהה לשני, לא תקבל תשובה לשאלה זו.

2. לא ידוע לי על ספר אבל ישנם פרוייקטים רבים מתועדים בפורום ותתחיל משם.

3. כל אוהבי הז'אנר חיים באשליות מאחר ומדובר בחלום שהגשמנו לאורך החיים וכרגע אנחנו חיים את החלום.

4. אני לא רוצה להרפות את ידיך, אבל אתה צריך לקחת בחשבון שבמידה ואתה משפץ רכב, זה גוזל זמן וכסף, ואני לא ממש יודע לגביך, אבל לי בגיל 18 לא היה לא זמן ולא כסף, אז כדאי שתקדיש לכך מחשבה.

5. במידה ואתה מתחיל פרוייקט, לאור העובדה שכל ההתחלות קשות, הייתי ממליץ לך לקחת פרוייקט כמה שיותר קל, ובעלות בסיסית נמוכה למידה ולא ממש תצליח, על מנת שהנסיון שתרכוש במהלך הפרוייקט לא יעלה לך יותר מדי.

ב ה צ ל ח ה 8)

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
גם אני בן 18 ואני מרגיש אותו הדבר בדיוק..

תוכל להמליץ על רכב שאמור להיות קל וזול יחסית לשיפוץ ?

פורד אסקורט / רום כרמל והסוסיתא

עלות הרכב לקנייה לא גבוהה וחלקים זמינים גם פה (עניין של סבלנות והמון ריצות וחיפושים ) וגם בחו"ל.

אני אישית ממליץ יותר בכיוון הסוסיתות למיניהם מאחר והרכב הזה הוא ללא חלודות (פיברגלאס) ועלות הפחחות היא זולה לעומת רכבי אספנות אחרים ששם עלות הפחחות היא 10K ומעלה בעשרות! וחוץ מזה שזה רכב עם המון נוסטלגיה בארץ,יותר מכל רכב אספנות .

פורסם

לפני שאתה מחפש רכב הייתי מציע שתמצא קודם כל מישהו במשפחה שיתמוך ברעיון שלך כי בלי תמיכה של המשפחה יהיה לך מאוד קשה. אחרי זה תמצא מישהו אם קצת יותר מחוש טכני רצוי גם מישהו שמבין ברכבים ויש לו נסיון אם רכבים ישנים כי לא אם כל דבר רצים למוסך יש הרבה התעסקות לבד. אם אתה אוהב את זה אתה תמצא את את הזמן והתקציב שצריך להקדיש לתחביב הזה שהוא לא זול

אני היום בן 21 אם כמה רכבי אספנות חלק בשוטפות אם בן משפחה וחלק לא כשהתחלנו להתעסק אם רכבי אספנות הייתי בן 16 עדיין בלי רשיון אבל מאוד אהבתי את הרכבים האלה אם ההורים שלי לא היו תומכים בי לא היה לי מקום לאכסן את הרכבים לא כלים ולא מי שיעזור לי שמבחינה מכנית צריך הרבה נסיון .ושלא נדבר על שירותי כביסה שלפעמים הבגדים קצת יותר מידי מלוכלים. והרעש שזה גורם שמפריע גם ליושבי הבית וגם לשכנים.ותקציב מה לעשות שהכסף לא גודל על העצים ובגילים צעירים רוצים לבלות ואז לא נשאר לא בשביל האוטו ולא בשביל לבלות. היום תוך כדי שירות צבאי אני מתחזק ומשפץ את המכונות [ואני לא כל יום בבית דבר שמקשה אליי]

בקיצור לצעיר שנכנס לתחום הזה אני מציע קודם כל שתיתארגן על הסביבה הקרובה שלך

פורסם

כל העצות שקבלת הן נכונות. אני אצטרף ואוסיף שלא חובה רכב אספנות בסטטוס אספנות כדי להכנס לתחביב.

יש המון אופציות עם רכבי שנות ה80 ש(יחסית) הרבה יותר קל להחזיק מרכב בן 30+ (הכל יחסי כמובן..)

