Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.אני מבקש לדעת את חוות דעתכם לפני רכישת אחד מהרכבים הנ"ל.

הייתי רוצה לדעת:צריכת דלק,אמינות,עלות טיפולים,נוחות,ותחושת הנהיגה.

בכללית אני צריך את הרכב לנסיעות בין עירוניות בעיקר משהו כמו 90 ק"מ פעם בשבוע,חשוב לי גם לדעת את דעתכם על שוק הרכבים הנ"ל.אני רווק ללא משפחה ומחפש רכב אמין,זול להחזקה,חסכן בדלק,ויפה בעייני לכן צימצמתי את הבחירה ל-2 הרכבים הנ"ל.

תודה מראש

פורסם
ערב טוב לכולם.אני מבקש לדעת את חוות דעתכם לפני רכישת אחד מהרכבים הנ"ל.

הייתי רוצה לדעת:צריכת דלק,אמינות,עלות טיפולים,נוחות,ותחושת הנהיגה.

בכללית אני צריך את הרכב לנסיעות בין עירוניות בעיקר משהו כמו 90 ק"מ פעם בשבוע,חשוב לי גם לדעת את דעתכם על שוק הרכבים הנ"ל.אני רווק ללא משפחה ומחפש רכב אמין,זול להחזקה,חסכן בדלק,ויפה בעייני לכן צימצמתי את הבחירה ל-2 הרכבים הנ"ל.

תודה מראש

דלק במאזדה (משוכלל עירוני - בין עירוני, כאשר הרוב הוא עירוני): 1 ליטר ל-11.5 ק"מ בנסייעה רגילה (לא רגל כבדה על הגז אך לא נהיגה כמו סבתא).

אמינות - לא ראתה מוסך פרט לטיפולים שוטפים + החלפת צלחות ורפידות ברקס קדמי אחרי 27K ק"מ.

עלויות - מעט גבוהות. טיפול קטן - 600-700 ש"ח. האחרון יצא לי 2100, כי הוחלפו צלחות דיסק + פילטר אויר.

נוחות - לא הכי נוחה שיש, נוקשה, כמעט כל בור תרגיש ותשמע.

מצד שני, היא ממש מהנה לנהיגה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

התניידתי במשך תקופה מסויימת על כל אחד משני הדגמים הללו במסגרת העבודה, לכן לא אוכל לחוות את דעתי על פרמטרים כמו צריכת דלק או עלות אחזקה, אבל כן אוכל לכתוב על התרשמותי מהנהיגה בהם.

היונדאי מנסה להיראות יוקרתית: זה בא לידי ביטוי במשטחים המוכספים שבתא הנוסעים (שכעבור זמן לא רב צבעם נשחק והפלסטיק הזול נחשף במלוא הדרו), בכפתורים שעל ההגה ומחשב הדרך שהיא מצויידת בו. בפועל, הרכב מרגיש זול מאוד (גע בכפתורים האלה או במשטחים המוכספים ותבין לבד), מחשב הדרך מאוד לא שימושי וגם הנהיגה בה מאוד סטנדרטית, שלא לומר משעממת. היא לא באה לכאן כדי לרגש, והיא בהחלט גם לא מנסה לעשות את זה.

מאזדה 2 גם נותנת תחושה זולה בתא הנוסעים (למעט אולי ההגה, שבחלק מהדגמים מצופה עור והכפתורים על ההגה שאיכותם קצת יותר גבוהה מזו שב-I20). לא תמצא כאן מחשב דרך ולוח המחוונים מאוד קמצן במידע שהוא נותן לנהג. אם לא די בזאת, אם העיצוב של היונדאי מפוהק, אז המאזדה פשוט מכוערת (כשאני מתבונן בה אני לא יכול שלא להיזכר בילד הסיני מהסרט "נודל"). העניין הוא שהמאזדה היא מכונית זריזה מאוד, בסה"כ לא רעה בכלל לנהיגה, בעלת מושב נהג נוח מאוד שמספק תמיכה צידית מצויינת, וכבונוס אתה מקבל גם היגוי חביב.

אם לא הייתי ברור עד עכשיו, אז אני שונא את שתי המכוניות האלה. הן מייצגות בעיני את כל מה שראוי לגינוי: קידוש המיינסטרימיות, בחירת העדר, חוסר אוונגרדיות, בורגנות משעממת. בעעעע.

אבל אם אין לי ברירה ואני חייב לבחור אחת מבין שתיהן, המאזדה יוצאת כשידה על העליונה. והיונדאי? השליכוה לכלבים! טפו!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה קיצוני מידי לדעתי, במיוחד כי אני מכיר את ה-2 מזה 3 וחצי שנים, ונכון אין תחושה של אוטו עם גימור של C CLASS, אבל הכפתורים לא נפלו ואין שום בעיה עם הגומיות :-) . בכל אופן, המאזדה מאוד מהנה לנהיגה, אם מישהו מחפש סופר מיני להנות ממנה, ופה זה היתרון המשמעותי שלה בעיניי.

