Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס 2005 מול סיריון 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מתלבט בין טיוטה יאריס 2005 85000 ק"מ לבין דייהטסו סיריון 2006 עם 27500 ק"מ

האוטו הוא עבור אשתי שנוסעת 15000 ק"מ בשנה

אשמח לקבל חוות דעת על כל אחת מהמכוניות ומה תהיה הבחירה שלכם? (כולל אחזקה, צריכת דלק וכו')

תודה

ליהוד

פורסם

שלום,

אתה מודע לזה שלשני הרכבים יש הרבה מכלולים משותפים?

לא רשמת את המחירים.

בעיקרון, אין הבדלים רצינים באחזקה בין שני הרכבים.

איפה יש הבדל? בסחירות .

יאריס יותר מבוקשת

עומדים למכירה אלפי סיריון מחברות ליסינג במחירים ששוברים את השוק.

באופן אישי הייתי מעדיף את יאריס בגלל מראה חיצוני יותר יפה (לדעתי) ובגלל שכנראה יהיה הרבה יותר קל למכור אותה בעתיד בלי להתפשר על המחיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מבחינה מכנית המכוניות דומות מאוד (טויוטה היא בעלת הבית של דייהטסו והדייהטסו משתמשת במנוע היאריס ובמכלולים נוספים מבית טויוטה).

אני משער ששתי המכוניות מוצעות לך במחיר דומה ולכן אם הכל כשר עם הסיריון (הנתונים היבשים שלה טובים, צריך לבדוק את אמינותם) הייתי הולך עליה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המחיר של שני הרכבים זהה - 55 אלף

מה עם האמינות של הסיריון ? אני פשוט ממש לא מכיר את הרכב הזה

כולם ממליצים לי על גטס 2008 שעולה בערך אותו דבר

אבל אני ממש שונא יונדאי גטס אז אני מחפש אלטרנטיבות אחרות

תודה

ליהוד

פורסם

הסיריון והיאריס עדיפות עשרות מונים על הגטס, גם אם הן מבוגרות ממנה בשלוש-ארבע שנים.

הגטס היא רכב בסיסי, סופר ספרטני עם צריכת דלק לא משהו ובטיחות מחפירה. תוסיף לכך את איבוד הערך האסטרונומי שלה ותקבל נוסחה מנצחת למה היא כל כך מבוקשת כרכב יד שנייה. למר ישראלי שלא מחפש שום דבר מהרכב שלו מלבד שיראה אמינות וסחירות טובים הגטס היא מציאה חלומית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הגטס היא רכב בסיסי, סופר ספרטני עם צריכת דלק לא משהו ובטיחות מחפירה. תוסיף לכך את איבוד הערך האסטרונומי שלה ותקבל נוסחה מנצחת למה היא כל כך מבוקשת כרכב יד שנייה. למר ישראלי שלא מחפש שום דבר מהרכב שלו מלבד שיראה אמינות וסחירות טובים הגטס היא מציאה חלומית.

איתמר.

כדאי לבדוק יותר טוב את רמת הבטיחות של הגטס

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_getz_2004/199.aspx

פורסם

אני חושב שאיתמר דיבר על הגטס ללא ABS ושאר מערכות בטיחות. הדגם הבסיסי (GLF) אכן בעל בטיחות נוראית.

פורסם
אני חושב שאיתמר דיבר על הגטס ללא ABS ושאר מערכות בטיחות. הדגם הבסיסי (GLF) אכן בעל בטיחות נוראית.

לא רוצה להפוך את זה לדיון על יונדאי גטס, אבל..... אם כבר מדברים - מה אתם אומרים על הגיר שלה? אחרי כמה זמן הוא נדפק? זה בערך הדבר שהכי מפחיד אותי במכוניות האוטומטיות האלה...

תודה.

פורסם

איפה ההתלבטות? במידה ובדיקה מאשרת כי היסריון תקינה ברור כשמש שהיא הבחירה הטובה יותר.

מדובר ברכב שחולק המון מכלולים עם היאריס כמו שכבר ציינו פה. הרכב חדש יותר ונסעה הרבה פחות, מה שמפחית את הסיכון לתקלות. לסיריון פרטית יש ביקוש מצויין והיא נמכרת סביב המחירון, רכבי ליסינג לשעבר הם עניין אחר.

