Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לעצתכם המלומדה:

הרנו קליאו שלי לא מניעה, יש סטרטר, מצבר חזק, נשמע כי המשאבת דלק נכנסת לפעולה,

אך האוטו לא מניע. יחד עם זאת, בדירדור מניע בקלות. כל עוד האוטו חם - הוא מניע.

אם עומד למשך חצי שעה/שעה ויותר, כבר לא מניע.

רעיונות? עצות?

תודה על העזרה

יעל

פורסם

האם יש "סימפטומים" חיצוניים שיאפשרו לי להבדיל האם התקלה היא בחיישן הצתה או בחיישן גלגל תנופה?

פורסם

חיישן גלגל תנופה או גל ארכובה זה החיישן הבעייתי משום מה יש כאלו שקוראים לו חיישן הצתה אבל בכל מקרה מדובר באותו חיישן.

פורסם

החיישן סיבובי מנוע ברנו נקרא חיישן הצתה

בכל אופן הבעיה היא לרוב בקונקטור ולא בחיישן ולפי הקוד על החיישן מוסך של רנו יודע איזה תיקון נדרש

יכול להיות גם בעיה עם חיישן טמפ או UCH ואחרי בדיקה קצרה עם סורק יודעים

פורסם

חיישן הצתה זה שם שניתן בארץ ע"י מוסכניקים, חיישן טמפ' לא תקין לא יגרום לבעיה של התנעה אלא לזיוף במנוע, במידה והחיישן שלך והתקע שלו בצבע שחור יתכן והבעיה בתקע ומידי פעם גם החיישן עצמו הולך, בכל מקרה כיום יש חיישן חדש עם תקע חדש ושניהם בצבע כחול.

פורסם

קצת תיקונים

גם היבואן קורא לחישן הזה "חיישן הצתה"

חיישן טמפ' גורם יופי לבעיות התנעה ברנו

צבע התקע הוא לא העניין אלא תאריך יצור הצמה ותאריך יצור החיישן, מוסכים מורשים של רנו מכירים ויודעים לזהות

פורסם

אתה יכול לתקן מבוקר עד ערב, חיישן טמפ' לא גורם לאי התנעת הרכב אלא לזיוף, בנוסף זה חיישן נמ"ע ולא משנה מי קורה לזה חיישן הצתה זה כמו שיש מכונאים שקוראים לציר קדמי באקאקס מכונאים לא תמיד אלופי האנגלית והשפה העברית וגם אתה נראה לי נמנה בינהם.

tdcl.jpg

פורסם

אתה יכול להיות דוקטור ללשון העברית, וספץ באנגלית.

אפשר לקרוא לחיישן הזה חיישן נמ"ע, חיישן TDC, חיישן סל"ד, חיישן הצתה, כל השמות נכונים וכולם הבינו על מה מדובר.

מה לעשות שהשם המקובל בארץ לגבי רכבי רנו הוא "חיישן הצתה". אתה יכול לקרוא לו גם בכל אחד מן השמות האחרים, אין אם זה כל בעיה.

אבל להתווקח עם מכונאי לגבי חוסר הנעה בגלל תקלה בחיישן טמפ' כשאין לך מאית מן הניסיון שיש לו נראה לי לא הכי במקום.

פורסם

אין לך שמץ של מושג לגבי הנסיון שיש או אין לי עם רכבי רנו אז אל תמהר לקבוע עובדות, אני לא קובע דברים על סמך השערות.

סמלים וכיתובים יפים ליד השם לא מעידים על נסיון או מקצועיות.

חיישן טמפ' תקול ברנו לא ימנע הנעת הרכב ואתה יכול להתווכח עד אינסוף אבל זאת עובדה קיימת.

פורסם

אני לא מתווקח, כי אני באמת לא יודע אם זה גורם לחוסר הנעה או לא.

אבל לכתוב "עובדה קיימת" ללא הסברים וללא פירוט גם לא שווה הרבה.

אם אתה בטוח במה שאתה אומר, תן הסבר מפורט, שלא ישאיר שום ספק.

למשל :

כשחיישן טמפרטורה תקול הוא משדר ליחידת בקרה נתון טמפ' של מינוס 50 מעלות

בטמפררטורה זו יחדת בקרה נותנת פולס הזרקה ארוך, בשביל לאפשר למנוע להניע בקור הזה, מציפה את המנוע בדלק.

תמשיך מכאן, האם המנוע יניע/לא יניע ולמה, ההקדמה שלי היא סתם הדגמה ולא קשורה לשום דבר.

• תוכן חדש...