דרך אגב, אין דגם של 1400 סמ"ק למאזדה 2. כולן עם 1500 סמ"ק, ההבדל הוא באבזור כמובן (הגה מצופה עור, 6 כריות אויר לעומת 2, צמיגים רחבים וגדולים באינץ, פנסי ערפל). לדעתי שווה להשקיע עוד אלפים בודדים על הדגם המאובזר יותר כמובן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ונכון אין תחושה של אוטו עם גימור של C CLASS, אבל הכפתורים לא נפלו ואין שום בעיה עם הגומיות :-)

אתה ראית שהמלצתי לקנות פאביה? :lol:

אתה בסה"כ חוזר על מה שכתבתי: הסיבה היחידה שבגללה יש להעדיף את המאזדה על היונדאי היא הפן הדינמי שלה. מכל שאר הבחינות, מבחינתי זו נבלה וזו טריפה. אני גם מסכים איתך שכדאי להעדיף במאזדה את הדגם המאובזר יותר - אם כבר דרעק, לפחות שיהיה דרעק בסטייל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חברים אני לא מבין למה אתם כל כך שליליים, בסה"כ שתי הרכבים לא יתנו חוויה מהנהיגה אבל כן יקחו אותך מנקודה א' לנקודה ב' בכיף,

והנסיעה בשתיהן סבירה מאוד בנוסף לשתיהן 6 כריות אוויר ושתיהן קיבלו 5 כוכבים במבחני הריסוק, כך שהן נחשבות לבטוחות יחסית.

האמת שממש אין לי מושג מה ההבדל בין הדגמים...

אני מעדיף את הדגם 1400 5 דלתות.מבחינת רמת האבזור מה ההבדל?

אז ב1400 סמ"ק יש לך 2 רמות גימור שונות INSPIRE וה- PREMIUM, כאשר ה-INSPIRE היא הגרסה הבסיסית.

ההבדלים ביניהן הם שברמת גימור PREMIUM יש את הדברים הבאים:

• בקרת אקלים
  • פנסי ערפל
  • סאן רוף
  • מערכת אזעקה מקורית+שלט
  • תאורה בתא מפות
  • פס קישוט בגריל הקדמי מצופה כרום
  • הגה מצופה עור

כמובן שהמחיר של ה- PREMIUM הוא 104900 ש"ח ללא אגרת רישוי ושל ה- INSPIRE הוא 101000 ש"ח גם ללא אגרת הרישוי.

ואם אתה כבר מחליט לרכוש את ה-I20 אז עדיף כבר להוסיף את 3900 ש"ח ולקבל את כל התוספות האלה.

פורסם
חברים אני לא מבין למה אתם כל כך שליליים, בסה"כ שתי הרכבים לא יתנו חוויה מהנהיגה אבל כן יקחו אותך מנקודה א' לנקודה ב' בכיף,

והנסיעה בשתיהן סבירה מאוד בנוסף לשתיהן 6 כריות אוויר ושתיהן קיבלו 5 כוכבים במבחני הריסוק, כך שהן נחשבות לבטוחות יחסית.

אז ב1400 סמ"ק יש לך 2 רמות גימור שונות INSPIRE וה- PREMIUM, כאשר ה-INSPIRE היא הגרסה הבסיסית.

ההבדלים ביניהן הם שברמת גימור PREMIUM יש את הדברים הבאים:

• בקרת אקלים
  • פנסי ערפל
  • סאן רוף
  • מערכת אזעקה מקורית+שלט
  • תאורה בתא מפות
  • פס קישוט בגריל הקדמי מצופה כרום
  • הגה מצופה עור

כמובן שהמחיר של ה- PREMIUM הוא 104900 ש"ח ללא אגרת רישוי ושל ה- INSPIRE הוא 101000 ש"ח גם ללא אגרת הרישוי.

ואם אתה כבר מחליט לרכוש את ה-I20 אז עדיף כבר להוסיף את 3900 ש"ח ולקבל את כל התוספות האלה.

תודה רבה עזרת לי המון!!!

פורסם
חברים אני לא מבין למה אתם כל כך שליליים, בסה"כ שתי הרכבים לא יתנו חוויה מהנהיגה אבל כן יקחו אותך מנקודה א' לנקודה ב' בכיף

תלוי איך אתה מסתכל על זה (חווית נהיגה). נו טוב, יש לך קורולה :-D

ZOOM-ZOOM

פורסם
תלוי איך אתה מסתכל על זה (חווית נהיגה). נו טוב, יש לך קורולה :-D

אני לא מבין מה הזלזול הזה? לפי התגובות שלך לא נראה לי שאתה ממש יודע מהי חווית נהיגה.....

פורסם
אני לא מבין מה הזלזול הזה? לפי התגובות שלך לא נראה לי שאתה ממש יודע מהי חווית נהיגה.....

לא זלזול, פשוט יש לנו גם קורולה בבית, ואני "טיפה" מכיר אותה ואת המאזדה שלי, ואין בכלל ספק מי מהנה יותר(או מהנה בכלל. אפילו אבא שלי שמת על הקורולה שלו, אוהב לנהוג יותר על המאזדה אבל זה מסיבות שונות ואחרות :-) ). קח בפרופורציות חביבי :wink:

ולמה, איזו תגובה אני צריך להגיב כדי שאדע מהי חווית נהיגה? כל אחד וההנאה שלו, זה עניין סובייקטיבי. אני נניח אוהב כבישים מפותלים, לא נראה לי שצריך גם להסביר :-P

ZOOM-ZOOM

פורסם
ואתה יודע מהי?

לא צריך להיות גאון גדול בשביל להגיד שחווית נהיגה לא ניתן לקבל מרוב הרכבים שנמכרים בארץ.

פורסם

חווית נהיגה אפשר לקבל גם מהסוויפט שיש לך בבית, ככה כבדרך אגב. הכל בפרופורציות כמובן, כן? ברור שבפרארי תהנה יותר :wink:

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...