Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו מיטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין עכשיו יותר טוב. אוקיי אני יבדוק את זה לעומק למרות שהדגם המאובזר יותר הוא יותר מעניין אותי כי יש הבדלים וזה סך הכל 5K הבדל אבל אני יבדוק זאת שוב.

עוד מישהו חובב מיטו?

POLO TSI 2010

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם
אפשר להבין מה הכוונה בהיגוי ?

עד כמה הרכב מגיב בחדות לסיבוב ההגה ?

לשלילה - נטול תחושה, חסר משקל. הוא לא אילם וגם לא קל מאוד, אבל גם לא "שותף".

באותה תקופה היתה לי גטס מליסינג - ההגה שלה יותר טוב. וכותב את זה בכאב רב חובב המותג.

לגבי חדות התגובה - אין שום תלונה. מהיר, אין שטח מת, אבל את זה אתה מקבל בכל ההגאים החשמליים היום.

אולי הסטנדרטים שלי גבוהים, אבל היה לי קשה לקבל הגה כזה ברכב שהוא סה"כ מהנה מאוד.

סה"כ עם כל הנ"ל הייתי לא רחוק מלרכוש 155 חדשה, אבל היום אני מבין שטוב שזה לא יצא לפועל. ה-147 עדיפה.

לא נורא, אז האוטו הבא יהיה 159 :-)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ת'שמע סקופ - היום בעולם אלפא מתחרה בפולסווגן (בהצלחה יותר או פחות, אפשר להתווכח, אבל אין לי כוונה). לא נשמע לי שאתה "אלפיסט" - ולכן כל הדיבורים על "אלפא אמיתית" או "מזוייפת" כזו שאיבדה או לא איבדה את הדרך - לא רלוונטי מבחינתך - תתעלם.

אתה גם לא נשמע לי נהג מירוצים, אני לא בטוח שהגה "חי", "מת" או "שותף" אומרים לך הרבה - אז אל תתן לזה לבלבל אותך. אני רוצה להגיד לך שטל שביט ז"ל כתב פעם שהמבחן של המכונית מתחיל עוד לפני שהתנעת - כשאתה מגיע בבוקר לחניה, מה אתה מעדיף לראות שם? גולף או מיטו? כשאתה נכנס פנימה אתה רוצה לראות וללטף את האלפא או את הגולף? - זה המבחן האמיתי בשבילך.

נהגתי במיטו - אוטו נחמד מאוד, זריז, נוח יחסית ונראה לי שבעיות האמינות והסחירות של אלפא הולכות ופוחתות - יחד עם זאת יכול להיות שגולף תשמור ערך טוב יותר - השאלה היא שוב - מה אתה רוצה לראות בבוקר בחניה (אגב, אני רציתי לראות 159 :)) אבל אני חושב שגם הג'ולייטה נהדרת ויפהפיה (היה לי יקר מידי לרכוש חדש) - ואוטו טוב מאוד מבחינה דינאמית.

אגב, אם אתה רוצה לקרוא חווד - פשוט חפש בגוגל alfa mito tct review, יהיה לך קל יותר מאשר פה בפורום.

בהצלחה

פורסם

אין ספק שמדובר בשתי מכוניות שהן לגוף ולנשמה ולא איזה מכונה יפאנית חסרת רגש שהורכבה על ידי מכונות אנושיות. המיטו היא לא יותר מפיאט פונטו מעוצבת (יפה) וקשה להשוות אותה לגולף מכל בחינה שהיא. תגיד 159 אז בסדר אבל המיטו לא תיתן לך רבע ממה שהגולף תיתן בחווית הנהיגה, בפוזה, בסחירות ובשימושיות.

פורסם

כל אחד ודעתו, אבל להגיד שהמיטו היא פונטו מעוצבת בגלל שהן חולקות ריצפה, זה לא רציני. כל היצרנים הגדולים חולקים חלקים כדי לצמצם עלויות - זה לא אומר שאיכות החומרים, הבידוד ההרכבה ועוד אלף ואחד דברים אחרים הם זהים.