כמה דוגמאות?

סובארו DL מתחילת שנות ה80

פיאט אונו דור ראשון או 127

פיג'ו 205 (אם שרד משהו משנות 80)

פורד פיאסטה, אסקורט, סיירה

פולקסוואגן גולף דור שני

יכול להיות שישנן עוד מכוניות שלא רשמתי אבל אני מניח שהבנת את העקרון.

לרכבים האלה עדיין אפשר להשיג חלפים וברובן איך צורך לשטט בספקי חלפים מחו"ל, בטח ובטח שאתה עושה את צעדיך הראשונים וחוש טכני הוא ממך והלאה.

תנסה להתחבר לרכב כזה, ואם תתאהב בו - סטטוס ה"אספנות" יוצמד ללוחית הרישוי עם קצת סבלנות ואורך רוח. :wink:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אני בן 18 גם כן, חיפשתי אחרי הרבה רכבים כמעט התחלתי לעבוד על PLYMOUTH FURY 70 אך לצערי נמכרה

לבסוף היום אני עובד על חיפושית אמריקאית שנת 74

זו מכונית מעולה להתחלה שהרי הדברים קלים יותר לעבודה ופשוטה ביחס למכוניות אחרות

העלות שלה גם לא בשמיים כי גם לא נדירות כמו אחרות שחסרות בארץ

וכמו שאמר לפני.. אפשר לנסות רכבים בשנות ה80

פורסם

רק חיפושית, ויש גם את החברה ממעדון חיפושיות שיעזרו לך בידע

חלק, וכל מה שתעלה על דעתך...אין לזה תחליף במיוחד בהתחלה! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
היי ניר,

קודם כל, מזל טוב וברוך בואך לעולם האספנות.

אם אתה רק מתחיל, אתה צריך לדעת כמה דברים בסיסיים:

1. אף אחד לא יכול להעריך לך עלות של פרויקט כזה מבלי לעבור את אותו פרויקט בדיוק, ומאחר ואין רכב אספנות אחד זהה לשני, לא תקבל תשובה לשאלה זו.

2. לא ידוע לי על ספר אבל ישנם פרוייקטים רבים מתועדים בפורום ותתחיל משם.

3. כל אוהבי הז'אנר חיים באשליות מאחר ומדובר בחלום שהגשמנו לאורך החיים וכרגע אנחנו חיים את החלום.

4. אני לא רוצה להרפות את ידיך, אבל אתה צריך לקחת בחשבון שבמידה ואתה משפץ רכב, זה גוזל זמן וכסף, ואני לא ממש יודע לגביך, אבל לי בגיל 18 לא היה לא זמן ולא כסף, אז כדאי שתקדיש לכך מחשבה.

5. במידה ואתה מתחיל פרוייקט, לאור העובדה שכל ההתחלות קשות, הייתי ממליץ לך לקחת פרוייקט כמה שיותר קל, ובעלות בסיסית נמוכה למידה ולא ממש תצליח, על מנת שהנסיון שתרכוש במהלך הפרוייקט לא יעלה לך יותר מדי.

ב ה צ ל ח ה 8)

2. מצאתי כמה פרוייקטים, אם יש לך כאלה שאתה יודע שטובים אני אשמח שתפרסם פה לינק

4. זמן יש, בנוגע לכסף, עובד קשה ואם ההורים יראו שאני רציני אז הם ישקיעו בי קצת.

5. ניראה לי אני אתחיל עם איזה חיפושית.

תודה!

פורסם

קודם כול אני רוצה לתת לך חיזוק קטן על ההחלטה!

בנוסף, חשוב שתדע, ביטוח של רכב אספנות הוא בערך רבע מחיר מביטוח של רכב שאינו אספנות, וכך גם לגבי הטסט! ככה שמומלץ מאוד שתיקח רכב נוסע, ותוכל להנות ממנו גם בתור רכב ליום יום.

עכשיו לגבי הגיל והתרגיל, זה לא משנה בן כמה אתה, זה משנה כמה אתה רוצה את זה.