בהצלחה.

פורסם

האם יש הבדל בצריכת הדלק בין סיריון ליאריס?

עד כמה שידוע לי כן - הבדל די רציני, לפחות ממה שמראה האתר www.kml.co.il

היאריס עושה בממוצע משהו כמו 1:14.5 לעומת הסיריון שבקושי עושה בממוצע 1:13 לפי מה שאני זוכר שראיתי שם.

אם זה נכון - הייתי מעדיף לרדת בשנתון ולקחת את היאריס, למרות הפרש הקילומטרז' - 90 אלף קילומטר לעומת 30 זה הבדל מהותי מאוד, אבל אם היאריס שמורה ובמצב טוב - זה יכול להיות זניח מהנסיון שיש לי עם טויוטות - ויש לי נסיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

60 אלף קילומטרים זה לא זניח גם אם מדובר בעילוי המוטורי טויוטה יאריס.

צירפתי מפרטים של שני הרכבים שמראים שהמנועים מציגים נתונים כמעט זהים ובשורה התחתונה גם נתון צריכת הדלק המשולב הרשמי זהה.

יאריס: http://motocar.ifeel.co.il/catalog/product.aspx?vq=EDFMH

סיריון: http://motocar.ifeel.co.il/catalog/product.aspx?vq=EEGMH

אם ההצעה לסיריון עדיין בתוקף היא העדיפה בהשוואה בינה לבין היאריס.

בהצלחה.

פורסם

אם צריכת הדלק באמת כל כך קרובה בין שתי המכוניות אז די ברור שהסיריון מנצחת כאן בלי תחרות בכלל.

תודה על המידע - יתכן ובזה הרגע עזרת לי לעשות החלטה שהיעד שלה הוא משהו כמו שנה או קצת יותר מעכשיו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כיוון מעט שונה, התלוי בך, באשתך ובמנהל הבנק:

להתאמץ עוד קצת מבחינה כלכלית ולקנות אחד מהרכבים

החדשים המוצעים במחירים של עד 70 אש"ח. ככה תזכה

ברכב חדש עם אחריות מלאה, לעומת רכב בן 5-6 שנים

שכבר עבר לא מעט קילומטרים.

אם המצב הכלכלי מאפשר, לא הייתי חושב פעמיים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

צריך להזהר עם העסקאות האלה -

בד"כ מה שקורה זה שאתה שם חלק מהכסף מזומן, חלק מהכסף בהלוואה והחלק השלישי של הכסף שהוא משהוא בסביבות ה10 עד 15K אתה אמור לשלם לאחר שלוש שנים.

אתה חייב לוודא שעל הסכום הזה שאתה אמור להחזיר בסוף אין ריבית והצמדה כי אחרת - אתה יודע שזה יהיה סכום הרבה יותר גדול...

ואתה צריך לדעת שאתה נכנס כאן למלכודת דבש, סוג של חתונה קטולית כי המוכר של הרכב בונה על זה שאתה תחזור לגלגל את הסכום שנשאר לסוף לרכב הבא... או יותר גרוע מזה הוא בונה על זה שלא יהיה לך את הסכום הזה ואז הם תופסים אותך בבי@#$...

אתה מקבל רכב חדש שהוא פשוט פצפון - אתה לא ממש יכול להכניס לתוכו עגלת תינוק ואם יש לך שני ילדים אתה כבר בצרות כי יש לך רכב אחד שמשמש אותך לצרכים שלא מתאימים למשפחה בעצם.

הרכבים האלה חלקים אפילו נוחים מאוד ויפים מאוד - אבל אתה חייב לקחת בחשבון את הגודל שלהם שאולי היום מתאים לך אבל בעוד תקופה מסויימת אולי אתה תגלה שאתה צריך משהו גדול יותר.

הם מאבדים את הערך שלהם כמו טיל בליסטי מן הסתם ואחריות... לא כל דבר תופס - כבר שמענו מספיק סיפורים.

בקיצור - לשיקולך.

שקט נפשי אכן שווה הרבה - אבל עד כמה המכוניות מתחילת שנות ה2000 סובלות מבעיות אמינות??? נקודה למחשבה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...