ולהגיד שגולף נותן חווית נהיגה, פוזה ושימושיות פי ארבע יותר - אני באמת לא מבין מה הפוזה בגולף - רכב משעמם, קודר וחסר נשמה לדעתי. בכל גרסה למעט ה-GTI ומעלה אני גם לא רואה שום חווית נהיגה... אבל כל אחד עם הנשמה שלו - כמו שאמרתי אם הגולף עושה לך את זה, כשאתה רואה אותה בבוקר, נכנס לרכב ונוסע - בהחלט - לך על הגולף...

אגב, נכון יותר להשוות את הגולף לג'ולייטה ולא למיטו, אבל לא נכנס לזה.

פורסם

ג'וני - אמנם עם חלק ממה שאתה אומר אני מסכים, אבל עם כל הכבוד, מי בכלל מסתכל

על גולף TSI כאשר מיטו חונה לידה? הגולף סולידית, לא צועקת ואילו המיטו מבקשת

תשומת לב (אפשר להתווכח על קהל היעד...) וזה בא ממישהו שהרכב הבא שלו יהיה

גולף GTI ככל הנראה. כנראה שמקדם הפוזה נוטה, בכבדות, למיטו (וזה טוב, כי מבחינת

נהיגה היא קצת פחות מרשימה).

כמו כן, כאשר מדובר על גולף TSI - היכן חווית הנהיגה? גם בהיבט זה, על אף מגרעותיה,

המיטו מנצחת.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
אין ספק שמדובר בשתי מכוניות שהן לגוף ולנשמה ולא איזה מכונה יפאנית חסרת רגש שהורכבה על ידי מכונות אנושיות. המיטו היא לא יותר מפיאט פונטו מעוצבת (יפה) וקשה להשוות אותה לגולף מכל בחינה שהיא. תגיד 159 אז בסדר אבל המיטו לא תיתן לך רבע ממה שהגולף תיתן בחווית הנהיגה' date=' בפוזה, בסחירות ובשימושיות.[/quote']

רצף של שטויות

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

גולף TSI 160 הוא רכב איכותי (חומרים, הרכבה, תיבת הילוכים, מנוע) ובו זמנית משעמם מבחינת חווית נהיגה ומראה. אם אתה מעוניין ב"פועל אפור" מן השורה הראשונה, הגולף הוא אחד המתמודדים החזקים. אם אתה רוצה משהו מעבר, חפש במקום אחר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אין ספק שמדובר בשתי מכוניות שהן לגוף ולנשמה ולא איזה מכונה יפאנית חסרת רגש שהורכבה על ידי מכונות אנושיות. המיטו היא לא יותר מפיאט פונטו מעוצבת (יפה) וקשה להשוות אותה לגולף מכל בחינה שהיא. תגיד 159 אז בסדר אבל המיטו לא תיתן לך רבע ממה שהגולף תיתן בחווית הנהיגה' date=' בפוזה, בסחירות ובשימושיות.[/quote']

עוד פעם השטויות של פונטו מעוצבת? כנראה שלא נהגת לא על פונטו ולא על מיטו.

emotion of motion

פורסם

בסדר אלכס, הוא מומחה, שכן ליפניות אין "נשמה" ולאירופאיות יש ועוד איך. ולדבריו כמובן מאזדה 2 שווה לפיאסטה, מאזדה 3 לפוקוס, פונטו למיטו, פולו לפאביה ואפשר להמשיך עד אין סוף. אה, או שבעצם אף מכונית פה לא כמו "אחותה"? :?:roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
רומן חבל שאתה מגיב מצד של מכור.

המיטו והגולייטה אין להם קשר אפילו הכי קטן לאלפא אמיתית.

היגוי גרועה, אין מוזיקה מהמנוע, בגולייטה איכות חומרים של רכב סיני.

עובדה שאפילו חברי מועדון אלפא פונים היום לתוצרת של חברות אחרות.

