Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון לנהג חדש, 20-30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב ראשון לנהג חדש (אני). הרכב יסע מעט מאוד, בעיקר נסיעות קצרות עם נוסע 1-2 (הנהג לבדו לרוב). לבטח פחות מ 10,000 ק"מ בשנה. בכל מקרה, אני מעדיף משהו שיתפקד כראוי גם בנסיעות קצת יותר ארוכות.

התקציב, כאמור, 20-30 אלף ש"ח.

סדר העדיפויות:

1. אמינות - אין לי זמן/כסף/רצון לראות מוסך.

2. נוחות, בעיקר לנהיגה.

3. מראה - יש לי סלידה מסויימת ממכוניות מיני ואעדיף "משפחתית". אני מוכן לשלם קצת יותר בשביל זה, אך מצד שני, אני מוכן גם להתפשר אם אמצא מיני טובה בעלת מראה נסבל.

עדיף כמובן שנתון כמה שיותר גבוה. התקציב די גמיש, אני יכול לגלוש מעט לשני הכיוונים.

* כבר נברתי בנבכי הפורום בחיפוש אחר שאלות דומות, אך עדיין אין לי מושג לאיזה כיוון אני רוצה/צריך ללכת, ולכן אבקש המלצות ענייניות.

פורסם

אפרט קצת יותר.

ההתלבטות שלי, היא עדיין, בין שני עולמות שונים לחלוטין:

1. מכונית מיני - נראה כי בטווח המחיר שלי סקסו 2000 היא האופציה הכדאית ביותר.

2. מכונית גדולה יותר - להפתעתי נראה כי מזדה 323 96/7 נכנסת בתקציב.

יש לי העדפה מסויימת לאופציה השניה. כבר ניסיתי לחפש עליהן את כל המידע שיכולתי אך אני עדיין מאוד מבולבל, ולכן אבקש דעתכם.

איזו מהמכוניות הנ"ל (או אחיותיהן) תענה לצרכי בצורה הטובה ביותר? (נהג חדש, גיר ידני).

פורסם

הצעות

מזדה 323/323F אפשרויות הבעיה שהשנתות שיהיה אפשרי לך הוא די ישן סביבות ה 92-95 (הסכום בסביבות ה 20-25)

מיצובישי סופר לנסר אבל גם השנתות יהיה קצת יותר ישן וגם הביטוח עליהם במיוחד לנהג חדש יקר יחסית (גם במזדה הוא יקר אבל פחות

פיז'ו 306 יש כמה אפשרויות הביטוח זול יותר אבל הרכב יותר מתקרב למיני והאמינות יורדת (לפחות עפ"י התיאוריה ברור שאם תיפול אז אין מה לעשות) מהיפניות

סוברו אימפרזה אוטו לא רע בכלל אבל אני לא ממש יודע את המחיר לפי שנים ככה שאני לא יודע אין זה ילך הביטוח יהיה יקר יחסית בערך כמו המזדה אבל האוטו אמין מאוד.

לפיאט אני אישית לא הייתי מתקרב כי אני לא ממש אוהב את האוטו

איתי

פורסם

כל המכוניות שדיברתי עליהן כמובן באות גם עם גיר ידני. אני חושב ש306 ידנית יהיה לך הכי קל למצא ולעומת זאת מזדה 323 הכי קשה אבל אני ממש לא בטוח זה לפי ניסיון אישי (חיפשתי לא מזמן רכב באותו סכום בערך אני אישית בסוף הלכתי על 205 פוראבר שנת99)

איתי

פורסם

לפי לוי יצחק, המחירון למזדה 323:

LX 96 - 27,000

GLX 96 - 27,000

LX 97 - 31,000

GKX 97 - 31,620

כך שאם אמצא אחת בסביבות המחירון היא בהחלט תכנס בתקציב.

הבנתי שהרכב אמין מאוד. השאלה היא איך הוא מבחינת נוחות נהיגה, צריכת דלק (פחות מעניין, אבל חשוב שתהיה סבירה) וכו'?

פורסם

אוקי. בהנחה שאני משנה כיוון והולך על מיני בכל זאת:

מה עלי לדעת בקשר לסקסו? מדוע מחירה זול כ"כ (שנתון 2000 בסביבות ה 30).

כיצד היא עונה על הדרישות - אמינות, נוחות נהיגה?

חשבתי גם על 106, אך לפי מה שהבנתי היא פחות אמינה, יותר יקרה והרבה יותר קשה להשגה.

פורסם

אם אתה רוצה רכב חיסכוני בדלק יחסית וביטוח יותר זול זה ה 106/205 ... ובהם גם תכל להשיג שנתון חדש יחסית בסום שיש לך.

