Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

אני חדש בפורום ואני מקווה שתוכלו לתת לי קצת מזמנכם למציאת פתרון לתקלה שיש לי..

יש ברשותי רכב מסוג סיאט איביזה 2002 מנוע 1600 100כ"ס גיר אוטומט.

לפני שבוע בערך הרכב התחיל מדי פעם "לאבד כוח" בזמן נסיעה ובעצירה לפעמים היה נחנק עד למצב של מנוע נכבה..

ולפעמים היו בק פיירים אבל רק אם הייתי מדליק מזגן.. הייתי במוסך תיארתי את הבעיה ואמרו לי שכנראה שיש בעיה במערכת ההצתה הציעו לי דבר ראשון להחליף חוטי הצתה.. נסעתי לחנות חלפים קניתי חוטי הצתה ועל הדרך גם כל מה שצריך לטיפול..

אז החלפתי את המצתים החלפתי את החוטי הצתה מניע את הרכב בלי שום בעיה והכל נראה טוב בינתיים הרכב עומד מונע אחרי כ 5 דקות המנוע נכבה לבד הנעתי שוב ויצאתי לעשות סיבוב וגיליתי שהבעיה לא נפתרה עדיין הרכב מאבד כוח לפעמים ומתחיל להיחנק לפעמים בזמן עצירה..

באחד הפעמים שהאוטו התחיל להיחנק בזמן נסיעה במהירות נמוכה של 30 קמ"ש בערך נתתי קיק ואז האוטו פשוט גימגם כמו שקורה לפעמים בשיעור נהיגה הראשון כשמשחררים קלאץ מהר מדי ואז האוטו מתחיל לקרטע הוא כאילו נוסע עוצר נוסע עוצר..

התחלתי לחפש פה בפורום וראיתי שהרבה מדברים על בעיה במנוע צעדים או מפלג לא תקין..

פירקתי את בית המצערת פתחתי את מכסה מנוע הצעדים עשיתי לו ניקוי כמו שהמליץ אחד החברים בפורום החזרתי הכל למקום חוץ מהמכסה של המנוע צעדים רק בשביל לבדוק אם הוא לא נשרף.. הנעתי את הרכב וראיתי שהמנוע צעדים לא נשרף ויש סימני חיים לפי הגלגל שיניים שמדי פעם היה זז.. והבעיה לא נפתרה..

החלטתי לבדוק את המפלג שיחררתי את 3 הברגים הרמתי את המכסה ואת החלק שהמכסה מתיישב עליו זה שחוטי ההצתה מחוברים עליו לא יודע איך קוראים לו.. ואז ראיתי סדקים על החלק השחור מיד חשבתי אוקיי כנראה שיש בריחת חשמל וזאת הבעיה לקחתי סיליקון ושמתי שכבה דקה על הסדק ודרך אגב זה היה סדק לא שבר של ממש אז הרכבתי את הכל נתתי לסיליקון להתייבש מניע את הרכב והמצב נהיה יותר גרוע.. המנוע עובד כאילו על 3 בוכנות.. ניסיתי לבדוק את חוטי ההצטה אחד אחד וכשהוצאתי את האחרון ואז חיברתי אותו בחזרה המנוע פתאום התחיל לעבוד חלק אבל לאחר כחצי דקה הוא שוב חוזר למצב של כאילו עובד על 3 בוכנות ניסיתי לבדוק חוט הצתה אחר ניתקתי אותו וחיברתי בחזרה וקרה את אותו המצב המנוע עבד חלק חצי דקה ואז שוב פעם הקירטועים... אני יכול לנחש שזה המפלג שבדרך לעולמו אבל הייתי רוצה את דעתכם בנושא..

ומצטער שאני כותב בלי נקודות ופסיקים מקווה שתבינו אותי..

ודרך אגב החלפתי מצבר, צינור פלסטיק שמחבר את הפילטר אוויר למצערת יניקה וביצעתי ניקוי למצערת בשיטת האינפוזיה.

פורסם

אני רואה פה מצב שמיתחלק ל-2 אופציות:

אופציה ראשונה - לא מיתקבל ניצוץ כלל אל אחד המצתים או יותר, דבר המצביע לכיוון מפלג לקוי.

