Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח רכב מהשכרה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר שלי השכיר רכב על שמו,רציתי לדעת האם הביטוח חובה חל על כולם כמו ברכב פרטי "כל נהג הנוהג ברכב שלא בדרך קבע"?

ומה לגבי המשטרה?

פורסם

סביר שמחיר ההשכרה כולל ביטוח חובה, צריך לברר לגבי שאר מרכיבי הביטוח כיון שלא כדאי לנסוע בלי ביטוח צד ג', וכיון שמדובר ברכב של חברת ההשכרה שערכו גבוה - גם ביטוח לרכב המושכר (בד"כ הביטוי אינו ביטוח אלא ביטול השתתפות או משהו כזה). אינך רוצה להקלע לתביעה על חצי מיליון ש"ח בגלל טוטאל לוס של שני רכבים ובגלל חוסר ביטוח.

מכל מקום - המלצתי היא, בכל שכירת רכב, לרכוש את כל הביטוחים הקיימים. זה ימנע מחברת ההשכרה להפיל עליך תיקים של נזקים לרכב גם אם לא נגרו בתקופת השכירות שלך.

לגבי משטרה - תלוי במדינה - יש מדינות בהן רשיון הרכב נמצא בו, יש מדינות בהן רק העתק מאושר. מכל מקום - עליך להחזיק את חוזה השכירות צמוד אליך, מבחינת המשטרה חוזה זה, יבלווי תעודה מזהה, מהוה אישור לרשות שקיבלת להשתמש ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סביר שמחיר ההשכרה כולל ביטוח חובה, צריך לברר לגבי שאר מרכיבי הביטוח כיון שלא כדאי לנסוע בלי ביטוח צד ג', וכיון שמדובר ברכב של חברת ההשכרה שערכו גבוה - גם ביטוח לרכב המושכר (בד"כ הביטוי אינו ביטוח אלא ביטול השתתפות או משהו כזה). אינך רוצה להקלע לתביעה על חצי מיליון ש"ח בגלל טוטאל לוס של שני רכבים ובגלל חוסר ביטוח.

מכל מקום - המלצתי היא, בכל שכירת רכב, לרכוש את כל הביטוחים הקיימים. זה ימנע מחברת ההשכרה להפיל עליך תיקים של נזקים לרכב גם אם לא נגרו בתקופת השכירות שלך.

לגבי משטרה - תלוי במדינה - יש מדינות בהן רשיון הרכב נמצא בו, יש מדינות בהן רק העתק מאושר. מכל מקום - עליך להחזיק את חוזה השכירות צמוד אליך, מבחינת המשטרה חוזה זה, יבלווי תעודה מזהה, מהוה אישור לרשות שקיבלת להשתמש ברכב.

תודה על התשובה.רק אולי לא הבנתה אותי אותי נכון, לי אין חוזה שכירות כי לא אני השכרתי את הרכב,אז מה לגבי ביטוח חובה? ומה לגבי משטרה כי אני לא רשום בחוזה שכירות?

פורסם

רשאי לנהוג רק מי שרשום בחוזה השכירות. בד"כ הוספת נהג כרוכה בתוספת תשלום, אבל לא בכל מקום. אם אינך רשום כנהג בחוזה השכירות אינך רשאי לנהוג ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ומה לגבי משטרה

אם ענין הביטוח מעסיק אותך בגלל המשטרה, אז התפיסה הבסיסית שלך מוטעית בכל נושא הביטוח.

מבחינת משטרה (בכל רכב, לא רק השכרה) - מקסימום תעמוד לדין, תקבל קצת שלילה וקנס וזהו.

מהבחינה הביטוחית - אם תהיה תאונה ונפגעים, אתה הולך להוציא הרבה מאוד כסף מכיסך.

גם אם לא תשלם את נזקי הגוף, אתה תאלץ לשלם הרבה שכ"ט לעו"ד שינסה לחלץ אותך מהתנערות הביטוח.

כך בחשבון שבד"כ חברות השכרה לא משכירות לכל גיל - המשמעות היא שאם חברת השכרה לא היתה מוכנה לתת בידך רכב, על אחת כמה וכמה שהביטוח יטען שלא היה מוכן לכסותך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...