איתי

פורסם

טוב, לאחר ששוב חיפשתי בפורום ללא שהגעתי לתוצאות חד משמעיות, אשאל שוב:

מה דעתכם לגבי סיטרואן סקסו 99/00, דגם 1.4 ידני (לא אחד מדגמי הספורט)?

1. עד כמה אמינה המכונית? אילו בעיות סדרתיות/ידועות בדגמים הללו?

2. נוחות נהיגה (לא מצפה לביצועים מדהימים - רק שתהיה נוחה)?

3. צריכת דלק?

באם לא אמצא 1.4 במחיר סביר - שווה להסתכל גם לכיוון ה 1.1?

תודה

פורסם
טוב, לאחר ששוב חיפשתי בפורום ללא שהגעתי לתוצאות חד משמעיות, אשאל שוב:

מה דעתכם לגבי סיטרואן סקסו 99/00, דגם 1.4 ידני (לא אחד מדגמי הספורט)?

1. עד כמה אמינה המכונית? אילו בעיות סדרתיות/ידועות בדגמים הללו?

2. נוחות נהיגה (לא מצפה לביצועים מדהימים - רק שתהיה נוחה)?

3. צריכת דלק?

באם לא אמצא 1.4 במחיר סביר - שווה להסתכל גם לכיוון ה 1.1?

תודה

1. אמינות זהה לפיז'ו 106 ו-205, מנוע זהה. המנועים האלו רגישים לטיפול לא אוהב ואם השתמשו למשל במים רגילים במקום נוזל קירור יעודי הרי שחיי המנוע לא יהיו רבים.

מעבר לכך יש את הדברים הרגילים במכוניות PSA כמו למשל תקלות חשמל/חיישנים קטנות, סל"ד סרק לא יציב, גומיות שסתומים הדורשות החלפה בד"כ ועוד כל מיני דברים קטנים שלעיתים עולים לא מעט כסף.

בגדול, מדובר בסופר-מיני אמינה יחסית.

2. נוחות נהיגה וביצועים הם שני דברים שונים. הסקסו (כמו ה-106) נחשבת לאחת המכוניות הכי נוחות בסגמנט שלה. הביצועים בינוניים ומעלה (75 כ"ס) ונראה שיספיקו לדרישות שלך.

3. בסוג נסיעה עירוני כמו שתיארת אני מעריך 1 ל- 10-12, מאוחר יותר יכנסו לכאן בעלי מכוניות דומות ויתנו מידע מדוייק יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

המכונית המומלצת ביותר בטווח המחירים שציינת היא פיאסטה דיינמיק 1.3 משנים 97' ומעלה.

אחריה ניתן לשקול רנו קליאו 96' - 97' , טויוטה סטארלט ומאזדה 121 .

באגף המשפחתיות : אימפרזה 93-94 ידנית תכנס בדוחק לתקציב.

ניתן לשקול גם יונדאי אקסנט אם אמינות מופיעה בראש סדר העדיפויות.

פורסם

אני הייתי הולך על רינו קליאו שנת 97 או סקסו בשנתון שיכנס לך לתקציב

אבל בהחלט לא הייתי הולך על אקסנט וממתי אקסנט קיבלה שם של מכונית אמינה :?::!:

אני עושה לאוטו טובה שאני קורה לו "אוטו".

ניסן אלמרה 01' 1800

פורסם

הייתי הולך באמת על קליאו,

השבוע קניתי עם ק"מ ממש נמוך מאישה יד 2. מומלץ בחום!

יש שוק ענק (מלא עם ק"מ ויד נמוכים) , יש ביקוש גדול, אוטו נוח מאוד ומהנה לנהיגה.

רנו קליאו 96 RT

פורסם
אוקי. בהנחה שאני משנה כיוון והולך על מיני בכל זאת:

מה עלי לדעת בקשר לסקסו? מדוע מחירה זול כ"כ (שנתון 2000 בסביבות ה 30).

כיצד היא עונה על הדרישות - אמינות, נוחות נהיגה?

חשבתי גם על 106, אך לפי מה שהבנתי היא פחות אמינה, יותר יקרה והרבה יותר קשה להשגה.

לסקסו ול- 106 אותה שלדה- אותה גברת בשינוי אדרת. לא נראה לי שאמור להיות שום הבדל ביניהן מבחינת האמינות.

חוץ מזה, ציינת שאתה לא רוצה לראות מוסך. עם צרפתיות, זה עניין של מזל (או חוסר מזל כמו אצלי :roll: ).

לפי דרישות האמינות שלך, אני ממליצה לך בחום לא לקנות צרפתיה על מנת להמנע מהגעה למצב כמו שלי.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

• תוכן חדש...