אופציה שניה - מתקבל ניצוץ אבל לא בתיזמון נכון כלומר הצתה מוקדמת או מאוחרת דבר שעלול להצביע על טיימינג שככל הניראה לא מכוון כראוי כלומר רצועה שקפצה לה שן.

את האופציה הראשונה הייתי בודק בשיטה של הוצאת חוט אחד שהפלאג מחובר אליו והצמדה לגוף המנוע שהמנוע עובד ולראות אם מיתקבל ניצוץ בצורה עיקבית וכך עובר חוט חוט. זוהי שיטת בדיקה שאני יודע שהרבה יגידו שזה עלול לפגוע במודול ההצתה

(אבל זוהי שיטת הבדיקה שלי שאני ביצעתי לא מעט פעמים וכך בעצם מיתגלה אם אכן קיימת בעיה במפלג או בקוייל עצמו. אם מיתקבל ניצוץ בכל הפלאגים האופציה השניה תהיה יותר סבירה והגיונית.)

:)
פורסם

בדקתי את כל החוטים ויש ניצוץ קבוע לכל הארבע פשוט הוצאתי כל חוט והקרבתי אותו לאיפה שהוא מתחבר על מנת לראות אם יש ניצוץ קבוע ובכל הארבע היה ניצוץ קבוע ולא שונה מאחרים...

בקשר לטיימינג זה באמת אפשרי כי כשהייתי במוסך מלפני חודש המוסכניק לא שמע אותי טוב כנראה כי הייתי צריך להחליף גלגל תנופה ומשום מה הוא שמע שהבעיה היא בפולי של הרצועת טיימינג... ואז הוא שאל אותי מתי בפעם האחרונה החליפו ואז הוא אמר שנראה כאילו יש חופש ברצועה..

ואת האמת באמת יש רעש מוזר שבא והולך מכיוון הרצועה..

ועוד משהו קטן המד חום פעם עובד פעם לא עובד כשהאוטו חם אז הוא עומד על האמצע אבל לפעמים לא עובד בכלל..

עכשיו אם אני פותח את המכסה מנוע אז החום שאני מרגיש שיוצא הוא יותר מדי גבוה לאומת שתי רכבים אחרים שיש ברשותי...

אולי יש קשר בין הדברים ? למרות שהגמגום קורה גם אם מנוע קר..

ואיך אפשר לבדוק עצמאית טיימינג לא תקין?

ועוד משהו כשאני נוסע בכביש מהיר אז האוטו מרגיש רגיל בלי רעידות...

פורסם

לא ציינת את פרטי הרכב אבל אני מאמין שחיבור עם סורק תקלות תקבל קודי תקלה.

איזה חוטי הצתה קנית? אתה זוכר את היצרן? כמה עלו?

זה שהוחלפה רצועת הטיימינג לפני שלושה חודשים לא אומר שהרכיבו אותה נכון.

קובי

פורסם

הרכב הוא סיאט איביזה שנת 2002 מנוע 1.6 100 כ"ס גיר אוטומט דגם מנוע 6k12g8.

וקניתי כבל דיאגנוסטיקה של חברת ROSS TECH אבל משום מה הוא לא פועל...

אולי השקע דפוק..

ובקשר לחוטי הצתה אני לא זוכר את היצרן אבל זה לא המקוריים והם הם עלו 140 אם אני לא טועה... אבל הבעיה הייתה עוד לפני שהחלפתי כבלים...

פורסם

הקפצה ועדכון..

היום ביצעתי בדיקת תקלות ומצאו שחיישן חמצן וחיישן מד אוויר לא טובים וצריך להחליף.. המוסכניק אמר שזה יפתור לי את הבעיה של הקירטועים ועלות של שניהם ביחד כולל עבודה 1050.. לפני שאני מחליף הייתי רוצה חוות דעת שלכם האם זה באמת יכולה להיות הבעיה של הקירטועים??

פורסם

יכול להיות שבעית הקירטועים נובעת מכך, אבל לדעתי אין מה לזרוק כל כך הרבה כסף.