אני בן 22 ותמיד חלמתי רכב אספנות, בעבר שיפצתי ונסעתי על רכבים שנת 90 עד 96 וכשיכלתי להרשות לעצמי לקנות רכב משנות ה2000 ואחרי כשנה הבנתי שאני מתחיל להשתעמם כי אין לי מה לשייף ולהתעסק בו החלטתי לרכוש רכב אספנות, זה לקח קצת זמן אבל בסוף הלכתי על זה בכול הכוח, כמו שאמר הבחור לפני, אתה חייב תמיכה מהסביבה הקרובה, לי לא היה אומץ להכנס לבד לפרויקט כזה למרות שאני אחרי צבא, ומפרנס את עצמי, אז הדלקתי גם את אבא ברעיון וביחד קנינו חיפושית שנת 73, וכבר כחודשיים אנחנו עובדים עליה, יש לנו ידע בסיסי מאוד ברכבים, אני אישית בחיים לא התעסקתי עם רכב מתחת לשנת 84 והיום אני מתענג עם חיפושית אמריקאית 73, ואני ממליץ לך בחום רב ללכת על החיפושית! רכב מדהים מכול הבחינות!

משהו שאני חייב לציין, החברים שלך עומדים להסתלבט עלייך הרבה, הם יבואו עם כול ההונדות והמאזדות האוטומטיות שלהם ויהיו בטוחים שהם נוהגים ברכבי ספורט, אל תתבאס, הם בסך הכול יקנאו בך!

גם אני עברתי את זה כשקניתי ג'יפ סמוראי שנת 90 בגיל 17, אבל כשיצאנו, תמיד לסמוראי הפתוח היו מקפצצות מיד כול הילדות, והם היו אוכלים את הלב, אז לא סיכנתי את חיי ואת חיי כול הנוסעים במאזדה מקרטון ונסעתי על 150 באיילון דרום, נסעתי 90 עם סמוראי שנת 90, ונהנתי מכול רגע!

בהצלחה, ותעדכן!

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם
קודם כול אני רוצה לתת לך חיזוק קטן על ההחלטה!

בנוסף, חשוב שתדע, ביטוח של רכב אספנות הוא בערך רבע מחיר מביטוח של רכב שאינו אספנות, וכך גם לגבי הטסט! ככה שמומלץ מאוד שתיקח רכב נוסע, ותוכל להנות ממנו גם בתור רכב ליום יום.

עכשיו לגבי הגיל והתרגיל, זה לא משנה בן כמה אתה, זה משנה כמה אתה רוצה את זה.

אני בן 22 ותמיד חלמתי רכב אספנות, בעבר שיפצתי ונסעתי על רכבים שנת 90 עד 96 וכשיכלתי להרשות לעצמי לקנות רכב משנות ה2000 ואחרי כשנה הבנתי שאני מתחיל להשתעמם כי אין לי מה לשייף ולהתעסק בו החלטתי לרכוש רכב אספנות, זה לקח קצת זמן אבל בסוף הלכתי על זה בכול הכוח, כמו שאמר הבחור לפני, אתה חייב תמיכה מהסביבה הקרובה, לי לא היה אומץ להכנס לבד לפרויקט כזה למרות שאני אחרי צבא, ומפרנס את עצמי, אז הדלקתי גם את אבא ברעיון וביחד קנינו חיפושית שנת 73, וכבר כחודשיים אנחנו עובדים עליה, יש לנו ידע בסיסי מאוד ברכבים, אני אישית בחיים לא התעסקתי עם רכב מתחת לשנת 84 והיום אני מתענג עם חיפושית אמריקאית 73, ואני ממליץ לך בחום רב ללכת על החיפושית! רכב מדהים מכול הבחינות!

משהו שאני חייב לציין, החברים שלך עומדים להסתלבט עלייך הרבה, הם יבואו עם כול ההונדות והמאזדות האוטומטיות שלהם ויהיו בטוחים שהם נוהגים ברכבי ספורט, אל תתבאס, הם בסך הכול יקנאו בך!