הגולייטה זה האכזבה הכי גדולה של אלפא ב15 שנים האחרונות. המיטו עוד איך שהוא סבירה ספורטיבית היא לא. ה159 היה האלפא האחרונה שעוד היה בא משהו. אני וחבריי שהיה להם 159 ברכב הבא כבר פנינו ליצרנים אחרים לומרות האהבה לאלפא.

דווקא אני מדבר מנקודת מבט הכי פרגמטית שאפשר. אני מסתכל על רכב מנקודת מבט של כמה אני מתחבר אליו בנהיגה. למשל למיטו לא התחברתי בכלל - לא ל-155 ולא ל-QV. ל-159 (נהגתי ב-1.9, 2.2 ו-TBI) התחברתי מייד וכך גם לג'ולייטה, גם ל-120 וגם ל-170.

החיסרון הבולט של הג'ולייטה הוא עיצוב הפנים והחומרים (על עיצוב החוץ אפשר להתווכח. אני לא מת עליו, אבל הוא בוודאי לא נורא. יותר טוב מהמיטו). ההגה שלה מספיק טוב - הוא מתפקד ומאפשר לי לנהוג אותה מהר. המשקל שלו טוב (ב-D בכל אופן) והוא מדויק. כל עוד אני לא נדרש לתיקונים (ולא נדרשתי בנהיגה בכביש ראוי) סימן שהוא מתפקד. צליל - יורו5, אין מה לעשות. גם ל-159 אין צליל, בוודאי לא ביחס ל-V6 הישן שהיה לי ב-156. ההתנהגות של הרכב מעולה לטעמי. לי פחות חשובה נטייה "לזרוק" אלא יכולת - ויכולת יש שם בשפע. נוסף על כך - היא מרווחת (יותר מה-159), נוחה בצורה סבירה (פחות מה-159), האצ'בק - פאק, היא אלפא שאפשר לקנות גם אם הראש!

העולם משתנה. מכוניות כמו שהיו פעם לא יחזרו, וזה נכון לכל דור ודור. אם תיזכר, גם על ה-159 אמרו בזמנו שהיא בגידה בכל ערכי היצרן ועשיו היא הנציג התורן של האלפא האמיתית האחרונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן,

אני מסכים איתך שהג'ולייטה מתעלה על המיטו במרבית התחומים. עם זאת ראוי לציין, לפחות מהניסיון שלי, שהמיטו מקנה תחושה מעט קלילה יותר ומרגישה קצת יותר חדה ומיידית במצבים מסויימים (ג'ולייטה 170 לעומת מיטו 155). התחושה הזו באה לידי ביטוי בכבישים טכניים כמו בית אורן\מחצבות שם יש למיטו, לפחות בתחושה, יתרון קל. לעומת זאת בכבישים מהירים יותר כמו 784 מכרמיאל דרך משגב ואח"כ כביש 77 הג'ולייטה יציבה יותר ולדעתי גם מהירה יותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בכל זאת אני מודה לכולם על השרשור הסוער אני אעשה נסיעת מבחן השבוע ואני אבדוק את הנושא.

אם החברה באלפא יהיו רציניים מבחינת התנאים והפינוקים ואני אהנה מהרכב אז אני אקח אותו למרות הדעות החלוקות פה זה הרבה תלוי בהרגשה שלי ברכב לעומת המחיר שצריך לשלם עליו מעבר לכך יש לפליקס פולסווגן חגיגת מכירות באותו היום על כל הדגמים ולפי מה שנאמר לי מהם מחירים שלא היו בעבר והם מסרבים לפרט בטלפון אז אני אלך לשמוע.

זה הכל תמורה לעומת מחיר ומי שיתן הרגשה הכי טובה ואני ארגיש שזה הכי משתלם אני אקח אותו כי אני ממש כבר "חם" לרכב חדש.

דרך אגב מישהו שמע על המבצע של פליקס?

POLO TSI 2010

• תוכן חדש...