חיישן חמצן הייתי מחליף במידה והוא לא תקין(ניתן לדעת אחרי בדיקת 4 גזים) אבל את חיישן מד אוויר הייתי מנקה בעזרת ספרי מתאים ומקווה לטוב.

קובי

פורסם

טוב אז ככה ניסיתי לנקות את חיישן מד האוויר וזה לא עזר הגעתי לחשמלאי אחר שיבדוק לי אם שתי החיישנים חיים או מתים וכמו שאמר לי החשמלאי הקודם צריך להחליף... אז החלטתי שאני מחליף אחרי שהחליפו את המד אוויר הרכב הפסיק לגמגם ולא נכבה יותר חלקית הבעיה נפתרה בנוסף לזה הוא אמר לי שמומלץ להחליף פלאגים ולעשות אינפוזיה כי יכול להיות שהצטבר פיח במנוע בגלל תערובת עשירה מדי.. בנוסף לזה הוא אמר שיכול להיות שבעתיד אני יצטרך להחליף בית מצערת כי כול להיות שהמנוע צעדים לא מתפקד כמו שצריך..

פורסם

שים לב שאתה יכול להיות מחליף חיישן אוויר, יכול להיות מחליף חיישן חמצן, יכול להיות מחליף מצערת, יכול להיות שתחליף מנוע צעדים.

לא חבל על הכסף שלך?

לפי מה שידוע לי חשמלאי יכול רק לומר אם החיישן מת או חי, הוא לא יכול לומר מה הנתונים שלו והאם החיישן מזייף או לא.

עכשיו שכבר החלפת אני אכן מסכים שיש לבצע ניקוי לבית מצערת ואינפוזיה עקב תערובת עשירה.

ציינת שהבעיה נפתרה חלקית? מה נפתר ומה לא?

קובי

פורסם

האמת הייתי כבר מיואש מהרכב אז אמרתי שיעשה כבר וזהו...

והסיבה שהוא אמר שהחיישנים לא טובים כי הוא חיבר מכשיר דיאגנוסטיקה שאמר לו שהחיישן חמצן תקול זאת התקלה הראשונה שהייתה אחרי שהחלפנו המחשב הראה שיש תקלה בחיישן מד אוויר ושהחיישן למבדה מקבל נתונים שגועים אחרי שהחלפנו את חיישן מד האוויר לא הייתה שום תקלה חוץ מחיישן ABS שלא עובד בגלגל שמאלי אבל זה היה ידוע לי כי אני הורדתי אותו בגלל שהראש שלו התעקם וכבר הזמנתי חיישן חדש מEBAY שעלה לי כולל משלוח 83 שקל.. מקווה שלא יתעכב במכס..

והבעיות שכן נפתרו זה בעיית ההרגשה שהמנוע עובד על שלוש בוכנות ובעיית כיבוי מנוע..

מה לא נפתר - לפעמים הרכב קופץ לבד ל 1200 - 1300 טורים ועד שאני לא נותן נגיעה קטנה בדוושת הגז הוא לא יורד לפעמים גם זה לא עוזר..

נראה לי שהמנוע צעדים הוא הבעיה פה כי כשפירקתי אותו וניקיתי ניסיתי גם לסובב את הגלגל שיניים לבד בשביל לראות שהוא זז בקלות ולא נתקע ולפעמים הוא פשוט היה נתקע והמצערת הייתה נשארת פתוחה ואז היה צריך לתת מכה קטנה והוא היה חוזר למקומו..

לגבי האינפוזיה - ברגע שאני יעשה את זה האם יכול להיות מצב שהממיר הקטליטי יסתם בגלל הניקוי?

או שלהפך זה יעזור גם לניקוי של הממיר עצמו?

פורסם

אם מכסה המפלג שלך סדוק , סביר להניח שזאת הבעיה , סיליקון לא יעזור , אתה צריך להחליף את המכסה .

פורסם

לפרק את כל הסעפת יניקה או רק את המצערת?

ובקשר למפלג אז זה לא המכסה סדוק זה החלק שהמכסה יושב עליו...

• תוכן חדש...