גם אני עברתי את זה כשקניתי ג'יפ סמוראי שנת 90 בגיל 17, אבל כשיצאנו, תמיד לסמוראי הפתוח היו מקפצצות מיד כול הילדות, והם היו אוכלים את הלב, אז לא סיכנתי את חיי ואת חיי כול הנוסעים במאזדה מקרטון ונסעתי על 150 באיילון דרום, נסעתי 90 עם סמוראי שנת 90, ונהנתי מכול רגע!

בהצלחה, ותעדכן!

אני מתייחס למודגש באדום.

בנוגע לשימוש יום יומי,

אל תשכח את איסור השימוש בימי חול, בין השעות 07:00 ל09:00 וכן את השחיקה המוגברת ועלויות התחזוקה ברכב ישן.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

מלבד חיפושית, שבהחלט מומלץ כרכב להתחלה וללימוד. בגלל כל הסיבות שהוזכרו מעלה (יש המון תמיכה של חובבים, יש מוסכים שמבינים ויש מלאי חלקים). אני דווקא רוצה לתמוך במי שהציע לך למצוא כלי רכב משנות ה 80.

כשאני קניתי את הסאאב שלי היו חסרות לה 3 שנים לסטטוס אספנות.דומה למכוניות משנתון 84 נכון להיום.

עדיין מדובר בכלי רכב פשוטים יחסית מכנית שניתן ללמוד הרבה מהתעסקות בהם.

חוזר על ההמלצות לפיאסטה או אונו. שתיהן זולות, פשוטות ומהנות לנהיגה.

דרך אגב, הכותב שמעלי הזכיר סוזוקי סמוראי - לדעתי האפשרות הנכונה ביותר. יש כאלו לא מעט משנות ה 80. רכב כיף לטיולים. שוב, פשוט לטיפול עצמי (יחסית) ויש מלאי של חלקים.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

אני אלך על חיפושית, ההנחה של הביטוח היא רצינית בשבילי, וגם אם אני משקיע במשהו כסף וזמן אני רוצה שהוא ימצא חן בעיניי.

קראתי קצת בפורום ולפי מה שהבנתי פחחות וצבע כדי להשאיר לבעלי המקצוע בשביל לקבל תוצאה יפה והעלות של זה היא כמה אלפי שקלים... יש אפשרות לעשות כמה דברים באופן עצמאי (לדוגמה שיופים, תיקון דפיקות) כדי להוריד את המכיר?

בנוגע לתיקון מנוע (והחזקתו), וכל הקטע היותר מכני, אין לי ניסיון בזה ואני מפחד שאני אסתכל על המנוע ולא ידע מאיפה להתחיל. קראתי בפורום אבל אין הסבר פרטני על המנוע ותיקונו. יש למשהו מאמר או שרשור או ספר שאני יכול לקרוא לגבי זה?

תודה!

פורסם

ספר מומלץ כללי - "דע את המכונית" של כריס ווב. יש להשיג בחנויות יד שניה (גם באינטרנט). ספר מצויין למכונאי המתחיל. לא כל המונחים ברורים לדוברי העברית של ימינו, אבל אפשר להעזר במילון. יש על הספר הזה שירשור בפורום, אפשר לחפש.

לחיפושיות יש הרבה ספרות טכנית - תנסה למצוא מדריך של Haynes. הכי נפוץ והכי פשוט.

וכמו כן יש את האתר thesamba.com שבו תמצא משרוך נעל ועד עולם ומלאו בכל הקשור לחיפושיות וקרובותיהן מקוררות האוויר.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

אני בן 16 וגם הייתי באותו ראש כמו שלך, עמדתי להביא פורד ברנדה במצב שדרוש שיפוץ, הייתי כל כך קרוב עד

שהיתה לי בעיית מקום לאכסן את הרכב בזמן השיפוץ

הייתי ממליץ לך על חיפושית כמו שהמליצו לי

vw 1302 super beetle

• תוכן חדש...